Playstation 3 vs Xbox

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bialy
    Rider
    • 2009
    • 306

misiek^wro, powiedz mi kupowałeś osobno PS3 i potem starter Move'a? Bo umowa mi się po świętach bedzie kończyć w Play i zastanawiam się czy nie wziąć sobie PS3 z Move'm. Tylko tam chyba 1 kontroler jest i musiał bym dokupić drugi "pilot". W Saturnach itp. jest on dostepny bez problemu?
    A i ma ktoś porównanie z Kinektem? Chodzi mi o wygodę trzymania Move'a, a np. opóźnienia w Kinekcie, czy w ogóle jakieś występują?

Komentarz

• eroberto1
      Rider
      • 2010
      • 350

Zamieszczone przez Bialy
      W Saturnach itp. jest on dostepny bez problemu?
      W media markt dziś kupowałem i było pod dostatkiem
      2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Bialy, ja kupilem PS3 360 za 1199 + 4 startery Move ( nie bylo osobnych paleczek ) za odpowiednio : 200 , 200, 209, 259. I zaluje, ze jak kupowalem te 2 pierwsze, to nie kupilem nastepnych dwoch - bo akurat staly cztery.

Jesli idzie o wygode trzymania Move - zapinam lancuszek na nadgarstek, lapie Move i nie mam zadnych problemow, odciskow, bolow i innych takich

W Kinecta gralem i warunek konieczny gry - dobre naswietlenie. Laga spotkalem w GT, w jakichs grach rodzinych raczej nie - byl niezauwazalny - taka giera na wagonikach .. :twisted:

Ja wole Move'a z racji na moich niepelnosprawnych znajomych, ale na pewno Kinect jest mniej problematyczny jesli idzie o problemy z paleczkami - jak schodzi im power to niestety ale trzeba ladowac, bo juz zaczynaja przeklamywac i zadna rekalibracja nie pomaga :evil:
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• Bialy
          Rider
          • 2009
          • 306

Tak właśnie czytam w necie o Move i byłby zapowiedzi, że można kupić same pałeczki za ok. 150zł czy jakoś tak, ale w necie są w sumie pojedyncze sztuki, głównie startery.
          W sumie to nie mam zbyt dużego pokoju, więc Kinect i tak raczej odpada. Ale ogólnie jesteś zadowolony z zakupu?

Komentarz

• misiek^wro
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 8321

Zamieszczone przez Bialy
            Ale ogólnie jesteś zadowolony z zakupu?
            Bardzo :twisted:

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

misiek^wro, w MAGa grałem Movem i celowało się do dupy.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

shado, u to mnie zmartwiles :x

Przyznam szczerze ze szukalem wlasnie tego typu shootera fpp na Ps3 z obsluga move i dupa :evil:

Po ogladaniu tego filmiku
                [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JT0lLI6ZKHY[/youtube]

myslalem ze gra i celuje sie zajebiscie :evil:

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

gralem w w demo the Shot czy jakoś tam i tam celowanie było dokładne.

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

shado, hmm, ale the shoot to zrecznosciowka, a taki MAG to jednak FPP.

Ma ktos MAGA na sprzedaz?

Komentarz

• shado
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 5315
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ale w shot jakos dali radę zrobić dokłądne celowanie.

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

shado, ale MAG jest gra MMOFPP - graja w nim nie tylko Ci, co uzywaja move'a ale takze padow, navigation stickow i myszek.

Wyobrazasz sobie przewage, jaka ma uzytkownik MOVE'a jesli by celowal tak szybko jak w THE SHOTCIE w stosunku do goscia z padem?

Gralem troche w FPP juz z padem i uwazam, ze gra sie ciezko. Pewnie stad MOVE nie jest tak ultra szybki.

Aczkolwiek moge sie mylic, ze z tego powodu tak wyglada celowanie.

Komentarz

• Plushowy
                          Classic
                          • 2010
                          • 37

Weekendowy test Kinecta

Miałem przyjemność pobawić się przez weekend Kinectem. Oto moje wrażenia:

1. Instalacja
                          Totalnie bezproblemowa. Podłączyłem, Xbox wykrył sprzęt i uruchomił proces kalibracji. Łącznie zajęło to wszystko z 10 minut. Kolejne kalibracje nie były potrzebne, acz myślę, że raz w tygodniu warto przeprowadzić taką dodatkową dokalibrację, która zajmuje ok. minuty.

2. Gry
                          Do zabawy miałem Kinect Sports, Dance Central, Kinect JoyRide oraz Kinectimals. Pokrótce o każdym tytule oraz wrażeniach płynących z gry:

Kinect Sports

Zestaw prostych gier sportowych. Wśród dyscyplin są: kręgle, tenis stołowy, piłka nożna, siatkówka plażowa, lekkoatletyka. W poszczególne dyscypliny można grać przeciwko SI, przeciwko innemu graczowi, a także niekiedy wspólnie przeciwko SI.

Zabawa jest bardzo fajna. Ping pong dostarcza wielu emocji, tak samo jak siatkówka. Kręgle są spokojniejsze. Piłka nożna i lekkoatletyka jakoś nie przypadły mi do gustu. Fajne jest to, że Kinect bardzo dokładnie odwzorowuje ruchy ręki, czy całego ciała, przez co faktycznie da się podkręcać piłkę w tenisie stołowym, nadawać ruch kuli w kręglach a w siatkówce wykonać ścięcie z wyskokiem.

Gry nie są skomplikowane, ale dzięki temu mogłem bawić się wspólnie z moją siedmioletnią córką.

Kinect Joy Ride

Zręcznościowe wyścigi samochodów. Bardzo kolorowa i sympatyczna grafika. Stojąc przed Kinectem musimy trzymać ręce tak jakbyśmy trzymali kierownicę. Skręty rąk odpowiadają kręceniu kółkiem. Dodatkowo można ładować pasek turbo a podczas skoków wykonywać różne ewolucje.

Całkiem sympatyczna zabawa, jednak zbytnio uproszczona. Nie liczyłem na poziom symulacji rodem z GT5 . Gra jest bardziej skierowana do młodszych odbiorców Kinecta.

Kinectimals

Gra wybitnie dla dzieci. Lądujemy na pięknej, tropikalnej wyspie i dostajemy pod opiekę małego zwierzaka (w podstawowej wersji są to tylko kotowate tj. pantera, tygrys, czy lew). Musimy się nim opiekować, bawić się z nim a jednocześnie wykonywać rożne nieskomplikowane zadania.

Graficznie obłędne. Każde dziecko będzie zachwycone animacjami zwierzaka i jego "słitaśnością". Niestety zabawa tylko dla jednej osoby. Jak na tytuł dla niedużych dzieci to prawie mistrzostwo świata. Pisze prawie, ponieważ Microsoft nie zdecydował się na zrobienie pełnej polskiej wersji językowej. Jest to o tyle dziwne, że gra ma jakąś fabułę i bez znajomości mówionego angielskiego dziecko sobie nie poradzi. Trzeba więc dziecku czytać co ma w danej chwili robić.

Dance Central

Gra stworzona przez Harmonix, twórców Guitar Hero. Polega na wykonywaniu odpowiednich układów tanecznych pokazywanych na ekranie. Trzeba przyznać, że jest to niemałe wyzwanie. O ile pierwsze utwory są dość proste, tak na pierwszym poziomie zaawansowania (jest jeszcze zerowy) zaczynają się schody. Kinect świetnie rozpoznaje ruchy i niełatwo jest go oszukać . Setlista składa się głównie z klubowych i tanecznych kawałków (nie ma symulacji pogo, ani headbangingu), ale są one tak dopasowane, że nawet miłośnik ciężkich brzmień dobrze się bawi.

3. Podsumowanie
                          Kinect to naprawdę fajne urządzenie, które potrafi przekonać do konsoli osoby w ogóle nie grające. Moja żona stroni od konsoli i gier a tutaj twardo pogrywała w Dance Central (zaczęła o 23 a skończyła o 4:30). Nawet osoby starsze vide moi rodzice dobrze się bawili przy kręglach. Zmusić sześćdziesięcioletniego statecznego pana do grania jest naprawdę trudno a on sam garnął się do jeszcze jednej partyjki w kręgle. Jest to też świetny kontroler do zabawy z dziećmi. Takiego ubawu jaki mieliśmy wspólnie z córką to nie było już dawno. Co ważne, testowane przeze mnie gry (Kinectimals, Kinect Joy Ride i Kinect Sports) są z jednej strony na tyle proste, że dziecko ogarnia zasady w mig, a z drugiej strony dają sporo możliwości do wyćwiczenia jak najlepszych ruchów. Dance Central to gra-wyzwanie. Zrobienie utworu na 100% to niełatwe zadanie. Trzeba tylko uważać, bo następnego dnia po sesyjce w gry na Kinecta zakwasy i ból mięśni gwarantowany

Komentarz

• misiek^wro
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 8321

Zamieszczone przez Plushowy
                            Trzeba więc dziecku czytać co ma w danej chwili robić.
                            Jesli umie juz czytac i analizuje co do niego sie mowi, to przy okazji moze sie ang. uczyc Micro$oft uczy i bawi, ha, niespotykane. Mnie na PC to zwykle jego produkty wk... i grabily :twisted:

Komentarz

• Plushowy
                              Classic
                              • 2010
                              • 37

Zamieszczone przez misiek^wro
                              Zamieszczone przez Plushowy
                              Trzeba więc dziecku czytać co ma w danej chwili robić.
                              Jesli umie juz czytac i analizuje co do niego sie mowi, to przy okazji moze sie ang. uczyc Micro$oft uczy i bawi, ha, niespotykane. Mnie na PC to zwykle jego produkty wk... i grabily :twisted:
                              To nie takie proste. Jak masz w grze przerywnik filmowy to napisy idą na tyle szybko, że nie zdąży tego przeczytać. Wiem to z autopsji.

Komentarz

• Aras
                                Ambiente
                                • 2008
                                • 163
                                • Citigo

Panowie, a ile miejsca potrzebuje Kinect?
                                Tzn jak daleko, a raczej jak blisko można stać od kamerki?

Komentarz

• _tm_
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 2333
                                  • Superb III (3V3)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                  • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                  • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Aras
                                  Panowie, a ile miejsca potrzebuje Kinect?
                                  Tzn jak daleko, a raczej jak blisko można stać od kamerki?
                                  2,5m i dobrze mieć przynajmniej 0,5m za plecami wolnej przestrzeni.
                                  S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                  Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                  -------------------------------------------------------------------------
                                  O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                  O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                  O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Aras
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 163
                                    • Citigo

_tm_, podziękował. A jak będzie mniejsza odległość to czym to się będzie objawiać? A wysokość umieszczenia kamerki ma znaczenie? Bo akurat mój pokój ma 3m szerokości...

Komentarz

• _tm_
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 2333
                                      • Superb III (3V3)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM
                                      • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Zamieszczone przez Aras
                                      _tm_, podziękował. A jak będzie mniejsza odległość to czym to się będzie objawiać? A wysokość umieszczenia kamerki ma znaczenie? Bo akurat mój pokój ma 3m szerokości...
                                      Jak będziesz za blisko to konsola poprosi Cię, żebyś się cofnął i dopóki tego nie zrobisz to będziesz widział taki komunikat na ekranie, a konsola będzie próbowała rozpoznać Twoje ruchy, ale może jej to średnio wychodzić. Wysokość umieszczenia kamerki chyba nie ma wpływu na odległość gracza od ekranu. Te 2,5m to odległość wymagana do grania w dwie osoby. Grając samemu można się o te 0,5m do przodu przesunąć i kamera jakoś sobie radzi.
                                      S3 SL 2.0 TSI DSG 4x4 [355KM@461Nm] 2018-... link
                                      Alfa Romeo Stelvio AT8 Q4 [280KM@470Nm] 2018-... link
                                      -------------------------------------------------------------------------
                                      O3 RS 2.0 TSI DSG [313KM@439Nm] 2016-2018 link
                                      O2 1.8 TSI DSG [237KM@345Nm] 2009-2014
                                      O1 1.9 TDI [207KM@389Nm] 2004-2010

Komentarz

• Aras
                                        Ambiente
                                        • 2008
                                        • 163
                                        • Citigo

_tm_, dzięki za odpowiedz. No to u mnie lipa :cry:

Komentarz

• Spory
                                          Ambiente
                                          • 2006
                                          • 119

Załatwione

Komentarz

• Luki80a
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 341
                                            • Octavia III combi (5E5)
                                            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                                            • CJZA 1.2 TSI 105 KM

A propos konsol :P

Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• eroberto1
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 350

Zamieszczone przez Luki80a
                                              No fajna gra...
                                              2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• Luki80a
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 341
                                                • Octavia III combi (5E5)
                                                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM
                                                • CJZA 1.2 TSI 105 KM

A czytacie może umowy licencyjne przy okazji aktualizacji oprogramowania?
                                                Nowy system operacyjny dla Xboksa 360 kryje niemiłą niespodziankę.
                                                A mianowicie Microsoft zastrzega sobie prawo do... wykorzystywania wszystkiego, co rejestruje Kinect.
                                                Tylko czekać jak się ludzie zaczną pojawiać w jakiś spotach reklamowych :lol:
                                                Była O1 AGR

Jest O1FL ALH

Komentarz

• misiek^wro
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 8321

No wlasnie. Gorzej jak beda Was podgladac :P

Komentarz

• Plushowy
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 37

Zamieszczone przez Luki80a
                                                    A czytacie może umowy licencyjne przy okazji aktualizacji oprogramowania?
                                                    Nowy system operacyjny dla Xboksa 360 kryje niemiłą niespodziankę.
                                                    A mianowicie Microsoft zastrzega sobie prawo do... wykorzystywania wszystkiego, co rejestruje Kinect.
                                                    Tylko czekać jak się ludzie zaczną pojawiać w jakiś spotach reklamowych :lol:
                                                    A nie zmienili tych zapisów w umowie licencyjnej? Pamiętam, że była o to na świecie spora draka. Poza wszystkim uważam, że Microsoft zostałby zmiażdżony przez opinię publiczną, gdyby zdecydował się na ujawnianie takich materiałów. Nawet jeśli umowa użytkownika coś takiego obejmuje.

Komentarz

Pracuję...