Planuje wybrać sie na men-s day do wawy 8-9 maja weekend. Gdzie najlepiej zaparkować auto (ulica) zeby było nie daleko do imprezy bo pewnie parking na bemowie bedzie zawalony. Ale zeby było bezpiecznie też
Nie parkuj pod PKiN - to rada oparta na autopsji.
Jesli w centrum to mozesz postawic na ulicy parkingowej (przecznica Nowogrodzkiej i Żurawiej) to wielopoziomowy parking za Forum. Tani moze nie jest ale pewny.
neck99, w zależności czego potrzebujesz- parking przy ulicy, czy też parking strzeżony.
Jeśli po prostu parking to proponuję spróbować zostawić auto na stacji Orlenu Reymonta róg Conrada. Ewentualnie może się miejsce znajdzie na parkingu Lidla. Stąd masz może 5 minut spacerkiem.
Ewentualnie możesz, tak jak napisałAgamek12, zaparkować w Carrefourze, dokładnie naprzeciwko lotniska, ale tam pewnie będzie zawalone.
Generalnie jest to w miarę bezpieczna okolica, ale... cóż pewnie fur będzie do wyboru do koloru.
It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
bardzozlymisio, i co potem na lotnisko bemowo na piechotkę?
Carrefour jest faktycznie najlepszą propozycją (to ta spora plama na wschód od lotniska po drugiej stronie Powstańców Śląskich, możesz też spróbować pojechać od lotniska Powstańców Śląskich w kierunku SW i odbić w którąś z tych małych uliczek po prawej, tam są pawilony i jest troche miejsc parkingowych. Jak podjedziesz pod solarium i dasz dychę to ci moja teściowa popilnuje
Trzecią możliwością jest wjechanie w osiedle widoczne na mapie, choć uliczki są tam mocno pokręcone i mozna się zgubić to jednak okolica jest w porządku.
Jadąc dalej Powstańców Śląskich po lewej masz Wrocławską i od niej odchodzi masa uliczek z duzą ilością miejsc parkingowych. Tam raczej niewielu uczestników Men's day bedzie parkować, a to ciągle nie więcej niż 10 min, leciutkim marszem. Wiem, bo jak tam mieszkałem, to do Carrefoura wóżkiem z dzieckiem chodziłem bo mi się nie chciało auta ruszać
neck99, nie było wcześniej okazji podziękować za antenkę - a więc wielkie dzięki jest kozacka i hula jak trzeba :yay:
co do parkingu w tamtej okolicy to faktycznie jest duży problem, mieszka tam moja szwagierka i czasem muszę się nieźle na pocić i nakręcić żeby znaleźć kawałek miejsca nawet w zwykły dzień
jak ktoś ma obsesję jak ja to można stanąć dużo dalej, na ulicy np. Kaliskiego w pobliżu pętli autobusowej Kaliskiego\Radiowa i sobie podjechać autobusem właśnie, to jest 10 minut a miejsce spokojne.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Ja mogę zaproponować parking na zamkniętym osiedlu przy literackiej (jakieś 10min z buta od imprezy). Niestety mnie nie będzie ale bez problemu wjedziesz i wyjedziesz jak Ci powiem co i jak
Komentarz