Preparat do czyszczenia wtryskiwaczy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macg
    Classic
    • 2010
    • 25

Zamieszczone przez smer
    Dijkstra, zapodawaj foty!!
    w robocie siedze i od razu do szwagra na urodzinki. Jak Iwona tego nie obrobi to moze jutro
  • przemek88
    Rider
    • 2009
    • 613

Witam

Dzisiaj spotkałem się z preparatem firmy STP do czyszczenia wtryskiwaczy. Co o tym myślicie?

STP Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy silników DIESLA - 250ml

Silnie skoncentrowana, o dużej mocy działania formuła do usuwania nagarów i osadów z układu wtryskowego!
    Jednorazowe zastosowanie skutecznie usuwa zanieczyszczenia i odblokowuje wtryskiwacze, zapobiega spadkowi mocy, gwarantuje dobre przyspieszenie.
    Formuła jest bezpieczna dla katalizatorów spalin.

Preparat skutecznie:
    - Przywraca moc i przyspieszenie,
    - Redukuje zużycie paliwa
    - Utrzymuje w czystości wtryskiwacze i przewody paliwowe,
    - Zmniejsza toksyczność spalin,
    - Ułatwia rozruch silnika.

1 sztuka wystarcza na 50-60 litrów paliwa!!

SPOSÓB UŻYCIA:
    Dodać całą zawartość butelki do pełnego baku paliwa. Jedna butelka (250ml) wystarcza na 50-60 litrów paliwa.
    Zaleca sie stosowanie co 5000km.
    Może być dodawana do wszystkich rodzajów paliwa oraz stosowana z innymi Formułami STP.

Firma STP to naj bardziej znany na świecie producent dodatków do paliw i oleju oraz preparatów czyszczących i płynów funkcjonalnych. http://www.stp.com.pl/pytania/wtryskiwacze.html
    Kumpel z pracy dzisiaj pojechał to kupić zobaczymy co z tego wyniknie. Przegrzebałem internet, rożne fora. Wszyscy piszą ze to działa dam przykładowe dwa linki do forum żebyście sami przeczytali:
    Firmy STP. No cóż mogę powiedzieć? Nie wierzyłem, że takie wynalazki cokolwiek dają, ale... Do tej pory autko używałem codziennie/raz na dwa dni. Po zapaleniu kopcił pięknie. Niestety tak się stało, że teraz musiałem na tydzień odpuścić jazdy. Po tygodniu z duszą na ramieniu i ciężkim sercem (zak...

Poznaj produkty STP® i przeczytaj nasze przewodniki dotyczące podstawowej konserwacji, aby dowiedzieć się, jak utrzymać swój samochód w dobrym stanie.

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Ja pare razy uzywałem do benzyny i jestem zadowolono. Gdy auto szarpało od jakiś syfów pomogło zastosowanie STP. Więc generalnie polecam
      Adam

Komentarz

• tomil
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1179

Zamieszczone przez przemek88
        Dzisiaj spotkałem się z preparatem firmy STP do czyszczenia wtryskiwaczy. Co o tym myślicie?
        Można- tylko po co? Lać przyzwoitej jakości paliwo i od czasu do czasu dać w palnik.
        It doesn't matter what we're losing
        It only matters what we're going to find!

Komentarz

• przemek88
          Rider
          • 2009
          • 613

Zamieszczone przez tomil
          Można- tylko po co? Lać przyzwoitej jakości paliwo i od czasu do czasu dać w palnik.
          Tylko ze u nas ciężko z dobrej jakości paliwem i chyba większość jest "chrzczone"

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• romi-70
            Elegance
            • 2008
            • 920
            • Volkswagen
            • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Tylko ze u nas ciężko z dobrej jakości paliwem i chyba większość jest "chrzczone"
            Bez przesady chyba.... Jakby tak było to większość z nas chodziła by już piechotą... :wink:
            Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• watchman
              Ambiente
              • 2009
              • 200

Kolejny złoty środek. Działa ale na wyobraźnię chyba Lać dobre paliwo i tyle. No i jak wiadomo dobrze rozgrzać leniwą turbinkę
              NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• adaś
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2006
                • 876
                • Volkswagen

Ja tez spotkałem się z opiniami, że czasami ten środek 'za mocno' wyczyści i syf z układu paliwowego i baku potrafi zakitować wtryski/pompę.
                Więc jeżeli ktoś cały czas jeździl na dobrym paliwku, to nie zaszkodzi. Ale w starym kiblu, który jeździł na paliwku z sieci 'krzak', efekty mogą być przeciwne do oczekiwanych.
                Ja czasami prewencyjnie stosuję preparat do oczyszczania Shell'a i przyznaję się, że nie odczułem żadnej różnicy w osiągach. A czy coś czyści, to nie wiem, bo nie zagłądałem do środka silnika
                Jednak po kilku opiniach gdzie środki tego typu spowodowały a to rozpuszczenie się uszczelek, a to zapchanie filtra paliwa lub układu wtryskowego syfem z baku, chyba dam sobie spokój i poprzestanę na tankowaniu paliwa na sprawdzonych stacjach.
                Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• przemek88
                  Rider
                  • 2009
                  • 613

Pytanie dlaczego na innych forach piszą ze środek jest "super". Czy człowiek jest tak głupi ze nawet jeśli nie ma popraw to i tak widzi ze jest lepiej? I czy nikt nie widzi minusów tego preparatu? Bo skoro czyści tak dobrze wtryskiwacze to zapewne tez wszystko co napotka na drodze i rozpuszcza

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• szkoda
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 22543

Czy człowiek jest tak głupi ze nawet jeśli nie ma popraw to i tak widzi ze jest lepiej?
                    jest tak

ale jak działają te cuda - nie wiem :idea:
                    saport techniczny baj DGW
                    była BKD+DSG '05 120kkm
                    była BXE '08 190kkm
                    no i nie ma :-)

Komentarz

• adaś
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 876
                      • Volkswagen

Czy człowiek jest tak głupi ze nawet jeśli nie ma popraw to i tak widzi ze jest lepiej?
                      To się nazywa marketing :szeroki_usmiech
                      Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                      a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                      Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                      O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• kornat
                        Rider
                        • 2007
                        • 578

Jeszcze jeden link to opinii STP http://leonclub.pl/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0 i wypowiedz nawet mechanika.

Komentarz

• b707
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1272

Zamieszczone przez adaś
                          Jednak po kilku opiniach gdzie środki tego typu spowodowały a to rozpuszczenie się uszczelek,
                          Uszczelki rozpuszczają dodatki do oleju. Sa to śrdoki które ponoc powinno się wlewać przy zmianie marki oleju.

STP sam przetestowałem w benzynie pare razy i zawsze było na plus.
                          Adam

Komentarz

• paysker
                            Rider
                            • 2008
                            • 264

ja posiadam stp complete system cleaner i moja opinia na plus autko dostaje rowniejszych obrotow.
                            http://www.youtube.com/watch?v=bp80iyr2HeU

Nasze Auta: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26038

Komentarz

• PiotrekDK
                              Elegance
                              • 2007
                              • 798
                              • Seat

U nas zagrabanica jest taki znany tuner ktury zawsze przed chipowaniem daje taki preparat czyszczacy a dopiero po 2 tygodniach jedzie sie na rolki
                              ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
                              mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

Pracuję...