Zamieszczone przez szkoda
Alkomat
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez shokPamiętaj,że nawet jak masz 0.0 w powietrzu to we krwi nie koniecznie.
Zamieszczone przez shokW ogólne ta nagonka w Polsce na pijanych kierowców jest chora.Na zachodzie ludzie też piją i jadą a wypadków mniej.Po prostu stan dróg odpowiedzialny za bezpieczeństwo chcą usprawiedliwić promilami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez shokPamiętaj,że nawet jak masz 0.0 w powietrzu to we krwi nie koniecznie.
Zamieszczone przez shokW ogólne ta nagonka w Polsce na pijanych kierowców jest chora.Na zachodzie ludzie też piją i jadą a wypadków mniej.Po prostu stan dróg odpowiedzialny za bezpieczeństwo chcą usprawiedliwić promilami.
Komentarz
-
-
Re: Alkomat
Zamieszczone przez loydPrzymierzam się do kupna alkomatu (jak popiję to na drugi dzień nigdy nie wiem czy już moge jechać i mam 0 we krwi czy jeszcze nie) i pomyślałem o czymś takim:
Ktoś z was ma alkomat do użytku prywatnego ? jakieś sugestie ?
to wszystko zależy od tego jak często go potrzebujesz.
Jak rzadko to chyba nie ma sensu.
A i najważniejsza rzecz, każdy alkomat się zużywa tzn ten sensor odczytu
promili i jak pamiętam to raz na rok trzeba go kalibrować.
Kalibracja polega na tym że alkomat pakujesz i wysyłasz do producenta
a on go sprawdza.Oczywiscie taka usługa kosztuje chyba 100 zł.
więc warto ???? sam nie wiem.
Ja korzystam z takiego wirtualnego w internecie.
Jak wpiszesz w przegladarke "witrualny tester trzeźwości " to wyjdzie kilka
stron.Powodzenia
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokPamiętaj,że nawet jak masz 0.0 w powietrzu to we krwi nie koniecznie.W ogólne ta nagonka w Polsce na pijanych kierowców jest chora.Na zachodzie ludzie też piją i jadą a wypadków mniej.Po prostu stan dróg odpowiedzialny za bezpieczeństwo chcą usprawiedliwić promilami.Adam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707Zamieszczone przez shokPamiętaj,że nawet jak masz 0.0 w powietrzu to we krwi nie koniecznie.W ogólne ta nagonka w Polsce na pijanych kierowców jest chora.Na zachodzie ludzie też piją i jadą a wypadków mniej.Po prostu stan dróg odpowiedzialny za bezpieczeństwo chcą usprawiedliwić promilami.
""Po prostu najważniejszy jest alkomat.Zauważ jakiś artykuł w prasie i pisze "kierowca był trzeźwy" czy Polacy są aż takimi pijakami...że trzeba to tak podkreślać?""
Proszę czytać z zrozumieniem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczastekst z uwaga pirat kolesiowi zabrano wcześniej prawko za alkohol
koles na pytanie ile miał
-nie durzo 0.68mg na litr (ponad promil)
-skwitowanie policjanta jak na polaka to nie dużo :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
Inny odcinek; ,,Uwaga pirat"
Nieoznakowani zatrzymali kolesia i policjant pyta
-pił pan coś?
-tak, jedno piwo
- i wsiadł pan do samochodu?
- pic mi sie chciało i nie widziałem co w sklepie wybrać cole czy piwo, i wybrałem piwo
Po chwili oznakowany radiowóz przywiózł alkomat, koleś dmucha i wyskoczyło 0,9 :shock: , czyli zmieścił się, bo od 1,0 zabierają, dostał tylko 10pkt i 500zł
A wracając do alkomatu,to widzę, że mamy taką samą zasadę, że jak baluję się pierwszego dnia, to na drugi dzień pozostaje nam inny kierowca lub komunikacja miejska i to jest bardzo dobre- ja zawsze biorę to pod uwagę i alkomat jest mi nie potrzebny
Najgorzej byłoby, gdyby Twój alkomat pozwolił Ci jechać a inny z drogówki co innego by wykazał i tu chyba kłania się temat kolegi maba8 związany z kalibracjąASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBb707, tu nie chodzi o parę piwek, tylko np. jedno
Alkohol różnie odziałuje na ludzi... Więc co będzie jak ktos ma słabą głowe i po jednym piwku potrąci Ci dzieciaka?
Tak jest prosto i uczciwie... piłeś nie jedź... Koniec kropka. Tak trudno się powstrzymać?
Bo jak tak to zgadzam sie z tym:
Zamieszczone przez westwi78Zamieszczone przez shokPolacy są aż takimi pijakami...że trzeba to tak podkreślać?
[ Dodano: Nie 09 Maj, 10 23:51 ]
Zamieszczone przez mozgiA wracając do alkomatu,to widzę, że mamy taką samą zasadę, że jak baluję się pierwszego dnia, to na drugi dzień pozostaje nam inny kierowca lub komunikacja miejska i to jest bardzo dobre- ja zawsze biorę to pod uwagę i alkomat jest mi nie potrzebny
Adam
Komentarz
-
-
Ostatnio byłem nad morzem i popiliśmy z kolegą przez cały dzień (jak to nad morzem - piwka od rana) a na drugi chcieliśmy skoczyć do Sopotu.
No i oczywiście pojawił się problem - czy już mogę jeździć. W całym Władysławowie nie było ani jednego alkomatu i musiałem jechać na komednę policji. Wprawdzie miałem 0, ale co się musiałem na łazić to moje.
Ponieważ nie była to pierwsza tego typu sytuacja to postanowiłem kupić alkomat i stąd moje pytanie.
Co do dyskusji OT - jeżeli w Polsce obowiązują przepisy że można jeździć do 0,2 promila to alkomat jest niezbędny. Przy najdrobnijszej stłuczce nie z mojej winy nawet, policja robi badanie na trzeźwość, a będąc "wczorajszym" miałbym prz.......e.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydOstatnio byłem nad morzem i popiliśmy z kolegą przez cały dzień (jak to nad morzem - piwka od rana) a na drugi chcieliśmy skoczyć do Sopotu.
No i oczywiście pojawił się problem - czy już mogę jeździć. W całym Władysławowie nie było ani jednego alkomatu i musiałem jechać na komednę policji. Wprawdzie miałem 0, ale co się musiałem na łazić to moje.
Ponieważ nie była to pierwsza tego typu sytuacja to postanowiłem kupić alkomat i stąd moje pytanie.
Co do dyskusji OT - jeżeli w Polsce obowiązują przepisy że można jeździć do 0,2 promila to alkomat jest niezbędny. Przy najdrobnijszej stłuczce nie z mojej winy nawet, policja robi badanie na trzeźwość, a będąc "wczorajszym" miałbym prz.......e.
stężenie to nikt nie wie.
Jeśli pokaże 0,18 to mozesz jechać czy nie bo trochę zaniżył.
ryzyko będzie zawsze.
Kiedyś kupiłem jakiś wynalazek za 60 zł. i po kilku uzyciach pokazywał
bardzo zanizone wartosci więc trzeba by go non stop kalibrować.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maba8Zamieszczone przez loydOstatnio byłem nad morzem i popiliśmy z kolegą przez cały dzień (jak to nad morzem - piwka od rana) a na drugi chcieliśmy skoczyć do Sopotu.
stężenie to nikt nie wie.
Jeśli pokaże 0,18 to mozesz jechać czy nie bo trochę zaniżył.
ryzyko będzie zawsze.
Kiedyś kupiłem jakiś wynalazek za 60 zł. i po kilku uzyciach pokazywał
bardzo zanizone wartosci więc trzeba by go non stop kalibrować.
Nie no, jak mi pokaże 0,18 to nie jadę mając na względzie właśnie ryzyko związane z błędem pomiaru.
Ale jak mam 0 to jadę - po to chce alkomat.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydNie no, jak mi pokaże 0,18 to nie jadę mając na względzie właśnie ryzyko związane z błędem pomiaru.
Ale jak mam 0 to jadę - po to chce alkomat.
Komentarz
-
-
no te 13-14 godzin moze czasami okazac sie za mało :szeroki_usmiech w sobotę popilismy z kumplami na miescie pierwszy raz chyba od 5lat tak po 7-8piw na głowe i powiem wam ze na dugi dzien do wieczora trzymalo mnie 8) więc wydaje mi sie ze 24godziny czasami może byc za mało, hehesuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez mozgiPo chwili oznakowany radiowóz przywiózł alkomat, koleś dmucha i wyskoczyło 0,9 :shock: , czyli zmieścił się, bo od 1,0 zabierają, dostał tylko 10pkt i 500zł, a zabierają od 0,1 mg/l
Zamieszczone przez Mihauale to też zależy od organizmu
więc czasami alkomat si przydaje lub robi się tak jak mozgi napisał i po kłopociedzisiaj pije= jutro prawo jazdy leży w szufladzie
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
odświeżę temat
może ktoś z czystym sumieniem polecić jakiś długo nierozkalibrujący się model? (byle nie ten za 4 tysie którego używają profesjonaliści) :wink:
edit:
znalazłem na necie dużo niewiarygodnych testów (przy sklepach internetowych) i 2 mam nadzieję w miarę obiektywne:
Gazeta Wyborcza - Wiadomości z kraju i ze świata, nauki i kultury oraz sportu, a także aktualne komentarze. Zajrzyj na Wyborcza.pl.
-----
dawniej: O1 1.9 TDI ALH
Komentarz
-
Komentarz