Fabia rs z pomorza poszukiwana

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pioq
    Classic
    • 2010
    • 19

Witajcie,
    zwracam się do Was z prośba o radę blacharsko - lakierniczą typu: jaki sposób naprawy wybrać?

Stan: O2FL, OC+AC, auto roczne (obowiązuje już nowa polisa AC+OC), gwarancja
    Zdarzenie: rynna - znalazła się tam gdzie nie powinna i szkód narobiła.
    Skutki: przerysowane drzwi + klamka (tylna lewa) i niestety tylny lewy błotnik. Niestety - uszkodzenie (jak dla mnie) poważne: jest dziura w karoserii (rozerwana blacha zewnętrzna).
    Problem: Naprawę (zapewne) pokryję z kosztów AC. Chciałbym jedynie wiedzieć jakie sa opcje naprawy tej dziury:
    A. szlifowanie / szpachlowanie / lakierowanie
    B. wymiana na nowy element
    C. może są jakieś inne sugestie?
    Usterka wydaje się być dość poważna - w końcu dziurawa karoseria, więc obawiam się czy po zastosowaniu rozwiązania A, za 2-4 lata nie zacznie mi tu puchnąć od rdzy.
    Pytanie: Czy domaganie się wymiany elementu na nowy ma sens (tj. sens ma, tylko czy jest realizowalne). Uszkodzony jest jeden element karoserii połączony z prawym przednim nadkolem (dosyć duży kawał blachy). Czy takie rozwiazanie jest w ogóle stosowane? A może ktoś z szanownych grupowiczów ma pomysł na rozwiązanie C.
    W załączeniu - zdjęcia (mam nadzieję, że 'wskoczą')
    Pozdrawiam,
    ankakol

Zdj.1

Zdj.2
  • KolinWawa
    Rider
    • 2009
    • 278
    • Octavia I (1U2)
    • APK 2.0 MPI 115 KM
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam,

Poszukuję kogoś kto posiada fabię rs i pochodzi z pomorza. Znalazłem na aledrogo fajne pokrowce szyte na miarę, ale trzeba zrobić pomiary siedzeń. Jednocześnie negocjuję zniżkę dla klubu. Jeżeli jest ktoś chętny aby podjechać do Czerska to piszcie

Pozdrawiam

KolinWawa

Komentarz

• arccuss
      Rider
      Moderatorr
      • 2009
      • 397
      • Octavia II (1Z3)
      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez KolinWawa
      Jeżeli jest ktoś chętny aby podjechać do Czerska to piszcie
      Jej Bohu! wyprowadziłeś się z Puławskiej :?: A szykuję nową wersję karteczek... :diabelski_usmiech
      Perfect Service by DGW

Komentarz

• KolinWawa
        Rider
        • 2009
        • 278
        • Octavia I (1U2)
        • APK 2.0 MPI 115 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez arccuss
        Zamieszczone przez KolinWawa
        Jeżeli jest ktoś chętny aby podjechać do Czerska to piszcie
        Jej Bohu! wyprowadziłeś się z Puławskiej :?: A szykuję nową wersję karteczek... :diabelski_usmiech
        ee nie cały czas na pułce stacjonuje, ale do Czerska koło Chojnic ( woj. pomorskie) troszkę daleko:P. Muszę do fabii rs kupić pokrowce, bo jak żona śmiga z małą to kaplica z tapicerką. Znalazłem takie :

ale do rs'ki nie mają wymiarów. Ktoś musi podjechać do nich, żeby odmierzyli

Komentarz

• Ayu
          RS
          • 2009
          • 4154

Rozumiem, że żeby dobrze założyć takie pokrowce trzeba by rozebrać fotele? Bo z kanapą to nie widzę problemu. I jeszcze jedno, podgrzewanie foteli da radę przez tą eko skórę i nic się jej nie stanie? Jak myślicie?

Komentarz

Pracuję...