Obsługa w salonie Hondy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maczor
    Drive
    • 2008
    • 58

Obsługa w salonie Hondy

lae umnie to nówka.a przepustnice masz przymkniętą na jałowym.
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

Obsługa w salonie Hondy

Było juz o obsldzie w salonie Mercedesa, która z obsługą miała niewiele wspólnego Teraz będize o obsłudzie w salonie Hondy.
    No wiec wszystko zaczęło się od telefonu do Hondy by spytać "czy macie panstwo na jazdach testowych Accorda z silnikiem 2.0 16V?" odpowiedz brzmiała "Oczywiście, a czy jest Pan zainteresowany jadą próbna?" Odpowiedziałem, że tak. Na co usłyszalem "To może chciałby Pan sprawdzić to auto przez weekend?" :shock: Najpierw byłem zszokowany tym co usłyszałem, a potem powiedziałem, że ja tylko chciałem sie zapoznać z tym autem i z tym silniekiem. Na co uslyszałem "ale nie ma problemu, jeżeli Pan chce możemy Panu użyczyc auto na cały weekend". Oczywiście skorzystałem z tej mozliwości i umówiłem się na piątek po pracy (ten piątek który już był tydzien temu). Nadszedł piątek i pojechałem po pracy po Accorda. Wszedłem do salonu, gdzie od razy podeszła do mnie dziewczyna i zapytała się w czym może pomóc. Powiedziałem, ze jestem umówiony na zabranie Acoorda demo na weekend. Poprosiła mnie o chwilę czasu i pobiegła po kolegę. Ten przyszedł i poprosił mnie o wypelnienie stosowanych dokumentow (umowy użyczenia pojazdu) i ... wydał kluczyki i dokumenty samochodu. Oczywiscie przeszedł ze mna do auta i dokładie omówił sposób jego obsługi oraz odpowiedział na KAŻDE zadanie przez mnie pytanie.
    Dodatkowo w salonie poza kserówkami dostepne były DLA KAŻDEGO prospekty praktycznie każdego modelu Hondy.
    A wiec jednak można i da się !!! Brawa i to wielkie dla CRH Auto Honda w Lublinie za PROFESJONALNĄ obsługę klienta !!
    Za to lubelski salon Mercedesa radze omijać szerokim łukiem - opisany przez mnie we wczesniejszym temacie sposób obsługi to niestety, ale podobno norma w tym salonie

Co do zdrady Skody - Hmmm jeszcze nie wiem. Jeszcze chwilę Skodą pojeżdżę. Myślę, że ok 1-2 lata. Ale już przygladam się powoli co w przyszłosci mogło by ja zastąpić. Puki co moim faworytem jest Accord, ale żonie podoba się Superb no i chciałbym jeszcze zobaczyć jak będzie wyglądała O III. Także nic nie jest jeszcze przesadzone. A puki co moja O II sprawuje się wyśmienicie.
    Czarny Elegance

Komentarz

• Dzida
      RS
      • 2006
      • 2253

Żagiel to dobra i profesjonalna firma. Serwisowałem tam czeszkę przez 3 lata, a rodzice jeżdża tam dalej.

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Ponoć Nowa Astre też można dostać na weekend

Taka czy inna sytuacja to nie "wola" producenta a właściciela salonu.
        pzdr
        Adam

Komentarz

• Superbman
          Ambiente
          • 2006
          • 208

b707, może i tak,ale...kolega dostał słuzbówkę, wyposazona w półskóry itd. silnik 110km diesel...no niestety....ja tam Opli nigdy nie szanowałem,ale wołac takie pieniądze za takie auto... :roll:...autem jeździ się gorzej niż moją 12letnią Golfiną!!
          252/555

Komentarz

• lisek1981
            Drive
            • 2010
            • 69

Re: Obsługa w salonie Hondy

Zamieszczone przez Big
            Puki co moim faworytem jest Accord, ale żonie podoba się Superb
            badz dobrym mezem i posluchaj zony heheh Z ladniejszych autek mozna jeszcze obczaic nowe C4 i nowego Mondeo.

Co do samej obslugi, to faktycznie szok. Jak kupowalem swojego grata i latalem po salonach wielu roznych marek, to czesto nie bylo nawet (jakiegokolwiek) demo na placu, nie mowie juz o porownywalnym wyposazeniu czy silniku. A auta na weekend nikt mi nigdy nie zaproponowal. Czasem zdarzalo sie, ze cenniki drukowali dopiero po prosbie, po ulotki i katalogi schodzili do magazynu, a mna zainteresowali sie dopiero jak sam podszedlem. Ciezko mi zrozumiec takie postepowanie, bo jako klient przychodzilem z walizka pieniedzy, konkurencja w branzy jest spora a salonom podobno sie nie przelewa.
            Pozdrawiam
            Grzesiek

Obecnie śmigam: Skoda Superb II 1.8TSI DSG Platinum
            Średnie spalanie: | Smarowanie zapewnia

Komentarz

• winni77
              RS
              • 2009
              • 2183
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
              "To może chciałby Pan sprawdzić to auto przez weekend?"
              Ze Skoda też nie jest tak źle. Przed zakupem mojej Octavii omówiłem się telefonicznie na dzień następny na jazdę o godzinie chyba 18. Podjechałem na czas, podszedłem do sprzedawcy i mówię, że jestem umówiony na jazdę na 18. A on na to, ze bardzo mu przykro, ale nie ma nikogo kto mógłby że mną pojechać, ale jeśli chce, to mogę godzinę sam pojeździć, co bardzo chętnie uczyniłem

Drugi przykład - Lexus, chyba w Gdyni. Ojciec zamówił u nich IS250, niestety auto nie zostało dostarczone na umówiony termin, więc tata poszedł do salonu i mówi, że właśnie sprzedał swoje stare auto licząc, że już odbierze nowe i potrzebuje auta do pracy. Bez ŻADNEGO problemu zaproponowali mu auto zastępcze IS200 "w dizlu", jedną z bardziej wypasionych wersji. Jeździł nim 2 tygodnie, łącznie z wypadem do Krakowa

Więc jak ktoś chce, to może.
              Mój "Batmobil"

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

w W-wie w Hondzie różnie, raz dobrze a raz kiepsko

Zamieszczone przez Big
                Puki co moim faworytem jest Accord
                mając świadomość pewnych mankamentów, które nie każdemu muszą przeszkadzać to bardzo dobry wybór
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• granacik
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 249

Accord, piękne i dobre auto ale nie ta liga dla mnie :|

Zanim kupiłem Skodę byłem też w Fordzie bo miałem chęć na Mondeo. Problem był taki, że mam wąskie miejsce parkingowe i bałem się, ze będzie ciężko parkować i potem wysiadać więc powiedziałem Panu sprzedającemu, że z tego powodu podziękuję. Od razu powiedział "proszę podać adres, jutro podjadę i sobie Pan przymierzy" :-) Było to w Fordzie przy Surowieckiego w Warszawie.

Komentarz

• gebek
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 1214

Zamieszczone przez Big
                    Puki co moim faworytem jest Accord, ale
                    Bardzo dobry wybor ...ma tylko jeden slaby punkt :evil: ...brak ocynkowanych
                    blach.
                    Na razie po 2 latach brak reklamacji gwarancyjnych na korozje,ale kto wie co bedzie dalej :diabelski_usmiech .
                    pomimo tego wybor
                    Tato,tato...czy to auto jest chore?
                    Nie synku...to diesel PD.

Honda...the power of dreams.
                    Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F

Komentarz

• marlej108
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 4976
                      • Octavia III (5E3)
                      • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Big, prosze sluchaj Zony ;-) to o Superbie to glos madrosci :-)

a tak powaznie to nowy Accord jest piekny i z zewnatrz imho ladniejszy od Superba, tyle ze ten drugi bardziej mi sie podoba wewnatrz no i chyba (???) ma lepsza cene.

ale moze OIII bedzie najlepsza hehe :-)
                      http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                      Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Słuchajcie co do auta to jeszcze zobaczymy - jak mówiłem wcześniej jeszcze ok. 1-2 lat chcę pojeździć O II. Accord podoba mi się bardzo choć ma pare niedociagnięć np. brak regulacji wys. i pod lędzwie w fotelu pasażera, nawet w najbogatszej wersji, jak również tak potrzebnych na co dzień wieszaczków w bagażniku, czy też brak możliwosci zarządzania modułem komfortu z pozycji kierowcy. Superb też jest ładny i w dodatku lepiej wyposażony. Jaka będzie O III zobaczymy, choć pierwsze wizualizacje każą przypuszczać że będzie ładna i to bardzo ładna
                        Takze pożyjemy zobaczymy. Puki co najbardziej do mnie przemawia Accord, ale nic jeszcze nie jest przesadzone.
                        Bardziej jednak chcialem w tym poście zwrócić uwagę na standard obsługi w salonie. W wątku o salonie mercedesa niektórzy próbowali na mnie wieszać psy, że się czepiam, że oczekuję Bóg wie jakiego skakanie koło mnie, że okres urlopowy itd. itp.
                        Prosze zobaczyć, w Hondzie też byl okres urlopowy, nikt nie traktował mnie jak prezydenta tylko po prostu zwyczajnie - jak klienta ktoremu trzeba udzielić możliwie jak najwiecej informacji i pomóc. Auto demo to faktycznie demo, a nie eksponat muzealny do którego nikt nie ma dostępu. Tak własnie powinna wyglądać obsługa w każdym jednym salonie !!! Niektórzy wmawiali mi, że prospekty to koszt dealera i nie można pozwolic sobie na to żeby leżały ot tak sobie na salonie, bo pozabierają je cikawskie dzieciaki (i cóż w tym złego skoro prospekT to ... REKLAMA !!!!!chyba do niektórych do tej pory to nie dociera. ), a w Hondzie się da !!! Prospekty leżą i każdy może sobie je obejrzeć i zabrać do domu !!! Może niektórzy powinni udać się do opisanego przez mnie salonu Hondy na szkolenie wtedy wiedzlieli by jak to sie robi, że klient wychodzi z salonu zadowolony, a koszty zakupu materiałów reklamowych nie powodują zamknięcia firmy 8)
                        W każdym razie jeszcze raz brawa dla salonu Hondy za profesjonalne podejście do klienta !!
                        Czarny Elegance

Komentarz

• szkoda
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 22543

Zamieszczone przez Big
                          jeszcze ok. 102 lat chce pojeździć O II
                          e, to niepotrzebnie się zastanawiamy nad następcą

Zamieszczone przez Big
                          w każdym razie jeszcze raz brawa dla salonu Hondy za profesjonalne podejście do klienta!
                          ja myślę, że dobra obsługa może zadecydować o kupnie jak ktoś się waha.
                          i o to też w tym chodzi
                          saport techniczny baj DGW
                          była BKD+DSG '05 120kkm
                          była BXE '08 190kkm
                          no i nie ma :-)

Komentarz

• Big
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 6389

Zamieszczone przez szkoda
                            e, to niepotrzebnie się zastanawiamy nad następcą
                            Szkoda, byłeś szybszy ale już poprawiłem.

[ Dodano: Nie 22 Sie, 10 11:26 ]
                            Zamieszczone przez szkoda
                            ja myślę, że dobra obsługa może zadecydować o kupnie jak ktoś się waha.
                            i o to też w tym chodzi
                            dokładnie tak Przecież nie kupię auta tam gdzie od początku dealer nie ma dla mnie czasu i traktuje jak zło konieczne. Masochistą jeszcze nie jestem 8)
                            Czarny Elegance

Komentarz

• marlej108
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 4976
                              • Octavia III (5E3)
                              • CJZB 1.2 TSI 86 KM

widac, ze w Hondzie chca sprzedac auto, a w SALONIE (ah i oh...) Mercedesa maja w d.pie...
                              http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                              Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Garret
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1196
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Big, masz słuszność, niedawno dzieliłem się t na forum moimi spostrzeżeniami z podejścia dealera BMW w Austrii sprzed wielu lat, miło widzieć, ze można spotkać taki std obsługi potencjalnego klienta również w Polsce. Mam takie spostrzeżenie, że w Honda kładzie duży nacisk na poziom wiedzy i zaangażowania sprzedawców- można trafić na pasjonatów, "hondziarzy":-)
                                Co do Accorda to mnie się baardzo podoba, silniki super, jedyny mankament to mały bagażnik, nawet (i zwłaszcza w kombi) :|
                                Garret

-----------
                                Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)

Komentarz

Pracuję...