Witam, stoję przed koniecznością zakupu przyczepki towarowej lekkiej jednoosiowej. Budżet kolo 4000 tyś zł, wymiary skrzyni ładunkowej długość w granicach 210/230 szerokość 125-130, burty 35-40 cm, zawieszenie resor + amortyzator. Przeglądając oferty to jest z czego wybierać, pełno podobnych przyczep ceny raczej zbliżone. Zastanawiam się nad przyczepą firmy: BODEX, WNP SUSKI lub Master-Tech. Neptun, niewiadów oraz boro raczej nie wchodzą w grę. Czy mieliście do czynienia z przyczepami z tymi firmami, albo możecie polecić jakąś inną firmę.
przyczepka towarowa
Zwiń
X
-
Ja mam brenderupa chyba 120x205 ale sa i nieco wieksze. Jest na belce z drazkiem skretnym. Nie musi byc amortyzator. Wierz mi ze tez myslalem ze bede dokladal jakies amorki ale kompletnie nic nie trzeba. Idzie jak po sznurku. Niecraz zasuwalem dosc szybko z ladunkiem i nic nie podskakiwala.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Jeżeli mogę coś doradzić, a z przyczepkami jeżdżę sporo, to polecałbym jednak zakupić dwuosiową. Jazda z ładunkiem z dwu, a jedno osiową przyczepą, niebo a ziemia. Eksploatuję akurat Wiolę, ale budżet minimalnie większy. Mam również jednoosiową Rydwan z 2000 roku i różnica w jakości wykonania znaczna, na korzyść oczywiście Wioli.
Komentarz
-
-
Również polecam wiole solidna przyczepka. Prywatnie ciągach wiole jednoosiowa (kilkanaście tys. Km juz zrobilem) służbowo dwuosiowa wiola z hamulcem najazdowym różnica jest ogromna następna jaka kupie to dwuoska z hamulcem. Wiola ma świetny serwis i części dostaniesz od ręki. Robili u mnie też naprawę po stluczce pełna profeska. Niewiadow mocno się sp..... Nie polecam.
Komentarz
-
-
Niedaleko Gdańska jest firma MER, która produkuje przyczepy
Zrobią Ci taką przyczepę jaką chcesz, wymiar, długość, szerokość, zawieszenie, wszystko pod Ciebie.
Robiłem u nich przyczepę do transportu quada, bardzo dobra jakość, dobrze wykonane i w sumie gość rozumie temat
Zadzwoń i zapytaj. Chyba, że sam dojazd do Gdańska to dla Ciebie zbyt daleko (nie wiem skąd jesteś). Ja gnałem 200 km w jedną stronę bo na prawdę warto.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Ja mam towarowego neptuna jednoosiowego, bez hamulca. DMC 750, zmieniłem potem na 450.
Przejechałem z nią ok 130 000 km w 2 lata, wożac motocykle z Niemiec. Cena niska, ale coś za coś- są łożyska stożkowe i trzeba ich pilnować, koszt wymiany niski.
Jeżeli taka Ci wystarczy, to ok.
Jeżeli coś innego, to szukaj przyczepy na łożyskach normalnych.
Komentarz
-
-
Gdańsk daleko, mieszkam w Szwecji, a w Polsce zameldowany jestem w Warszawie. Dlatego myślę kupić gotową przyczepę markową u dilera w Warszawie. Można zamówić w całym kraju i przyślą dokumenty do rejestracji i można ją odebrać, ale to wymaga trochę czasu. A mam trochę pozostałych gratów do zabrania z Warszawy do Szwecji.
Zakup w Polsce bardziej opłaca się finansowo. Nie ma takiego wyboru jak w Polsce, w Polsce można przebierać w modelach, wyposażeniu.
Druga kwesta DMC prawie wszystkie mają 750 kg a mój samochód ma maks 650 kg, przyczepy 200cm długości skrzyni mają 650, 600 kg ale taka przyczepa jest dla mnie za krótka. Można kupić większą i zmienić na 650kg ale koszt jest spory bo przyczepa musi przejść przegląd techniczny i czeka się później na dokumenty z wydziału transportu.
Przykład przyczepa boro agro.
http://www.granngarden.se/Sortiment/...p/1167249_BASE
Ostatnio edytowany przez lukaszz; 6683.
Komentarz
-
-
Jak to jest później albo na obecne standardy rejestrowane ? Bo SAM już się nie da zarejestrować, od dawna masz przyczepę tej firmy ?Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisNiedaleko Gdańska jest firma MER, która produkuje przyczepy
Zrobią Ci taką przyczepę jaką chcesz, wymiar, długość, szerokość, zawieszenie, wszystko pod Ciebie.
Robiłem u nich przyczepę do transportu quada, bardzo dobra jakość, dobrze wykonane i w sumie gość rozumie temat
Zadzwoń i zapytaj. Chyba, że sam dojazd do Gdańska to dla Ciebie zbyt daleko (nie wiem skąd jesteś). Ja gnałem 200 km w jedną stronę bo na prawdę warto.
Komentarz
-
Komentarz