dzieki
Auto dla Roberta do kwoty ...
Zwiń
X
-
Auto dla Roberta do kwoty ...
Witajcie, każdy wie o co chodzi aczkolwiek kto przegląda forum powinien wiedzieć o co biega :roll:
Sprostowanie chciałbym przejść z auta 'ojca' na własne
Budżet około 10 - 12 tyś złotych i tu jest pytanie co kupić Octavie z pierwszych roczników czy coś innego ?
Najbardziej co mnie interesuje aby auto miało :
Wspomaganie kierownicy
Klimatyzacja
Szyba elektryczna
2xAIRBAG
No i powiedzmy z 90 km ;p
Więcej do szczęścia na razie nie potrzebuje, tylko dojazd do pracy ;p aktualnie jeżdżę Seicento ojca : // Ale mam dość już tego .
Liczba drzwi nie jest przesądzona przystosuje się i tak najczęściej jeżdżę tylko w dwie osoby, do pracy dojeżdżam 30 km w jedna strone, TDi by mnie nawet interesowało no ale jest jak dla mnie zbyt ciężkie w utrzymaniu w przeciwieństwie do benzyny + gaz.
Pozdrawiam i dziękuje za każda pomoc, sugestie, propozycje.
-
-
może jakieś Polo bądź Luposkoro najczęściej 2 osoby jeżdżą
miałem okazję jeździć VW Lupo 1.7 SDI i fakt faktem jak na 60 kobyłek to się naprawdę fajnie zbiera.
Na początku swojej kariery jeździłem Oplem Astrą F 1.6 + LPG (nie ecotec) i bardzo miło wspominam ten samochodzik. Fakt, że z bajerów miał tylko el.szyby, 2 poduchy i alufelgi ale jakbyś poszukał to znalazł być z takim wyposażeniem jakie Tobie jest potrzebne
Kolega ma Honde Civic 1996 5D vtec-e 90KM (poliftowa ma już 115 km) i tez jest zadowolony, klima jest, wspomaganie jest, el, szyb nie ma ale twierdzi, że jak ma klime to i tak szyb nie otwiera. Mówi, że części śmiesznie tanie. Pali mu 6,5 litra w mieście, a lubi przycisnąć troszke.
Komentarz
-
-
GreenArrow, Bierz Octavie przed liftem.
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł"k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
GreenArrow, Golfa 3 Rudy lubi tu i tam.
Komentarz
-
-
GreenArrow, Ja mam przed liftem z 2000 roku i sobie chwalę.
Komentarz
-
-
hehehe. To łykaj liftback a :P
.
Komentarz
-
-
Mój teść ma felicie 1,9 D . Nie ma co porównywać do OctaviiTakie wozidełko. Szyby na korbki, klimy brak. Jedynie ma fajny welur na siedzeniach.
.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez jama89a może Felicja troche blacha słaba
Zamieszczone przez jama89ale cena dobra i cześci za grosze kupujesz...
:idea: GreenArrow, a moze Volvo s40 :?:sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123a moze Volvo s40
[ Dodano: Pią 16 Kwi, 10 22:48 ]
GreenArrow, kup coś jak najmłodszego sensownego, przecież koszta są dla Ciebie istotne :idea:
w ogóle odpuściłbym kompakty i zastanowił się nad czymś mniejszym :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
panowie co wy tu gosciowi w wieku 19 lat doradzacie :!: jaka skoda :evil: gość jest młody, czas wyskoczyć na laski, pod disco i co felicją ma podjechać, laski by sie zsikały ze smiechu :diabelski_usmiech
Proponje abys sie rozglądnął za:
- golf
- bwm3
- astra gsi
- honda civic
itp:
no ewentualnie skoda octavia rsale pamietaj to zawsze pozostanie kapelusznikiem, hehe
superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
GreenArrow, sorry ale skoro masz 10-12 na samochód to lepiej się dalej bujać seicento i dozbierać do czegoś lepszego, przynajmniej jeśli chodzi o koszty, bo jeśli masz podejście że "muszę zmienić furę" - to bierz to co ci serce podpowiada. i nie radź się na forum bo za 12k pln to każdy wybór jest bardzo ryzykowny - najlepiej jak by ktoś z rodziny/znajomych sprzedawał sprawdzony samochód... przynajmniej byś znał prawdziwą historię samochodu ... ale takie okazje to rzadkość...
szkoda, ludzie kupują jeszcze trabanty, syreny itd... kiedyś o nich marzyli a teraz ich stać, zakup KAŻDEGO samochodu da się wytłumaczyć, nie koniecznie racjonalnie ale to nie jest tak bardzo istotne, ważne żeby go mieć ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekszkoda, ludzie kupują jeszcze trabanty, syreny itd... kiedyś o nich marzyli a teraz ich stać, zakup KAŻDEGO samochodu da się wytłumaczyć, nie koniecznie racjonalnie ale to nie jest tak bardzo istotne, ważne żeby go mieć ;-)saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Superbman, dlaczego nie MK3, przeciez za kwote 10-12 tysiecy znajde jakąs zadbana wersje.
vince123, w volvo pchac narazie sie nie bede ; p
piramida, zeby na laski pojechac to ja nie potrzebuje auta, wystarczy ze moja kobieta mi wystarczy
Jac_ek, ja Ci powiem ze z rodzina to tylko wychodzi sie dobrze na zdjeciach, juz przekonałem sie z octavia wzietą 'na mnie' przez ojca .
fernando, fabia to nie jest glupie wyjscie, no ale klime musi miec :roll:
tomil, dlaczego miałbym nie znalezc zadbanego MK3 za kwotę 10-12 tys ?
Moze sobie kupie Seicento 1.1, kupie maty wygłuszające i go całego wykleję od środka ;d
Komentarz
-
Komentarz