Wybór TV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Eidos71
    RS
    • 2011
    • 2050
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

RABIN, janusz101 - jeżeli bez bajerów, bierzcie najprostszą plazmę dobrego producenta (nie jakiegoś "no name"). W sypialni mam 5-letnią plazmę LG bez bajerów - obraz lepszy od LCD Samsunga, LG i Sony (sprawdzone w rzeczywistości - porównania obiektywne moje i właścicieli w/w LCD), zużycie prądu na pewno większe, niż przy LCD, ale w stopniu nieodczuwalnym przy miesięcznych rachunkach, a przy okazji sprawdza się jako delikatny, bonusowy dogrzewacz pomieszczenia (generuje więcej ciepła, niż LCD)
    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
    MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• RABIN
      Rider
      • 2009
      • 450
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Eidos71, problem w tym ze w marketach na półkach same led-y plazm i lcd juz brak

Komentarz

• samtech84
        Elegance
        • 2008
        • 988
        • Octavia I (1U2)
        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez leonn
        Mój 3,5 roczny Sony jest jednak nie do naprawienia z powodu braku części, porażka tej firmy po całości, a w całym TV Sony tylko płyta główna jest Sony, a pozostałe części jak matryca np. od Samsunga i innych.
        Wszystkie inne produkty marki Sony skreślam już z list moich zakupów
        Musisz skreślić wszystkie inne marki również, wszystko to to samo g, produkują tak by gwarancję wytrzymało, a w razie awarii nie dało się naprawić (naprawić się da, ale to nieopłacalne)

Z nowych tv to brałbym coś z Telefunken, nie jest to jakość jaka była kiedyś, ale i tak gniecie jakością elektroniki marketowy syf.

Komentarz

• bishop
          L&K
          • 2012
          • 1430

Zamieszczone przez RABIN
          Panowie macie jakieś doświadczenia z 40-42" potrzebuje opinii urzytkowników możecie coś przyzwoitego polecić. Chce tv nie nobota kuchennego ma służyc do ogladania telewizji nie potrzeba mi bajerów typu smart

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam
          Zamieszczone przez janusz101
          Panowie macie jakieś doświadczenia z 40-42" potrzebuje opinii urzytkowników możecie coś przyzwoitego polecić. Chce tv nie nobota kuchennego ma służyc do ogladania telewizji nie potrzeba mi bajerów typu smart
          podpinam się do pytania

pozdrawiam
          Około miesiąca temu miałem podobnie , TV miał tylko grać', wybor 42'' LG5610, niestety opinii jako użytkownik nie mogę wydać, nie był dla mnie. 8)

Teraz inne pytanie
          Przy okazji zakupu pan sprzedawca gorąco namawiał mnie na zakup listwy przepięciowej /takiej do kompów/ tłumaczył ,że producenci tv tną koszty oszczędzając , na tych zabezpieczeniach w tv ?

Komentarz

• samtech84
            Elegance
            • 2008
            • 988
            • Octavia I (1U2)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Ma sens jeśli listwa posiada filtry EMI/RFI. W innym przypadku kasę lepiej przeznaczyć na piwo i czipsy.

Komentarz

• leonn
              RS
              • 2011
              • 2728
              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez samtech84
              Zamieszczone przez leonn
              Mój 3,5 roczny Sony jest jednak nie do naprawienia z powodu braku części, porażka tej firmy po całości, a w całym TV Sony tylko płyta główna jest Sony, a pozostałe części jak matryca np. od Samsunga i innych.
              Wszystkie inne produkty marki Sony skreślam już z list moich zakupów
              Musisz skreślić wszystkie inne marki również, wszystko to to samo g, produkują tak by gwarancję wytrzymało, a w razie awarii nie dało się naprawić (naprawić się da, ale to nieopłacalne)
              Innych marek nie skreślam, bo w moim przypadku to tylko Sony dało dupy i teraz już nigdy więcej ta firma nie dostanie, nie zarobi na mnie ani grosza nawet za baterie AAA

Zamieszczone przez bishop
              Teraz inne pytanie

Przy okazji zakupu pan sprzedawca gorąco namawiał mnie na zakup listwy przepięciowej /takiej do kompów/
              Ja takiej listwy do TV używam od dawna :wink:

Komentarz

• czernobyl
                L&K
                • 2008
                • 1276
                • Octavia III (5E3)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM
                • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez bishop
                Przy okazji zakupu pan sprzedawca gorąco namawiał mnie na zakup listwy przepięciowej /takiej do kompów/ tłumaczył ,że producenci tv tną koszty oszczędzając , na tych zabezpieczeniach w tv ?
                niezależnie od stanu faktycznego wyczuwam w tej ofercie wysokie parcie na zarobienie 2zł prowizji więcej na Tobie; mi kiedyś pan sprzedafca-wciskacz koniecznie i usilnie chciał wepchnąć kabel HDMI za 100PLN i jeszcze z miną znaffcy wmawiał, że jak kupię kabel HDMI w markecie obok za 15PLN, to na pewno jutro wrócę i kupię jednak kabel od niego :lol: oczywiście kabel z marketu za 15PLN działa dobrze do dziś;
                ile razy kupuję coś większego w jakimkolwiek elektromarkecie, to zawsze sprzedawca próbuje wcisnąć mi coś ekstra niezbędnego w typie etui, wieszaka na ścianę, czy magicznego środka do czyszczenia lcd - oczywiście kończąc przy kasie na rozszerzonej "gwarancji" za min. 10% ceny strasząc tandetą jakościową, barbarzyńskimi dziećmi oraz spokojem psychicznym po jej kupieniu porównywalnym tylko z beztroskimi wczasami na hawajach

Komentarz

• micho_m
                  Rider
                  • 2011
                  • 528
                  • Octavia III (5E3)
                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Z kablem hdmi może być różnie, ostatnio kupiłem dłuższy kabel do xboxa i zjaral mi układ sterowania hdmi w xboxie Żeby było smieszniej Pan w serwisie dał mi w gratisie nowy kabel warty 6 zł, podobno najlepsze jakie widział
                  Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
                  www.nawmar.pl

Komentarz

• bishop
                    L&K
                    • 2012
                    • 1430

Zamieszczone przez samtech84
                    Ma sens jeśli listwa posiada filtry EMI/RFI. W innym przypadku kasę lepiej przeznaczyć na piwo i czipsy.
                    Jak to sprawdzić mam roczną listwę acar ?

Komentarz

• Bili
                      Rider
                      • 2010
                      • 373
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Ma ktoś telewizor "curved". Gadżet czy warto?
                      Generalnie 4k płaskie czy FullHD wyginane?
                      Co uważacie, możecie polecić.
                      Pozdrawiam.
                      Michał

Komentarz

• Nexus6
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4847
                        • Volkswagen

Bili, FHD płaskie - jeszcze co najmniej 2-3 lata nie będzie nośnika mieszczącego film w rozdzielczości 4K więc nie ma sensu testować na sobie niesprawdzonych nowinek technicznych; :diabelski_usmiech

4K "curved" to wymysł technologów produkcji matryc, mają większy uzysk matryc bez wad w stosunku do płaskich paneli 4K - a marketingowcy robią z tego "8 cud świata" :twisted:
                        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• gebek
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1214

Zamieszczone przez Nexus6
                          Bili, FHD płaskie - jeszcze co najmniej 2-3 lata nie będzie nośnika mieszczącego film w rozdzielczości 4K więc nie ma sensu testować na sobie niesprawdzonych nowinek technicznych; :diabelski_usmiech

4K "curved" to wymysł technologów produkcji matryc, mają większy uzysk matryc bez wad w stosunku do płaskich paneli 4K - a marketingowcy robią z tego "8 cud świata" :twisted:
                          Pewnie masz racje,bo w tym siedzisz...ale te wygiete wygladaja swietnie.
                          Jakbym, dzis kupowal TV,to bylby wklesly.
                          Tato,tato...czy to auto jest chore?
                          Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                          Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• Bili
                            Rider
                            • 2010
                            • 373
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dlatego też pytam was o zdanie.
                            4k raczej bym chciał bo telewizor na dłuższy a się rozwinie ta technologia.
                            gebek, też się dobrze mi na to patrzy i wygląda dobrze.
                            Pozdrawiam.
                            Michał

Komentarz

• SS
                              RS
                              • 2010
                              • 16209
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Bili
                              4k raczej bym chciał bo telewizor na dłuższy a się rozwinie ta technologia.
                              oby dotrzymał do tego czasu. Zresztą 3D z okularami w domu też niby jest od dłuższego czasu ... Mam, użyłem raz po zakupie TV
                              Pisał Sebastian

Komentarz

• Nexus6
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2004
                                • 4847
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez gebek
                                ale te wygiete wygladaja swietnie.
                                Jakbym, dzis kupowal TV,to bylby wklesly.
                                Krzyśku, posiedż przed takim TV z godzine a zmienisz zdanie :twisted:

poza tym obecne TV 4K w wielu przypadkach nie mają zaimplementowanych dekoderów materiałów video 4K czyli kodeka MPEG H.265

na chwile obecną NIC poza marketingiem nie przemawia za zakupem tv 4K;

jak każda nowa technologia musi istnieć na rynku min. 2 lata w celu wyeliminowania wiekszosci chorób wieku dzieciecego - nie rozumiem dlaczego dzialy R&R producentów TV maja testować sprzęt na mnie , do tego za moje pieniadze :diabelski_usmiech

dużo ciekawszą technologia jest FHD OLED, tyle że też nie może się przebić na rynku :evil:

Komentarz

• Bili
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 373
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Fajnie, że wywiązała się ciekawa dyskusja.
                                  Poczytałem o "curved" i rzeczywiście troszkę to nie ma sensu przy rozmiarze jaki chcę, a dopłaca się sporo (myślę nad 55 cali), więc z tego już się pomału wyleczyłem.
                                  Nexus6, widzę, że troszkę obcykany jesteś? Co po dłuższych godzinach patrzenia ?
                                  Czyli, aby prawidłowo oglądać 4k musi być w specyfikacji "MPEG H.265"
                                  A może coś polecicie w cenie 5-6 tys, najlepiej z samsunga?
                                  Pozdrawiam.
                                  Michał

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowi sorry za ot , ale może ktoś mi pod powie jak "zapomnieć" sieć WiFi na telewizorze LG 47LA691S-ZA, za cholerę nie mogę tego nigdzie w menu znaleźć.
                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Nexus6
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 4847
                                      • Volkswagen

Bili, jedna z najlepszych 55": http://www.euro.com.pl/telewizory-le...-55w829b.bhtml

a większy i droższy: http://www.euro.com.pl/telewizory-le...e65h6400.bhtml

Komentarz

• Bili
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 373
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dzięki za propozycje.
                                        Pierwsza ciekawa opcja, druga odpada ze względu na rozmiar, za dużo.
                                        Pooglądałem dzisiaj trochę i moje odczucia:
                                        Sony dobrze bez zaskoczenia. Samsungi jakoś też nie jestem zaskoczony, za bardzo się chyba na samsunga napaliłem jakiegoś. Toschiba, panasonici i inne wynalazki odpadają. Zaskoczenie pozytywne LG, a totalne zaskoczenie OLED od LG ale tyle za tv to już nie chcę dać, ale piękny.
                                        Curved dobrze się patrzało, ale jakoś bez znaczenia szczególnie lepiej czy coś w porównaniu do płaskiego.
                                        4k wszędzie super, w końcu dema, przy żadnym nie było możliwości zmiany na jakiś normalny sygnał, aby zobaczyć jak się zachowa przy normalnych materiałach. Bo tutaj dochodzi kwestia, że normalny sygnał będzie musiał być do tego skalowany czy jak to się tam nazywa a wtedy jakość na pewno poleci, pewnie tak jak się ustawi złą rozdzielczość na lcd komputera.
                                        Generalnie im więcej człowiek czyta, patrzy, szuka tym głupszy, ale czas jest także bez pośpiechu.
                                        Lepiej kupować tv w promocjach przed świętami czy po?
                                        Pozdrawiam.
                                        Michał

Komentarz

• Luki80a
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 341
                                          • Octavia III combi (5E5)
                                          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                                          • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Jak się nie śpieszy, to na spokojnie obserwować rynek.
                                          Może być tak, że na promocji będzie droższy niż normalnie po.
                                          Sztucznie zawyżona cena, a potem niby to tak tanio.
                                          U nas nie ma nadawanego materiału FHD nie mówiąc już o 4K.
                                          Szkoda przepłacać i robić za królika doświadczalnego.
                                          Prosty przykład jest z 3D. Ilu z Was ogląda namiętnie w trój wymiarze?
                                          Niektórzy pewnie mają i jak raz oglądali w ramach testu, to jest wszystko.
                                          Dzisiaj sprzęt ma przetrwać gwarancję i potem wio po nowy.
                                          To już nie ten sprzęt co kiedyś.
                                          Producenci muszą zarabiać. Inaczej biznes by się nie kręcił :P
                                          Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• ovi
                                            Ambiente
                                            • 2014
                                            • 105

Z tego co wiem to LG-ki mają całkiem niezłe matryce. Są wersje telewizorów z doświetleniem matrycy (led plus) i tam efekt cloudingu nie występuje. Ogólnie same matryce LG mają dobry poziom czerni itd. Słyszałem dobre opinie. No i to całkiem udane smart tv. Jakby do takiego telewizora dorzucić jeszcze jakiś dobry soundbar lub soundplate to fajny zestawik się robi.

Komentarz

• leonn
                                              RS
                                              • 2011
                                              • 2728
                                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez ovi
                                              Jakby do takiego telewizora dorzucić jeszcze jakiś dobry soundbar lub soundplate to fajny zestawik się robi.
                                              No ja właśnie planuje coś takiego do mojego LG, ale Mikołaj sie buntuje, że jest mi to nie potrzebne wogóle :twisted: I nie wiem czy coś znajdę pod choinką, czy nie :wink:

Komentarz

• Nexus6
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 4847
                                                • Volkswagen

Podstawowa rzecz przy oglądaniu, przychodzisz z własnym (znanym) materiałem wideo na pendriv'ie;
                                                po drugie przestawiasz tryb wyswietlania na "movie", "kino" lub inny zbliżony;
                                                dopiero wtedy zabierasz się do oceniania jakości obrazu;
                                                najlepiej z odległości z której będziesz oglądać tv w domu

Komentarz

• sotdi
                                                  Ambiente
                                                  • 2012
                                                  • 199
                                                  • Opel

nie wiem czy ma to dla Ciebie znaczenie ale sporo LG ma trzy głośniki - jest odczuwalna różnica w stosunku do telewizorów z dwoma. Poza LG niestety nie znalazłem nic co w standardzie ma więcej niż 2 (mowa o telewizorach 37-42 cale). Sony (KDL40EX720), które aktualnie używam gra bardzo słabo - jak kiepski laptop
                                                  sotdi

Komentarz

• leonn
                                                    RS
                                                    • 2011
                                                    • 2728
                                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez sotdi
                                                    nie wiem czy ma to dla Ciebie znaczenie ale sporo LG ma trzy głośniki
                                                    Mój ma tylko dwa, prawda gra to nie źle.

Komentarz

Pracuję...