Straż Graniczna 140km/h na ograniczeniu do 70km/h

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturas03
    L&K
    • 2009
    • 1298
    • Toyota
    • AGN 1.8 20V 125 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
    Mentalność tych ludzi jest z poprzedniego systemu
    A obecna mentalność uważasz, że jest lepsza? Przychodzą z ulicy i na pytanie dlaczego Pan wstąpił do służby pada odpowiedź: Bo pracy nie znalazłem w cywilu. Jak widzą, że coś się dzieje to odwracają głowę żeby później kwitów nie pisać, albo w głowę nie zarobić.
    Ale myślę, że tak narzekać i dewagować można w nieskończoność a i tak w tym miejscu mentalności funkcjonariuszy nie zmienimy. A winą za taki stan rzeczy można obarczyć każdego poczynając od rządu a kończąc na szarym funkcjonariuszu, który jak popatrzy na swoją wypłatę to myśli: za jaki damski ch... mam się narażać na oberwanie butelką w łeb.
    Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
    Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

W ogóle niepodobna mis się specjalne traktowanie mundurowych służb, prawo dla wszystkich jest jednakowe. A na przykład sprawa Nowego Miasta lubaskiego podobno policjant który to wszystko ujawnił już nie pracuje. A winny klepie się ze swoim szefem po ramieniu.
      Nie podoba mi się ubieram mundur bo wtedy jak pójdę do urzędu to szybciej coś załatwię itd.

Dla mnie policja powinna zarabiać godnie, ale na emeryturę iść jak wszyscy a nie żebym na nich pół Polski pracowało. Praktycznie w całej europie Policjanci idą na emeryturę jak reszta spoleczenstwa
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• bzyq_74
        RS
        • 2008
        • 3467
        • Volkswagen
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

daneczek76, dokładnie z tymi emeryturami.
        Niech sobie z naganem lata do 45 roku życia a do 65 lat siedzi na D...ie za biurkiem.
        dotyczy tez wojska i innych służb mundurowych z wczesnymi emeryturami.

To samo górniki, po 20 latach na dole, na górę ich do kopania rowów lub innej roboty do której się nadają, a nie emeryturki po 2-3 klocki i dodatkowo dorabianie jako ciecie.
        A jak mają wejścia to nie sobie rentę załatwiają.
        MARCIN
        Mój szkodnik

Komentarz

• Sheriff
          Drive
          • 2005
          • 90
          • Octavia III (5E3)
          • AGU 1.8 20VT 150 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Big
          Zamieszczone przez arturas03
          ale niestety już mamy taką mentalność narodową, że widzimy cudze grzeszki a swoich nie dostrzegamy.
          Owszem masz rację Tylko że wykroczenia popełnione na drodze przez policjanta czy strażnika miejskiego lub granicznego jet widoczne dużo mocnij niż zwykłego Kowalskiego.
          Tylko, że zapewnie pijesz do niechęci kierowców do policji. Powiem ci że ja ją także mam choć w tej firmie parę lat przepracowałem szlag mnie po prostu trafia jak wmawia się ludziom jaka to ta predkość jest niebezpieczna, a samemu slużbówkami lub prywatnymi autami jedzie sie ile fabryka dała, bo mi nic nie grozi, przecież mam blachę więc koledzy wiedzą kto ja jestem :evil:
          Szlag mnie trafia również z innego powodu. Polska policja patrzy TYLKO na predkość. Inne wykroczenia ich nie obchodza totalnie. Możesz jechać skrajnym lewym pasem z właczonymi przecimgilnymi ale nie przekraczajac prędkości i nie zostaniesz zatrzymany.
          Dlatego właśnie ludzie tak nie szanują drogówki i pracując w policji zawsze to powtarzałem, ale to jak grochem o ścianę Mentalność tych ludzi jest z poprzedniego systemu i cały cas gro z nich mysli, że to ludzie są dla nich, a nie oni dla ludzi i że oni stoją ponad prawem

[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 16:18 ]
          Większośc ludzi w tych formacjach nie rozumie słowa "służba", a to oznacza ni mniej ni wiecej tylko OBOWIĄZSEK SŁUŻENIA drugiemu człowiekowi. A nie wykorzystywania swojej władzy.
          Bardzo dobrze to napisałeś. U nas zawsze jest wszystko na opak. Zamiast pomóc staruszce przez jezdnie przejść to jej jeszcze mandat trzeba dać.
          Jak się już czegoś czepimy to koniec.
          Tego się nie zmieni trzeba się chyba przyzwyczaić i już. Ludzkie nieszczęście to dla nas radość, bo nam się nic nie stało. Wystarczy popatrzeć na Uwaga Pirat i Pana lektora, który tak zabawnie opowiada jacy ci piraci są. Ciekawe jak on po W-wie jeździ?
          Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali

Komentarz

• westwi78
            RS
            • 2008
            • 2940

Lektor to tylko czyta, jemu te teksty piszą...a że to nieraz brzmi strasznie idiotycznie to inna sprawa.

Komentarz

• Sheriff
              Drive
              • 2005
              • 90
              • Octavia III (5E3)
              • AGU 1.8 20VT 150 KM
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Brzmi to tak jak wszyscy słyszą. Ale sytuacja podobna do tematu. Pan Knapik (chyba jeśli się nie mylę) przez to co robi też jest bardzo rozpoznawalny i powinien zgodnie z założeniem dawać przykład. Pewny jestem, że tak nie jest.
              Ale to normalka - wszyscy robimy tak samo - tylko są ludzie i ludzie jak widać.
              Polonez1,3>Tico0,8>Fiat126p0,65>Fabia1,4>OctaviaTourPlus1,9TDI>VWGolf41,9TDI>SeatCordoba1,4>OctaviaTour1,8T20V by Ali

Komentarz

• bzyq_74
                RS
                • 2008
                • 3467
                • Volkswagen
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Skoro Pan Knapik taki prawy to gdzie jedzie powinnien się tworzyć za nim sznurek samochodów. :szeroki_usmiech
                IHMO to przepisowo jeżdżą dziadki powyżej 70 lat, ludzie z deklami od butelek na oczach oraz 50% kobiet, które się zastanawiają gdzie są (taką mają orientację terenowo-przestrzenną) :diabelski_usmiech
                MARCIN
                Mój szkodnik

Komentarz

• arturas03
                  L&K
                  • 2009
                  • 1298
                  • Toyota
                  • AGN 1.8 20V 125 KM
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                  przepisowo jeżdżą dziadki powyżej 70 lat, ludzie z deklami od butelek na oczach oraz 50% kobiet, które się zastanawiają gdzie są (taką mają orientację terenowo-przestrzenną)
                  no i wszyscy z OCP

Komentarz

• bzyq_74
                    RS
                    • 2008
                    • 3467
                    • Volkswagen
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

no i wszyscy z OCP
                    :blah :zlosnik: :szeroki_usmiech
                    MARCIN
                    Mój szkodnik

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Proszę oto kolejna sprawa w naszą spaniałą drogówką w roli głównej: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...RASY/591213288
                      tak wygląda w praktyce "troska" policji o bezpieczenstwo na drogach :evil:
                      Czarny Elegance

Komentarz

• Jac_ek
                        RS
                        • 2009
                        • 1733

namo, poczytaj ;-)
                        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

Zamieszczone przez Jac_ek
                          Ble ble ble. Małym chłopcem nie jestem. Jeszcze stać mnie na rozprawę w sądzie i szum medialny ze Strażą Graniczną w roli głównej. Niech się chłopaki z SG cieszą że, nie widać blach i wstydu im nie narobiłem.

Byłem kierowcą w ŻW. Nie do pomyślenia jest taka jazda przez funkcjonariusza publicznego. Jak się śpieszyło to włączało się przynajmniej pilotki. Było na drodze jasne skąd jest pośpiech i to w uzasadnionych przypadkach. Taką jazdę odnotowywało się w dzienniku wyjazdu. A Ci turystycznie naginali kodeks ruchu drogowego.

Komentarz

• arturas03
                            L&K
                            • 2009
                            • 1298
                            • Toyota
                            • AGN 1.8 20V 125 KM
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez namo
                            A Ci turystycznie naginali kodeks ruchu drogowego.
                            Jesteś pewny? Na 100%?

Komentarz

• Big
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 6389

Zamieszczone przez namo
                              Jesteś pewny? Na 100%?
                              Nie, no u nas nigdy funkcjonariusze publiczni nie łamia prawa bez powodu 8) U nas nawet jak policja stanie na miejscu dla inwalidy - pomimo tego, że obok były inne wolne miejsca - to na pewno wykonuje własnie czynności służbowe które wymagają zatrzymania auta WŁAŚNIE W TYM konkretnym miejscu :x
                              Wiesz co Arturas, gdyby to był odosobniony przypadek to pewni wszyscy byśmy sie zgodzili że jechali na interwencję i tylko omyłkowo nie właczyli sygnałów. Jednak nasi funkcjonariusze publiczni NOTORYCZNIE łamia prawo bo wiedzą, że im nic za to nie grozi (wykorzystywanie funkcji) i niestety jest to normą, a nie wyjatkiem
                              Czarny Elegance

Komentarz

• modoc
                                Drive
                                • 2009
                                • 94

Często SG ze względu na specyfikę służby nie jedzie do akcji na sygnale. Patrole które są rozsyłane w celu zabezpieczenia pewnego perymetru do miejsca akcji też nie jadą na sygnale.
                                Dopiero na chwilę przed podjęciem interwencji włączane są sygnały.
                                Tu tak naprawdę nie wiesz czy jadą bo jadą, czy w innych celach.

Komentarz

• Big
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6389

Zamieszczone przez modoc
                                  Często SG ze względu na specyfikę służby nie jedzie do akcji na sygnale
                                  Może i tak, ale prawo o ruchu drogowym jest tu bezwzględne !!! I nie przewiduje możliwości nieprzestrzegania przepisów przez kierowcę auta które nie spełnia przesłanek samochodu uprzywilejowanego w ruchu drogowym. Funkcjonariusze publiczni powinni o tym doskonale wiedzieć.
                                  Dura Lex sed Lex - no niestety
                                  Czarny Elegance

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 1594
                                    • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Big
                                    Zamieszczone przez modoc
                                    Często SG ze względu na specyfikę służby nie jedzie do akcji na sygnale
                                    Może i tak, ale prawo o ruchu drogowym jest tu bezwzględne !!! I nie przewiduje możliwości nieprzestrzegania przepisów przez kierowcę auta które nie spełnia przesłanek samochodu uprzywilejowanego w ruchu drogowym. Funkcjonariusz epubliczni powinni o tym doskonale wiedzieć.
                                    Dura Lex sed Lex - no niestety
                                    widzisz Big,i tutaj się bardzo mylisz,niestety
                                    słyszałeś kiedyś o stanie wyższej konieczności???
                                    albo o kontratypach ustawowych???
                                    jak jest zakaz zatrzymywania to wg Ciebie wolno patrolowi stać tam na suszarce czy nie???
                                    a może każdy powinien tam doginać ile fabryka dała bo przecież tam nie wolno suszyć???
                                    jak czyta się Twoje posty to wszystko jest źle i wszyscy jeżdżą lewym pasem-oczywiście poza Tobą na szczęście :lol:
                                    a skoro pracowałeś w KWP to wytłumacz mi jeszcze jedno-kierowca A jedzie z dozwoloną prędkością lewym pasem ruchu-popełnia wykr z art 16 PORD a Ty jeżeli chcesz go wyprzedzić to jesteś bez winy???
                                    jak Kali ukraść konia to jest oki,jak Kalemu ukraść krowa ooooooooo to jest źle :roll
                                    rozumiem,że jak pracowałeś w tej firmie to 24h na dobę jeździłeś zgodnie z przepisami-służbowo i prywatnie :lol: ?
                                    i tyle EOT-czasy się zmieniły i dobrze-jezeli nie maja dobrego wytłumaczenia to dostaną na garba i tyle
                                    NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                    PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                    BYŁA TEŻ CEGA
                                    A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                                    MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• Big
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 6389

WIELKIBONGO, totalnie nie rozumiesz mnie i moich postów
                                      Zamieszczone przez WIELKIBONGO
                                      słyszałeś kiedyś o stanie wyższej konieczności???
                                      albo o kontratypach ustawowych???
                                      Zamrtwię cię, słyszałem, jestem ... prawnikiem
                                      A ty słyszałem o czymś takim jak wykorzystywanie stanowiska służbowego ?? A może słyszałeś również o czymś tak dziwnym w tym kraju jak równość oboywateli wobec prawa
                                      Oczywiście tobie nie przeszkadza radiowóz stojacy na miejscu dla inwalidy, choć obok jest inne wolne miejsce.
                                      Co do kontroli prędkości to już nie raz pisałem, że polska drogówka umie robić tylko i wyłącznie to i nic wiecej Obok partolu można przejechać z właczonymi przecimgilenymi, skrajnym lewym psem byle by z dozwoloną predkoscią i nie zostaniesz zatrzymany, pomimo popełniania wykroczeń
                                      jak czyta się Twoje posty to wszystko jest źle i wszyscy jeżdżą lewym pasem-oczywiście poza Tobą na szczęście
                                      Nie mam sobie nic do zarzucenia !! NIE JEŻDŻĘ lepwym pasem, nie wyprzedzam na przejsciach i liniach ciągłych i staram się jeżdić tak aby innym nie utrudniać jazdy,a w aucie mam zamontowany zestaw głośnomówiacy w przeciwienstwie do innych których stać na kupno auta ale już na jego utrzymanie nie . Oczwiście przyznaję się, ze przekraczam prędkosć ale trudno tego nie robić przy tak debilnie poustawianych znakach.
                                      a skoro pracowałeś w KWP to wytłumacz mi jeszcze jedno-kierowca A jedzie z dozwoloną prędkością lewym pasem ruchu-popełnia wykr z art 16 PORD a Ty jeżeli chcesz go wyprzedzić to jesteś bez winy???
                                      Nie, w takim wypadku popełniam wykroczenie bo przekraczam dozwolona prędkośc al eteż jadacy lewym pasem popełnia wykroczenie zagrożone karą 200 zł i 2 pkt karnych.
                                      A od wymierzenia kary jest policja a nie kierowca na drodze
                                      Ale jesli mam byc szczery to gorzej zachowuje sie ten jadacy lewym pasem, bo poza popełanieniem wyrkroczenia, zachowuje sie również w hamski i niekulturalny sposób.
                                      jak Kali ukraść konia to jest oki,jak Kalemu ukraść krowa ooooooooo to jest źle :roll
                                      NIGDY czegoś takiego nie powiedziałem i ja potrafie sie przyznac do błędów. Większość ludzi niestety nie !!
                                      rozumiem,że jak pracowałeś w tej firmie to 24h na dobę jeździłeś zgodnie z przepisami-służbowo i prywatnie ?
                                      TAK !! Przekraczałem predkość owszem na innych wykroczeniach nie złapałbyś mnie jeżdżąc nawet tydzień za mną

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 11:28 ]
                                      Pozatym panie wielkibongo, gadasz nie na temat, bo w tym watku nie chodzi o łamanie prawa przez zwykłego Kowalskiego tylko prze zfunkcjonariuszy publicznych powołanych do przestrzegania prawa
                                      No to chyba ci panowie mają mentalność Kalego, nie uważasz

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 11:35 ]
                                      WIELKIBONGO, i powiem ci jescze jedno. Takie posty jak twój sprawiaja że uczciwi ludzie którzy chca tylko tego żeby prawo bylo równe dla wszystkich i przestrzegane musza sie tłumaczyć. To jest popie.....
                                      Nie uwazasz że to funkcjonariusz łamiący prawo powinein sie tumaczyc i ponosić konsekwencje swych działań ??? Szlag mnie trafia jak czytam wyjaśnienia przełożonych policjantów złapanych na łamaniu prawa - zawsz ewtedy musieli tak jechać bo jechali wypełniać czynności słuzbowe, bardzo to dziwne
                                      Tak dziwne jak przypadek który widzialem na własne oczy gdy policyjna Kias Ceed jechala przede mną łamią wszelkie ograniczenia predkości tylko po to zeby w miejscowości Dorochucza ustawić sie na przystanku z suszarką :x
                                      To jest chamstwo i to trzeba piętnowac i tępić !! Jak tacy ludzi mogą być funkcjonariuszami?? Jak maja czelność po takiej jeździe zatrzymywać innych za przekroczenie prędkości??!! Jak bardzo trzeba być obłudnym żeby tak postępować??
                                      Czarny Elegance

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 1594
                                        • Superb II (3T4)

Więc mam do Ciebie jedno pytanie

Skoro sam napisałeś że przekraczasz prędkość jakim PRAWEM zarzucasz innym łamanie tego przepisu????
                                        demokracja nie zaczyna się od tego,że f-sze mają stosować się do przepisów a zwykły Kowalski już nie

otóż prawo jest dla wszystkich i zwykłych i f-szy
                                        poza tym,ja nie każę Ci się tłumaczyć

Oczywiście tobie nie przeszkadza radiowóz stojacy na miejscu dla inwalidy, choć obok jest inne wolne miejsce.
                                        jasne,że mi przeszkadza ale może przyjechali po złodzieja sklepowego a jak podjechali to nie było miejsca????
                                        może te obok się zwolniły później????
                                        o tym nie pomyślałeś????
                                        bo po co-przeciez oni są źli a Ty ten sprawiedliwy

A od wymierzenia kary jest policja a nie kierowca na drodze

oczywiście,że tak-nie twierdzę,że karę ma wymierzać kierowca-ale dla Ciebie Ty masz prawo łamać przepisy a tamten nie

za jazdę lewym pasem grozi 200 zł,za przekroczenie prędkości w pewnych przypadkach 500,co jest Twoim zdaniem groźniejsze???
                                        słyszałeś o tym,żeby jazda lewym pasem była przyczyną śmierci podczas wypadku???
                                        bo ja nie

za to widziałem zbierane na odcinku 100 części zwłok bo potrącenia dokonał debil jadący 120 w mieście

Ale jesli mam byc szczery to gorzej zachowuje sie ten jadacy lewym pasem, bo poza popełanieniem wyrkroczenia, zachowuje sie również w hamski i niekulturalny sposób

a może jedzie lewym pasem bo nie ma tam dziur i kolein???
                                        wcale nie robiąc tego złośliwie???

Pozatym panie wielkibongo, gadasz nie na temat, bo w tym watku nie chodzi o łamanie prawa przez zwykłego Kowalskiego tylko prze zfunkcjonariuszy publicznych powołanych do przestrzegania prawa
                                        No to chyba ci panowie mają mentalność Kalego, nie uważasz

nie nie uważam tak do czasu aż ich zapytają dlaczego tak jechali,jeżeli beż powodu powinni ich ukarać zgodnie z taryfikatorem

Tak dziwne jak przypadek który widzialem na własne oczy gdy policyjna Kias Ceed jechala przede mną łamią wszelkie ograniczenia predkości tylko po to zeby w miejscowości Dorochucza ustawić sie na przystanku z suszarką :x

ale nie przeszkadzało Ci to jechać za nimi i łamać również wszelkie przepisy???

i co z tym zrobiłeś????
                                        zgłosiłeś gdzieś????
                                        jeżeli nie to jesteś takim samym piratem drogowym jak oni-i wszystko w temacie

P.S. dla Twojej wiadomości-też mam zestaw głośnomówiący w samochodzie

pozdrawiam

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                        PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                        BYŁA TEŻ CEGA
                                        A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• arturas03
                                          L&K
                                          • 2009
                                          • 1298
                                          • Toyota
                                          • AGN 1.8 20V 125 KM
                                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Big
                                          Nie, no u nas nigdy funkcjonariusze publiczni nie łamia prawa bez powodu
                                          Tego nie napisałem.
                                          Zamieszczone przez Big
                                          U nas nawet jak policja stanie na miejscu dla inwalidy - pomimo tego, że obok były inne wolne miejsca - to na pewno wykonuje własnie czynności służbowe które wymagają zatrzymania auta WŁAŚNIE W TYM konkretnym miejscu
                                          Jesteś pewien, że właśnie tak nie było? Na 100%?
                                          Zamieszczone przez Big
                                          arturas03 napisał/a:
                                          namo napisał/a:

Jesteś pewny? Na 100%?

Nie, no u nas nigdy funkcjonariusze publiczni nie łamia prawa bez powodu 8) U nas nawet jak policja stanie na miejscu dla inwalidy - pomimo tego, że obok były inne wolne miejsca - to na pewno wykonuje własnie czynności służbowe które wymagają zatrzymania auta WŁAŚNIE W TYM konkretnym miejscu :x
                                          Wiesz co Arturas, gdyby to był odosobniony przypadek to pewni wszyscy byśmy sie zgodzili że jechali na interwencję i tylko omyłkowo nie właczyli sygnałów. Jednak nasi funkcjonariusze publiczni NOTORYCZNIE łamia prawo bo wiedzą, że im nic za to nie grozi (wykorzystywanie funkcji) i niestety jest to normą, a nie wyjatkiem
                                          Ja zadałem tylko pytanie, a kolega się od razu zapienił. Nie twierdzę, że nie popełnili wykroczenia. Jak napisałem już wcześniej to nie jest miejsce na rozstrzygnięcie tej kwestii. Nie jesteśmy sędziami. Niestety już nasi rodacy mają taką mentalność a nie inną i żadne dywagacje w tym miejscu tego nie zmienią. Widzę, że Cię oburza takie zachowanie wśród funkcjonariuszy. Tylko czy zrobisz coś w tym kierunku, żeby więcej tego nie było, czy dasz se siana bo wiesz, że i tak to nic nie da?

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

może te obok się zwolniły później????
                                            o tym nie pomyślałeś????
                                            bo po co-przeciez oni są źli a Ty ten sprawiedliwy
                                            Nie kolego, miejsca były wolne. A ten przykład to przykład jest z interii i gość stał i filmował całe zdarzenie (zalaczony był film). Po czym dostal pismo, że funkcjonariusze przyjechali na interwencję i żeby się za bardzo nie interesował
                                            tak postepuje wladza która jest powołana DLA obywateli, tak ??!!
                                            Skoro sam napisałeś że przekraczasz prędkość jakim PRAWEM zarzucasz innym łamanie tego przepisu????
                                            Powiedziałbym odwiecznym prawem natury moje dziecko ale powiem inaczej - takim samym prawem jak panowie z drogówki którzy zatrzymali mojego ojaca stojac za pozostawionym znakim ograniczenia po robotach drogowych bezczelnie przyznali, że znak faktycznie pozostał po ZAKOŃCZONYCH ROBOTACH i zadnego zagrozenia nie ma w szybszej jeździe, ale .... stoi znak !!! Tylko nie wpadli na pomysł aby zgłosić do zarządcy drogi żeby czym prędzej znak usunął :evil:
                                            Takim prawem, że ci ludzie maja swiecić przykładem, a skoro oni daja taki przykład no to .....
                                            Takim prawem, że funkcją panów z drogówki jest informowanie i powodowanie usuwania głupio poustawianych znaków drogowych, a nie ustawiania się za nimi w celu łapanki
                                            wyliczac jeszcze ....
                                            a może jedzie lewym pasem bo nie ma tam dziur i kolein???
                                            wcale nie robiąc tego złośliwie???
                                            To dziwne, że na dopiero co wyremontowanych drogach oraz na nowo oddanych tez takie pajace jadą lewym pasem
                                            Nie bardzo wiem co chcesz udowodnić Nie dość, że jest to złamanie prawa to jeszcze jest to po pprostu chamskie, w stosunku do innych, zachowanie więc nie bardzo wiem o czym tu dyskutowac !!
                                            ale nie przeszkadzało Ci to jechać za nimi i łamać również wszelkie przepisy???
                                            sek w tym że ja jechałem .... zgodnie z przepisami i własnie na tej podstawie stwierdzam ze łamali wszelkie ograniczenia, bo nie znajduje innego wytłumaczania dle faktu, że pomoim wyhamowaniu na ograniczeniu do 70 km/h policyjna Kia zaczyna sie nagle się odemnie - jadącego 70 - oddalać w tempie ekspresowym
                                            NIe wiesz ale komentujesz, cóż za elekwencja !!

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 18:30 ]
                                            Pozatym pytam sie juz po raz nie wiem który. dlaczego drogówka, skoro jej tak zalezy na bezpieczenstwie na drogach, nie interesuje sie innymi wykroczeniami niz przekroczenie prędkosci??!!

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 18:33 ]
                                            Tylko czy zrobisz coś w tym kierunku, żeby więcej tego nie było, czy dasz se siana bo wiesz, że i tak to nic nie da?
                                            Przynajmniej próbuję. A polega to na zwracanie uwagi funkcjonariuszom na niestosownośc ich zachowania.
                                            Oczywiście nie przynosi to zregły żadnego skutku, ale moze kiedys coś do ich łba dotrze !!
                                            Taki pierwszy z brzegu przykład - na zwrócenie uwagi, że nie zatrzymali BMW jadacego z właczonymi przecimgilenymi usłyszałem - "bo my tu mamy kontrolować predkość" i ręce mi opadły
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 1594
                                              • Superb II (3T4)

Big, przedewszystkim to przyhamuj lekko z tym dzieckiem bo takie komentarze to zostaw sobie w domu,oki??

skoro mówisz o ekspresowym oddalaniu to chyba Ty nie wiesz o czym mówisz :roll:

kolejna rzecz,jeżeli widzisz gdzieś niepotrzebny znak to tak samo jak oni możesz o tym poinformować zarządcę drogi,co w KWP o tym nie uczyli??

chamskie jest również spychanie kogoś z tego pasa ba JA JADĘ

a ten Twój tekst mnie po prostu rozwalił :
                                              Powiedziałbym odwiecznym prawem natury moje dziecko

czyli Ty możesz przekraczać-inni nie???

i nie odpowiedziałeś na moje pytanie-widziałeś kiedyś żeby jazda lewym pasem była przyczyną śmiertelnego wypadku???

P.S. gratuluję temu krajowi prawników,którzy bez wysłuchania podejrzanego ferują już wyroki-chodzi mi o tych z SG

P.S.2 teraz nie dziwię się,dlaczego policjanci z liniówki słysząc o KWP mają takie podejście,twierdząc że pracujący tam ludzie nie mają zielonego pojęcia o pracy na ulicy bo nie spędzili na niej nawet jednego dnia

ale przecież są "EKSPERTAMI"

I dla Twojej informacji-też nie popieram jazdy lewym pasem ale nie demonizuję tego :roll:

i skoro czujesz taką misje to dlaczego odeszłeś z policji??
                                              czyżby pieniązki???
                                              i skąd wiesz że pokazanie blachy wszystko załatwia-załatwiałeś w ten sposób???
                                              pozdrawiam "świętego na drodze"

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                              PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                              BYŁA TEŻ CEGA
                                              A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

a ten Twój tekst mnie po prostu rozwalił :
                                                Powiedziałbym odwiecznym prawem natury moje dziecko

czyli Ty możesz przekraczać-inni nie???
                                                Myślałem, że wszycy oglądali Sekmisję, widac niedobitki z gwiezdnych wojen sie ostały
                                                Po przeczytanu tego "skoro mówisz o ekspresowym oddalaniu to chyba Ty nie wiesz o czym mówisz" konczę dyskusje z tobą bo nie ma ona wieskzego sensu. Nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do niej.

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 19:04 ]
                                                nie odpowiedziałeś na moje pytanie-widziałeś kiedyś żeby jazda lewym pasem była przyczyną śmiertelnego wypadku???
                                                Tak !!!! Facet byl zmuszony do wyprzedzenia z prawej i w momencie kiedy wszedł lewusowi w martwe pole ten stwiersizł że zjedzie na prawo i .... gościa z rowu zabrali w czarnym worku. Ale to do ciebie i tak nie przemówi, bo pewnie sobie to wymysliłem, albo ... juz ty znajdziesz jakieś inne wytłumaczenie

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 19:05 ]
                                                i skąd wiesz że pokazanie blachy wszystko załatwia-załatwiałeś w ten sposób???
                                                Strasznie mało kumaty jesteś, naprawdę - przejdz się po korytarzach na komendzie i posłuchaj czym chwalą się policjanci
                                                Brak naklejki z nr rejesteracyjnym na szybie to też znak ze masz do czynienia z autem policjanta to taka ciekawostka przyrodnicza a dlaczego jej tam nie ma to sam sobie dopowiedz. myslę, że dasz radę to wydekukować.

[ Dodano: Nie 28 Lut, 10 19:09 ]
                                                pozdrawiam "świętego na drodze"
                                                dzieki i mam nadzieję, że świętego posłuchasz i wieźmiesz sobie do serca jego rady bo bo skoro daje je, jak sam powiedizałeś ... świety, to rozumny czlowiek będzie się świetego słuchał, bo wie że świety jest od niego doskonalszy
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• WIELKIBONGO
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1594
                                                  • Superb II (3T4)

wiesz,masz rację nie jesteś partnerem do rozmowy,niestety

i życzę Ci powodzenia w tępieniu lewego pasa :lol:

rzeczywiście,to jest argument-jeden czarny worek z powodu jazdy lewym pasem w porównaniu z setkami poległymi z powodu prędkości :lol:

zresztą winą nie była jazda lewym pasem tylko ZMIANA PASA RUCHU

ale do Ciebie to pewnie nie dotrze

może nawet lepiej że odeszłeś z tamtej instytucji bo przychodzą mi na mysl tylko takie skojarzenia jak beton :roll:

a jeżeli już nawiązujesz do seksmisji-to masz rację Twoją indolencję można porównać do głównych bohaterów tego filmu

i proszę Cie nie miej o sobie takiego wysokiego mniemania-nie obrażaj rozumnych
                                                  pozdrawiam

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                                                  PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                                                  BYŁA TEŻ CEGA
                                                  A TERAZ JEST SUPERB CBBB

Komentarz

• Jac_ek
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 1733

Zamieszczone przez namo
                                                    Ble ble ble. Małym chłopcem nie jestem. Jeszcze stać mnie na rozprawę w sądzie i szum medialny ze Strażą Graniczną w roli głównej.
                                                    Nie mieszałbym tutaj SG, to są dwie rożne sprawy ich wykroczenie i twoja jazda - tym bardziej że nie zadzwoniłeś na Policje widząc wykroczenie tylko zacząłeś robić to samo a dodatkowo nagrywać filmik.

Teraz wygłaszasz wielkie teorie jaka to SG jest zła, jak to oni nie mieli prawa itd. itp.. a sam (co zresztą zarejestrowałeś na filmie) robisz to samo - Taka podwójna moralność ;-)
                                                    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

Pracuję...