Nowa zabawka i podziekowania dla Was

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pitoki
    Classic
    • 2011
    • 6

Zamieszczone przez lonerr
    zastanawiam się czy nie wlać jeszcze z 3 setki denaturatu dla świętego spokoju, żeby pozbyć się wody ....
    Nie lej kostuchy do dizla kostucha tylko do benzynki :lol:
  • lisek1981
    Drive
    • 2010
    • 69

Witajcie

Nie bylem pewien, w ktorym dziale moge splodzic ten watek, wiec poszedlem w slady kolegi pantol-a i wyladowalem w Offtopic.

Od wczoraj (formalnie od 2 tygodni, ale wczoraj odebralem) stalem sie posiadaczem nowej zabawki. Nie jest to co prawda Octavia, ale jej starsza siostra (brat?) Superb II. Niniejszym watkiem chcialbym serdecznie podziekowac wszystkim forumowiczom - to dzieki temu forum i przeczytaniu ogromnej ilosci postow moglem podjac kluczowe decyzje odnosnie wyboru marki, modelu i wyposazenia auta.

W szczegolnosci chcialbym podziekowac
    - koledze Adamowi (adamza) za zalatwienie bardzo dobrego kredytu w BZ WBK Leasing i pomoc w czasie calej procedury. Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi
    - koledze Andrzejowi (Andrev3) za namiary na posrednika Benefii - co prawda nie skorzystalem, ale dziekuje za bezinteresowna pomoc
    - koledze Bartkowi (bl) - za wklad, dzieki ktoremu mozliwe bylo zawarcie transakcji.

<tryb_reklamowy_on>
    Dziekuje takze dealerowi Ultima ze Zgorzelca za profesjonalna, wrecz VIP-owska obsluge.
    Szczerze polecam ten salon, licze ze kiedys beda znizki dla OCP
    <tryb_reklamowy_off>

Co do samego auta, to mimo panujacego upalu i duchoty, banan nie schodzi mi z twarzy.
    Najwieksze wrazenie robi DSG, choc moglby ciut szybciej zrzucac bieg w dol (kickdown).
    Po zrobieniu zaledwie 150km wiem juz co Skoda moglaby dolozyc w nastepnym roku modelowym - aktywny tempomat i dzienne LEDy - tego mi wyraznie brakuje. Poza tym jest super. Mam nadzieje, ze zgodnie z zapewnieniem dealera auto bedzie mi sluzylo dlugo i bezawaryjnie. Mam opcje przedluzenia gwarancji, ale pisaliscie tutaj, ze nie warto. Pozostaje zatem dbac o turbine i skrzynie i powinno byc git.

--
    Pozdrawiam
    Grzesiek
    Pozdrawiam
    Grzesiek

Obecnie śmigam: Skoda Superb II 1.8TSI DSG Platinum
    Średnie spalanie: | Smarowanie zapewnia

Komentarz

• Romekm76
      Rider
      • 2008
      • 392
      • Opel

Gratulacje z nowego nabytku i długiego i bezawaryjnego użytkowania samochodu.
      Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
      Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
      A mówiła mama -
      "Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
      http://campaign.scania.com/v8/

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz