Witam, stoję przed koniecznością zakupu przyczepki towarowej lekkiej jednoosiowej. Budżet kolo 4000 tyś zł, wymiary skrzyni ładunkowej długość w granicach 210/230 szerokość 125-130, burty 35-40 cm, zawieszenie resor + amortyzator. Przeglądając oferty to jest z czego wybierać, pełno podobnych przyczep ceny raczej zbliżone. Zastanawiam się nad przyczepą firmy: BODEX, WNP SUSKI lub Master-Tech. Neptun, niewiadów oraz boro raczej nie wchodzą w grę. Czy mieliście do czynienia z przyczepami z tymi firmami, albo możecie polecić jakąś inną firmę.
przyczepka towarowa
Zwiń
X
-
Ja mam brenderupa chyba 120x205 ale sa i nieco wieksze. Jest na belce z drazkiem skretnym. Nie musi byc amortyzator. Wierz mi ze tez myslalem ze bede dokladal jakies amorki ale kompletnie nic nie trzeba. Idzie jak po sznurku. Niecraz zasuwalem dosc szybko z ladunkiem i nic nie podskakiwala.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Jeżeli mogę coś doradzić, a z przyczepkami jeżdżę sporo, to polecałbym jednak zakupić dwuosiową. Jazda z ładunkiem z dwu, a jedno osiową przyczepą, niebo a ziemia. Eksploatuję akurat Wiolę, ale budżet minimalnie większy. Mam również jednoosiową Rydwan z 2000 roku i różnica w jakości wykonania znaczna, na korzyść oczywiście Wioli.
Komentarz
-
-
Również polecam wiole solidna przyczepka. Prywatnie ciągach wiole jednoosiowa (kilkanaście tys. Km juz zrobilem) służbowo dwuosiowa wiola z hamulcem najazdowym różnica jest ogromna następna jaka kupie to dwuoska z hamulcem. Wiola ma świetny serwis i części dostaniesz od ręki. Robili u mnie też naprawę po stluczce pełna profeska. Niewiadow mocno się sp..... Nie polecam.
Komentarz
-
-
Niedaleko Gdańska jest firma MER, która produkuje przyczepy
Zrobią Ci taką przyczepę jaką chcesz, wymiar, długość, szerokość, zawieszenie, wszystko pod Ciebie.
Robiłem u nich przyczepę do transportu quada, bardzo dobra jakość, dobrze wykonane i w sumie gość rozumie temat
Zadzwoń i zapytaj. Chyba, że sam dojazd do Gdańska to dla Ciebie zbyt daleko (nie wiem skąd jesteś). Ja gnałem 200 km w jedną stronę bo na prawdę warto.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Ja mam towarowego neptuna jednoosiowego, bez hamulca. DMC 750, zmieniłem potem na 450.
Przejechałem z nią ok 130 000 km w 2 lata, wożac motocykle z Niemiec. Cena niska, ale coś za coś- są łożyska stożkowe i trzeba ich pilnować, koszt wymiany niski.
Jeżeli taka Ci wystarczy, to ok.
Jeżeli coś innego, to szukaj przyczepy na łożyskach normalnych.
Komentarz
-
-
Gdańsk daleko, mieszkam w Szwecji, a w Polsce zameldowany jestem w Warszawie. Dlatego myślę kupić gotową przyczepę markową u dilera w Warszawie. Można zamówić w całym kraju i przyślą dokumenty do rejestracji i można ją odebrać, ale to wymaga trochę czasu. A mam trochę pozostałych gratów do zabrania z Warszawy do Szwecji.
Zakup w Polsce bardziej opłaca się finansowo. Nie ma takiego wyboru jak w Polsce, w Polsce można przebierać w modelach, wyposażeniu.
Druga kwesta DMC prawie wszystkie mają 750 kg a mój samochód ma maks 650 kg, przyczepy 200cm długości skrzyni mają 650, 600 kg ale taka przyczepa jest dla mnie za krótka. Można kupić większą i zmienić na 650kg ale koszt jest spory bo przyczepa musi przejść przegląd techniczny i czeka się później na dokumenty z wydziału transportu.
Przykład przyczepa boro agro.
http://www.granngarden.se/Sortiment/...p/1167249_BASE
Ostatnio edytowany przez lukaszz; 6683.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisNiedaleko Gdańska jest firma MER, która produkuje przyczepy
Zrobią Ci taką przyczepę jaką chcesz, wymiar, długość, szerokość, zawieszenie, wszystko pod Ciebie.
Robiłem u nich przyczepę do transportu quada, bardzo dobra jakość, dobrze wykonane i w sumie gość rozumie temat
Zadzwoń i zapytaj. Chyba, że sam dojazd do Gdańska to dla Ciebie zbyt daleko (nie wiem skąd jesteś). Ja gnałem 200 km w jedną stronę bo na prawdę warto.
Komentarz
-
Komentarz