Agresja na drodze.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturv3
    Ambiente
    • 2006
    • 100

Zamieszczone przez abstinent
    arturv3, a jak jechać jak ktoś "ciśnie" 90km/h a Tobie się śpieszy,prawy pas wolny etc a i tak Ci nie zjedzie, ciekawe czy za granicą też tak jeżdżą, a później pretensje że prawym wyprzedzają...
    Dzisiaj jak jechałem do Katowic,nie powiem ile razy musiałem mrugać żeby ktoś zjechał łaskawie z lewego :|
    Teraz robię tak:
    Jak się śpieszę a kierownik jedzie prawym i nie chce zjechać to biorę go z prawej i jadę dalej
    Jak komuś się spieszy to usuwam się na bok - widocznie ma powody (albo i nie :evil: )
    Pamiętam jak kiedyś spieszyłem się do szpitala (długa historia) - była zima, wieczór, mocno padał śnieg nawierzchnia śliska a jam czasu mam mało. Na lewym pasie ludzie wyprzedzają ciężarówkę ale w tempie żółwia, mało tego, wyprzedzających lewym pasem jest kilkunastu (jadą lewym a prawy jest wolny). W takiej sytuacji człowiek zachowuje się ... tak aby najszybciej dotrzeć do celu

Komentarz

• Guguś
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1212

Witajcie

Ilu kierowców tyle sytuacji na drodze.

Osobiście wiele widziałem i wiele doświadczyłem, każdy z Nas to może spokojnie powiedzieć, napisać.

Wiadomo najwięcej debilnych sytuacji widzimy w trasie, bo tam większa prędkość, dłuższy odcinek. W mieście też zdarzają sie dziwne zachowania kierowców, ale tam jest większe natężenie ruchu.

Chyba najgorsi kierowcy to Ci co są sami na drodze:

- Jadą lewym pasem przez 5 km bo za te 5 km skręcają i nie mają pewności, że tuż przed skrętem nie dadzą rady się wcisnąć :evil:

- Prędkość ich jest wystarczająca do danej sytuacji :szeroki_usmiech , bo że jadą 70 na trasie lewym pasem a inni 130 to już nieważne, kiedyś miałem taki przypadek, wyprzedziłem babę prawym, zajechałem jej drogę, zwolniłem do 20 oczywiście z rozsądkiem, coby kraksy nie było, baba mnie wyprzedziła pokazała paluszek i wypierdzieliła tak szybko, że już po drodze jej nie spotkałem

- kierowcy ciężarówek mający w zadku małe auta

Najszybsi kierowcy, skoczkowie - to jest fenomen kierowców, ostatnio widziałem takiego łepka, jechał golfem 3 kombi, skakał z pasa na pas na 3 pasmówce, kilka osób na CB mówiło o agresywnej jeździe pajaca, nikt nic nie zrobił, zajechałem mu drogę, zwolniłem go do 20 km, co chciał zmienić pas ja byłem przed nim, przez kolejne 5 km koleś zmiejszył prędkość, co działo się później ??
      jak próbował mnie wyprzedzić to pukał się w czoło, głowa go bolała??, chciałem aby zjechał na pobocze celem wytłumaczenia sytuacji, jakoś się nie odważył :roll: rycerz czy debil :diabelski_usmiech

Są jakieś tam przepisy drogowe, które większość kierowców ma w dupi***e jak i ja niejednokrotnie, jest jeszcze jest coś takiego jak zdrowy rozsądek, ilu z Nas to posiada ??

Czasami, jak mi jakiś kierowca zajedzie drogę, zdeczka się denerwuje, ale tak Sobie myślę, może dzięki temu kretynowi nie rozpierdzie**le się na następnym skrzyżowaniu :szeroki_usmiech

Złotego środka niema, bo jakby każdy z kierwców jeździł tak jak ja i Wy to trza by na piechotę chodzić, bo Kubica jest jeden a naśladowców miliony :szeroki_usmiech

Reasumując,

Jeździjmy z rozwagą i tyle

Amen

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8030
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez szkoda
        pliz, nie dawajcie mi Niemców na wzór bo dostaję wysypki od razu :lol:
        Chcą przejść przez ruchliwą drogę w Chorwacji zgadnij kto się zatrzymał aby przepuścić nas stojących z 10min. Nie Polak, nie Słowak, nie Czech ale właśnie Niemiec. :lol:
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez AdamB
          pliz, nie dawajcie mi Niemców na wzór bo dostaję wysypki od razu :lol:
          Chcą przejść przez ruchliwą drogę w Chorwacji zgadnij kto się zatrzymał aby przepuścić nas stojących z 10min. Nie Polak, nie Słowak, nie Czech ale właśnie Niemiec. :lol:
          ale co mnie to obchodzi skoro ja się zatrzymuję zawsze?!
          niepotrzebuję, żadnych Niemców na przykład, zacznijcie od siebie zamiast psioczyć na Polaków idiotów :idea:
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8030
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

szkoda, Ty tak, Ja staram się też, ale 70% kierowców ma to w d...e
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Jark7
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2008
              • 777

Zamieszczone przez Guguś
              kiedyś miałem taki przypadek, wyprzedziłem babę prawym, zajechałem jej drogę, zwolniłem do 20 oczywiście z rozsądkiem, coby kraksy nie było, baba mnie wyprzedziła pokazała paluszek i wypierdzieliła tak szybko, że już po drodze jej nie spotkałem
              no widzisz - nauczyciele (również ci na drodze) zawsze mają prze...bane, ani grama wdzięczności :diabelski_usmiech
              Pozdro
              Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
              Jark7
              było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• MrSpike
                Rider
                • 2008
                • 295

ale co mnie to obchodzi skoro ja się zatrzymuję zawsze?!
                niepotrzebuję, żadnych Niemców na przykład, zacznijcie od siebie zamiast psioczyć na Polaków idiotów :idea:
                wczoraj czekalem przed przejsciem dla pieszych ze 30 sekund i dziadek nie zdecydowal sie na przejscie mimo moich coraz bardziej energicznych gestow za kierownica pokazujacych mu zeby ruszyl dupsko na druga strone drogi... w koncu obtrabiony przez stado za mna musialem przejechac.
                http://dobryprojekt.org

stage 1 - 250 / 370
                stage 2 - 287 / 394

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Hehe.

Temat dobry, ale zeby wprowadzic troche oglady i kultury u nas na drogi, to jakas utopia.

Probowalem, edukowalem, uczylem, zwalnialem - zawalidroga jak lubi lewy pas, tak na nim zostanie. Puszczac przez pasy tez puszczam - najbardziej lubie ( i skacze mi adrenalina ) jak matol za mna hamuje z piskiem opon - szkoda tylko, ze ja zahamowalem naprawde delikatnie przed pasami - a jelop po prostu zajmuje sie kopalnia odkrywkowa w swoim nosie, lalkami w szpilkach na chodniku, czy moze czyms zupelnie zgola odmiennym niz prowadzenie auto - vide kamikadze piszacy sms'a podczas jazdy :twisted:

Chamstwa, buractwa, zacietrzewienia, dysfunkcji mozgowych - nie wykrzewimy tego z ulic. To jest, bylo i bedzie. W zwiazku z rosnaca iloscia aut i kierowcow - bedzie sie nasilac. Zacznijmy od siebie, dawajmy dobry przyklad - moze zarazimy tym innych. Zupelnie zgola odmienna sprawa to to, ze przydalyby sie jakies filmiki instruktazowe jak w Niemczech 30 lat temu. Tam edukowalo sie kierowcow od malego ...

U nas sie pozniej ludzie dziwia, ze jedzie 80cio letni staruszek w strefie 30 i ... wali na szage, nikogo nie puszcza i kazdemu z prawej wymusza.
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bzyq_74
                    RS
                    • 2008
                    • 3467
                    • Volkswagen
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                    • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez misiek^wro
                    U nas sie pozniej ludzie dziwia, ze jedzie 80cio letni staruszek w strefie 30 i ... wali na szage, nikogo nie puszcza i kazdemu z prawej wymusza.
                    bo jak dziadek zdawał na pravko to po ulicach pomykały z reguły wozy konne (takim jak w Misiu Siudym z Tymem z choinkami po Wawie) :szeroki_usmiech
                    MARCIN
                    Mój szkodnik

Komentarz

• Mihau
                      RS
                      • 2009
                      • 7460
                      • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez MrSpike
                      wczoraj czekalem przed przejsciem dla pieszych ze 30 sekund i dziadek nie zdecydowal sie na przejscie mimo moich coraz bardziej energicznych gestow za kierownica pokazujacych mu zeby ruszyl dupsko na druga strone drogi... w koncu obtrabiony przez stado za mna musialem przejechac.
                      ja miałem bardzo podobną sytuację tylko nikt na mnie nie trąbił ale jak już ruszyłem to ten wystawił nogę na pasy, więc ja znowu po heblach i prawie jego lacha na masce wylądowała
                      O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

bzyq_74, nie neguje tego - jednak tacy kierowcy wiecej juz siedza przed telewizorem niz za kolkiem - moze warto puscic w czasie reklam na Tv publicznej wlasnie filmik instruktazowy ?

U nas swiadomosc na tego typu akcje ciagle jest bardzo niska vide akcja z jazda na zamek blyskawiczny.
                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• adi747
                          L&K
                          • 2008
                          • 1138

ja dzisiaj z elegancją przejechałem babie w hondzie type r przed nosem bo kibita nie zauwazyła ze ma ustąp pierszeństwa i macha łapami
                          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                          JEST
                          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Zamieszczone przez arturv3
                            Jadę autostradą A4 (stała prędkość 120)
                            Ktorym pasem ?? Sa na pewnych odcinkach 3 pasy. Tam jest predkosc 130 wiec jak najabardziej moze jechac szybciej niz Twoje 120
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• czernobyl
                              L&K
                              • 2008
                              • 1276
                              • Octavia III (5E3)
                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

najgorsi są niezrealizowani nauczyciele :twisted: w szkole pracować nie chcieli, ale na drodze to by chcieli każdego nawrócić

agresja? hehe, miesiąc temu pan z peżota (firmowego na 99%) jebał mie przez cb, że pieszych puszczam na przejściu. miszcz

Komentarz

• tomikt
                                Rider
                                • 2007
                                • 391

myślę ze bardzo wiele osób cierp ze nie można już zapisać się do ORMO.
                                wtedy można by się do nich zapisać i łapać ludzi na drogach i ich pouczać i nawracać
                                ech...
                                TomikT

Komentarz

• szkoda
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 22543

z lektury tego wątku wynika, że niejednokrotnie sami podkręcamy atmosferę na drodze, ale najlepiej mieć pretensję do wszystkich naokoło :idea:
                                  saport techniczny baj DGW
                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                  była BXE '08 190kkm
                                  no i nie ma :-)

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

z lektury tego wątku wynika, że niejednokrotnie sami podkręcamy atmosferę na drodze, ale najlepiej mieć pretensję do wszystkich naokoło :idea:
                                    święte słowa
                                    zacznijmy sami od siebie wymagać tej kultury a kretynów puszczajmy przodem :tunning
                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• abstinent
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4842
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja to ewentualnie podkręcam obroty w silniku :diabelski_usmiech :P

Komentarz

• tomek
                                        L&K
                                        • 2005
                                        • 1078

co do ludzi na przejściu, to na kursie dostałem jedną, dobrą radę:
                                        Ludzi na przejściu puszczamy, ale nie zapraszamy.
                                        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Big
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 6389

Zamieszczone przez tomek
                                          co do ludzi na przejściu, to na kursie dostałem jedną, dobrą radę:
                                          Ludzi na przejściu puszczamy, ale nie zapraszamy.
                                          Problem jest tylko w tym, że w Polsce ludzie BOJĄ SIĘ PRZECHODZIĆ nawet jak samochód się zatrzyma !! Po prostu chamstwo kierowców osiąnęło takie epogeum, że mało kto zawraca sobie głowę pieszymi i jak takie ufo jak np. ja się zatrzyma przed przejściem to najpierw jest zdziwienie połaczone z niedowierzaniem, a nastepnie konsternacja co zrobić?? czy aby ten zza tego który sie zatrzymał nie wyjedzie i nie skasuje mnie gdy będę w połowie przejscia :evil:
                                          Nie dziwcie się ludziom, bo my kierowcy, sami ich nauczyliśmy tej ostrożności. Gdyby wszyscy, jak biali ludzie, zatrzymywali się gdy pieszy dochodzi do przejścia to i piesi przechodziliby szybko i sprawnie.
                                          Czarny Elegance

Komentarz

• avocado
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 182

np. w Hiszpanii pieszy ma pierwszeństwo na przejściu i moze ci wejsc prawie przed maske, jak go widzisz w okolicy przejscia musisz go przepuscic Ale do nas to chyba nigdy nie dojdzie.

Komentarz

• MrSpike
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 295

Zamieszczone przez avocado
                                              np. w Hiszpanii pieszy ma pierwszeństwo na przejściu i moze ci wejsc prawie przed maske, jak go widzisz w okolicy przejscia musisz go przepuscic Ale do nas to chyba nigdy nie dojdzie.
                                              dokladnie. kierowcy obtrabili mi malzonke bo zatrzymala sie przed ulica z przejsciem zamiast plynnie na nie wejsc a mnie dla odmiany tuz pod kola kilkukrotnie na pasach wparowali piesi...

pozdr
                                              http://dobryprojekt.org

stage 1 - 250 / 370
                                              stage 2 - 287 / 394

Komentarz

• Big
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 6389

Zamieszczone przez avocado
                                                np. w Hiszpanii pieszy ma pierwszeństwo na przejściu i moze ci wejsc prawie przed maske, jak go widzisz w okolicy przejscia musisz go przepuscic
                                                własnie w Hiszpanii nauczyłem się zatrzymywania przed przejsciem gdy tylko dohodzi do niego pieszy i tak już mi zostało
                                                Czarny Elegance

Komentarz

• busmen_bvg
                                                  Classic
                                                  • 2008
                                                  • 30

Tylko zobaczcie jak są namalowane pasy za granicą, a jak u nas. W Berlinie pasy są raz na ok. kilometr, nawet przy przystankach tramwajowych nie ma pasów, a jedynie obniżony krawężnik. A u nas? Pasy co 50-100 metrów. Jakby się tak zatrzymywać przed każdymi to człowiek nigdzie by nie dojechał.

Komentarz

• Skfarek
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 4795
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Big
                                                    Problem jest tylko w tym, że w Polsce ludzie BOJĄ SIĘ PRZECHODZIĆ nawet jak samochód się zatrzyma !!
                                                    hmm to ja jakiś innych spotykam pieszych, codziennie jak wracam z pracy co najmniej 5-7 baranów wyskakuje na czerwonym na pasy i lezie na przystanek.
                                                    busmen_bvg, a np. w Pradze zielone na przejściach zapala się na kilkanaście sekund i ludzie zasuwają na przejściu szybciutko, a nie spacerują jak u nas.
                                                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

Pracuję...