OCP na Allegro ; o

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mihau
    RS
    • 2009
    • 7460
    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

a ja dziś znalazłem coś takiego
    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• winni77
      RS
      • 2009
      • 2183
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Mihau
      Wysłałem zapytanie co to za logo. Ciekawe co odpisze(ą).

Edit:
      "OCP to logo wersji wyposażenia Skody.

Standardowo robimy nakładki progowe z napisem OCTAVIA.
      " :lol: (przepraszam, nie powinienem się śmiać)
      Mój "Batmobil"

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez winni77
        OCP to logo wersji wyposażenia Skody
        że co proszę? :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Komentarz

• Thundi
          L&K
          • 2005
          • 1157

Zamieszczone przez winni77
          OCP to logo wersji wyposażenia Skody.
          Ale to przecież prawda

Wyposażenie Octavii w wersji OCP - Ta wersja wyposażona jest w specjalny łącznik kierownicy i fotela. Specjalność łącznika polega na tym że jest to klubowicz "Octavia Club Polska"
          O ortografie dba FF.
          Ranking sprzedaży nowych aut w Polsce w 2009 oraz 2008 (Excel):
          http://thunderbolt2.prv.pl/sprzedaz/Ranking.xls
          Skoda Octavia & Audi A6

Komentarz

• haragon
            Rider
            • 2008
            • 310

Zamieszczone przez Mihau
            Nie chce się wtrącać.
            Ale sprawa od samego początku z logiem była nieuregulowana.
            Pamiętam jak sam chciałem dumnie wozić się ze znaczkiem, ale w żaden sposób nie mogłem wejść w jego posiadanie, nawet płacąc krocie za coś, co nazwać można było wlepą.
            Pamiętam do dziś- tylko na spotkaniu klubowym i w żaden inny sposób.
            Jak już wiedziałem jak i gdzie, to na PW dostawałem mnóstwo e-maili by pomóc w tej kwestii.
            Ja nie miałem możliwości jechać na spotkanie 150km w jedną stronę- i tłumaczyć się teraz z tego nie mam zamiaru.
            Nie trzeba było długo czekać- rynek sam wypełnił tą lukę- to się nazywa podaż i popyt...
            A szkoda, że forum nic z tego nie ma.
            Co do zakładania spraw procesowych- myślę, że nie tędy droga?
            Każdy zna przecież podróbki chińskie- z tym jeszcze nikt nie wygrał. A pomysłowość nie zna granic.
            Temat należy uregulować pewnymi zasadami. Kto może, jak i gdzie? I niech z tego coś ma również forum OCP.

A temu biznesmenowi powyżej :szeroki_usmiech to też pewnie musi się zwrócić laser i grawerka. Skoro wpadł na taki pomysł to zapewne musiał tu trafić :szeroki_usmiech
            "Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae

Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
            >>Hardware - dobrygrzeswawa<<
            >>Software - rogalotti<<

Komentarz

• bzyq_74
              RS
              • 2008
              • 3467
              • Volkswagen
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
              • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Mihau
              Mam od roku takie tylko srebrne z CRONI i prezentują sie zacnie.
              MARCIN
              Mój szkodnik

Komentarz

• bardzozlymisio
                Ambiente
                • 2008
                • 208

Panowie. Z tego co widziałem pobieżnie, to facet wykonuje fajne, trwałe znaczki. To zamiast może próbować wysłac go za kraty, albo zrobić mu z d..y jeśień średniowiecza lepiej byłoby zrobić tak - ty robisz fajne logo, a że jest naszym produktem, to możesz go sprzedawać na allegro i przez nasze forum. Nazwiemy to oficjalny logo OCP i w jego cenie skalkulujemy twoj koszt i marżę i nasze tantiemy z których np, dofinansujemy stronę albo kupimy po lizaku weteranom forum. W takim układzie everybody is happy. Można to oferwać jako cegiełki, etc - no chyba, że na forum jest ktoś kto robi identyczne lub lepsze.

Wiadomo, ze to on powinien, przyjść i zapytać, ale jest jak jest. Jak znam zycie to powie, że literki są inne o 0,5 mm a w ogóle ten skrót to oznacza Oralny Czyn Publiczny, ktory jest nazwą jego partii krasomówców.

Komentarz

• Samiec
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4287
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                  • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ogolnie nikt nie bierze pod uwagie czegos takiego, ze np. te dekielki z logo ocp, nikt na forum takich nie wykonywal(no chyba ze pominalem) a wiadomo ze aby to wykonac to potrzeba jest okreslona ilosc osob, bo inaczej bedzie to produkt k.. drogi, albo nic z niego nie bedzie. A tam mamy gotowy produkt w pojedynczych egzemplarzach od reki, bez czekania, tworzenia list itd. A pamietam kilka projektow ktore upadly z braku niedostatecznej ilosci chetnych.

Wiec lepiej sie dogadac, niech daja tantiemy na forum, sprzedaz tez przez forum itd.
                  TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                  SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Skfarek
                    RS
                    • 2010
                    • 4795
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

bardzozlymisio, Samiec uważam że to słuszne podejście by się w pierwszej kolejności dogadać, przy okazji może uda się a jak nie to dopiero wtedy jesień średniowiecza :P
                    A z innej beczki to mamy już zastrzeżone logo klubowe?
                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez bardzozlymisio
                      a w ogóle ten skrót to oznacza Oralny Czyn Publiczny, ktory jest nazwą jego partii krasomówców.
                      :haha: :jaja

Komentarz

• haragon
                        Rider
                        • 2008
                        • 310

Zamieszczone przez Samiec
                        Ogolnie nikt nie bierze pod uwagie czegos takiego, ze np. te dekielki z logo ocp, nikt na forum takich nie wykonywal(no chyba ze pominalem) a wiadomo ze aby to wykonac to potrzeba jest okreslona ilosc osob, bo inaczej bedzie to produkt k.. drogi, albo nic z niego nie bedzie. A tam mamy gotowy produkt w pojedynczych egzemplarzach od reki, bez czekania, tworzenia list itd. A pamietam kilka projektow ktore upadly z braku niedostatecznej ilosci chetnych.

Wiec lepiej sie dogadac, niech daja tantiemy na forum, sprzedaz tez przez forum itd.
                        Jest wiele produktów, które nie opłaca się robić. Ale jeżeli sam produkt jest taki sam do wielu aut np. osłona nadproża to, to czy na niej wygraweruje producent OCP, czy VW to już można zrobić w pojedynczych sztukach.
                        "Prosta jest dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców..."- Colin McRae

Octavia Combi 2004 [138KM / 293Nm]
                        >>Hardware - dobrygrzeswawa<<
                        >>Software - rogalotti<<

Komentarz

• Samiec
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 4287
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez haragon
                          Jest wiele produktów, które nie opłaca się robić. Ale jeżeli sam produkt jest taki sam do wielu aut np. osłona nadproża to, to czy na niej wygraweruje producent OCP, czy VW to już można zrobić w pojedynczych sztukach.
                          Ogolnie dla mnie produkt gotowy, to jest wykonany lacznie z wygrawerowaniem. Czyli np. firma x robi "nadproza" ze znaczkiem skoda/vw i wyprodukuje takich np. minimum 100szt. Bo wiadomo ze jest to produkt ktory trafia w rzesze wiekszej grupy odbiorcow. Bo uzytkownikow skody/vw jest mnustwo, a klubowiczow danego klubu garstka.
                          Teraz np. chcemy wyprodukowac "nadproze" z logo klubowym i chetnych jest np. 20osob. w tym momecie wyprodukowanie tych 20szt jest juz drozsze niz tych 100szt, bo tzreba zrobic nowy szablon, inaczej maszyne trzeba ustawic itd itd. Tym bardziej jezeli na produkt znalazlo sie tylko 5ciu chetnych :roll:
                          Mam nadzieje ze jakos to skladnie wytlumaczylem, bo jestem po % :P
                          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...