wycena używanego samochodu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Evo1
    Classic
    • 2010
    • 17

michalx, to co jest w katalogu producenta to pomiary w warunkach laboratoryjnych. Ma to na calu jako taka porównywalność z katalogami innych producentów. Niestety nijak ma się to do rzeczywistości. Dodatkowo na spalanie ma wpływ wiele czynników:

- sposób jazdy, zmiany biegów, operowanie gazem przez kierowce
    - ukształtowanie terenu (kiedyś odwoziłem kogoś na lotnisko i z powrotem, dystans ~60km w jedna stronę, różnica w spalaniu 1,5 litra)
    - kierunek i siła wiatru (przykład jak wyżej)
    - natężenie ruchu
    - krętość drogi
    - hamowanie silnikiem
    - nauczenie się jazdy nowym autem
    i wiele innych.

Myślę, że te Twoje 6,5 litra nie jest złym wynikiem, aczkolwiek spotykałem o deczko nizszych jak i sporo wyższych. Jak dla mnie nie masz na co narzekać.

Co do tych wysokich obrotów i 5/h to to nic innego jak ssanie. Ja to olałem zupełnie. W niczym to nie przeszkadza, a po chwili i tak się wyłącza.
  • samuraj
    Drive
    • 2009
    • 80

czy ktoś posiada dostęp do książki, jeżeli dobrze pamiętam Eurotaxu (tej, z której korzystają US) i mógłby mi powiedzieć na ile jest wyceniany obecnie Land Rover Discovery rocznik 1992, silnik 2,5 TDI oczywiście dizel?
    Będę wdzięczny za pomoc

pzdr
    Mateusz

[ Dodano: Pon 16 Sie, 10 09:27 ]
    nikt nie ma dostępu?

Komentarz

• nemi
      Ambiente
      • 2008
      • 227

Wchodzisz na stronę mBanku, klikasz w ubezpieczenia i wpisujesz swoje dane i dane auta - w którymś kroku masz wycenę według InfoExperta. Jak już się dowiesz, to rezygnujesz z dalszych etapów ubezpieczania .
      Mam nadzieję, że mają tam wyceny aut starodwanych i otrzymasz jakiś wynik .
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• Morgoth
        L&K
        • 2010
        • 1116

A tu masz wycenę z

:arrow: Wycena aut
        Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
        G.B.Show

Komentarz

• samuraj
          Drive
          • 2009
          • 80

M bank pomógł. wielkie dzięki.

Komentarz

Pracuję...