heh ja kiedyś miałem ale zwiałem po tym jak okazało się ,że konto jest całkowicie za darmo jednak karta do bankomatu była płatna na rok tyle ile w innych bankach prowadzenie konta :lol:
Darmowe jest w pierwszym roku i to w tedy kiedy dokona się nią 3 płatności w ciągu jakiegoś tam czasu. Później jest płatna, chyba 25zł na rok. Co przy moim poprzednim koncie w PKO i tak było prawie nic. Tam kasowali mnie w ciągu roku ok 70zł. Za nic.
Poza tym o WBK równie łatwo jak o PKO, zarówno w placówkach jak i w bankomatach.
Witajcie zainspirował mnie temat towarzysza Szkody o kebabach i tak pomyślałem wielu z nas podróżuje po Polsce i nie tylko na wakacje, służbowo lub w innym celu.
Podzielcie się informacjami gdzie w waszej okolicy można dobrze zjeść
Pomożemy Ci zaplanować Twoje kulinarne wczasy! Strona poświęcona restauracjom i barom w Zakopanym: menu, dojazd, trójwymiarowe panoramy i godziny otwarcia.
Bardzo dobre potrawy w tym Baranina. Jako przystawke za darmo zwykli podawac genialny chleb i miske domowego smalcu.
Jak ktos ma psa to obsługa nie robi problemu i mozna wejśc z nim do środa jak i sedziec w ogródku.
Polecam golonke bo jest genialna.
WARSZAWA
Jak ktos lubi porządny kawał wołowego mięsa to polecam Jeffsa. Dobra argentyńska wołowina... przy czym niepolecma pchać się w najmniejsza 200g porcje bo juz tak krowa jest zbudowana że zwykle jest to bardziej zylasty kawałek... 300 lub 400g... Drogo fakt bo taka 300g porcja to jak pamietam 59zł ale do tego dużo frytek, ryżu lub zapiekanych ziemników i warzywa gotowane na parze... oraz zupka lub sałatka.
pzdr
dobre, smaczne, tradycyjne, duże porcje, cena ok, trasa Lublin-Warszawa ( ok. 10 km od Lublina), restauracja Bida, polecam
Karczma na styl wiejski, zawsze dużo tam samochodów jest, więc nie powinno być problemu z trafieniem :wink:
Polecam
PS. djczas najlepiej, żeby podzielić to jakoś województwami, bo jak będzie np. kilkanaście, stron to w przyszłości nikt nie będzie aż tyle szukał :wink:
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Zapewne zaraz się odezwą smakosze z śląska ...
ale dorzucę dwa bardzo ciekawe miejsca na śląsku.
Jak ktoś pomyka Autostradą A4 Kraków-Wrocław i będzie głodny, to polecam dwa miejsca.
1) Ruda Śląska - zjazd "Wirek" Na drogę nr 925, po zjeździe kierować się na Rybnik i za 2km od A4 po lewej strony jest "Wiśniowy Sad", jedzenie bardzo pyszne, pizza robiona na miejscu w piecu opalanym drewnem. Sznycel taki że palce lizać.
2) Mikołów/Gliwice, jadąc A4 na wysokości Gliwic, na tym najnowszym/największym węźle, kierować się na drogę nr 44 "na Mikołów" po ok 5km od zjazdu z lewej strony, jest restauracja "Rajcula" (często odbywają się tam spontany śląskie), jedzenie wyśmienite, duże porcje, ceny troszkę wysokie ale do 80zł w dwójkę się można spokojnie zmieścić.
Knajpa znajduje się przed Miechowem po lewej stronie za stacją ORLEN (On jest po prawej stronie) jadąc od Krakowa. Przy wjeździe charakterystyczna krowa "Milka". Jadąc od Kielc to za Miechowem po prawej stronie przed Orlenem. Ceny są OK i dobre jedzenie.
Druga knajpa znajduje się przy trasie S1 Piotrków Tryb.-Łódź. Jadąc od Łodzi mijając hale targowe będziemy mieli ją po prawej stronie. Duża drewniana knajpa i dużym parkingiem dla TIR-ów. Zjazd jest do niej na skrzyżowaniu ze światłami.
Rezerwacje kontakt Social media Regionalna karczma małopolski Oferta Nasze menu Browar Aktualności Przewiń Zobacz lokalizację O Karczmie słów kilka... Karczma Pod Wielką Solą to jedna z najdłużej działających restauracji w Wieliczce. Wybudowana została w roku 1975 przez górali z Zębu. Dziś do Państwa dyspozycji oddajemy dwie klimatyzowane sale oraz przestronny i zadaszony ogródek. Więcej o nas Nasze menu Nasza karta zawiera dania inspirowane kuchnią staropolską oraz żupną. zobacz…
Na trasie RADOM\WARSZAWA-LUBLIN jest Karczma Bida mają dobre jedzenie.
A co najśmieszniejsze to że 300m dalej jest następna karczma i niema tam wcale aut, kiedy pod bidą niemożna znaleźć miejsca parkingowego.
Ps: Mają dobry kotlet farmerski ledwo co dałem mu rade (taki duży)
Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Portal o jedzeniu i nie tylko o wszystkim związanym z kuchnią, gastronomia i jedzeniem . Zawsze jest na tyle czasu aby sobie coś ugotować,zrobić do jedzenia a nie truć się na mieście., lub na dowóz. A...
Druga knajpa znajduje się przy trasie S1 Piotrków Tryb.-Łódź. Jadąc od Łodzi mijając hale targowe będziemy mieli ją po prawej stronie. Duża drewniana knajpa i dużym parkingiem dla TIR-ów. Zjazd jest do niej na skrzyżowaniu ze światłami
Zamieszczone przez Andrev3
Zajazd Górski przy trasie Warszawa Katowice. Dużo i w dobrej cenie
potwierdzam opinie kolegów można się solidnie najeść
OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
To ja dorzucę Zajazd Górski przy trasie Warszawa Katowice. Dużo i w dobrej cenie POLECAM jak dobrego allegrowicza :szeroki_usmiech
Na trasie S1 Częstochowa - Warszawa, poniżej Piotrkowa Trybunalskiego jest zajazd, zwie się GÓRSKI.. Mamy do wyboru 3 obiekty.. Restaurację, Grill Bar, i Bar szybkiej obsługi
Pierwszy z nich jest taki ekskluzywny, nie wiem nie byłem jeszcze tam w środku. :P
Drugi jest taki optymalny.. Fajny wystrój w środku, no i na jedzenie nie czeka się aż tak długo...
A trzeci to jest taka "samoobsługa". Chodzisz sobie od stoiska do stoiska z tacą, i wybierasz co chcesz, już gotowe, gorące jedzenie.
No i przykładowo: jakieś mięsiwo 200g + frytki 200g = około 20zł.
Wiem że to samo, ale tak troszkę bardziej wyjaśniłem co i jak.
Gdzie w Katowicach lub okolicach można zjeść rolada + kluski + modra kapusta? Takie prawdziwie Śląskie jedzenie mi się marzy a będę dwa dni wiec poradźcie proszę jakieś sprawdzone miejsce.
To ja dorzucę Zajazd Górski przy trasie Warszawa Katowice. Dużo i w dobrej cenie POLECAM jak dobrego allegrowicza :szeroki_usmiech
Na trasie S1 Częstochowa - Warszawa, poniżej Piotrkowa Trybunalskiego jest zajazd, zwie się GÓRSKI.. Mamy do wyboru 3 obiekty.. Restaurację, Grill Bar, i Bar szybkiej obsługi
Pierwszy z nich jest taki ekskluzywny, nie wiem nie byłem jeszcze tam w środku. :P
Drugi jest taki optymalny.. Fajny wystrój w środku, no i na jedzenie nie czeka się aż tak długo...
A trzeci to jest taka "samoobsługa". Chodzisz sobie od stoiska do stoiska z tacą, i wybierasz co chcesz, już gotowe, gorące jedzenie.
No i przykładowo: jakieś mięsiwo 200g + frytki 200g = około 20zł.
Wiem że to samo, ale tak troszkę bardziej wyjaśniłem co i jak.
...są niezwykle wymagający dla dostawców mięsa :twisted: nie cisną na cenę, ale musi być super jakość 8) a przemiał niesamowity, bo potrafią jednorazowo kupić przed weekendem np. 2 tony karkówki :shock:
W każdym razie bardzo bezpiecznie można tam zjeść a i całkiem smacznie gotują :twisted:
BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
Znudzony jazdą w korku do Katowic zatrzymałem się w barze Janosik, łatwy zjazd, to jest niedaleko Tomaszowa Maz.; każdy duży mobil wie więc jak się zapytacie na CB to powiedzą. Miałem już ileś razy tam się zatrzymać aby zweryfikować zachwyty kierowców ciężarówek. Wystrój prosty, bez rewelacji, po prostu bar.Zamówiłem prosty obiad: ziemniaki z wody, dwa mielone i mizeria. Z sokiem pomidorowym rachunek 25 PLN. Ziemniaki za dużo tłuszczu i były ledwo ciepłe, kotlety dobrze usmażone, smaczne, mizeria na słono (wolę na słodko) ale przyzwoita. W sumie nie ma na co narzekać ale do zachwytu daleko.
Gdzie w Katowicach lub okolicach można zjeść rolada + kluski + modra kapusta? Takie prawdziwie Śląskie jedzenie mi się marzy a będę dwa dni wiec poradźcie proszę jakieś sprawdzone miejsce.
Czasami wpadam do Wiejskiej Chaty na placu Grunwaldzkim na Koszutce i knajpki Pod Młynem na Roździeniu / wystrój taki sobie ale modro kapusta pycha /
Kiedyś wracałem z Bydgoszczy; w Miłosnej była niezła knajpka; golonko z grila pycha, ciekawe czy jest jeszcze?
E tam, plany się nie zrealizowały bo mi się klient ustawił w niewygodnym terminie i stołowałem się w Novotelu, drogo i nie bardzo fajne jedzenie, dobrze, że nie ja płaciłem.
Ja ze swojej strony moge polecić następujące miejscówki:
:arrow: Chinczyk przy Statoil w Jabłonowie na krajowej "7" >>KLIK<<
:arrow: Grill Bar pomiedzy Głownem a Łowiczem na DK14 >>KLIK<<
:arrow: Karczma Gościniec w Rzeszowie na ulicy Przemysłowej >>KLIK<<
:arrow: Taurus w Pilznie na DK4 >>KLIK<<
:arrow: Stek Chata w Gliwicach >>KLIK<<
:arrow: Bar Smakosz w Sierakowicach na Kozielskiej 65 (po lewej stronie jadąc od Gliwic) - kuchnia regionalna - moim zdaniem rewelacja
Komentarz