Ratujmy program LABORATORIUM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gocha1977
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez Kobercik
    I jakież było moje zaskoczenie, gdy w całym praktycznie zakresie obrotów słyszałem jej jadowity syk. Niestety moje humanistyczne wykształcenie nie pozwala mi na głębsze drążenie problemu, dlatego zwracam się z tym do was, drodzy forumowicze, zanim przyjemny pan Zdzisio zechce stuknąć mnie na kilka groszy wymieniając po drodze wszystko, co się da. Moim kolejnym pomysłem na przyczynę takiego stanu rzeczy jest urządzenie zwane przepływomierzem, jednak bardzo proszę o weryfikację i dalsze propozycje.
    Miałem ten sam problem, też 90KM AGR. Na trasie spada moc, turbina syczy ale nie ciągnie.
    Mam zaprzyjaźnionego VAGa który odczytał tylko kody błędów i była opcja - albo zasyfiona turbawka, albo zawór N75. Nawet prosty (pasywny) odczyt z vaga pozwoli ci zorientować się czy problem wynika z braku nadciśnienia czy podciśnienia.
    Mechanik który robił maszyne nie miał vaga, odpalił silnik - odczepił zawór n75 i sprawdzał ciśnienie na przewodach dochodzących. no i tyle. Wymiana zaworka na orginał i parę drobiazgów związanych z urwanymi plastikami - 200 zł a maszyna chodzi jak nowa - 190 km/h bezproblemowo.

W najgorszym wypadku będziesz miał turbinkę do czyszczenia, ale to się podobno sporadycznie zdarza.

ps. nie napisałeś jaki masz przebieg.
  • jockerb
    Drive
    • 2009
    • 46
    • Octavia II (1Z3)
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Całkowity OffTop,
    TVP chce usunąć z anteny najstarszy i najlepszy program naukowy LABORATORIUM.
    Nie pozwólmy na to. Pod adresem http://laboratorium.blox.pl/html jest list do prezesa oraz link do petycji w tej sprawie!

Komu technika, inżynieria oraz zwykła edukacja techniczna społeczeństwa nie jest obojętna, niech wspomoże akcje!
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
    A. Einstein

Nasze auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=28818

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To dobry program, szkoda że TVP zdejmuje to co dobre. Chetnie bym oglądnął Wołoszańskiego czy Laboratorium zamiast ..... ludzi na lodzie.
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Wiem, że trochę OT, ale pamiętacie SONDĘ? Moje lata wczesnej młodości, ale pamiętam, że każdy odcinek oglądałem z zapartym tchem...
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez kowal 2002
          Wiem, że trochę OT, ale pamiętacie SONDĘ? Moje lata wczesnej młodości, ale pamiętam, że każdy odcinek oglądałem z zapartym tchem...
          no, sonda skończyła się z innych względów...
          ale pewnie teraz i tak nie miałaby racji bytu.

w każdym razie oczywiście pamiętamy
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...