marektbg, gratki, pewnie nie bedziesz dzis mogl spac :diabelski_usmiech
Cofka licznika - cudowne odmłodzenie
Zwiń
X
-
Cofka licznika - cudowne odmłodzenie
Wczoraj jadąc sobie na rowerze po bydgoskim fordonie kątem oka dostrzegłem czerwoną przedliftową Octavkę I kombi , jak moja ex-, pomyślałem. Podjechałem bliżej, patrzę, blizny i rysy te same, wgniotka od kamienia też, gałeczka od RS-a i mod podświetlania zegarów z czerwonymi wskazówkami od GIV. To moje ex-auto, bankowo. Sprzedałem je cztery lata temu. Wszystko się zgadzało...
...prócz przebiegu.
Cztery lata temu w dniu sprzedaży miało 330tys km, a dziś niecałe, symboliczne 170tys km. Cudne odmłodzenie. Dziwi tylko że ktoś nie sprawdził go w ASO w bydg gdzie do końca było serwisowane i zarejestrowane w systemie.WORK: Mondeo Titanium
FUN: TypeR ver.IV
-
-
Dziwi tylko że ktoś nie sprawdził go w ASO w bydg gdzie do końca było serwisowane i zarejestrowane w systemie.
Niestety ludzie lubią wierzyć w bajki, np. kolega z pracy napalił się na Volvo V40 kombi (z 2000) z komisu, sprowadzone, z przebiegiem 130 tys, cena 11 tys zł. Jak twierdzi przebieg jest udokumentowany, bo jest książka :wink:
Dzieląc przebieg przez lata wychodzi 13 tys na rok :!: - Proszę!Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adaśNiestety ludzie lubią wierzyć w bajki, np. kolega z pracy napalił się na Volvo V40 kombi (z 2000) z komisu, sprowadzone, z przebiegiem 130 tys, cena 11 tys zł. Jak twierdzi przebieg jest udokumentowany, bo jest książka :wink:
Dzieląc przebieg przez lata wychodzi 13 tys na rok :!: - Proszę!
Komentarz
-
-
Fakty są takie, ze standardowo auta z DE mają 150tys nakulane po 3-4 latach.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
Re: Cofka licznika - cudowne odmłodzenie
Zamieszczone przez DirkDigglerWczoraj jadąc sobie na rowerze po bydgoskim fordonie kątem oka dostrzegłem czerwoną przedliftową Octavkę I kombi , jak moja ex-, pomyślałem. Podjechałem bliżej, patrzę, blizny i rysy te same, wgniotka od kamienia też, gałeczka od RS-a i mod podświetlania zegarów z czerwonymi wskazówkami od GIV. To moje ex-auto, bankowo. Sprzedałem je cztery lata temu. Wszystko się zgadzało...
...prócz przebiegu.
Cztery lata temu w dniu sprzedaży miało 330tys km, a dziś niecałe, symboliczne 170tys km. Cudne odmłodzenie. Dziwi tylko że ktoś nie sprawdził go w ASO w bydg gdzie do końca było serwisowane i zarejestrowane w systemie.
Komentarz
-
-
adaś, jest tak jak piszesz
w niemcowni 30-40 tys rocznie to tak można sobie przyjąć. zdarzają się też oczywiście wyjątki gdzie nabiją po 100 tys km i lepiej ale też i takie co zrobi 10 tys km (lecz tych to ze świeczką szukać i jak się znajdzie to kisiel w majtkach)
Rok z Bagien, wiem że są takie samochody z takimi przebiegami tylko ile jest ich prawdziwych a ile "korygowanych"
Ale to sami kupujący sa tego winni. bo jak ktoś widzi przebieg 200 tys to mu wody odchodzą i zwieracz puszcza bo samochód ma taki przebieg to jest zjeżdżony. Ale jak zobaczy takie samo auto z przebiegiem 130 tys km to kita mu staje i robi się wielka jak łeb u kota i jest super bo znalazł lalkę z przebiegiem podanym na dwa koła.
Jest taki mądre przysłowie : MĄDRY POLAK PO SZKODZIENie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA
USŁUGI TRANSPORTOWE
TEL: 531-33-55-77
Komentarz
-
-
ArturTDI,
No właśnie. Kiedyś trafnie to ujął jeden z handlarzy: Handlarze sprzedają, to co ludzie chcą kupować, tzn. tanie samochody dobrych marek z małym przebiegiem.
Chcąc idealnie trafić w gusta klienta trzeba kupić szrot, odpicować go, ustalić właściwy przebieg (oczywiście potwierdzony ksiązką serwisową) i jest gitara :szeroki_usmiechJest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArturTDI
Rok z Bagien, wiem że są takie samochody z takimi przebiegami tylko ile jest ich prawdziwych a ile "korygowanych"
Ja sam nie mam absolutnie zaufania do rynku wtórnego.
Celowe działanie plegające na obniżeniu przebiegu, nie poinformowanie kupującego o tym fakcie i uzyskanie korzyści majtkowej z tego tytułu jest przestępstwem.
Trudno udowodnić ?
Fakt.
Ale na podanym przez założyciela wątku przykładzie szanse takie rosną.
pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ArturTDIw niemcowni 30-40 tys rocznie to tak można sobie przyjąć. zdarzają się też oczywiście wyjątki gdzie nabiją po 100 tys km i lepiej ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adaś(oczywiście potwierdzony ksiązką serwisową)
Handlarz robi tak jak ludzie chcą. i tak jak napisałeś tanie dobre bezwypadkowe i z małym przebiegiem
[ Dodano: Czw 24 Cze, 10 12:41 ]
jm+++, masz racje.
podam przykład. w tamtym tygodniu przyprowadziłem a4. 2.0 TDI z przebiegiem 217tys km (książka serwisowa bezwypadkowy). samochód z 2007 roku z września. w środku czyste bez żadnych przetarć. Klient dla którego to auto było był w 100% zadowolony (pojechał ze mna) ksiażka serwisowa do 215 tys km. sprawdziłem po vin i przebieg tak jak ksiązka pokazuje i licznik. Nie bójmy się kupić auta z przebiegiem 200tys km jak jest udukumentowany książka fakturami na naprawy (oczywiści po wcześniejszym sprawdzeniu nr VIN)Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
DIAGNOSTYKA I ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA
USŁUGI TRANSPORTOWE
TEL: 531-33-55-77
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bardzozlymisiomam taką wątpliwość, stanu licznika nie widać przez okno przy zamkniętym pojeździe zdaje sie? to znaczy, ze stał zapalony a ty kierowcy zerkałeś przez okno na budzik?Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Znalazłem ostatnio autko dla mojego teścia. Zdjecia ok autko fajne, na zdjęciach konsoli widoczny przebieg ponad 120tyś. telefon do klienta, autko ok wiec jedziemy
Trasa około 150km w jedną mańke ale co tam
Nawet niewiecie jakie było nasze zdziwienie kiedy po zajechaniu do klienta autko miało na liczniku ponad 90 tyś :x. Na pytanie czemu na zdjęciach było wiecej klient stwierdził że chyba nam sie przewidziało.... :evil: oczywiście podziękowalismy panu za autko mówiac że mógłby sobie Pan chociać pilnować takich wpadek i na koniec chociaż sie do nich przyznać... gość to przemilczał :wink:
Komentarz
-
Komentarz