Alkomat

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomekc
    Ambiente
    • 2009
    • 128

organizm dorosłego mężczyzny spala w ciągu godziny od 8 do 12 g (przynajmniej tyle parę lat temu było prawidłowa odpowiedzią w ULCu na egzaminie) czystego etanolu(przy metanolu nie ma to większego znaczenia :wink: ). więc przyjmując 10 g na h można łatwo ustalić(oczywiście w przybliżeniu) czy już można jechać czy nie Ja przyjmuje - jedno duże piwo(500ml) 4h. 0,25 czystej minimum 12 h. czasy od momentu zakończenia konsumpcji :lol:
    W lotnictwie pasażerskim normą jest nie picie 24h przed lotem.

Komentarz

• Bartolomeo
      Rider
      • 2010
      • 267

Z osobistych testów to: wieczorem wypiłem 4 piwa + pizza i po 12 godzinach, przebadałem się na komendzie i wyszło 0.0, kumpel wypił 6 i też miał 0.0
      A co do takiego kieszonkowego alkomatu, to raczej bałbym się wsiąść za kierownicę po przebadaniu nim, lepiej pojechać na komendę, wziąć paragon i mieć z bańki.

Usługi tokarskie, frezarskie
      Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• 5021
        Classic
        • 2009
        • 19

jak już wezmę taxi albo autobus żeby pojechac na komendę to równie dobrze mogę sobie pewnie odpuścić kierowanie :lol:

[ Dodano: Nie 22 Maj, 11 20:06 ]
        od ok 2 miesięcy posiadam ALCO SAFE za ok 120 złotych

Skończyły się dylematy dzień po mogę czy nie mogę, potwierdziło się też że po dużym piwie za kółko się nie wsiada :|
        -----
        dawniej: O1 1.9 TDI ALH

Komentarz

Pracuję...