Jakie firmy ubezpieczeniowe AC+OC

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krawaciarz1
    Classic
    • 2010
    • 34

Zamieszczone przez 4x4BKF
    No szkoda, logiczne że zaczynamy od kominiarki, bo po pierwsze kask dopasowujemy do głowy na której jest kominiarka- bo jeżdzi się w kominiarce i kask mierzony na gołą głowę może okazać się z założoną kominiarką nieco za ciasny.
    Po drugie, nie wiadomo kto przed wcześniej mierzył kask i jak u niego było z higieną.
    Po trzecie - obcieranie i zawijanie uszu raczej odpada
    no widzisz, dla mnie to wszystko teraz też jest bardzo jasne i logiczne
  • koddi
    Rider
    • 2008
    • 405
    • Octavia I combi (1U5)
    • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Witam!!

Od jakiegoś czasu szukam i czytam o agencjach ubezpieczeniowych. Oczywiście która wypłaca pieniądze po szkodzie no i wielka niezgodność pomiędzy tymi poszkodowanymi jedni piszą że polecają inni że odradzają w każdym bądź razie nie ma znaczenia jaka firma...

Chciałbym wykupić ubezpieczenie AC+OC w możliwie jak najniższej kwocie bez udziału własnego i amortyzacji części...

Pomyślałem sobie że może ktoś z was może wypowiedzieć które z agencji nie robią problemu z wypłaceniem szkody ......
    Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
    Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
    ...
    A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• wrobel
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 365

Sprawdź w PZMOT . U mnie wyszło najtaniej (pomijając wynalazki typu PTU etc). Co do wypłacania, to odpukać, nie musiałem jeszcze z tego korzystać (oby zostało tak do końca :szeroki_usmiech)

Komentarz

• koddi
        Rider
        • 2008
        • 405
        • Octavia I combi (1U5)
        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

no właśnie bo już polecano mi firmy które "jak do tej pory" nie miałem z nimi problemów
        ...
        A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"

Komentarz

• scr008
          Ambiente
          • 2009
          • 191

prawda jest jedna... nie ma takich
          najpewniejsza jest taka, w ktorej masz jakis sprawdzony kontakt
          Virus injected!

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

PTU nie jest złe Jak narazie zero problemów przy robotach bezgotówkowych z AC.
            Minusem jest to że baaaaaardzo długą wszystko u nich się toczy... weryfikacja kosztorysu od wykonawcy trwa miesiąc.

Ponoć dość nie zły jest Allianz... kosztorys robią w kilka dni i ponoć wstawiają tylko nowe oryginalne części.
            pzdr
            Adam

Komentarz

• koddi
              Rider
              • 2008
              • 405
              • Octavia I combi (1U5)
              • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

słyszeliście jakieś opinie lub byliście klientami Inter risk ?
              ...

Komentarz

• Lelon
                Ambiente
                • 2008
                • 130

aktualnie znajomi mają do czynienia z Inter Risk. Jakieś 1,5m-ca temu skradziono im Toyotę Avensis ubezpieczoną na 45000zł(11m-cy wcześniej). Inter Risk stwierdził, że obecnie auto było warte 29700zł(!) i tyle wypłacili...Aktualnie znajomi odwołują się...

ja z własnego doświadczenia zdecydowanie NIE polecam Warty

Komentarz

• holek88
                  Drive
                  • 2009
                  • 46

A może ktoś z Was robi w TU i jest w stanie przygotować dobrą ofertę? za trzy dni mi się kończy i czas najwyższy czegoś poszukać, chodzi o samo OC (sorry że tutaj pisze, ale nie chciałem zakładac nowego)

Komentarz

• wrobel
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 365

Zamieszczone przez holek88
                    A może ktoś z Was robi w TU i jest w stanie przygotować dobrą ofertę? za trzy dni mi się kończy i czas najwyższy czegoś poszukać, chodzi o samo OC (sorry że tutaj pisze, ale nie chciałem zakładac nowego)
                    Jak chcesz samo OC to idź na pocztę, tańszej oferty raczej nie znajdziesz.

Komentarz

• holek88
                      Drive
                      • 2009
                      • 46

O, nawet nie wiedziałem że maja coś takiego w swojej ofercie... znasz może jakieś orientacyjne stawki, bo na ich stronie nie widzę kalkulatora

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

Zamieszczone przez Lelon
                        aktualnie znajomi mają do czynienia z Inter Risk. Jakieś 1,5m-ca temu skradziono im Toyotę Avensis ubezpieczoną na 45000zł(11m-cy wcześniej). Inter Risk stwierdził, że obecnie auto było warte 29700zł(!) i tyle wypłacili...Aktualnie znajomi odwołują się...

Z jakiego powodu nie polecasz Warty ? Bo akurat ja polecam mialem pare stluczek z mojej winy (AC) i za kazdym razem rzeczoznawca na nastepny dzien, i pieniadze w ciagu 2 tygodni na koncie, i zawsze wiecej niz kwota za ktora porzadnie mozna bylo zrobic auto. Poszukam w domu czy nie mam zadnych kopi wyceny aby nie byc goloslownym. Mysle ze ogolnie moze wyjsc tak ze polowa bedzie polecac dana firme, a druga polowa na nia najezdzac
                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• blackrs
                          RS
                          • 2008
                          • 4829
                          • Superb II combi (3T5)
                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja mam od 2 lat w allianz jestem zadowolony 2 razy musieli mi naprawic i nigdy nie bylo problemu. co prawda robiłem zawsze bezgotowkowo. najlepiej miec jakis zakład który ma własnego likwidatora w firmie której jestesmy ubezpieczeni. ja wlasnie tak mam. i jak mi kolesie wgieli klape i niestety musialo ot pójść z mojego ac (długa historia) zajechałem koles porobil zdjecia zostawiłem samochod dostałem zastepczy i po 2 dniach moje auto było juz gotowe. oni to wtedy robia wszystko i nieoszczedzaja bo jak zobaczyłem cene na faktórze to padlem nie dziwie sie ze tak szybko i dobrze robia bo wiedza za co. aha allianz prawie nic mi nie zabrał ze znizek. wszystko odbywa sie sprawnie bo na miejscu w zakładzie mechanicznym robia i zdjecia i wypełnia sie wszystkie dokumenty wiec nei trzeba latac po roznych firmach. nie wiem jak to jest jezeli chcialbym gotowke. mysle ze nie było by juz tak różowo dla tego wole tej metody nie praktykowac
                          BYŁA o1 rs
                          BYŁA o2 1.6
                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Lelon
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 130

Zamieszczone przez radekgw
                            Zamieszczone przez Lelon

Z jakiego powodu nie polecasz Warty ? Bo akurat ja polecam mialem pare stluczek z mojej winy (AC) i za kazdym razem rzeczoznawca na nastepny dzien, i pieniadze w ciagu 2 tygodni na koncie, i zawsze wiecej niz kwota za ktora porzadnie mozna bylo zrobic auto. Poszukam w domu czy nie mam zadnych kopi wyceny aby nie byc goloslownym. Mysle ze ogolnie moze wyjsc tak ze polowa bedzie polecac dana firme, a druga polowa na nia najezdzac

W skrócie: na pieniądze z Warty czekałem 102dni, nie obyło się bez straszenia sądem itp. bo bez tego nie dostałbym chyba w ogóle...

Komentarz

• loyd
                              RS
                              • 2010
                              • 2342

Po historii z kluczykami jakoś nie man zaufania do Allianz - pomimo tego, że obecnie mam u nich wykupione ubezpiecznie (wymóg wv bank).

Ale zaraz po pierwszym roku spadam do jakiegoś PZU. Może rewelacja to nie jest ale takich jaj jak Allianz nie robią.

Komentarz

• Ayu
                                RS
                                • 2009
                                • 4154

Allianz - przymusowe ubezpieczenie dwóch nowych Mercedesów - likwidacja szkody z nimi to koszmar! Od początku aż do końca traktują klienta jak kogoś kto specjalnie sobie zrobił krzywdę by tylko musieli wypłacić odszkodowanie. Plus: tylko oryginalne nowe części.

Komentarz

• eroberto1
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 350

Ja ubezpieczyłem w Avivie, doświadczeń nie mam bo na szczęscie nie korzystałęm z dobrodziejstw ubezpieczenia ale byli najtańsi, jak będzie to sie okaże. A może ktoś ma z avivą doświadczenia???
                                  2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• kropeck
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2319
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • BLF 1.6 FSI 115 KM

hotrain, łaski nie zrobili - w autach, które są jeszcze na gwarancji MUSZĄ wypłacić/wstawić nowe części.
                                    Pozdrawiam,
                                    Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• koddi
                                      Rider
                                      • 2008
                                      • 405
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

szukałem szukałem i znalazłem... COMPENSA....pełen pakiet oby nigdy nie był potrzebny
                                      ...

Komentarz

• endryu
                                        RS
                                        • 2006
                                        • 3778
                                        • Octavia II combi (1Z5)
                                        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A jakie są warunki związane z tym kodem promocyjnym?
                                        Czy wystarczy podać tylko tem numer i liberty nie pyta nic więcej względem tego kodu? Polisa byłaby kupowana przez internet.
                                        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                                        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                                        =================================================

Komentarz

• kiniors
                                          Drive
                                          • 2009
                                          • 61

Panowie a co sadzicie o AXA też mają dobrą oferte.

Komentarz

• ZASADZKA2
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 99

Witam, możecie skorzystać z tzw polecenia w AXA wtedy jest 100 pln taniej polecam zawsze to mniej kasy wydanej podaje kod: AC/1957269/01.

Komentarz

• ahmed799
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 6910
                                              • Ford

ZASADZKA2, aj szkoda ze sie dopiero teraz podales ten kod a ja w srode ubezpieczylem auto w AXA

филип
                                              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• koddi
                                                Rider
                                                • 2008
                                                • 405
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

a słyszeliście o ubezpieczeniu przez Compensa z kodem DNA
                                                ...

Komentarz

• webborek
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 129

osobiscie potwierdzam zdanie scr008 , ze trzeba miec tam swojego czlowieka. Ogolnie od kilku lat, rodzice czy ja korzystamy z Allianz i nie bylo problemow z niczym ( co prawda kiedy ojciec mial stluczke z jego winy, dali sie nabrac na wymuszanie szkod ze strony osoby poszkodowanej, ale po stosownej interwencji cofneli ja i polecialo tylko 10% ) a co do cen, to zalezy co ubezpieczamy i jaki pakiet, czy OC czy OC + AC ale jezeli chodzi o OC + AC to najtaniej bylo w Awiwie

Komentarz

Pracuję...