Zadzwoniłem dziś do punktu serwisującego klimatyzację żeby umówić się na serwis klimy. A serwisant odpowiedział, że jeszcze tego nie robią, gdyż z uwagi na wzrost ceny standardowego środka R134(?) są właśnie w trakcie kalkulacji nowej ceny i wstrzymują się z zakupem środka. Podobno z uwagi na nowe regulacje prawne środek ten zdrożał 10-krotnie. Wiecie cos o tym?
Nabicie standardowej klimy - R134 zdrożał 10-krotnie???
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Clip Zobacz wpis150 to chyba w miare normalna cena? Ja zawsze placilem od 99 do 199 w zaleznosci od promocji i warsztatu
Komentarz
-
-
Gaz podrożał z 680zł za butle w zeszłym sezonie do na razie 1500zł w tym. Ma osiągnąć cenę ok 2500zł za butlę. Jak ktoś chce nabijać klimę radzę poszukać warsztatu który całkiem po prostu jeszcze o tym nie wie bo ma gaz z zeszłego sezonu i nie pytał ile teraz kosztuje. Ja na serwisie i większość moich znajomych którzy już są świadomi cen podnieśliśmy ceny na razie do poziomu 300-400zł zależnie od ilości. Cały zabieg ma na celu przybliżenie ceny z nowym gazem, żeby firmy tego nie przerabiały, czyli witamy w erze ekologii i UE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Fidelis Car Zobacz wpisGaz podrożał z 680zł za butle w zeszłym sezonie do na razie 1500zł w tym. Ma osiągnąć cenę ok 2500zł za butlę. Jak ktoś chce nabijać klimę radzę poszukać warsztatu który całkiem po prostu jeszcze o tym nie wie bo ma gaz z zeszłego sezonu i nie pytał ile teraz kosztuje. Ja na serwisie i większość moich znajomych którzy już są świadomi cen podnieśliśmy ceny na razie do poziomu 300-400zł zależnie od ilości. Cały zabieg ma na celu przybliżenie ceny z nowym gazem, żeby firmy tego nie przerabiały, czyli witamy w erze ekologii i UE
bo normalnie przy serwisie wchodzi 100-150gr raz na 2 lataPowered by R-Performance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Clip Zobacz wpis
Za butle czyli za ile?
bo normalnie przy serwisie wchodzi 100-150gr raz na 2 lata
Komentarz
-
-
Skoro 12kg zdrozalo z 680zl do 1500zl to 100gr zdrozalo z 5,6zł na 12,5zł
To chyba nie jest powod drastycznych podwyzek?
Nawet jak trzeba dobic te 200gr to chyba nie koniec swiata.
Poza tym mowimy o wydatku raz na dwa lata ewentualnie raz na rok. Nikt sie z tego powodu na autobus nie przesiadzie.Powered by R-Performance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniak Zobacz wpisWyszło 420 weszło 550 .
Koszt 70 zł. Ale już wiedzą, że jest podwyżka na czynnik.
Komentarz
-
-
Nie wiem, zazwyczaj płaciłem 130-150 zł w zależności od czynnika.
Tyle, że u znajomka wszyscy ode mnie z firmy samochody serwisują z mojego polecenia więc pewnie to też ma wpływ na cenę.
Odbije u innych
No i nie 420 odzyskali a 410
20180319_141724.pngByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz