Przerobiony xenon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez filipT
    źle trafiłeś, xp mam legalnego, zamiast ms office mam open office ;P
    oczywiście za chwilę zaczniesz drążyć zawartość mojego komputera pod względem mp3, filmów, ale co tam.
    jest różnica przy używaniu nielegalnego oprogramowania, finansowo krzywdzisz twórcę a używając niedozwolonych świateł stwarzasz realne zagrożenie utraty zdrowia innych uczestników ruchu, jest różnica?!
    Jeszcze dodatkowo kombinujesz byle ci dowód podbili
    i właśnie za to kara powinna być dotkliwa
    widziałes ori ksenony dokładane do 0II? mysle, że nie, na drodze bys ich nie rozpoznał czy są dokąłdane czy fabryka wkładała.... :evil:
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• filipT
      Rider
      • 2010
      • 554

piotrek_os, te mi absolutnie nie przeszkadzają, ale niech to będzie zrobione porzadnie, a nie jedzie miszczunio, oświetla wierzchołki drzew
      Mój Szkodnik

Komentarz

• Jac_ek
        RS
        • 2009
        • 1733

Zamieszczone przez AdamB
        To chyba nie ten poziom rozumowania.
        No nie wiem czy nie ten, dla mnie równie istotna co pełen bak jest sprawność techniczna samochodu - jeśli ktoś dba tylko o pełen bak a nie potrafi zadbać o minimum jakim jest zgodność techniczna z przepisami (które nie są wcale wyśrubowane) to raczej nie powinien mieć samochodu.
        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• andriu21tg
          L&K
          S_OCP Member
          • 2008
          • 1499

Zamieszczone przez MrSpike
          a ja bym wprowadzil przepis, zeby misiek mial prawo takie lampki niefabryczne w trakcie kontroli zbic... a pozniej na auto lawete bo przeciez lampek nie ma. i nie bylo by kombinowania...
          dobre heheh

Panowie bez zbędnych emocji... troche chyba zabardzo sie spinacie ...

choc fakt jest 1 - niektorzy sa jak psy ogrodnika sami niemaja to dlaczego inni maja miec...

Niespinajmy sie tak Adasko kazdy ma troche racji .. pewne rzeczy trzeba przemilczec..

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8033
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez andriu21tg
            choc fakt jest 1 - niektorzy sa jak psy ogrodnika sami niemaja to dlaczego inni maja miec...
            Jak już wcześniej napisałem, najpierw trzeba mieć, porównać, sprawdzić samemu a potem wypowiadać się.
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• winni77
              RS
              • 2009
              • 2183
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

andriu21tg, ale coś w tym jest. Jakiś czas temu oglądałem program policyjny (w UK) w którym to zatrzymali do kontroli jakieś tam auto, które okazało się mieć zbyt bardzo przyciemnione boczne szyby. Policjant dał wybór kierowcy - albo odholuje mu auto, albo sam zacznie odrywać nielegalne przyciemnienie. Zgadniecie co wybrał kierowca
              Mój "Batmobil"

Komentarz

• andriu21tg
                L&K
                S_OCP Member
                • 2008
                • 1499

winni77, ale to nietylko w uk tak jest , bylem swiadkiem na A4 na bramkach stala policja i celowala tylko własnie z przyciemnionym przodem.. dokaldnie tak jak mowisz...

Ja rozumiem , badz tez staram sie zrozumiec .. ale b.duzo negatywnych emocji sie wyzwala przy tej rozmowie dlatego mysle ze troszke trzeba "wyluzowac"

Komentarz

• Jac_ek
                  RS
                  • 2009
                  • 1733

andriu21tg, sprawa jest prosta, tu nie ma co się spinać, albo ksenony są (nieważne czy ori czy dokładane) zgodne z przepisami albo są niezgodne. jeśli są niezgodne to nie mogą być używane w ruchu. Wszystko się sprowadza do kasy - albo kogos stać na pewne rozwiązania albo nie stać. Jedni kupują samochód za 30% swoich możliwości finansowych inni za 110% i później mają problemy z jego utrzymaniem, kombinują na częściach, przeglądach, serwisie - po kilku latach taki samochód polepiony z różnych części od różnych allegrowiczów/skelpików/warsztatów/bazarów/giełd ma niewiele wspólnego (poza nazwą) z tym co wyszło z fabryki.

Mam kilku znajomych którzy pokupowali samochody które jak się psują to stoją po 1-2mies czekając na okazyjne zakupy części na szrotach. Byle tylko jeździło

Oczywiście nie generalizuje bo są też maniacy którzy zakup samochodu traktują jako bazę do jego rozwoju i ładują w niego znacznie więcej niż za niego zapłacili ;-).

Komentarz

• andriu21tg
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1499

Zamieszczone przez Jac_ek
                    sprawa jest prosta, tu nie ma co się spinać

Komentarz

• AdamB
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 8033
                      • Octavia IV (NX3)
                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Jac_ek, To po co podtekstem uważasz (np. mnie) osoby (mające OII z xenonami bez auto poziomowania a z regulacją ręczną) za "idiotów" których nie stać na auto i nie stać go na utrzymanie auta, skoro nie znasz ich ( w tym mnie).
                      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Jac_ek
                        RS
                        • 2009
                        • 1733

AdamB, nigdzie nie pisałem o "idotach" - uważam jedynie że warunki techniczne dopuszczenia samochodu do użytkowania w ruchu nie są wyśrubowane i jednakowe dla wszystkich - jeśli samochód nie spełnia tych wymogów to nie powinien być dopuszczony do ruchu - a kombinowanie z wymianą świateł na czas badania technicznego jest zwykłym cwaniactwem i omijaniem prawa. Jeśli masz ksenony niezgodne z przepisami to nie możesz ich legalnie używać i tyle.

Ja pracuję na różnych budowach, wymagana jest tam odzież ochronna np długie spodnie kaski buty ochronne, kamizelki, szkolenia BHP - ale w ostatecznym rozrachunku nie jest istotne (poza odszkodowaniem) czy urwie komuś nogę w krótkich czy w długich spodniach ;-). Natomiast przepisy muszą być przestrzegane i tyle

Dla mnie EOT, bo do niczego dobrego nie doprowadzi ta dyskusja w tym kierunku ;-)

Komentarz

• guzolot
                          Rider
                          • 2010
                          • 473

Hmm.. Kumpel jeździł 6 lat - nikt się nie czepiał. Ja jeżdżę 5-ty miesiąc - nikt się nie czepiał. Jak się uczepi to 15 min i 2-gie lampy siedzą... tylko trzeba będzie je najpierw kupić :szeroki_usmiech
                          Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
                          ---

A to moja skodzinka:
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014

Komentarz

• MrSpike
                            Rider
                            • 2008
                            • 295

Zamieszczone przez andriu21tg
                            Zamieszczone przez MrSpike
                            a ja bym wprowadzil przepis, zeby misiek mial prawo takie lampki niefabryczne w trakcie kontroli zbic... a pozniej na auto lawete bo przeciez lampek nie ma. i nie bylo by kombinowania...
                            dobre heheh

Panowie bez zbędnych emocji... troche chyba zabardzo sie spinacie ...

Niespinajmy sie tak Adasko kazdy ma troche racji .. pewne rzeczy trzeba przemilczec..
                            nie trafiles. w octavii mam farbyczne (zamontowane przez fabryke w tym aucie) ksenony. w drugim aucie mam fabryczne (zamontowane przez fabryke w tym aucie) lampy halogenowe i z tego powodu piany nie bije, nie kombinuje jak kon pod gorke i nie utrudniam zycia innym wspoluzytkownikom drog.
                            http://dobryprojekt.org

stage 1 - 250 / 370
                            stage 2 - 287 / 394

Komentarz

• navigator
                              Rider
                              • 2009
                              • 583
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez paysker
                              dołacze sie do tematu a wie ktoś moze ile kosztuje modul do samopoziomowania w aso?? ile by to u niech wyniosło??

dowiadywałem się kiedyś - bardziej w ramach humoreski - i cena jaką zapodali była - zgodnie z oczekiwaniami - kosmiczna więc bez zbytniej krępacji zanabyłem tutaj a że to graty oryginalne to tym bardziej bez żalu....

...co do diagnostów, być może jest coś w temacie, bo jak podjechałem na kontrolę i ewentualną - jak mię się zdawało - korektę ustawień i jak się "szerlok" jorgnął że dostawiane, to zrazu dowód chciał inkasować.....więc informuję, że a i owszem dostawiane :szeroki_usmiech ale z samopoziomowaniem, no to gmerał przy pozostałości ręcznej regulacji w postaci pokrętła i gmerał.....i nic ani drgną, no to jeszcze raz przypominam szanownemu diagnoście, że owoż pokrętło nie funguje bo samopoziomowanie jest..to - po ustaleniu rozbieżności nomenklaturowych że jednak samo czy auto-poziomowanie to to samo otrzymałem zapytanie a'la opi.rdol w stylu to po co mi to pokrętło jak nie funkcjonuje....no cóż...hmmm...tak....no to mi zabił ćwieka se myślę albo psotnik-żartownik albo - jak nic - j.bnął się w skrzynkę na listy....ale na spokojności wyjaśniłem panu iż jeżeli tylko będę miał ochotę to sobie wokół tegoż ustrojstwa kwiat paproci posadzę a jemu penis do tego.....no to się zabrał za ustawianie....1 min.....2 min.... krzyczy i woła wykonując gest wodza indiańskiego (czyt. eeeee chono).... podchodzę zatem....a miszczu krzyczy, że ustawia ustawia a tu doopa ani drgnie, zepsute znaczy.....no nic myślę......poczta jak nic.... i tłumaczę jak komu dobremu, że zgadza się nic bo nie jest to śruba regulacyjna jeno silnik krokowy.....żesz qrwa mać....po prostu "der szpecjalist".... :szeroki_usmiech
                              >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• winni77
                                RS
                                • 2009
                                • 2183
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

navigator, cokolwiek bierzesz - ja też chcę (sorry za OT )
                                Mój "Batmobil"

Komentarz

• navigator
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 583
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez winni77
                                  navigator, cokolwiek bierzesz - ja też chcę (sorry za OT )
                                  ....ałć, psia kostka....rozeszło siem już.... :kwiatek ....

Komentarz

• aldam
                                    L&K
                                    • 2006
                                    • 1036

To całe samopoziomowanie to można o kant d...
                                    Działa tak, że szkoda mówić.
                                    Ważne, żeby nie oślepiać zarówno xenami jak i zwykłymi. I nie jeździć na halogenach przy dobrej widoczności (o tylnych przeciwmgielnych już nie wspomnę).
                                    Kseny obniżyłem dużo poniżej poziomu 0. Sprawdziłem i nie oślepiam.
                                    Oczywiście zawszę zdarzą się sytuacje, że można oślepić i tutaj nie ma znaczenia czy masz samopoziomowanie czy nie czy zwykłe lampy.

[ Dodano: Czw 27 Maj, 10 16:01 ]
                                    navigator, jaki koszt montażu takiego zestawu?
                                    Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• orzel720
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2270
                                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez winni77
                                      andriu21tg, ale coś w tym jest. Jakiś czas temu oglądałem program policyjny (w UK) w którym to zatrzymali do kontroli jakieś tam auto, które okazało się mieć zbyt bardzo przyciemnione boczne szyby. Policjant dał wybór kierowcy - albo odholuje mu auto, albo sam zacznie odrywać nielegalne przyciemnienie. Zgadniecie co wybrał kierowca Obrazek
                                      też mnie to spotkało i to w Jaworznie jak miałem OI z ładnie przyklejoną folią

Komentarz

• navigator
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 583
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez aldam
                                        navigator, jaki koszt montażu takiego zestawu?
                                        za usługę wymiany lamp na xenon wraz z montażem samopoziomowania krzyknęli 1kPLN czyli za jakie 800 PLN da radę......nie wliczam tu pomocy kolegi Kowal_2002, który pomagał mi swoją wiedzą, VAG-iem, dokumentacją techniczną i cierpliwością

Komentarz

• mecholl
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1006

Tak tylko dodam < żeby nie było , że lampy świecą gdzieś w kosmos >, że po założeniu xenonki były ustawiane w serwisie skody i nikt nic nie marudził, że coś jest nie tak.
                                          Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• misiek^wro
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8321

Debata normalnie psia jego mac.

Tylko o co sie rozchodzi? O to, ze dokladany oryginalny ksenon na soczewce refleksyjnej wyprodukowanej i homologowanej do wiazki xenonowej jest zesz kur.a jego mac nielegalny?

Bo czego nie ma? Dwoch podwojnych sparowanych potencjometrow, ktore niczym pijane zajaczki z opoznionym zapedem i refleksem reguluja praca silnika krokowego?

Jezdzil no ktorys z Was na oryginalnym homologowanym, montowanym przez fabryke zenonie? Chyba zaden, ze taka piana jest tluczona.

Ja jezdzilem i o kant dupy sobie mozna to rozbic. Przypomina praca pijanego latarnika, ktory zanim spostrzeze, ze noc nadeszla, to ta juz go w dupe kopie ... Reakcja obnizajaca strumien na naglych hopach jest ... opozniona, o ile moge wogole uzyc tego slowa w tym kontekscie. Taka sama reakcja by byla, na przerobionym xenonie, jakby nas nagle podrzucilo i kierowca chcial szybko zareagowac i obnizyc lampy

Generalnie to ja uwazam tyle, ze istotne to sa spryski, abysmy to my widzieli i aby swiatlo nie bylo rozszczepiane przez brod na szklach i nie walilo innym w oczy.

Sam system samopoziomujacy jest na razie na tyle zacofany, ze dziala tylko w momencie jak nagle lapiemy zjazd dluzszy z gorki itd ... ale szofer kumaty sam moze o tym myslec.

Generalnie to ja sie bede zabieral za montaz ori zestawu reflektorow, spryski juz mam, zas zakup 2 czujnikow i podlaczenie ich to kwestia 500 zl. Pewnie gra warta swieczki, skoro pozniej mam byc uznawany za sknere, albo dusigrosza badz partacza, co po taniosci chcial sobie zdrutowac xenony

Pewnie dla spokoju duszy i braku takich komentarzy zamontuje sobie takie cztery zajefajne czujniki i bede niesamowicie spokojny o dobre samopoczucie innych uzytkownikow

Pal licho np oryginalne xenony w autach typu pickup itp ... zawieszonych dosc wysoko. Nie spotkalem sie jeszcze z takim, zeby mi tymi wypalajacymi slepia dwoma punkcikami nie dawal po garach :twisted:
                                            Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                            Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                            ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• shado
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 5315
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez misiek^wro

Generalnie to ja sie bede zabieral za montaz ori zestawu reflektorow, spryski juz mam, zas zakup 2 czujnikow i podlaczenie ich to kwestia 500 zl.
                                              A nie trzeba jeszcze jakiejś centralki?
                                              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• genesis
                                                Ambiente
                                                • 2010
                                                • 232

Kolega ma rację co do samopoziomowania. Nie jest to takie idealne jakby się zdawało. A jak ktoś tak jak ja ma SUV'a to jeszcze bardziej daje ludziom po oczach. Wystarczy koniec podjazdu, jakaś nierówność, próg i na sekundę, nawet dwie inni dostają po oczach.
                                                A najgorzej mają wlaściciele aut sportowych. Byłem kiedyś w trasie audi TT to oślepia każde auto z naprzeciwka, nawet ze zwykłymi żarówkami.

Ale jakieś przepisy muszą być. W jakiś sposób zwalczają one niekontrolowane przeróbki.
                                                Czasem jednak są bezsensowne. I np nie można użyć do jazdy w dzień światel drogowych z obniżoną np do 30 % mocą świecenia? Dlaczego? Bo nie mają homologacji. W golfie VI jeden odbłyśnik służy za drogowe i dzienne, a żarówka ma dwie moce świecenia. Patent identyczny, ale homologacja jest.
                                                Tak samo właściciel auta z ksenonem spokojnie mógłby używać jako dziennych świateł p-mgielnych, ale nie może. Czemu? Któż to może wiedzieć, w dzień te światła są tak samo widoczne jak zwykłe mijania i na pewno nikogo nie oślepiają.
                                                DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

Zamieszczone przez shado
                                                  Cholera wie. W CZ koszt wszystkiego oprocz kabli ( ale razem z pinami i konektorami ) to 120 euro za pare

Na allegro widzialem ostatnio komplecior za 5 pak. Gosc pisal, ze jest wszystko, co nalezy aby to ustrojstwo "gadalo" z lampionami.

Generalnie to ja to widze tak - kupic jeden taki czujnik, sprawdzic zasade dzialania, wydrukowac plytke, skonstruowac sobie wlasne, przekopiowac wsad epromu ( o ile tam jest jakiekolwiek kodowanie ) i jest po robocie - wpakowac to do plastikowych czy metalowych obudow, zakleic silikonem, podlaczyc i ... zapomniec o problemie - jesli ktos chce niskobudzetowo :lol:

Ja pewnie na poczatek zamontuje przerobione lampy i bede kombinowal co dalej z koksem. Czy kufatec, czy origo, czy rzezbienie. Chociaz narazie xeny zeszly na dalszy plan, bo chyba wole columbusa :twisted:

Zamieszczone przez genesis
                                                  Ale jakieś przepisy muszą być.
                                                  Niech nie beda durnowate. Dla przykladu - Centrala marketow marki 'X'.

Dyrekcja stwierdzila, ze pracownicy 'wynosza' z centrali probki przesylane od firm, z ktorymi wspolpracuja. Spozywka, kosmetyki, chemia, zarcie dla psow itd ... Wydano wiec zakaz wynoszenia tychze produktow, utworzono biuro zaufania, gdzie mozna kablowac na kolegow i kazano podpisac durne rozporzadzenie, ze ja nizej bla bla bla "nie bede kradl" probek

To teraz dajmy na to - skoro jest probka, mamy ja przetestowac, sprawdzic, wyprobowac itd. O ile spozywke mozemy testowac w pracy, o tyle psa chyba nikt racjonalnie myslacy do centrali nie przyprowadzi, nikt takze normalnie myslacy nie bedzie myl glowy w pracy itd. Oczywiscie jedyna rzecz jaka mozna wynosic - to proszek do prania, pewnie dlatego ze lodowki sa, zamrazarki sa, umywalki i kible sa ( vide domestos itd )o tyle pralek nie ma, wiec w akcie chyba laski pozwolono to zabierac

I teraz kupa probek lezy i sie marnuje - genialne w swojej prostocie. Co zajebiste, na drzwiach wejsciowych do tej centrali jest chyba znaczek - zakaz wprowadzania psow

I teraz jak to sie ma do xenonow? Ano tak, ze samopoziomowanie dziala jak dziala, jakby mialo strita i walnelo litr wodki. Ktos powie, ze kierownik moze sie zapomniec i np wjezdzajac na zniesienie nie wypoziomowac swiatel. Ok. Samopoziomowanie rowniez moze dostac kamykiem 20 metrow po wyjezdzie z salony, czujnik szlag trafi i caly system dziala do dupy A kierownik jak dostanie po galach, momentalnie obnizy swiatelka.

I tym akcentem zakoncze jesli o to idzie.

Inna kwestia - kwestia ryflowanych szkiel w reflektorach - to tez powinno byc zabronione, bo w polaczeniu z nowoczesnymi zarowkami vide Gt150 czy xtreme robi sajgon z moich teczowek :twisted: Do tego zle ustawione lampy w 55% dzwonowozow polskich, klejone reflektory itd itp - przykladow mozna by namnazac - one tez oslepiaja, a przeglad przejda.

Czemu ? Bo diagnosta je ustawi, klient zaplaci 20 zl wiecej ekstra, wyjedzie za zaklad, wyciagnie srubokret i ustawi tryb nocny po swojemu - swiec ze ponad gwiazdy moj malutki, wypalaj soczewki i teczowki!

I jedzie taka menda, nap... tak, ze gazete moge rozlozyc bez odpalania lampki i czytac.

I to jest legalne? Imho nie.

Takze naprawde kwestia dokladanych xenonowych na homologowanych lampach to pikus, w porownaniu z tym co sie dzieje.

Najlepsze sa stare "okularniki" z hidem, albo e36 badz inne dresowozy :diabelski_usmiech
                                                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• kowal 2002
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2006
                                                    • 5161

Zamieszczone przez misiek^wro
                                                    Zamieszczone przez shado
                                                    Cholera wie. W CZ koszt wszystkiego oprocz kabli ( ale razem z pinami i konektorami ) to 120 euro za pare
                                                    ...
                                                    Generalnie to ja to widze tak - kupic jeden taki czujnik, sprawdzic zasade dzialania, wydrukowac plytke, skonstruowac sobie wlasne, przekopiowac wsad epromu ( o ile tam jest jakiekolwiek kodowanie ) i jest po robocie - wpakowac to do plastikowych czy metalowych obudow, zakleic silikonem, podlaczyc i ... zapomniec o problemie - jesli ktos chce niskobudzetowo :lol:
                                                    ...
                                                    Z elektroniki potrzebne są dwa czujniki ( lewy przód i lewy tył ) i centralka ( całość do kupienia w "używce" za ok. 300 - 400 pln ). Do tego wiązki i masz całość.
                                                    Rzeźbienie tego samemu ( w sensie czujników i centralki ) jest średnio opłacalne ( wiem, bo próbowałem :diabelski_usmiech ). Problem jest głównie z czujnikami, bo muszą pracować niezawodnie w trudnych warunkach ( woda, zimno, błoto itd ); ori są wykonane jako czujniki indukcyjne ( nad cewką wydrukowaną na płytce porusza się metalowa przysłona ). Ja myślałem o wykorzystaniu tensometrów ( czujników nacisku - takich jakie wykorzystuje się w elektronicznych wagach ) ale to też wymagało by dużej ilości testów no i odpowiedniego procka do obróbki sygnałów, ale za to było by praktycznie wieczne...

Ogólnie mam już od długiego czasu wszystkie graty do samopoziomowania, ale jakoś nie mam motywacji :diabelski_usmiech , dlaczego? Bo jeżdżę na ksenonach z ręczną regulacją od półtora roku i jeszcze ANI RAZU nikt mi nie mignął, że go oślepiam. Wystarczy pilnować poziomu po załadowaniu auta i jest bezproblemowo...
                                                    Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
                                                    Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

Pracuję...