lae umnie to nówka.a przepustnice masz przymkniętą na jałowym.
Obsługa w salonie Hondy
Zwiń
X
-
Obsługa w salonie Hondy
Było juz o obsldzie w salonie Mercedesa, która z obsługą miała niewiele wspólnego Teraz będize o obsłudzie w salonie Hondy.
No wiec wszystko zaczęło się od telefonu do Hondy by spytać "czy macie panstwo na jazdach testowych Accorda z silnikiem 2.0 16V?" odpowiedz brzmiała "Oczywiście, a czy jest Pan zainteresowany jadą próbna?" Odpowiedziałem, że tak. Na co usłyszalem "To może chciałby Pan sprawdzić to auto przez weekend?" :shock: Najpierw byłem zszokowany tym co usłyszałem, a potem powiedziałem, że ja tylko chciałem sie zapoznać z tym autem i z tym silniekiem. Na co uslyszałem "ale nie ma problemu, jeżeli Pan chce możemy Panu użyczyc auto na cały weekend". Oczywiście skorzystałem z tej mozliwości i umówiłem się na piątek po pracy (ten piątek który już był tydzien temu). Nadszedł piątek i pojechałem po pracy po Accorda. Wszedłem do salonu, gdzie od razy podeszła do mnie dziewczyna i zapytała się w czym może pomóc. Powiedziałem, ze jestem umówiony na zabranie Acoorda demo na weekend. Poprosiła mnie o chwilę czasu i pobiegła po kolegę. Ten przyszedł i poprosił mnie o wypelnienie stosowanych dokumentow (umowy użyczenia pojazdu) i ... wydał kluczyki i dokumenty samochodu. Oczywiscie przeszedł ze mna do auta i dokładie omówił sposób jego obsługi oraz odpowiedział na KAŻDE zadanie przez mnie pytanie.
Dodatkowo w salonie poza kserówkami dostepne były DLA KAŻDEGO prospekty praktycznie każdego modelu Hondy.
A wiec jednak można i da się !!! Brawa i to wielkie dla CRH Auto Honda w Lublinie za PROFESJONALNĄ obsługę klienta !!
Za to lubelski salon Mercedesa radze omijać szerokim łukiem - opisany przez mnie we wczesniejszym temacie sposób obsługi to niestety, ale podobno norma w tym salonie
Co do zdrady Skody - Hmmm jeszcze nie wiem. Jeszcze chwilę Skodą pojeżdżę. Myślę, że ok 1-2 lata. Ale już przygladam się powoli co w przyszłosci mogło by ja zastąpić. Puki co moim faworytem jest Accord, ale żonie podoba się Superb no i chciałbym jeszcze zobaczyć jak będzie wyglądała O III. Także nic nie jest jeszcze przesadzone. A puki co moja O II sprawuje się wyśmienicie.Czarny Elegance
-
-
Re: Obsługa w salonie Hondy
Zamieszczone przez BigPuki co moim faworytem jest Accord, ale żonie podoba się Superb
Co do samej obslugi, to faktycznie szok. Jak kupowalem swojego grata i latalem po salonach wielu roznych marek, to czesto nie bylo nawet (jakiegokolwiek) demo na placu, nie mowie juz o porownywalnym wyposazeniu czy silniku. A auta na weekend nikt mi nigdy nie zaproponowal. Czasem zdarzalo sie, ze cenniki drukowali dopiero po prosbie, po ulotki i katalogi schodzili do magazynu, a mna zainteresowali sie dopiero jak sam podszedlem. Ciezko mi zrozumiec takie postepowanie, bo jako klient przychodzilem z walizka pieniedzy, konkurencja w branzy jest spora a salonom podobno sie nie przelewa.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Big"To może chciałby Pan sprawdzić to auto przez weekend?"
Drugi przykład - Lexus, chyba w Gdyni. Ojciec zamówił u nich IS250, niestety auto nie zostało dostarczone na umówiony termin, więc tata poszedł do salonu i mówi, że właśnie sprzedał swoje stare auto licząc, że już odbierze nowe i potrzebuje auta do pracy. Bez ŻADNEGO problemu zaproponowali mu auto zastępcze IS200 "w dizlu", jedną z bardziej wypasionych wersji. Jeździł nim 2 tygodnie, łącznie z wypadem do Krakowa
Więc jak ktoś chce, to może.
Komentarz
-
-
w W-wie w Hondzie różnie, raz dobrze a raz kiepsko
Zamieszczone przez BigPuki co moim faworytem jest Accordsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Accord, piękne i dobre auto ale nie ta liga dla mnie :|
Zanim kupiłem Skodę byłem też w Fordzie bo miałem chęć na Mondeo. Problem był taki, że mam wąskie miejsce parkingowe i bałem się, ze będzie ciężko parkować i potem wysiadać więc powiedziałem Panu sprzedającemu, że z tego powodu podziękuję. Od razu powiedział "proszę podać adres, jutro podjadę i sobie Pan przymierzy" :-) Było to w Fordzie przy Surowieckiego w Warszawie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPuki co moim faworytem jest Accord, ale
blach.
Na razie po 2 latach brak reklamacji gwarancyjnych na korozje,ale kto wie co bedzie dalej :diabelski_usmiech .
pomimo tego wyborTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Słuchajcie co do auta to jeszcze zobaczymy - jak mówiłem wcześniej jeszcze ok. 1-2 lat chcę pojeździć O II. Accord podoba mi się bardzo choć ma pare niedociagnięć np. brak regulacji wys. i pod lędzwie w fotelu pasażera, nawet w najbogatszej wersji, jak również tak potrzebnych na co dzień wieszaczków w bagażniku, czy też brak możliwosci zarządzania modułem komfortu z pozycji kierowcy. Superb też jest ładny i w dodatku lepiej wyposażony. Jaka będzie O III zobaczymy, choć pierwsze wizualizacje każą przypuszczać że będzie ładna i to bardzo ładna
Takze pożyjemy zobaczymy. Puki co najbardziej do mnie przemawia Accord, ale nic jeszcze nie jest przesadzone.
Bardziej jednak chcialem w tym poście zwrócić uwagę na standard obsługi w salonie. W wątku o salonie mercedesa niektórzy próbowali na mnie wieszać psy, że się czepiam, że oczekuję Bóg wie jakiego skakanie koło mnie, że okres urlopowy itd. itp.
Prosze zobaczyć, w Hondzie też byl okres urlopowy, nikt nie traktował mnie jak prezydenta tylko po prostu zwyczajnie - jak klienta ktoremu trzeba udzielić możliwie jak najwiecej informacji i pomóc. Auto demo to faktycznie demo, a nie eksponat muzealny do którego nikt nie ma dostępu. Tak własnie powinna wyglądać obsługa w każdym jednym salonie !!! Niektórzy wmawiali mi, że prospekty to koszt dealera i nie można pozwolic sobie na to żeby leżały ot tak sobie na salonie, bo pozabierają je cikawskie dzieciaki (i cóż w tym złego skoro prospekT to ... REKLAMA !!!!!chyba do niektórych do tej pory to nie dociera. ), a w Hondzie się da !!! Prospekty leżą i każdy może sobie je obejrzeć i zabrać do domu !!! Może niektórzy powinni udać się do opisanego przez mnie salonu Hondy na szkolenie wtedy wiedzlieli by jak to sie robi, że klient wychodzi z salonu zadowolony, a koszty zakupu materiałów reklamowych nie powodują zamknięcia firmy 8)
W każdym razie jeszcze raz brawa dla salonu Hondy za profesjonalne podejście do klienta !!Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigjeszcze ok. 102 lat chce pojeździć O II
Zamieszczone przez Bigw każdym razie jeszcze raz brawa dla salonu Hondy za profesjonalne podejście do klienta!
i o to też w tym chodzisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodae, to niepotrzebnie się zastanawiamy nad następcą
[ Dodano: Nie 22 Sie, 10 11:26 ]
Zamieszczone przez szkodaja myślę, że dobra obsługa może zadecydować o kupnie jak ktoś się waha.
i o to też w tym chodziCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Big, masz słuszność, niedawno dzieliłem się t na forum moimi spostrzeżeniami z podejścia dealera BMW w Austrii sprzed wielu lat, miło widzieć, ze można spotkać taki std obsługi potencjalnego klienta również w Polsce. Mam takie spostrzeżenie, że w Honda kładzie duży nacisk na poziom wiedzy i zaangażowania sprzedawców- można trafić na pasjonatów, "hondziarzy":-)
Co do Accorda to mnie się baardzo podoba, silniki super, jedyny mankament to mały bagażnik, nawet (i zwłaszcza w kombi) :|Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
Komentarz