Przewodnik Kulinarny by OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mebel
    Ambiente
    • 2005
    • 155

Zamieszczone przez shok
    heh ja kiedyś miałem ale zwiałem po tym jak okazało się ,że konto jest całkowicie za darmo jednak karta do bankomatu była płatna na rok tyle ile w innych bankach prowadzenie konta :lol:
    Darmowe jest w pierwszym roku i to w tedy kiedy dokona się nią 3 płatności w ciągu jakiegoś tam czasu. Później jest płatna, chyba 25zł na rok. Co przy moim poprzednim koncie w PKO i tak było prawie nic. Tam kasowali mnie w ciągu roku ok 70zł. Za nic.
    Poza tym o WBK równie łatwo jak o PKO, zarówno w placówkach jak i w bankomatach.
  • djczas
    RS
    • 2005
    • 9612

Witajcie zainspirował mnie temat towarzysza Szkody o kebabach i tak pomyślałem wielu z nas podróżuje po Polsce i nie tylko na wakacje, służbowo lub w innym celu.
    Podzielcie się informacjami gdzie w waszej okolicy można dobrze zjeść

Adminów i modów proszę o podklejenie wątku

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

ZAKOPANE
      No to ja moge polecić Restauracje Watra w Zakopanem.
      Pomożemy Ci zaplanować Twoje kulinarne wczasy! Strona poświęcona restauracjom i barom w Zakopanym: menu, dojazd, trójwymiarowe panoramy i godziny otwarcia.

Bardzo dobre potrawy w tym Baranina. Jako przystawke za darmo zwykli podawac genialny chleb i miske domowego smalcu.
      Jak ktos ma psa to obsługa nie robi problemu i mozna wejśc z nim do środa jak i sedziec w ogródku.
      Polecam golonke bo jest genialna.

WARSZAWA
      Jak ktos lubi porządny kawał wołowego mięsa to polecam Jeffsa. Dobra argentyńska wołowina... przy czym niepolecma pchać się w najmniejsza 200g porcje bo juz tak krowa jest zbudowana że zwykle jest to bardziej zylasty kawałek... 300 lub 400g... Drogo fakt bo taka 300g porcja to jak pamietam 59zł ale do tego dużo frytek, ryżu lub zapiekanych ziemników i warzywa gotowane na parze... oraz zupka lub sałatka.
      pzdr
      Adam

Komentarz

• mozgi
        L&K
        • 2009
        • 1128
        • Octavia I (1U2)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM

dobre, smaczne, tradycyjne, duże porcje, cena ok, trasa Lublin-Warszawa ( ok. 10 km od Lublina), restauracja Bida, polecam

Karczma na styl wiejski, zawsze dużo tam samochodów jest, więc nie powinno być problemu z trafieniem :wink:

Polecam

PS. djczas najlepiej, żeby podzielić to jakoś województwami, bo jak będzie np. kilkanaście, stron to w przyszłości nikt nie będzie aż tyle szukał :wink:
        ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
        Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• 2pac
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1476
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

bylem w wielu, w roznych zakatkach, ale polecic to praktycznie tylko 3 moge

Krynica- Zdroj

Biesiadna chata - piłsudskiego 8

tanio i syto ;]

Słupsk
          rest "cechowa" ul Kowalska 1

j/w

zas w Warszawie polecam 'U szwejka' Plac Konstytucji 1
          jak ktos lubi zjesc do syta
          President Johnny II + President Florida/ ML-145
          O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
          OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• 4kwiatek
            Ambiente
            • 2008
            • 228

Hi...

Klasyka - trasa numer 1 za Włocławkiem (do strony Gdańska) - Ambrozja - wystrój - późny PRL, ale smacznie i dużo.

Za Łodzia (przed Piotrkowem) - Czarci Młyn bodaj - i vis-a-vis druga knajpa jak ktos jedzie do Łodzi. W obu smacznie.

Pozdrawiam.
            Kwiatek...

Komentarz

• michu71
              Ambiente
              • 2010
              • 206

Mogę polecić knajpę Nevada Center na trasie Poznań-Świecko w miejscowości Pożrzadło bodajże jakieś 40-50km od granicy.Jedzenie wyśmienite i tanie.
              Fiat Palio Weekend 1.2 16v 59kw. 2002r

Komentarz

• Evil
                Rider
                • 2009
                • 721

Zapewne zaraz się odezwą smakosze z śląska ...
                ale dorzucę dwa bardzo ciekawe miejsca na śląsku.
                Jak ktoś pomyka Autostradą A4 Kraków-Wrocław i będzie głodny, to polecam dwa miejsca.

1) Ruda Śląska - zjazd "Wirek" Na drogę nr 925, po zjeździe kierować się na Rybnik i za 2km od A4 po lewej strony jest "Wiśniowy Sad", jedzenie bardzo pyszne, pizza robiona na miejscu w piecu opalanym drewnem. Sznycel taki że palce lizać.

2) Mikołów/Gliwice, jadąc A4 na wysokości Gliwic, na tym najnowszym/największym węźle, kierować się na drogę nr 44 "na Mikołów" po ok 5km od zjazdu z lewej strony, jest restauracja "Rajcula" (często odbywają się tam spontany śląskie), jedzenie wyśmienite, duże porcje, ceny troszkę wysokie ale do 80zł w dwójkę się można spokojnie zmieścić.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8033
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Trasa Miechów-Kraków "7"

Knajpa znajduje się przed Miechowem po lewej stronie za stacją ORLEN (On jest po prawej stronie) jadąc od Krakowa. Przy wjeździe charakterystyczna krowa "Milka". Jadąc od Kielc to za Miechowem po prawej stronie przed Orlenem. Ceny są OK i dobre jedzenie.

Druga knajpa znajduje się przy trasie S1 Piotrków Tryb.-Łódź. Jadąc od Łodzi mijając hale targowe będziemy mieli ją po prawej stronie. Duża drewniana knajpa i dużym parkingiem dla TIR-ów. Zjazd jest do niej na skrzyżowaniu ze światłami.
                  Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Trasa Kraków-Rzeszów. Po zjechaniu na Wieliczka, przed zjazdem na Niepołomice.
                    "Karczma pod Wielką solą"
                    Rezerwacje kontakt Social media Regionalna karczma małopolski Oferta Nasze menu Browar Aktualności Przewiń Zobacz lokalizację O Karczmie słów kilka... Karczma Pod Wielką Solą to jedna z najdłużej działających restauracji w Wieliczce. Wybudowana została w roku 1975 przez górali z Zębu. Dziś do Państwa dyspozycji oddajemy dwie klimatyzowane sale oraz przestronny i zadaszony ogródek. Więcej o nas Nasze menu Nasza karta zawiera dania inspirowane kuchnią staropolską oraz żupną. zobacz…
                    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• mikolaj93
                      Rider
                      • 2009
                      • 385
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Na trasie RADOM\WARSZAWA-LUBLIN jest Karczma Bida mają dobre jedzenie.
                      A co najśmieszniejsze to że 300m dalej jest następna karczma i niema tam wcale aut, kiedy pod bidą niemożna znaleźć miejsca parkingowego.

Polecam!!!

Ps: Mają dobry kotlet farmerski ledwo co dałem mu rade (taki duży)
                      Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
                      !!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
                      Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER

Komentarz

• Andrev3
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 6116

To ja dorzucę Zajazd Górski przy trasie Warszawa Katowice. Dużo i w dobrej cenie POLECAM jak dobrego allegrowicza :szeroki_usmiech
                        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• konkon
                          Rider
                          • 2008
                          • 667
                          • Octavia I (1U2)
                          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

BAR TIPO, ul. Łopuszańska 36A, przy Alejach Jerozolimskich.

Wiele firm i stróże prawa się u nich stołują.
                          Konrad
                          OIL SPA -> oleje, filtry, akumulatory, części

90 konny AGRessor
                          PerfectServiceBy DGW
                          WhitePride :smokedevil

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

skoro jest juz taki watek to może uda sie go wskrzesić
                            Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Portal o jedzeniu i nie tylko o wszystkim związanym z kuchnią, gastronomia i jedzeniem . Zawsze jest na tyle czasu aby sobie coś ugotować,zrobić do jedzenia a nie truć się na mieście., lub na dowóz. A...

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

Zamieszczone przez AdamB
                              Druga knajpa znajduje się przy trasie S1 Piotrków Tryb.-Łódź. Jadąc od Łodzi mijając hale targowe będziemy mieli ją po prawej stronie. Duża drewniana knajpa i dużym parkingiem dla TIR-ów. Zjazd jest do niej na skrzyżowaniu ze światłami
                              Zamieszczone przez Andrev3
                              Zajazd Górski przy trasie Warszawa Katowice. Dużo i w dobrej cenie
                              potwierdzam opinie kolegów można się solidnie najeść
                              OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                              (znajdź również na fb)

Komentarz

• Megu##
                                Classic
                                • 2011
                                • 7

To ja dorzucę Zajazd Górski przy trasie Warszawa Katowice. Dużo i w dobrej cenie POLECAM jak dobrego allegrowicza :szeroki_usmiech
                                Na trasie S1 Częstochowa - Warszawa, poniżej Piotrkowa Trybunalskiego jest zajazd, zwie się GÓRSKI.. Mamy do wyboru 3 obiekty.. Restaurację, Grill Bar, i Bar szybkiej obsługi
                                Pierwszy z nich jest taki ekskluzywny, nie wiem nie byłem jeszcze tam w środku. :P
                                Drugi jest taki optymalny.. Fajny wystrój w środku, no i na jedzenie nie czeka się aż tak długo...
                                A trzeci to jest taka "samoobsługa". Chodzisz sobie od stoiska do stoiska z tacą, i wybierasz co chcesz, już gotowe, gorące jedzenie.
                                No i przykładowo: jakieś mięsiwo 200g + frytki 200g = około 20zł.

Wiem że to samo, ale tak troszkę bardziej wyjaśniłem co i jak.

Komentarz

• natash
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2599

Ambrozja - za Włocławkiem.

Rumcajs w Nowym Targu - większych i smaczniejszych porcji za takie pieniądze nie widziałem .

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

Gdzie w Katowicach lub okolicach można zjeść rolada + kluski + modra kapusta? Takie prawdziwie Śląskie jedzenie mi się marzy a będę dwa dni wiec poradźcie proszę jakieś sprawdzone miejsce.

Komentarz

• Ayu
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 4154

Biszczu, dzięki, będę właśnie jutro w porze obiadowej śmigał od strony Wrocławia do Katowic.

Komentarz

• Ayu
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 4154

Biszczu, dzięki bardzo jeszcze raz. Zobaczymy, może koleżanki, koledzy ze Ślaska podpowiedzą coś jeszcze. Po powrocie podzielę się informacjami.

Komentarz

• Emil
                                          L&K
                                          S_OCP Member
                                          • 2005
                                          • 1092

Zamieszczone przez Megu##
                                          Na trasie S1 Częstochowa - Warszawa, poniżej Piotrkowa Trybunalskiego jest zajazd, zwie się GÓRSKI.. Mamy do wyboru 3 obiekty.. Restaurację, Grill Bar, i Bar szybkiej obsługi
                                          Pierwszy z nich jest taki ekskluzywny, nie wiem nie byłem jeszcze tam w środku. :P
                                          Drugi jest taki optymalny.. Fajny wystrój w środku, no i na jedzenie nie czeka się aż tak długo...
                                          A trzeci to jest taka "samoobsługa". Chodzisz sobie od stoiska do stoiska z tacą, i wybierasz co chcesz, już gotowe, gorące jedzenie.
                                          No i przykładowo: jakieś mięsiwo 200g + frytki 200g = około 20zł.

Wiem że to samo, ale tak troszkę bardziej wyjaśniłem co i jak.
                                          ...są niezwykle wymagający dla dostawców mięsa :twisted: nie cisną na cenę, ale musi być super jakość 8) a przemiał niesamowity, bo potrafią jednorazowo kupić przed weekendem np. 2 tony karkówki :shock:
                                          W każdym razie bardzo bezpiecznie można tam zjeść a i całkiem smacznie gotują :twisted:
                                          BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
                                          CR-V 2,2 i-ctdi
                                          Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• Ayu
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 4154

Znudzony jazdą w korku do Katowic zatrzymałem się w barze Janosik, łatwy zjazd, to jest niedaleko Tomaszowa Maz.; każdy duży mobil wie więc jak się zapytacie na CB to powiedzą. Miałem już ileś razy tam się zatrzymać aby zweryfikować zachwyty kierowców ciężarówek. Wystrój prosty, bez rewelacji, po prostu bar.Zamówiłem prosty obiad: ziemniaki z wody, dwa mielone i mizeria. Z sokiem pomidorowym rachunek 25 PLN. Ziemniaki za dużo tłuszczu i były ledwo ciepłe, kotlety dobrze usmażone, smaczne, mizeria na słono (wolę na słodko) ale przyzwoita. W sumie nie ma na co narzekać ale do zachwytu daleko.

Komentarz

• robert70
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 499

Zamieszczone przez hotrain
                                              Gdzie w Katowicach lub okolicach można zjeść rolada + kluski + modra kapusta? Takie prawdziwie Śląskie jedzenie mi się marzy a będę dwa dni wiec poradźcie proszę jakieś sprawdzone miejsce.
                                              Czasami wpadam do Wiejskiej Chaty na placu Grunwaldzkim na Koszutce i knajpki Pod Młynem na Roździeniu / wystrój taki sobie ale modro kapusta pycha /

Kiedyś wracałem z Bydgoszczy; w Miłosnej była niezła knajpka; golonko z grila pycha, ciekawe czy jest jeszcze?
                                              O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• Ayu
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 4154

E tam, plany się nie zrealizowały bo mi się klient ustawił w niewygodnym terminie i stołowałem się w Novotelu, drogo i nie bardzo fajne jedzenie, dobrze, że nie ja płaciłem.

Komentarz

• Deo
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 1729
                                                  • Volkswagen
                                                  • CRMB 2.0 TDI 150 KM

Ja ze swojej strony moge polecić następujące miejscówki:

:arrow: Chinczyk przy Statoil w Jabłonowie na krajowej "7" >>KLIK<<
                                                  :arrow: Grill Bar pomiedzy Głownem a Łowiczem na DK14 >>KLIK<<
                                                  :arrow: Karczma Gościniec w Rzeszowie na ulicy Przemysłowej >>KLIK<<
                                                  :arrow: Taurus w Pilznie na DK4 >>KLIK<<
                                                  :arrow: Stek Chata w Gliwicach >>KLIK<<
                                                  :arrow: Bar Smakosz w Sierakowicach na Kozielskiej 65 (po lewej stronie jadąc od Gliwic) - kuchnia regionalna - moim zdaniem rewelacja
                                                  Pozdrawiam,
                                                  Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                                  Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

Pracuję...