Zmiana "dostawcy" prądu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Maly745
    odpowiedział(a)
    Przy tak niskich rachunkach (160zł) to myśle ze zaoszczędzisz 5zl na zmianie dosrawcy albo wcale

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    I co, grzał będziesz tylko w weekendy i w nocy?
    Znam ludzi co pobrali takie taryfy i pralka chodzi u nich głównie w weekend bo taniej
    Oczywiście to rzecz gustu i niech każdy robi jak chce

Prawdopodobnie jest tak jak piszesz, pierwsza umowa z operatorem a później wybierasz. Nie wiem dlaczego ale w enerdze pierwszą umowę musiałem podpisać na trzy lata.

Zostaw komentarz:

• pandzik
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpis
    Podział na taryfy dzienne/nocne/weekendowe mnie nie interesuje, obecnie mam G11 i mi "odpowiada".
    Nie jestem z tych co pralkę włączają w nocy bo taniej , to samo tyczy się zmywarki.
    Te taryfy nie są po to żeby se portki uprać a dom ogrzać. Mam w tym momencie dylemat czy iśc w gaz (który jako jedyny mam przy działce) czy grzać buforem i wodną podłogówką...

Żeby już nie był totalny offtop. To ciągnąc energie do nowego domu muszę korzystać z Tauronu, a dopiero po wygaśnięciu pierwszej umowy mogę szukać innego dostawcy?

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    rozpoczął temat Zmiana "dostawcy" prądu

Zmiana "dostawcy" prądu

Cześć,

Firm "sprzedających" prąd oraz zachęcających do skorzystania z usług firm krzak jest co nie miara.
    Za chwilę kończy mi się umowa z obecnym dostawcą - Energa.

Pytanie czy warto np. przejść na usługę "Prąd od Orange" ?
    Ktoś przerabiał te tematy?
    Faktycznie idzie zaoszczędzić?

Podział na taryfy dzienne/nocne/weekendowe mnie nie interesuje, obecnie mam G11 i mi "odpowiada".
    Nie jestem z tych co pralkę włączają w nocy bo taniej , to samo tyczy się zmywarki.
    Jest potrzeba to włączam, nie to nie.

Średnie opłaty za prąd miesięcznie w moim "ognisku domowym" to 160 zł.
    Jak na mieszkanie i dwie dorosłe osoby to dość sporo.
    Jakby się dało zaoszczędzić to czemu nie. Pytanie tylko czy zmiana dostawcy usługi faktycznie pozwoli zaoszczędzić?

Dostawcy w tej chwili kuszą sloganami reklamowymi ale jak wiadomo - często jest tak, że ktoś umowę podpisał a guzik z tego jest.
Pracuję...