Coś w tym musi być. Poczekajmy na jakieś rewelacje z Wikileaks...
wakacje
Zwiń
X
-
wakacje
Witam ,
mam do Was prośbę - planuję urlop wakacyjny. Co polecacie z ciepłych krajów? Budżet do ok 2500 PLN kierunek Egipt, Tunezja.
Wymagania:
- pobyt 14 dni
- opcja all
- dobry standard (czysto, bdb jedzenie :-)) ), NIE Hurgada
Uprosi się o konkretne propozycje sprawdzonych hoteli ;-)
Pozdrawiam
Michał
-
-
W Egipcie chciałem Ci polecić hotel OceanView w El Gouna, ale przeczytałem tyle nieciekawych opinii, że nie jestem pewien. Byliśmy tam w 2006 - widać sporo się zmieniło.
Tunezja - 2007 - odradzam - chyba, że chcesz leżeć plackiem na plaży albo przy basenie - Tunezja jest młodym krajem i wg mnie kompletnie nie ma co tam robić.
I w moim odczuciu standard 4* egipskich był znacznie wyższy niż 4* tunezyjskie.
Komentarz
-
-
W Egipcie polecam Amphoras Holiday albo Club Fanara (oba w Sharm). Masz tam najlepsze rafy z wejściem protso z plaży (cena może być ciut większa).
W Turcji natomiast polecam szczególnie Hotel Armonia Holiday (ztw. Turcja egejska). Przy hotelu jest plaża z widokiem na grecką wyspę Kos - wieczorem rewelacja.
Komentarz
-
-
Z Egiptu to np. 60 km na południe od Hurghady - miejscowość Safaga, ośrodek Menaville.
:arrow: Ośrodek Menaville
:arrow: Opinie
:arrow: Inne w Safadze (Safadży)
Byłem i polecam, nie ma zgiełku typowego kurortu, do miasteczka tubylców ze 2 km, obok kilka ośrodków i hoteli z Holiday Inn włącznie. Sklepy na miejscu, dłuuuuga własna plaża, mała rafa praktycznie na środku plaży. Nie jestem pewien all inclusive, ale pewnie da się wykupić.
Do Tunezji najlepiej jeździć na last minute - o wiele taniej, mimo i tak niskich cen - więc nie wiadomo co się trafi.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
michalse7, zapomniałem dopisać - w Amphorasie jedzenie jest słabe - mi przynajmniej wogóle nie podchodzi żarcie z Hoteli Arabskich/Tureckich itp.
Natomiast jak się nastawiasz na uroki morza czerwonego (ja potrafiłem snurkować 5 - 7 h dziennie) to bardzo polecam - poza Fanarą nic lepszego w Sharmie nie dostaniesz.
Komentarz
-
-
W tej cenie zdecydowanie wybrałbym Chorwację z dojazdem własnym. Na dwie osoby 5000zł powinno wystarczyć bez codziennego jedzenia w knajpach. Fakt "all inclusive" nie będzie ale za to wrażenia estetyczne tysiąc razy lepsze niż w Egipcie czy Tunezji.
Jeśli jednak MUSI być coś w stylu "dwa tygodnie leżenia na plaży wackiem do góry" to mimo wszystko Turcja. Z tych trzech podanych lokalizacji jest najbardziej ciekawa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tJeśli jednak MUSI być coś w stylu "dwa tygodnie leżenia na plaży wackiem do góry" to mimo wszystko Turcja. Z tych trzech podanych lokalizacji jest najbardziej ciekawa.
Co kto lubi, ale czy w Tunezji, czy w Egipcie, czy Turcji jest sporo rzeczy do robienia oprócz smażenia na plaży czy przy basenie.Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz
-
-
Edyta Bulińska
Tel. 606 287 606
e-mail: [email protected]
moja znajoma. napewno znajdzie Ci cos ciekawego. ja na ten sezon dokonalem zakupu u niej.
powiedz, ze jestes od spajka - moze cos wyrwiesz dodatkowo
pozdr
Komentarz
-
-
michalse7, jeśli lubisz wypoczywac pasywnie to te kraje są o.k.
Ale jesli preferujesz aktywny wypoczynek to nie sa one propozycje dla ciebie. Tam nie wypożyczysz auta i nie pojeździsz po okolicy. Nie wsiadzisz do autobusu komunikacji i niepojedziesz do innego miasta pozwiedzać.
Takze jeśli tylko leżenie na plazy i co najwyzej zorganizowane przez tour operatora wycieczki to o.k.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MorgothZamieszczone przez dudek_tJeśli jednak MUSI być coś w stylu "dwa tygodnie leżenia na plaży wackiem do góry" to mimo wszystko Turcja. Z tych trzech podanych lokalizacji jest najbardziej ciekawa.
Co kto lubi, ale czy w Tunezji, czy w Egipcie, czy Turcji jest sporo rzeczy do robienia oprócz smażenia na plaży czy przy basenie.
Coś jeszcze wytłumaczyć?
Komentarz
-
-
dziękuję jeszcze raz za uwagi.
jeżeli chodzi o sam wypoczynek to skłaniam się ku opcji 7+7 czyli np rejs po Nilu + leżenie bykiem na plaży i popijanie piwka ;-) (wiem prohibicja... ale dla chcącego nic trudnego - zawiozłem już raz Tyskie do Kenii to i do Egiptu coś bym zaimportował rodzimego ;-)).
ps.
Chorwacja już była, a Egipt/Turcja/Tunezja - nie (i poza tym to budżet rodzinny wytrzyma to ;-))
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tW tej cenie zdecydowanie wybrałbym Chorwację z dojazdem własnym. Na dwie osoby 5000zł powinno wystarczyć bez codziennego jedzenia w knajpach. Fakt "all inclusive" nie będzie ale za to wrażenia estetyczne tysiąc razy lepsze niż w Egipcie czy Tunezji.
Jeśli jednak MUSI być coś w stylu "dwa tygodnie leżenia na plaży wackiem do góry" to mimo wszystko Turcja. Z tych trzech podanych lokalizacji jest najbardziej ciekawa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez dudek_tW tej cenie zdecydowanie wybrałbym Chorwację z dojazdem własnym. Na dwie osoby 5000zł powinno wystarczyć bez codziennego jedzenia w knajpach. Fakt "all inclusive" nie będzie ale za to wrażenia estetyczne tysiąc razy lepsze niż w Egipcie czy Tunezji.
Komentarz
-
Komentarz