oszukany na allegro, sprawa, wyrok i co dalej ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebu
    L&K
    • 2008
    • 1304
    • Octavia II (1Z3)
    • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
    • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Miałem podobną sytuację. Napisałem do allegro na drugi dzień dostałem odpowiedź .
    Że allegro nie jest stroną w sporze i nie ponosi żadnych konsekwencji , jeżeli zostałem oszukany to powinienem wnieść sprawę do sądu.
    Dałem sobie na luz :diabelski_usmiech
    Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
    jak pomogłem to daj punkcik
    sprzęgło od G 60

Komentarz

• miguello
      RS
      • 2008
      • 1849

krzysiek1974, Tak tylko w regulaminie programu kupujących jest zapis że programowi nie podlegają osoby którym zablokowano konto, a konto wg innego regulaminu można zablokować bez powodu czyli sprawa rozwiązana

Komentarz

• krzysiek1974
        Rider
        • 2009
        • 323

To nazwa Programu jest niepoprawna - powinno być: "Program ochrony allegro.pl" - jak coś się dzieje, to blokada konta sprzedającego i kupujący może nas pocałować w

:evil:

Komentarz

• Damianjg
          Rider
          • 2008
          • 621

Zamieszczone przez piotrekpruszcz
          Komornikowi musisz wskazać sposoby egzekucji - on egzekwuje tylko z tego co mu określisz we wniosku- np. z nieruchomości, ruchomości, z rachunków bankowych, z rent lub emerytur, wierzytelności przysługujących dłużnikowi np. z tyt. prowadzonej działalności gosp. itepe. Również możesz wystąpić o klauzulę na małżonkę/a dłużnika jeśli nie maja rozdzielności majątkowej i łupać z majątku(np dochodów) żony/ męża - jest wiele możliwości i w większości przypadków jest to skuteczne.
          W tym przypadku to sprawa czysta i łatwa jak nie powiem co.... prosta piłka - albo płaci albo paka i po temacie.
          To jest jakis żart???? Ja mam wskazywać komornikowi z czego na ma coś zając?? A skąd pokrzywdzony ma to wiedzieć?? Przykład jest na koledze abstinent. To komornik jest od ściągnięcia długu nie pokrzywdzony,a komornicy w tym kraju gówo robią a kasę biorą. Wiem cos o tym, bo miałem podobny przypadek, kasę wziął a potem sprawę umorzył bo nie ma z czego ściągnąć.

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Widać wielu jest takich co zostało wydymanych przez alledrogo = państwo chroni oszustów i wyłudzaczy.
            Powinieneś zebrać wszystkie papiery i opisać całą swoją sprawę (od allegro po komornika)i wysłać do TV, gazet.
            Może też bloga zapodać :diabelski_usmiech.

Państwo jak chce ściągnąć swoje należności od obywatela to idzie sprawnie, ale jak ma pomóc obywatelowi to umywa ręce (dokłada tylko należytej staranności), ale nic ponad to.
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

• bradley
              L&K
              • 2008
              • 1465

To samo mialem jak sprzedawalem przedmiot na Allegro i 2x z rzedu jakis przyglup zarejestrowal sie w dniu konca licytacji godzine przed jej koncem i zalicytowal.
              Oczywiscie jest procedura zwrotu prowizji. Tylko wlasnie samej prowizji od sprzedazy ale juz kasa za wystawienie przedmiotu nie jest zwracana. Nie moge pojac dlaczego w ogole dopuszcza sie osoby do licytacji, ktore nie maja pelnej aktywacji konta.
              VW Vento 1.9TDI 1Z ++
              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• lend
                Rider
                • 2007
                • 463

Komornik będzie chodził za dłużnikiem jak będzie spora kasa do zgarnięcia.Dla paru złotych nie chce mu się.W moim przypadku - nie allegro- chodzi o kwotę kilkunastu tys zł.sprawa w sądzie wygrana , jest komornik u mnie banan na twarzy że dostane swoje pieniądze a tu pismo od komornika że: samochód dłużnika zajęty ale nic nie można zrobić bo ... jest w leasingu i dłużnik zobowiązał sie płacic 200zł miesięcznie więc prosze czekać.
                A faktura od firmy windykacyjnej,działka dla komornika i inne rachunki do zapłaty w związku z ta sprawa poprzychodziły w ciągu 2 dni.

Żyjemy w tak dupowatym kraju ze przestępca ma łatwiej.
                MÓJ SZKODNIK

Komentarz

• miguello
                  RS
                  • 2008
                  • 1849

Ponieważ ktoś prosił żebym informował co i jak to dostałem list od kuratora sądowego z zapytaniem czy oskarżony wywiązał się z treści wyroku czyli oddał mi pieniądze. Oczywiście ich nie oddał więc jutro jadę złożyć pisemko, ale to ciekawe ze takie zapytanie dostaje jakieś 6 miesięcy po tym terminie spłaty :lol:

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Zamieszczone przez miguello
                    ale to ciekawe ze takie zapytanie dostaje jakieś 6 miesięcy po tym terminie spłaty :lol:
                    heh :?
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...