Czy tu jest ten motor z Valvelift?
Bardzo odległy termin odbioru OII FL z DSG
Zwiń
X
-
Bardzo odległy termin odbioru OII FL z DSG
Witam.
Czy ktoś cos słyszał, lub może sie dowiedziec, o co chodzi?? Zamowiłem auto 1 kwietnia, a dzis dostałem mail że przewidziana produkcja samochodu jest na 32 tydzien (pierwsza połowa Sierpnia), czy jest na forum ktos co mogł by mi to wyjasnic czy dowiedziec sie czegos, podobno jest jakis problem z "opuznienie komisji nr: ....... ", nie jest to żaden przekret sprzedajacego, dostałem tabele z moim zamowieniem.
Dzieki wszytskim, bo troche mnie krew zalała. :twisted:
-
-
nie wiem czy Skoda się w ogóle jakoś nie wyrabia ostatnio, DGW mówił mi, że na nowego superba kombi trzeba czekać 8 miesięcy :shock: :shock: :shock:
chyba ograniczyli produkcję w czasie "kryzysu", może dlatego :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Na Superba to wiem że sie długo czeka, przy zamuwieniu O2 własnie zastanawiałem sie nad Superbem TDI DSG i własnie na Combi sie podobno wtedy czekało 5-6 Miesiecy i to mnie zniecheciło, a teraz widze że prawie na to samo wyjdzie. Troche sie wsciekłem, może jest ktos na forum co coś sie może dowiedziec w tym temacie. Diler napisał że, może uda sie cokolwiek przyspieszyc ale tego jeszcze nie wie.
Komentarz
-
-
szkoda, Co do superba to nie jest problem kryzysu tylko to że niemiaszki sie rzuciły na ten model jak i zamówienia z europy zachodniej i fabryka sie nie wyrabia
Rekin Chlebojad, wiesz jak zrobić taki skan bardzo prosto to nie jest dowód dowodem jest jak ktoś ci to potwierdzi z SAP ale to nic to już kolejny raz jak salon z wawy nie może sie wyrobić z zamówieniem
Nie wiem jak to robi Danielcio ale jak on napisze że auto ma być wtedy i wtedy auto jest i dlatego salon w którym pracuje jest w 1 dziesiątce grup dilerskich w Polsce jako jedna firma która sprzedaje wiele marek a nie grupa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasto nic to już kolejny raz jak salon z wawy nie może sie wyrobić z zamówieniem
Komentarz
-
-
Rekin Chlebojad, cykl produkcyjny dla nas - sprzedawców jest dość nieprzewidywalny. Zachodnia część Europy kupuje duże ilości aut, przez co kwoty produkcyjne, które przeznaczone są na Polskę szybko się kończą. Największe problemy to w tej chwili rzecz jasna Superb Combi. Przejściowe problemy były z Yetim. Z Octavią DSG nie słyszałem jeszcze o katastrofach, ale jeśli chcesz, daj konfigurację auta na PW, a jutro postaram się Tobie potwierdzić jak to faktycznie wygląda w zamowieniu...Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
dzis zadzwoniłem do SAP , gdzie sprawe terminu zgłaszałem 28.05.2010r, gościu dokładnie sprawdził "historie" zamowienia, i jest/było tak jak powiedział
1) auto miało byc produkowane w 17 tygodniu
2) potem przeskok na 23 tydzien
3) a na dzien dziesiejszy przeskok na 31/32 tydzien
w punkcie (1) okazało sie że sa jakies problemy z 1.6 TDi CR i DSG , w fabryce (nie wiem o co chodziło)
w punkcie drugim Polska wyczerpała limit zamówien na OII Kombi i przeskoczyło na 31/32 tydzien tyle że na rm 2011, gdzie maja wejsc jakies minimalne zmianki fl (w srodku) co dokładnie powiedział że nie wie jeszcze.
I w taki sposob na swoje auto bede czekał niecałe 5 miesiecy, i jak to sie ma do 6-8 tygodni?? Hmmmm... kiepsko, w tym wypadku nikt by tu nic nie poradził, a SAP nie ma żadnego wpływu na fabryke. Mimo wszytsko dziekuje bardzo xxxmikey,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Rekin Chlebojadproblem tu nie tylko w DSG u mnie ale chyba też w mojej dośc bogatej konfiguracji samochodu.
Faktem jest jednak, że danielcio potrafi zdziałać cuda z zamówieniami.
Rok temu, jak szukałem auta, absolutnie każdy dealer twierdził, że na 1.4 TSI z DSG nie ma szans do jesieni. I to już po złożonym zamówieniu.
A nagle znalazł się danielcio i stwierdził, że będzie auto na koniec sierpnia (zamawiałem na początku lipca). No i było, mimo że po drodze była przerwa urlopowa w fabryce a konfiguracja mocno ponad Elegance.
Może teraz rolę 1.4 TSI przejął 1.6 TDI, bo cała otoczka i czas jakoś dziwnie znajome - przychodzi wiosna i nagle silnik strasznie deficytowy :diabelski_usmiechPozdro
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LeniwiecFaktem jest jednak, że danielcio potrafi zdziałać cuda z zamówieniami.
A co do:
Zamieszczone przez LeniwiecMyślę że bogata konfiguracja nie ma nic do rzeczy, ale może się mylę
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackspotZamieszczone przez Rekin ChlebojadJak była by to kwota 20 tyś złotych to ok.
Komentarz
-
-
chłopaki nie przesadzajcie
jak sie orientowałem ceny w Krakowie są o niebo niższe niż np w 3mieście
10 tys PLN różnicy na dobrze doposażonym aucie to standartprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyjak sie orientowałem ceny w Krakowie są o niebo niższe niż np w 3mieściesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_gdyjak sie orientowałem ceny w Krakowie są o niebo niższe niż np w 3mieścieJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pantolZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_gdyjak sie orientowałem ceny w Krakowie są o niebo niższe niż np w 3mieście) niską cenę mi zaproponował, to byłem tą sytuacją zażenowany :roll:
swoją drogą, z perspektywy czasu tamta cena była bardzo wysoka :lol:
podoba mi się, że nic albo niewiele tracąc można tego uniknaćsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez pantolZamieszczone przez szkodaZamieszczone przez piotrek_gdyjak sie orientowałem ceny w Krakowie są o niebo niższe niż np w 3mieście) niską cenę mi zaproponował, to byłem tą sytuacją zażenowany :roll:
swoją drogą, z perspektywy czasu tamta cena była bardzo wysoka :lol:
podoba mi się, że nic albo niewiele tracąc można tego uniknać
A że po auto czasami trzeba pojechać przez całą Polskę, no cóż - to też ma swoje dobre strony zwłaszcza w drodze powrotnej :PJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78e to pewnie była marketingowa ściema
Zamieszczone przez pantolA że po auto czasami trzeba pojechać przez całą Polskę, no cóż - to też ma swoje dobre strony zwłaszcza w drodze powrotnejsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz