Dobry film.. czyli co warto obejrzec.
No wlasnie, co warto obejrzec?
Poleccie jakies dobre filmy z gatunkow takich jak melodramat, dramat, romans, moze thriller.. byle nie sci-fi.
Cos przejmujacego, moze wzruszajacego (tak, tak wiem, ze na forum mamy przewage facetow, a chlopaki przeciez nie placza ale moze jednak) cos co oglada sie z "zapartym tchem", cos co wciaga i nie ma plytkiej i oczywistej fabuly.
Inni (2001) - Dzieci Grace cierpią z powodu choroby, przez którą nie mogą przebywać na słońcu, dlatego cała rodzina żyje w półmroku. Wkrótce matka odkrywa, że jej dom zamieszkuje...
Zuzus, z gatunków, które podałaś polecam Rekonstrukcje
A jeśli coś z filmów wyświetlanych w kinie to polecam Sherlocka Holmesa :wink: wprawdzie nienależy do żadnych z podanych przez Ciebie gatunków, ale i tak polecam :P
Lektor - swietny, b. mi sie podobal
Deja Vu - tez dobry film, widzialam
Galerianki - nie, to nie jest film ani wzruszajacy, ani dobry
Reszty nie widzialam, zaraz zobacze co to za filmy.
Od siebie polece 2 swietne filmy, naprawde warte obejrzenia:
The Game
i Bloody Diamond
Deo, Rekonstrukcja - nie widzialam, brzmi fajnie. Dzieki. A Next to juz sci-fi.. Nie moj swiat
szkoda, nowe i stare, choc te pojecia sa wzgledne powiedzmy nie starsze niz 10-15lat. Nie chodzi mi o jedynie nowosci kinowe, choc jak jest cos godnego obejrzenia to piszcie.
Jeśli chodzi o starsze filmy, to moim faworytem jest "Dom gry" (1987) Davida Mameta. Parę razy już go widziałem, a nadal nie rozszyfrowałem niektórych zakrętów akcji.
Dom gry (1987) - Psychiatra wnika do środowiska nielegalnych rozgrywek, by pomóc uzależnionemu od hazardu pacjentowi.
[ Dodano: Czw 18 Lut, 10 14:45 ]
Zamieszczone przez Zuzus
Galerianki - nie, to nie jest film ani wzruszajacy, ani dobry
Galerianki nie są filmem wybitnym (tu się zgodzę) ale wg mnie film zmusza do zastanowienia się nad pewnymi sprawami. Być może patrzę na niego przez pryzmat swojego wieku (na zasadzie - "jak ten świat się zmienił" ), posiadania dzieci w wieku bliskim wiekowi bohaterek oraz tego, że pracowałem kiedyś w szkolnictwie (a szkoła się w filmie trochę przewija).
A jeśli chodzi o "Dom Zły", polecam jeszcze wcześniejszy film W. Smarzowskiego czyli "Wesele".
Jeśli chodzi o filmy to jednym z ulubionych jest psychologiczny thriller- Lost Highway (1997) reżyseria David Lynch. i naprawdę rewelacyjne muza szczególnie utwory David Bowie.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Benjamin - przyjemny film, podobal mi sie
Pachnidlo i Symetrie widzialam.
A Wall.E Deo przeciez to bajka :zlosnik: Czy faceci nigdy nie wyrastaja z bajek? :zlosnik:
Od siebie dorzuce jeszcze kilka tytulow, ktore polecam:
-> Wicker Park
-> Wyznania Gejszy
-> Zieona Mila
-> Man on Fire
-> Seven Pounds
-> Skazani na Shawshank
-> Zycie jest Piekne
-> Elegia
Praktycznie wszystkie filmy z Denzelem Washingtonem:
" Dzien próby", "W sieci zła", " Raport Pelikana","Człowiek w ogniu","Kolekcjoner kości"
"John Q","Malcolm X","American gangster"
Zawodowcy-Al Pacino i Robert De Niro
Komornik-A.Chyra
Komentarz