żałoba-a nasze logo?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adaś
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2006
    • 876
    • Volkswagen

nie zakładajmy wątków na temat tej katastrofy i niech zostaną zamknięte dotychczasowe
    Popieram, ta dyskusja do niczego nie prowadzi. Każdy wie swoje.
    Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
    a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
    Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
    O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• kamel1980
      Rider
      • 2009
      • 304

Co do kolorów forum to można dodać wstążkę, ale jest to sprawa właścicieli forum.

Zamieszczone przez Yarek
      Tylko zazwyczaj są to zwykli ludzie, a nie Kaczyński.
      To akurat jest debilne tłumaczenie..
      W tym samolocie nie leciał sam Prezydent Kaczyński, ale leciało też kilkadziesiąt innych osób. I w tym momencie nie ważne jest z jakiej byli opcji politycznej, bo byli to ludzie.
      A to, że akurat Ty nie darzysz sympatią Ś.P. Lecha Kaczyńskiego nie oznacza, że nie należy się szacunek Jemu i Jego najbliższym.
      Poza tym Lech Kaczyński był Prezydentem Rzeczypospolitej Polskiej, który reprezentował nasz kraj, czyli mnie, Ciebie i każdego z nas. Wykonywał swoje obowiązki raz lepiej, raz gorzej, ale je wykonywał, bo zdecydował się przyjąć na swoje barki odpowiedzialność za nas wszystkich.
      Niestety stało się jak stało. I pozostaje nam tylko mieć nadzieję, że kolejna osoba, która zostanie zaprzysiężona na to stanowisko będzie się wywiązywała jeszcze lepiej ze swoich obowiązków.

Dla mnie bardzo przykre jest też to, co już się dzieje przy okazji tej katastrofy - wszyscy od rana powtarzają nazwiska polityków, mówiąc o tym jak straszna rzecz się stała. Ale mało kto zająknie się choćby na temat załogi statku, która też tam zginęła. Jakie to polskie.
      Nie żyjemy od dziś i doskonale wiadomo, że media - pomimo tragedii narodowej - pozostaną mediami..
      Poza tym ciężko jest zrobić wywiad z rodziną osoby mniej znanej.

Co do samej katastrofy to do tej pory jestem w szoku, zwłaszcza, że dwoje pasażerów tego samolotu znałem osobiście.
      Był to Paweł Wypych - mój były szef i Grażyna Gęsicka - przyjaciel domu, z którą notabene widziałem się i rozmawiałem kilka dni temu, więc tym bardziej jest to dla mnie szok.

Dlatego uważam, że zwykłe dodanie wstążki nie byłoby zwracaniem na siebie uwagi, a uszanowaniem uczuć innych i łączeniem się w bólu z rodzinami i najbliższymi osób, które dziś zginęły.

Komentarz

• Yarek
        Elegance
        • 2005
        • 992

Zamieszczone przez sh3v
        Tu prawie setka...
        Rozumiem. Czyli Twoim zdaniem 30 bezdomnych osób, które żywcem spłonęły, ewentualnie 30 górników którzy zginęli w kopalni to mało istotna sprawa. Nie wspominając o takich drobiazgach, jak na przykład to, że miesięcznie (!) na polskich drogach giną w wypadkach setki osób. Z ich powodu nikt nie chce zmieniać logo na forum...

Zamieszczone przez kamel1980
        Yarek napisał/a:
        Tylko zazwyczaj są to zwykli ludzie, a nie Kaczyński.

To akurat jest debilne tłumaczenie..
        W tym samolocie nie leciał sam Prezydent Kaczyński, ale leciało też kilkadziesiąt innych osób. I w tym momencie nie ważne jest z jakiej byli opcji politycznej, bo byli to ludzie.
        A to, że akurat Ty nie darzysz sympatią Ś.P. Lecha Kaczyńskiego nie oznacza, że nie należy się szacunek Jemu i Jego najbliższym.
        Nie mam pojęcia, gdzie wyczytałeś coś na temat moich sympatii dla prezydenta, bo niczego takiego nie pisałem. Nazwisko "Kaczyński" podałem jako przykładowe, żeby zwrócić uwagę na obłudę, która powoduje, że wszyscy dziś rozpaczają po politykach którzy zginęli, ale jakoś nigdy nikt nie wspomina o zwykłych ludziach. No tak, bo jak sam zauważyłeś - to nie jest medialne i nie zwiększy oglądalności.

Zamieszczone przez adaś
        Mistrzu, daj sobie na wstrzymanie.
        Po raz kolejny apeluję do Ciebie o sensowne wypowiedzi.
        . pzdr Jarek
        aktualnie: Octavia 1.6 TDI i Laguna III 2.0 dci

Komentarz

• adaś
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2006
          • 876
          • Volkswagen

że miesięcznie na polskich drogach giną w wypadkach setki osób. Z ich powodu nikt nie chce zmieniać logo na forum...
          Mistrzu, daj sobie na wstrzymanie.
          Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
          a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
          Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
          O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• kamel1980
            Rider
            • 2009
            • 304

Zamieszczone przez Yarek
            Nie wspominając o takich drobiazgach, jak na przykład to, że miesięcznie (!) na polskich drogach giną w wypadkach setki osób. Z ich powodu nikt nie chce zmieniać logo na forum...
            Tak samo można by było powiedzieć, że w wielu przypadkach te osoby giną na własne życzenie, robiąc niejednokrotnie krzywdę innym.
            Ale nie będę komentował tego w ten sposób, bo nie ma to większego sensu, a i mogłoby obrazić uczucia innych.
            Dlatego tego typu dyskusje są kompletnie bezsensowne i nie wnoszą niczego innego poza sianiem zamętu i podjudzaniem się wzajemnie..

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kamel1980
              Tak samo można by było powiedzieć, że w wielu przypadkach te osoby giną na własne życzenie, robiąc niejednokrotnie krzywdę innym.
              Nie chciałem się wtrącać, ale w tym przypadku też nie wiadomo na czyje życzenie pilot 4x próbował lądować mimo złych warunków. Dziwne podobieństwo do lądowania w Tibilisi...
              I co będziemy się tak licytować?
              żenada.pl
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• lukas220
                Ambiente
                • 2006
                • 120

według mnie, zmiana wyglądu naszego forum będzie odpowiednim gestem w sytuacji jaka zaistniała...i nie trzeba chyba tego komentować. kropka
                Była Octavia 2001' 1,9 TDI AGR...oczywiście z virusem Była O2 KOMBI DSG ELEGANCE RS LOOK ... Jest BMW E91 LCI

Komentarz

• sh3v
                  Rider
                  • 2008
                  • 410

Zamieszczone przez lukas220
                  zmiana wyglądu naszego forum będzie odpowiednim gestem w sytuacji jaka zaistniała...i nie trzeba chyba tego komentować.
                  Widać niektórzy nie potrafią tego zrozumieć i szukają bezsensownych kłótni.
                  To mój ostatni post w tym temacie.

Komentarz

• Purchawa
                    Admin
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 8007

Pierwsza sprawa, to nie jestesmy onetem, ktory ma przygotowane szaty graficzne na kazada okazje.
                    Druga sprawa to admini akurat byli caly dzien dzisiaj w trasie.
                    Trzecia sprawa to zwykle nie trzeba nam pewnych rzeczy uswiadamiac.

I jeszcze jedna sprawa, to osobiscie znalem Ks. prałata Indrzejczyka wiec bardzo prosze o wszystkich o umiar w slowach w tej sprawie!
                    "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                    Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

Logo zostalo zmienione.
                      Mysle, ze nikomu przeszkadzac to nie bedzie, a innym pomoze w wyrazeniu swojej zaloby.
                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Pracuję...