Zamieszczone przez Hunter
Handlarz szczerze o autach z Niemiec
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez vince123Hunter, co nie jest zabronione prawem to jest dozwolone...taki kraj..
Handel autami jest co prawda dozwolony, ale juz handel autami z cofniętymi licznikami (bez poinformowanie o tym fakcie nabywcy) NIE !! Tak samo jak nie jest dozwolony handel autami który powoduje wprowadzeie w błąd kupujacego - czyli każde auto sprzedane jako bezwypadkowe (choć w rzeczywistości złożone do kupy przez handlarza po dzwonie) to naruszenie normy prawnej i występek wobec przepisów prawa polskiego. Gdzież wiec tu widzisz działalność dozowoloną prawem???Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123co nie jest zabronione prawem to jest dozwolone...taki kraj..
vince123, powiedz mi czy jest jakaś różnica pomiędzy tym, że jakiś gangster strzela na ulicy w Twoim kierunku, a kolesiem który sprzedaje Ci spawane auto zatajając ten fakt??
W obu przypadkach masz podobne szanse na przeżycie:
- w pierwszym - kula trafi Cię albo nie, a jeśli trafi to zabije albo nie
- w drugim - auto rozleci się lub nie, jeśli się rozleci to się ktoś zabije albo nie
dla mnie to przestępstwo i nie ma żadnego usprawiedliwienia czy ktoś nie ma na chleb czy ma. Równie dobrze można usprawiedliwić złodzieja, bo kradnie - nie ma na chleb, albo wspomnianych dilerów prochów, czy mafię. W końcu wszyscy muszą z czegoś żyć... A inni nie koniecznie żyć muszą...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodano właśnie, to mleko powyżej jest przynajmniej kontrolowane, tutaj to wolna amerykanka...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123na forum byl tez przypadek przemilczenia usterek w aucie... bo jak sie nie kapnie to na moja korzysc...uczciwe to jest ?? napewno nie
[ Dodano: Sob 06 Lut, 10 15:45 ]
Zamieszczone przez vince123ale trzeba powiedziec otwarcie ze w takim wypadku na uczciwosci sie traci...Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Hunter, Big, rozwazamy opcje nie spawanego oraz nie kreconego auta... w takim wypadku nie poinformowanie o inncy rzeczach jest powiedzmy 'dozwolone'... a w 2wypadku gdzie auto jest spawane i krecone - to macie racje,to jest sku&*... i mozna to mocniej nazwac...
dodam takze ze rozwazalem przypadek 1 (auto nie krecone nie spawane..)sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123auto nie krecone nie spawane.
Komentarz
-
-
Hunter, daze do tego ze sa rozni handlarze i nie kazdy musi byc tym najgorszym... nie kazdy jest zlodziejem ,chamem itp...
moje posty wywolaly burze :? postaram sie lepiej formulowac moje zdanie bo jest ono roznie interpretowanesprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123moje zdanie na ten tema jest takie - pracuj uczciwie a bedziesz mial czyste sumienie ..Ktos kiedys za swoje czyny bedzie musial odpowiedziec
Też wolę mniej zarobić i być uczciwy. Przynajmniej nie myślę o tym, że mi kilka szerokich karków kiedyś zapuka do drzwi i wywiezie do lasu.
A takiemu "handlarzowi" kiedyś powinie się noga jak źle trafi - czego mu z całego serca życzę. :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
vince123, a czy ja powiedziałem, że wszyscy handlarze są źli?? Powiedziałem tylko, że Ci, którzy oszukują i narażają czyjeś zdrowie, a nawet życie powinni być za to ścigani. Proszę czytać uważnie :idea: I faktycznie może takiemu nieuczciwemu handlarzowi taki konkretny wpier... pomógłby zrozumieć kilka spraw i naprowadzić jego durny tok myślenia na odpowiednie drogi :twisted:
Pewnie nadejdzie kiedyś taki dzień, że sprzeda o jedno auto za dużo. Sprzeda osobie, która będzie miała znajomych w firmie Puk Puk Unlimited :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Polska to właśnie taki dziwny kraj że wszyscy narzekają na handlarzy ale jak spróbujesz sprzedać auto z trochę większą liczbą km na liczniku to nie sprzedaż bo "silnik przy takim stanie to się już tylko do remontu nadaje"
Większość Polaków jest dalej w epoce silników Fiata 125p i ówczesnych mechaników którzy znając dobrze te silniki potrafiła ludziom wmówić że przy 80tyś to już kapitalka potrzebna i że auto nie przejedzie metra, mimo że jest się to olało to robiło się przebieg 2x większy i jak się sprzedawało to silnik chodził jak zegarek.
A uwierzcie że ludzie kupujący auto używane chcieli by auto w stylu: 3 latka z przebiegiem 1 rocznym (max20-30tyś) za cenę 10-12letniego auta.O ortografie dba FF.
Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
W USA jest cos takiego jak Carfax i kazde sprzedane auto jest wpisane do bazy. Kazdy przeglad, kazda naprawa, kazde zdarzenie losowe typu wypadek, kradziez jest obowiazkowo wpisywane do ewidencji.
Kupujac auto mamy dokladna jego historie, ilu mialo wlascicieli, czy nie jest zastawione, etc...
Powiedzcie dlaczego czegos takiego nie moze byc w UE? :x"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Thundiuwierzcie że ludzie kupujący auto używane chcieli by auto w stylu: 3 latka z przebiegiem 1 rocznym (max20-30tyś) za cenę 10-12letniego auta.Tu chodzi O to ze nie można tłumaczyć oszustwa i krętactwa chęcią sprzedania auta za wszelką cenę.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiA uwierzcie że ludzie kupujący auto używane chcieli by auto w stylu: 3 latka z przebiegiem 1 rocznym (max20-30tyś) za cenę 10-12letniego auta.
kupujący wychodzili z założenia, że skoro ma taki mały przebieg, to na pewno ma bardzo duży tylko tak hardkorowo skręcony i... rezygnowali :lol:
a Ojciec w spadku dostał drugie auto, którym poruszał się na codzień, polonezem tylko w weekendy i od święta się lansował przez 3 latasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ojczulek mój mając 125P w latach 85-93 najechał nim 56 tys km(paliwo na kartki /lewo, vouchery za granicę :szeroki_usmiech )
Teraz Meganką w 9 lat ma 131 tys.
Jak zobaczył 30tys w mojej O II najechane przez rok to lekki :shock:
Ale jak mu powiedziałem że znajomy ma w A6 TDI 400tys w 3 lata to stwierdził że bujam na maxa i to niemożliwe, (jak niemożliwe - to tylko 3000 km/tydzień).
A to że ma przegląd co 2-3 miesiące to inna sprawa.
Czasy szybko się zmieniają, i cnotą jest szybko się do nich dostosowywać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaPowiedzcie dlaczego czegos takiego nie moze byc w UE?i jest w Norwegi/Szwecji
psoczątek tej wypowiedzi to żart oczywiście
O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Ludzie sami sa sobie winni.Kazdy kupujacy chcialby samochod typu:wypasiony DIESEL,powiedzmy 3-5 latek z przebiegiem max 10tys km rocznie w cenie samochodu 10letniego.Ludzie chyba mysla,ze zagranica ludziska kupuja np MERCA 320CDI za rownowartosc 250TYS zl tylko po to zeby przez 5lat zrobic 50tys km i sprzedac Polakowi za 40tys zl.Kurcze jak ktos kupuje Diesla to tylko po to,zeby nim tluc po kilkadziesiat tys km rocznie,bo tylko wtedy zakup sie zwroci.W takiej sytuacji nie jest dziwne,ze handlarze wychodzac naprzeciw kupujacemu :lol: cofaja liczniki do nierealnych przebiegow.P.s.W USA to wogole mieszkaja debile(tak wychodzi patrzac na ogloszenia).Zobaczcie np VW passaty 3 letnie diesle z 15tys km.Oczywiscie maja zmieniony menu na polski(a przy tym cofniety licznik)jak mowi sprzedawca.
Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez HunterProszę czytać uważnie :idea:
Zamieszczone przez HunterI faktycznie może takiemu nieuczciwemu handlarzowi taki konkretny wpier...sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaPowiedzcie dlaczego czegos takiego nie moze byc w UE? :x
A przy okazji wszyscy muszą zarobić, od urzędów, przez blacharzy do komisów... :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123a jezeli taki handlarzyk sam nie wie co kupi od kogos ponosi wtedy wine czyjegos kalectwato ryzyko jego działalnosci !!! Handlarz prowadzi działalność gospodarczą, polegajacą na handlu autami i od niego jako fachowca wymaga się pewnej wiedzy !! Jak w każdej jednej działalnosci tak i w tej do jej prowadzenia niezbędna jest konkretna wiedza, o produkcie który sprzedajesz, jeśli jej nie posiadasz to ryzykujesz poniesieniem za to odpowiedzialnosci przed klientem.
Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Purchawa napisał/a:
Powiedzcie dlaczego czegos takiego nie moze byc w UE?
Bo może być tylko w jednym krajui jest w Norwegi/Szwecji
w Belgii też jest i działa nazywa się CARPASS
jak kupujesz auto to normalny sprzedawca pokazuje taki dokument. zaznaczam że nie może być on starszy niż 2 mce - tak już u nich mają
Komentarz
-
-
A ja moze troszke nie w temacie,ale dla mnie prosta sprawa, zeby zlom z drog wyeliminowac:
Obowiazkowe badanie geometrii (nie wierze,ze wspawanie cwiartki by nie zostalo wykryte) i policyjne prowokacje proponujace panu Kaziowi zwanemu diagnosta wreczenie w lape 100 zl za podbicie,ze szrot jest sprawny.Oczywiscie baza danych i przy kazdym badaniu wpisywanie licznika.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez fanP.s.W USA to wogole mieszkaja debile(tak wychodzi patrzac na ogloszenia).Zobaczcie np VW passaty 3 letnie diesle z 15tys km.Oczywiscie maja zmieniony menu na polski(a przy tym cofniety licznik)jak mowi sprzedawca.
O ortografie dba FF.
Skoda Octavia & Audi A6
Komentarz
-
-
Malo osob jezdzi tam dieslami chyba, ze "truckers". Z dieslami jest jak z cb radio. Tylko TIRowcy ich uzywaja. Ale nikt mi nie wmowi, ze pokonuje sie tam male odleglosci. Zeby gdzies dojechac do miejsca pracy, na uczelnie trzeba pokonac czasem dosc spory dystansVW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ThundiPo pierwsze to proponuje popatrzeć ile benzyna i ile diesel w USA kosztuje. Diesel tam się nie opłaca bo jest znacznie droższy od benzyny. Więc niski przebieg takich aut z stanów mnie akurat nie dziwi.
Ale co mnie cieszy obojętnie na jaka stacje przeglądową zajadę podam VIN auta i wiem jaki ma przebieg. Ja sie pytam czy nie można u nas wprowadzić systemu który powodował by że przy przeglądzie rocznym przebieg auta wpisywany był by do systemu i myślę że wtedy proceder by się troszkę ukrócił.
Cena ze stanu NY oczywiście za 1 galon = 3,785 litra
Gasoline $2.809
Diesel $2.787
Dodam jeszcze że z serwisem diselka to już w ogóle zapomni tam mało kto się zna na takim wynalazku.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz