Tunezja - jaki hotel?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • obo62
    Classic
    • 2010
    • 16

Tunezja - jaki hotel?

Zamieszczone przez t271828
    Zamieszczone przez shok
    w niemczech nierówno wkręciłem końcówke i poparzyłem sobie ręce.
    chyba odmrozilem
    odmrozić to można sobie na sankach jak jest -3'C na dworze. A gazem to sobie ręce poparzysz.Wiem co mówie.Podjedz na stacje LPG i spytaj co się stanie jak psiknie Ci gazem na ręke.Albo kierowcy co rozładowuja gaz na stacji.Powiedzą Ci co daja np.rękawiczki lub kombinezon.
    Poważnie jest to niebezpieczne
    obo62
  • kruk4
    Rider
    • 2008
    • 656

Tunezja - jaki hotel?

Może ma ktoś doświadczenia

planuje wyjazd z moją drugą połówką All Inclusive do tunezji last minute może pomożcie jakieś fajne miejsce (hotel), najlepiej z aqua parkiem ...

na co zwracać uwagę , czego się wystrzegać

z góry dzięki
    OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
    MOJE CAR AUDIO
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068

Komentarz

• rkb
      RS
      • 2008
      • 2152
      • Rapid Spaceback (NH1)
      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Tutaj raczej nie znajdziesz odpowiedzi, masz w necie pelno portali turystycznych gdzie niemal o kazdym hotelu znajdziesz opinie ludzi ktorzy tam byli, zdjecia itp, zawsze tak wybieramy z żona wycieczke.

A tak pozatym w hotelu powinno sie siedziec jak najmniej polecam wycieczke 2 dniowa na sahare i zwiedzanie koloseum, to taka podstawa
      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Generalnie zamiast Tunezji proponowałbym dołożyć kilka zeta i uderzyć Sharm'u w Egipcie.

Chyba, że z jakichś powodów ma to być konkretnie Tunezja.

Komentarz

• kruk4
          Rider
          • 2008
          • 656

tunezja nie konkretnie poprostu szukam jakiejs ciekawej oferty ...
          OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
          MOJE CAR AUDIO

Komentarz

• rkb
            RS
            • 2008
            • 2152
            • Rapid Spaceback (NH1)
            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

egiptu nie polecam jak ktos ma slaby zoladek wsio gotowane na wodzie z nilu a przy nim wisla to woda zrodlana
            Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

To zdecydowanie polecam bardziej Sharm w Egipcie.

Kupcie z koleżanką maski, fajki, płetwy zarewerwujcie hotel Armonia Holiday bądź Club Fanara i możecie z morza nie wychodzić (no chyba, że na podróbkę whisky :szeroki_usmiech ),

Komentarz

• trucho
                Ambiente
                • 2010
                • 178

Jeżeli chcecie wychodzić miasto, jakieś imprezki czy coś to polecam Turcje -> Alanya żyje 24h na dobę.
                Sharm fajny jezeli chcesz siedzieć w hotelu, nurkować etc.

Komentarz

• loyd
                  RS
                  • 2010
                  • 2342

Jak się obawiasz tzw. "zemsty faraona" to zaraz po przylocie kup w aptece antinol i weź jedną tabletkę jak tylko poczujesz coś nie tak (odrazu się wyczuwa zbliżającą klątwę). Działa na 100 %.

[ Dodano: Czw 12 Sie, 10 19:11 ]
                  Zamieszczone przez trucho
                  Jeżeli chcecie wychodzić miasto, jakieś imprezki czy coś to polecam Turcje -> Alanya żyje 24h na dobę.
                  Sharm fajny jezeli chcesz siedzieć w hotelu, nurkować etc.
                  Egipt jest najlepszy jak chcesz zwiedzać i nurkować.

Ja akurat się nie imprezowałem, ale śmiem wątpić czy Alanya dorównuje rozrywkom nocnym w Naama Bay .

Jak już mówimy o Turcji to polecem też Bodrum. Taki jakby Dubrovnik w islamskim wydaniu ....

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Zamieszczone przez loyd
                    Jak się obawiasz tzw. "zemsty faraona" to zaraz po przylocie kup w aptece antinol
                    A Egipcie sprzedawany jako ... Antinal bo obie nazwy są na rynku, a specyfik(i) niebywale skuteczny(-e), chociaż da się przeżyć zapijając pierwsze posiłki wódecznością nabytą na krajowym lotnisku tuż przed odlotem

W Tunezji raczej tanio i pogoda murowana, ale ostatnimi laty Egipt jednak wychodzi na prowadzenie jeśli chodzi o value-for-money.
                    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                    G.B.Show

Komentarz

• tomekjmopl
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1187
                      • Opel
                      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez rkb
                      egiptu nie polecam jak ktos ma slaby zoladek wsio gotowane na wodzie z nilu a przy nim wisla to woda zrodlana
                      rkb, już nie strasz człowieka - przegotowana woda nawet jak piszesz czerpana prosto z Nilu :P nikomu nie zaszkodzi - obawiać się należy wody surowej, czyli owoce myte pod kranem, kostki lodu w drinku robione tam (a jakże) z kranówy, itp. odpadają ... Dla świętego spokoju nawet zęby myliśmy w przegotowanej kranówie - pomógł w tym mały czajniczek zabrany z kraju - taki 0.7 l bodajże.

Zamieszczone przez Morgoth
                      chociaż da się przeżyć zapijając pierwsze posiłki wódecznością nabytą na krajowym lotnisku tuż przed odlotem
                      Niemniej 2 flaszki 0.7 wódeczki krajowej wytrąbiliśmy z małżonką - fajny był rytuał - po każdym posiłku banieczka - taka praktyka plus to co powyżej napisałem i klątwy udało się uniknąć

Komentarz

• kruk4
                        Rider
                        • 2008
                        • 656

dziękuje wam bardzo a powiedzcie czy opłaca się dokładać około 400 zł od osoby za lepszy hotel w tym samym miescie? jak ma się to na wakacjach gdzie człowiek chce troszkę zobaczyć a nie monotonnie przy basenie hotelowym ...

czajniczek 0,7 do gotowania wody coś jeszcze zabierać ? gdzie kaskę najlepiej wymieniać ?
                        OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
                        MOJE CAR AUDIO

Komentarz

• loyd
                          RS
                          • 2010
                          • 2342

kruk4, zależy czego szukasz. Dla mnie np. najważniejsze jest co by hotel był z bezpośrednim dostępem do morza - zawsze oglądam najpierw położenie hotelu na google earth, potem komentarze na www.wakacje.pl i mam jaki taki obraz sytuacji.

Przeleć tak z 5 - 10 hoteli to sobie zdanie wyrobisz czy warto do któregoś dokładać 400 dzików.

Komentarz

• Morgoth
                            L&K
                            • 2010
                            • 1116

Zamieszczone przez kruk4
                            powiedzcie czy opłaca się dokładać około 400 zł od osoby za lepszy hotel w tym samym miescie? jak ma się to na wakacjach gdzie człowiek chce troszkę zobaczyć a nie monotonnie przy basenie hotelowym ...
                            Co znaczy lepszy? Wiesz np. w Hurgadzie jest kilkadziesiąt kilometrów wybrzeża dostępnego klientom ośrodków, tylko że nie każdy hotel (nawet 5-gwiazdkowy) ma bezpośredni dostęp do morza. Drogi może nie mieć własnej plaży, a tani owszem.
                            Przeważnie cena oddaje jakość (nowszy, klima non-stop w pokoju, lepsze jedzenie, ładniejsza architektura/baseny/zieleń, własna plaża), ale nie ma reguły.

Był tu już wątek o wakacjach ( TUTAJ ), podawałem linki do ośrodka 60 km od Hurgady. Byłem, widziałem, polecam ... jakbyś chciał.
                            Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                            G.B.Show

Komentarz

• przemek88
                              Rider
                              • 2009
                              • 613

Ja osobiste odradzam Tunezja no chyba ze lubisz leżeć plackiem na leżaku przez cały dzień. I bierz oferty tylko z pewnych biur podroży bo ja w zeszłym roku kupiłem w "Koperniku" i niestety biuro splajtowało a moje pieniądze poszły się je***

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Kiniu
                                RS
                                • 2010
                                • 1746

Tunezji nie polecam, kiszka :kciukminus

Hotel Hilton Long Beach w Hurghadzie - polecam na prawdę warto tam jechać, rewelacja

Oczywiście w wersji All Inclusive :food :kufel :drink

Komentarz

• loyd
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2342

Jak Egipt to tylko Sharm 8)

Komentarz

• Morgoth
                                    L&K
                                    • 2010
                                    • 1116

Niekoniecznie. Jak chce się człek wybrać na wycieczkę do Luxoru, to może być kłopot
                                    Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• trucho
                                      Ambiente
                                      • 2010
                                      • 178

loyd, dlaczego tylko sharm? hurgada jest podobno też okej.

Komentarz

• Kiniu
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 1746

Zamieszczone przez loyd
                                        Jak Egipt to tylko Sharm
                                        Nie koniecznie
                                        Zamieszczone przez trucho
                                        hurgada jest podobno też okej.
                                        Jest i to bardzo O.K.

Wszystko zależy od hotelu jaki się wybierze.

Komentarz

• Morgoth
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1116

Sharm oferuje inne atrakcje, a Hurgada i okolice inne. Zależy czy ktoś tylko się smaży (wszystko jedno wtedy gdzie), czy chce ponurkować, pojechać na wycieczkę i dokąd. Z obu miejsc jest ~tyle samo km do Kairu/Gizy, z Sharm jeździ się jeszcze na górę do klasztoru (i inne atrakcje Synaju), z Hurgady do Luxoru.

Quady i wizyta w wiosce na pustyni dostępne są chyba z obu miejsc, tylko czy warto? "Mieszkańcy" wioski dowożeni są 30 minut przed turystami
                                          Morgoth

G.B.Show

Komentarz

• loyd
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 2342

Sharm jest lepszy ponieważ:

a) ma dużo fajniejsze rafy zaraz przy hotelach i nie trzeba nigdzie jeździć (pływać) na nurkowanie,

b) można jechać tanio do Izreala, Petry, Kairu,

c) Naama Bay jest the best,

Sharm jest gorszy ponieważ:

a) nie można jechać tanio do Luxoru (ale wogóle to można - tylko samolotem)

Z powyższego widać, że Sharm ma więcej zalet niż Hurgada.

Taka subiektywna ocena :wink:

Komentarz

• Morgoth
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1116

Pewnie masz rację, nie byłem w Sharm, do którego zniechęcało mnie
                                              - więcej zamachów bombowych (Amerykanie wypoczywają głownie tam)
                                              - "obowiązkowe" nurkowanie, które spokojnie mogę olać.

BTW
                                              W naszym ośrodku w Safadze mieliśmy niedużą rafę 5 m od brzegu, nawet okrążając ją, w najgłębszym miejscu dało się stać. I starczy :lol:
                                              Morgoth

G.B.Show

Komentarz

Pracuję...