W sądzie trzeba wadę udowodnić tzn mieć opinie biegłego, że ta usterka jest nie możliwa jak na ten wiek i przebieg pojazdu, także śpij spokojnie.
Kupiłem auto z uszkodzonymi pierścieniami i zalane motodoktorem, rada biegłego
- mam stary olej i oddaje do laboratorium które łatwo wykryje zagęstnik (czego oczywiście nie mam po wymianie oleju), no to żaden biegły nie podłoży opinii że w silniku z przebiegiem pow. 200 tyś nie może nastąpić uszkodzenie pierścieni
- szukamy powypadkowości która zawsze będzie wadą ukrytą łatwą w opinii i udowodnienia (ale jak na złość nie było), no i jeszcze trzeba dobrze zrozumieć powypadkowości jako wada istotną a nie że lakierowane drzwi czyli to co opisane powyżej brak przodu i szmaty zamiast poduszek
Kupiłem auto z uszkodzonymi pierścieniami i zalane motodoktorem, rada biegłego
- mam stary olej i oddaje do laboratorium które łatwo wykryje zagęstnik (czego oczywiście nie mam po wymianie oleju), no to żaden biegły nie podłoży opinii że w silniku z przebiegiem pow. 200 tyś nie może nastąpić uszkodzenie pierścieni
- szukamy powypadkowości która zawsze będzie wadą ukrytą łatwą w opinii i udowodnienia (ale jak na złość nie było), no i jeszcze trzeba dobrze zrozumieć powypadkowości jako wada istotną a nie że lakierowane drzwi czyli to co opisane powyżej brak przodu i szmaty zamiast poduszek
nie należy do biednych jednak jakich zgrywa.
Przez telefon nie pytali o to, a na miejscu im to przyszło do głowy. Skoro oznaczenie silnika było warunkiem zakupu to stracili ojca i swój cenny czas na darmo.
Teraz będą dalej jeździć, tracić czas, paliwo i koszty wyjazdu mechanika (nawet jeśli to znajomy to i tak trzeba się jakoś odwdzięczyć). Skoro się już tak obczytali w tych internetach to do bezwypadkowego i w bardzo dobrym stanie technicznym aucie dokładają 700zł, zmieniają panewki i mają spokój, aż do zezłomowania tego auta. Więcej przejeżdzą na poszukiwaniach niż kosztowała by ta wymiana
Jednak każdy woli coś innego.
Kiedyś miał skodę i u niego znaczki były wypłowiałe, a tu nie są. Ta "wada" lub jak to nazwać skreśliła auto

Komentarz