Awantura o krzyż

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • filipT
    Rider
    • 2010
    • 554

latanie do Gruzji było odpowiedzią na zarzut wobec Komorowskiego że śmiał polecieć z wizytami do paryża i berlina.
    a co masz do wsi? były tego jakieś efekty? oczywiście poza rozłożeniem wywiadu wojskowego? komuś postawiono zarzuty, kogoś zamknięto? był raport oszołoma macierewicza, nawet nie upubliczniony.
    jakie pośmiewisko? wystarczy posłuchać, poczytać co ten człowiek wygaduje
    Mój Szkodnik

Komentarz

• westwi78
      RS
      • 2008
      • 2940

Zamieszczone przez filipT
      a co masz do wsi?
      to w 80% byli radzieccy a potem rosyjscy szpiedzy, przez nich szkoleni i na ich potrzeby, a nie Polski.

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Martinez
        nie bardzo tylko rozumiem o jakie pośmiewisko chodzi i jakim pośmiewiskiem by był Kaczyński J.?
        Jeździłby po świecie i opowidał te same bzdury co teraz. Widziałeś/czytałeś jakieś ostatnie wywiady jego samego z nim samym? Ten gość opowiada rzeczy jakby był naćpany. Rożnica jest taka, że teraz to wewnętrzna sprawa Polski. Jakby był prezydentem to by cały świat patrzył na niego jak na wariata.
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• filipT
          Rider
          • 2010
          • 554

Zamieszczone przez westwi78
          to w 80% byli radzieccy a potem rosyjscy szpiedzy, przez nich szkoleni i na ich potrzeby, a nie Polski.
          masz coś na potwierdzenie tej tezy? czy sobie piszesz bo fajnie wygląda "rosyjscy szpiedzy" lub w waszym dzienniku przeczytałeś?
          co z tego że byli szkoleni w zsrr? ludzie przeszli weryfikacje, a, zapomniałem ten mityczny "UKŁAD" :bajer
          chyba zaraz zostanę okrzyknięty liberalnym niemiecko-rosyjskim żydem z korzeniami w wsi jeżdżącym na rowerze.
          ale jest dobrze, jarosław coraz bardziej zagłębia się w swoim szaleństwie, jakubiak już zawiesił, niedługo w jego zoo zostanie kurski, karski, brudziński, giżyński, zmularczyk i temu, znaczy jemu podobni
          Mój Szkodnik

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

chyba zaraz zostanę okrzyknięty liberalnym niemiecko-rosyjskim żydem z korzeniami w wsi jeżdżącym na rowerze.
            Zamilknij masonie :szeroki_usmiech

Komentarz

• kamel1980
              Rider
              • 2009
              • 304

ale jest dobrze, jarosław coraz bardziej zagłębia się w swoim szaleństwie, jakubiak już zawiesił, niedługo w jego zoo zostanie kurski, karski, brudziński, giżyński, zmularczyk i temu, znaczy jemu podobni
              I tym sposobem PiS się rozpada, a u władzy pozostaje PSL, PO i SLD, czyli wieśniaki i żydokomuna..
              Tak więc w niedługim czasie wszyscy zwolennicy obecnie nam panujących przekonają się co ta żydokomuna zrobi z naszym krajem..
              Już był taki jeden, który skakał przez płoty, wybił się na naiwniakach, dorobił się ich kosztem, a teraz wypina się na wszystko..
              Teraz jest kolejny, który obiecuje Irlandię, a doprowadza raczej do Grecji..
              No ale niech ciemnogród ślepo wierzy w PR-owskie zagrywki PO pod publiczkę..
              Mi tam osobiście wisi kto jest u władzy i kto jest prezydentem, ale - wbrew obecnie panującej modzie - nie trawię pedałów i żydokomuny..
              I może zostanę okrzyknięty antysemitą i homofobem, ale leję na to i na naiwniaków, którzy wierzą w to, że PO = lepsze jutro dla Polaków..

Tyle ode mnie i nie mam zamiaru więcej się wypowiadać w tym temacie, bo i tak nie ma to sensu..

Komentarz

• pascal
                Rider
                • 2009
                • 510
                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kamel1980
                dziś słuchałem rozmowy z Balcerowiczem i o dziwo bożek udecji dosyć się przejechał po półtusku i rostowskim ośmieszając ich pierdzielenie o zielonej wyspie :P
                1. jako zielona wyspa mamy taki dług publiczny, że w europie tylko grecja ma większy
                2. jako zielona wyspa mamy deficyt budżetowy lepszy niż tylko cztery państwa w unii

ps. dobrze że komorowski tego nie czyta bo on zdaje się nie odróżnia tych wartości

Komentarz

• misiek^wro
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8321

Balcerowicz musi odejsc ... tak kiedys darli wszyscy ryja. Ja jako student UE uwazam, ze lepszego speca od gospodarki to Polska nie miala ... Jego ciezka praca dala efekty dopiero po paru latach. Jednak spoleczenstwo karmione populistycznymi haselkami PISu i manipulowane socjotechnicznymi sztuczkami Kaczynskiego i jego klakierow nigdy tego nie zauwazy. Najbardziej podoba mi sie, jak PIS mowi coby zrobil, jakby byl u wladzy - normalnie cud miod i orzeszki - tyle ze nie jest - bo jakby byl, robilby podobne male kroczki jak PO. Nasza scena polityczna to jedna wielka zenada, wymyslanie, obrzucanie sie blotem itd ... zero wspolpracy ... wspolpraca bedzie, jak znow nas cos zjednoczy ... na krotko.
                  Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                  Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                  ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Jabar1975
                    RS
                    • 2006
                    • 3331

Ludzie, tak czytam to co niektorzy tu pierdola <pozdrawiam Kamela rocznik okolo wojenny> i sie zastanawiam czy macie jakikolwiek inny pomysl na uzdrowienie Polski czy tylko tak pierdzicie po roznych forach i sprzedajecie swoje spiskowe teorie dziejow?

Jedyne co moze uzdrowic ten kraj to mocna reka ktora wypierdoli te babcie spod PP - i nie dlatego ze bronia krzyza bo maja prawo protestowac i bronic nawet szczoteczki do zebow - ale dlatego ze sa zasady demokratycznego panstwa ktore lamia. To samo robi z tymi oszustami robiacymi dziwne machlojki na jakichs automatach do gier, na publicznej telewizji itd itp (mowa o wszystkich opcjach jakie w Polsce rzadza - bo wiekszosc z nich jest tego samego pokroju - tyle ze wygodniej jest kogos podpierdolic i nagrac jak zaczyna wchodzic nasz interes).
                    Dopierdzielic podatki wszystkim bez wyjatku (koscioly, rolnicy i inna cholota jezdzaca autami za grube pieniadze a nie placacy nawet zlotowki), niech zaczna placic sprawiedliwie skladki na ubepieczenie malo i duzo rolni. Wegzekwowac od tych wszystkich zlodziei sprzedajacych na targach, pracujacych na czarno - ich zobowiazania podatkowe. I przeprowadzic wszystkie te niepopularne reformy tak jak to zrobil Balcerowicz swego czasu majac w dupie glosy niezadowolenia.

I najwazniejsze przestac pluc na symbole (pozytywne) Polski takie jak Walesa czy iinni - bo nawet jak byli jakimis agentami to sral na to - Na swiecie szanuja nas za nich - a nie za ciemnogrod kaczynskich i rydzyka
                    Howgh

ps.
                    a co do Żydów to chwała im za to, że są i mają głowe do interesów bo dają mi dobrze zarobić
                    nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

co bym zmienił jak dojdę do władzy:

- kasy fiskalne dla reszty niemających (klechy, lekarze, adwokaci, radcy itp.)
                      - zalegalizować prostytucję
                      - zlikwidować ZUS (100% zdrowy dostaje rente po znajomości, potrzebujący często odchodzi z kwitkiem), przedsiębiorca jak pódzie na L4 ma od razu kontrole
                      - za wystawione faktury płace dopiero podatki, jak dostanę za nie zapłacone.
                      US sam powinien ścigać oszustów i wyłudzaczy którzy nie płacą za usługi.
                      - wszystkie decyzje administacyjne wykonywane do 14 dni
                      - urzednicy za błędne decyzje odpowiadaja swoim majatkiem (lub sie uzebezpieczają),lub niech zmienią pracę na mniej stresującą
                      - telewizja i radio publiczna kodowana - jak chcesz oglądać/słuchać wykup abonament, a nie - płacenie za posiadanie radioodbiornika :twisted:
                      - skazani pwamocnymi wyrokami zakuć w łąńcuchy i w teren do budowy dróg, kolei, metra, pielić klomby, scinać trawe, (wyżywienie 10 zł/dzień jak teraz w szpitalach), za dobre sprawowanie bonus światło w celi.
                      - w szpitalach takie wyżywienie jak teraz w pierdlu, najlepsza dieta idź do szpitala na miesiąc tylko nie teraz np Czerniakowki bo już nie wyjdziesz o własnych nogach co najwyzej wyjedziesz nogami do przodu :diabelski_usmiech
                      - wycofac wojska z misji zagranicznych - niech Obama sam wysyła swoich obywateli na rzeź, poco nam to?
                      - twarda polityka zagraniczna, 1-szy starażak za umowę z Gazpromem powienien beknąć
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• AdamB
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 8030
                        • Octavia IV (NX3)
                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

bzyq_74, kurde zaimponowałeś mi, masz mój głos :szeroki_usmiech
                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• loru
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 4286
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez bzyq_74
                          no nareszcie
                          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• bzyq_74
                            RS
                            • 2008
                            • 3467
                            • Volkswagen
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez AdamB
                            bzyq_74, kurde zaimponowałeś mi, masz mój głos :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez loru
                            Zamieszczone przez bzyq_74
                            no nareszcie
                            Idziesz do burdelu i kazda pokazuje na początku ksiażeczkę zdrowia.
                            chcesz HIV bierzerz z hivem,
                            chcesz kiłę bierzesz,
                            chcesz czystą, też taka jest.

po usłudze Pani pyta karta/gotówka, pargon/faktura :?:
                            daje karteczkę do zbierania pieczątek,
                            11 raz gratis lub dodatki pejczyki/łańcuszki itp
                            (lub punkty lojalnościowe)
                            MARCIN
                            Mój szkodnik

Komentarz

• jama89
                              L&K
                              • 2008
                              • 1214

bzyq_74, może byś wystartował w wyborach, OCP napewno będzie głosowało na ciebie
                              Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• bzyq_74
                                RS
                                • 2008
                                • 3467
                                • Volkswagen
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez jama89
                                bzyq_74, może byś wystartował w wyborach, OCP napewno będzie głosowało na ciebie
                                Jednostka niewiele zdziała, aby było dobrze potrzeba minimum 460 członków z OCP :szeroki_usmiech

... i ustalimy, że można w Polsce kupić tylko Octavie :diabelski_usmiech
                                MARCIN
                                Mój szkodnik

Komentarz

• kbjanek
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 381

bzyq_74,
                                  do postulatow kolegi dopisal bym:
                                  1. podatek liniowy 15% i zero odpisow
                                  2. likwidacja MOPS'ow i przejecie ich kompetencji przez poza rzadowe agencje non-profit,
                                  3. zdjecie ukrytych podatkow z wszelakich dobr w tym benzyny,
                                  4. likwidacja komisji ds zwrotu majatkow koscielnych i sprawdzenie jej pieknej dzialalnosci,
                                  5. pilnowanie zlotej zasady "nie ma podwojnego opodatkowania"
                                  6. zlapanie bankow za jajka i wywalenie z cennikow podwojnych prowizji
                                  7. budujemy drogi przez panstwo w 5 lat i to panstwo pobiera za nie oplaty nie w perspektywie 29 lat, a wieczystej.
                                  pozdro

Komentarz

• loru
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 4286
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja bym dodał legalizacje "marśki" jako leku anty depresyjnego/ anty stresowego :diabelski_usmiech
                                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• bzyq_74
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 3467
                                      • Volkswagen
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

kbjanek ,

jeszcze kilka i będzie 21 postulatów jak 30 lat temu.
                                      ... i za 30 lat może 2-3 będzie spełnionych :twisted:
                                      MARCIN
                                      Mój szkodnik

Komentarz

• Martinez
                                        L&K
                                        • 2004
                                        • 1366
                                        • Audi

I tym sposobem PiS się rozpada, a u władzy pozostaje PSL, PO i SLD, czyli wieśniaki i żydokomuna..
                                        Tak więc w niedługim czasie wszyscy zwolennicy obecnie nam panujących przekonają się co ta żydokomuna zrobi z naszym krajem..
                                        Już był taki jeden, który skakał przez płoty, wybił się na naiwniakach, dorobił się ich kosztem, a teraz wypina się na wszystko..
                                        Mi tam osobiście wisi kto jest u władzy i kto jest prezydentem, ale - wbrew obecnie panującej modzie - nie trawię pedałów i żydokomuny..
                                        I może zostanę okrzyknięty antysemitą i homofobem, ale leję na to i na naiwniaków, którzy wierzą w to, że PO = lepsze jutro dla Polaków..

Tyle ode mnie i nie mam zamiaru więcej się wypowiadać w tym temacie, bo i tak nie ma to sensu..
                                        Podpisuje się pod tym obiema rękami. Sęk w tym że PiS kojarzy się tylko i wyłącznie z Radiem Maryja (na marginesie najbardziej na to radio nadają ci którzy pewnie nigdy nawet go nie słuchali). Żeby była jasność nie jestem zwolennikiem PiS'u. Chociaż ich pomysły i sposób rządzenia państwem były trochę bardziej liberalne niż "tfu" PO.

Trochę dziwi mnie podejście niektórych osób odnośnie tego jak jesteśmy postrzegani za granicą. Czy uważacie że poklepywanie sie prezydentów na kolejnych zjazdach ZSRE jest istotne? Zresztą w sumie jako część eurosojuza mamy coraz mniejsze pole manewru, ostatnio słyszałem w radio że polska wystąpiła z prośbą do UE o zgodę na pomoc powodzianom z budżetu państwa. Co oznacza ni mniej ni więcej jak brak suwerenności. Tak przy okazji Pan Bronisław Komorowski składając przysięgę prezydencką skłamał twierdząc że będzie bronił niepodległości państwa polskiego.

Ech temat woda...
                                        Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                                        teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                                        czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

Podpisuje się pod tym obiema rękami. Sęk w tym że PiS kojarzy się tylko i wyłącznie z Radiem Maryja (na marginesie najbardziej na to radio nadają ci którzy pewnie nigdy nawet go nie słuchali). Żeby była jasność nie jestem zwolennikiem PiS'u. Chociaż ich pomysły i sposób rządzenia państwem były trochę bardziej liberalne niż "tfu" PO.

Trochę dziwi mnie podejście niektórych osób odnośnie tego jak jesteśmy postrzegani za granicą. Czy uważacie że poklepywanie sie prezydentów na kolejnych zjazdach ZSRE jest istotne? Zresztą w sumie jako część eurosojuza mamy coraz mniejsze pole manewru, ostatnio słyszałem w radio że polska wystąpiła z prośbą do UE o zgodę na pomoc powodzianom z budżetu państwa. Co oznacza ni mniej ni więcej jak brak suwerenności. Tak przy okazji Pan Bronisław Komorowski składając przysięgę prezydencką skłamał twierdząc że będzie bronił niepodległości państwa polskiego.

Ech temat woda...
                                          Ja nie lubię PO i uważam to rządy Tuska to katastrofa (temat do innej dyskusji).

Uważam, też że PIS miał kilka fajnych pomysłów (m.in walka z korporacjami zawodowymi) ale niestety został "zakrzyczany" przez mędrców z GW, TVN itp. którzy wmówili społeczeństwu, że PiS organizuje zamach na demokrację (pamiętacie to jeszcze ?) - przecież ci "profesorowie konstytucjonaliści" tak chętnie pokazywani w TVN to przecież radcowie prawni/adwokaci więc co mieli mówić ? Bronili swojego portfela pod przykrywką walki o damokrację.

Ale niestety obecnie prezes Jaro popadł w jakąś "samomaniakalną depresję" i żądzę wyniesienia Lecha na piedestał historii niszcząc wszytskich mających odmienne zdanie (że powinni się zająć polityką bieżącą a nie w kółko katastrofą). Ja niestety nie mogę głosować na kogoś kto ma nie równo po sufitem .......

Natomiast do kwestii budżetu i UE - zaręczam Ci, że prawo UE nie ingeruje w budżety państw członkowskich poza strefą EUR a to co słyszałeś to pewnie w RM albo nie zrozumiałeś wypowiedzi albo co bardziej prowdopodobne dziennikarz przekazał informację tak jak on ją zrozumiał .....

Komentarz

• piotrek_os
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 8160
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Prawda jest taka! Ze jakby obecny prezydent był z Pisu to "karjerowicze" by sie do Pisu pchali....a tak to mysla gdzie tu du...e wsadzic zeby w wyborach gdzies sie zapłapac! Dlatego nie wszyscy sie nadają na polityków.........bo dla mnie to są ludzie bez własnego zdania.....tylko jak wiatr wieje tam się grzeje...... Amen!
                                            Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Martinez
                                              L&K
                                              • 2004
                                              • 1366
                                              • Audi

Zamieszczone przez loyd

Natomiast do kwestii budżetu i UE - zaręczam Ci, że prawo UE nie ingeruje w budżety państw członkowskich poza strefą EUR a to co słyszałeś to pewnie w RM albo nie zrozumiałeś wypowiedzi albo co bardziej prowdopodobne dziennikarz przekazał informację tak jak on ją zrozumiał .....

Komisja Europejska zezwoliła w poniedziałek na pomoc publiczną polskiego rządu, by zrekompensować straty powstałe w Polsce w powodziach w

Ar Ju siur.....

Polska nie jest niepodległym krajem

Komentarz

• shado
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 5315
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Z tego co wiem to w sprawie powodzi udalismy się do uniii po to, żeby nam pomogła i dała kasę ze wspólnego budżetu na wsparcie w odbudowie infrakstruktury zniszczonej przez żywioł.

Komentarz

• loyd
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2342

Zamieszczone przez loyd

Komisja Europejska zezwoliła w poniedziałek na pomoc publiczną polskiego rządu, by zrekompensować straty powstałe w Polsce w powodziach w

Are ... sure.....

Polska nie jest niepodległym krajem
                                                  Przeczytaj te informacje ze zrozumieniem. Zasadą jest w UE jest brak pomocy publicznej dla przedsiębiorców i komisja zgodziła się od tej zasady odstąpić ponieważ wystąpiło zdarzenie nadzwyczajne - powódź.

To nie jest ingerowanie w budżet państwa członkowskiego. Ingerowanie to by było np. w sytuacji kiedy komisja zatwierdzała by projekt polskiego budżetu i mogłaby zgłaszać uwagi - np. na emerytury nie więcej niż 20 mld.

Tak samo powszechnie krytykuję się Francję za wysiedlenia tzw. "Romów", ale jakoś nikt nie pisze, że działania Francji są całkowicie zgodne z prawem europejskim.

Komentarz

• Martinez
                                                    L&K
                                                    • 2004
                                                    • 1366
                                                    • Audi

Zamieszczone przez loyd

Przeczytaj te informacje ze zrozumieniem. Zasadą jest w UE jest brak pomocy publicznej dla przedsiębiorców i komisja zgodziła się od tej zasady odstąpić ponieważ wystąpiło zdarzenie nadzwyczajne - powódź.

To nie jest ingerowanie w budżet państwa członkowskiego. Ingerowanie to by było np. w sytuacji kiedy komisja zatwierdzała by projekt polskiego budżetu i mogłaby zgłaszać uwagi - np. na emerytury nie więcej niż 20 mld.
                                                    To raczej Ty się zastanów i pomyśl chwilę. Jeżeli rząd państwa polskiego musi prosić o zgodę w jakiejkolwiek sprawie KE, UE kogokolwiek to nie rządzi państwem niepodległym. Zresztą sam napisałeś że zasadą UE jest brak pomocy publicznej dla przedsiębiorców czyli jest to zasada odgórna narzucona nam przez UE i musimy prosić o zgodę. To że mamy jeszcze pole manewru w pewnych kwestiach to tylko kwestia czasu.

cyt. oryg: "Komisja doszła do wniosku, że z powodu swojego zasięgu powodzie i osunięcia ziemi, które dotknęły Polskę w ciągu maja i czerwca 2010 r., podpadają pod kategorię klęsk żywiołowych" - napisała Komisja w komunikacie. Tym samym, uznała KE, pomoc jest zgodna z traktatem UE. Może być jednak użyta tylko na pokrycie faktycznie poniesionych strat materialnych.

Pomoc publiczna będzie "dostępna dla wszystkich przedsiębiorstw" dotkniętych powodziami i będzie stanowić rekompensatę wyłącznie za szkody spowodowane rzeczywiście przez powódź, jest więc "zgodna z zasadami UE dotyczącymi pomocy państwowej"

Komentarz

Pracuję...