Polska wyspa w Europie

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zodiak
    Classic
    • 2010
    • 14

Polska wyspa w Europie

do mnie wszystko doszło . fajny fajny gadżet
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Polska wyspa w Europie

Witam.
    Jak to jest.W polsce nasze media mówia ,ze Polska jest wyspą w Europie w której kryzysu nie ma.A tu dzisiaj widze taki temat http://wybory.onet.pl/samorzadowe-20...ktualnosc.html
    Rodacy masowo wyjeżdzaja w zakątki Europy i świata za pracą a media dalej swoje...
    Taka Słowacja odmówiła pomocy zadłużonej Grecji.A Polski rzad milczy.W sumie to racja dlaczego Grecji mają pomagać jak im się nie przelewa.A nasz rzad opowiada ,że u nas jest super wiec sprzeciwu nie zgłosił.Czyżby Grecy nie musiali włuczyć się po świecie jak Polacy?
    Oglądając polską TV zauważyłem,że wszędzie jest katastrofa.Hiszpanie ledwo ciągną,islandia padła.A u nas jest super. I powiem ,żę gdybym nie miał znajomych w rzekomo zbankrutowanych krajach to bym uwierzył w te brednie.Kolega żyje w Hiszpani i mówi jest kryzys.Ale tam nadal żyje się na poziomie.Sniadania z kawą zawsze jada w barze w weekendy też sobie nie żałuje.A jak go zwolnią to pójdzie na paro ponad rok czasu mu przysługuje.I żyje bez stresu w zadłużonej Hiszpanii...

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Noooommmm,

Temat zdeczka polityczny więc zara pewnie zostanie zamknięty, ale co tam .....

Głosowałeś na PO ? jak tak to m...a w kubeł i się ciesz, że mamy 2 Irlandię :wink:

A jak nie to się nie odzywaj bo obciach

Generalnie media (GW, TVN, Polsat) są pro PO z prostej przyczyny - pracują tam ludzie którzy zarabiają te ~ 10 kpln i wg. nich w RP jest zaj....ie. Są przecież Złote Tarasy i Galeria Mokotów a tam widać, że przegoniliśmy ich kiełbase .....

Komentarz

• PAOLO ESCO
        RS
        • 2009
        • 6626
        • Volkswagen
        • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez loyd
        Głosowałeś na PO ? jak tak to m...a w kubeł i się ciesz, że mamy 2 Irlandię
        :haha:
        PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Techno200
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 782
          • Tesla

a ja wam powiem ze nie ma wiekszej k*restwa teraz w polsce niz te wszystkie partie co sa w sejmie.nigdy chyba nie bylo tak zle. to jest szlachta 21 wieku. ona ma w dupie polakow i polske. liczy sie tylko interes partii i pana prezesa i czyje bedzie na gorze. przepraszam za wulgaryzmy, ale taka jest prawda.
          Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• kmink
            L&K
            • 2007
            • 1360
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Techno200
            ...to jest szlachta 21 wieku. ona ma w dupie polakow i polske....
            dokładnie,
            obniżanie poziomu edukacji, strefy ekonomiczne...za kilka lat znowu będziemy pracować w obcych manufakturach gdzie nie będzie się można po polsku odezwać...a tępy, niedouczony robotnik, umiejący jedynie dopasować "śrubkę A do otworu B" będzie w łapki klaskał i się cieszył z ochłapów rzuconych przez pana, wróci do domu wypije pivo, oglądnie T..4 gdzie kolejny raz mu wmówią że ma za..te życie, pójdzie spać i na drugi dzień znowu to samo aż do weekendu gdzie sobie pośpi do 11ej, pojedzie do marketu na zakupy gdzie będzie się czuł jak pan i władca przy ludziach tam pracujących, kupi żarcia z logo STZŻ (Super Tanie Za..te Żarcie), zje bagietkę, pojedzie do domu gdzie znowu naogląda się niezłej nawijki w TV, dowie się żeby nie zap..ć szybko autem bo to zabija a 2/3 mniej wypadków na autostradach to fikcja, dowie się że za mało pracuje a na "zachodzie" robole zasuwają 10 razy tyle i w poniedziałek zmotywowany zabierze się za prace ciesząc się że w Chinach mają gorzej...

...a szlachta która nas wysprzedała będzie miała zapewnione godziwe życie na wiele lat...to jakiś synek do Brukseli pojedzie, to jakaś córeczka panią prezes zostanie...
            Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
            https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
            www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Udesky
              RS
              • 2007
              • 1692
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

a ja wam powiem ze nie ma wiekszej k*restwa teraz w polsce niz te wszystkie partie co sa w sejmie.nigdy chyba nie bylo tak zle. to jest szlachta 21 wieku.
              Zamieszczone przez kmink
              a szlachta która nas wysprzedała będzie miała zapewnione godziwe życie na wiele lat...to jakiś synek do Brukseli pojedzie, to jakaś córeczka panią prezes zostanie...
              Jaki kraj (elektorat) taka władza. Ci ludzie nie wzięli się znikąd. Sami ich wybraliśmy, tak jak parę poprzednich władz.
              Jeśli władza nie spełnia naszych oczekiwań, to przy następnych wyborach dajemy im to do zrozumienia.
              A w tym kraju zazwyczaj jest tak, ze najwięcej krzyczą i marudzą ci, którzy niebyli na wyborach. :evil:
              Komu się nie będzie podobać wyjedzie sobie do Niemiec. Od 2011, będzie tam można legalnie pracować.
              W Polsce nie ma kryzysu.
              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Bartolomeo
                Rider
                • 2010
                • 267

Ostatnio na jakimś wykładzie nie pamiętam, chyba z Technologii Informacyjnej mieliśmy coś o macierzach i rożnych działaniach w Excelu, ale to mniej ważne, ważniejszy jest tekst wykładowcy: "I Wy to musicie umieć dobrze liczyć, bo jak się nie umie to potem wychodzą takie durnoty jak zielona wyspa pośród czerwieni."

Takie moje prywatne wyliczenia. Dajmy na to,że połowa posłów utrzymuje się tylko z bycia posłem 230*10 000=2 300 000
                ,a druga połowa ma inne biznesy i dostaje dietę 230*2 500=575 000 Czyli płacimy im 2 875 000 zł miesięcznie pomnożone przez 12 miesięcy daje nam 34 500 000 Spora sumka, ale lepiej jest zrobić podwyżkę VATu (a i nie zapominajmy, że te pensje nie są opodatkowane ). Nie jestem anarchistą, ale mam na nich wyj***ne, zwykły człowiek musi się uczyć, mieć kontakty, kombinować, a oni od lat siedzą tam, pierdzą w stołki i żyją za nasze pieniądze (no niby ja jeszcze podatków dochodowych itd. nie płacę, ale choćby ten VAT jak sobie kupuję artykuły pierwszej potrzeby). Szkoda, że Korwin Mikke nie wygrał, przynajmniej coś by się zmieniło, a tak to jest ciągle ten sam syf.
                Kurde za dużo by pisać, ehh nie będę zdzierał klawiatury na te mendy. I jeszcze qrfa mi się klamka kierowcy do otwierania drzwi od wewnątrz w Skodzie rozdupczyła, jak chcę wysiąść to muszę otwierać szybę, a potem od zewnątrz. :evil:

Usługi tokarskie, frezarskie
                Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• Udesky
                  RS
                  • 2007
                  • 1692
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Bartolomeo
                  Szkoda, że Korwin Mikke nie wygrał, przynajmniej coś by się zmieniło, a tak to jest ciągle ten sam syf.
                  A Kononowicz na Premiera! :szeroki_usmiech
                  W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• vince123
                    Elegance
                    • 2009
                    • 923

Zamieszczone przez shok
                    Hiszpanie ledwo ciągną,islandia padła.
                    i spojrz jeszcze na resztę panstw ktorych poziom zadluzenia jest wiekszy niz 60%PKB..
                    a u nas zegar zadluzenia wciaz tyka
                    sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                    nadkole nowe LP
                    kontakt PW

Komentarz

• westwi78
                      RS
                      • 2008
                      • 2940

Zamieszczone przez vince123
                      i spojrz jeszcze na resztę panstw ktorych poziom zadluzenia jest wiekszy niz 60%PKB..
                      Japonia ma chyba 200%.

Komentarz

• shok
                        RS
                        • 2009
                        • 2070
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Udesky
                        Zamieszczone przez Bartolomeo
                        Szkoda, że Korwin Mikke nie wygrał, przynajmniej coś by się zmieniło, a tak to jest ciągle ten sam syf.
                        A Kononowicz na Premiera! :szeroki_usmiech
                        Bez względu na to co mówi czytałeś program Korwina Mikke :?: Myśle ,że nie...
                        Głosując na PO lub PIS ja wiem ,że nie czytałeś -jak 99.9%społeczeństwa.Wszyscy głosują na hasła i twarze wyborcze a nie na partie i jej program...
                        Ja jak ostatnio się przyglądam partią to widzę ,ze tylko nazwy się zmieniają bo ludzi to ja widzę tych samych od lat 90 tych... :lol:

Komentarz

• kmink
                          L&K
                          • 2007
                          • 1360
                          • Superb III (3V3)

Niestety Polacy do durny naród jeśli chodzi o ostatnie wybory to polegały one na tym że sąsiad głosował na tych na których nie głosował jego sąsiad...wybory oparte na złośliwości i nienawiści...a jak jakiś inny kandydat jak K.M został tutaj wspomniany to zaraz ktoś szyderczo się zaśmiał...

ja wiem żyjemy w kraju w którym nie można powiedzieć że sąsiad(gej, czarny, żyd) cie wq..a (bo np. non top nawala u niego muza po nocach i dziecko ci się budzi co chwile) bo zaraz ktoś powie że jesteś rasistą, homofobem czy antysemitą...powiesz publicznie że "lubisz kolor zielony" to cie wyśmieją bo "niebieski jest lepszy"...powiesz że glosowałeś na PIS to zaraz usłyszysz "no co ty q...a" jak powiesz że głosowałeś na K.M to usłysz "no co ty q..a" ... a jak powiesz że głosowałeś na K.M to usłysz "po..ło cie a dlaczego nie na PIS czy PO"...

...fajnie by było gdyby jakaś rewolta wybuchła i by ludzie w pień wycieli tych wszystkich polityków co obiecują a g..o robią...

www.tuneforce.pl
                          www.dpfserwis.pl

Komentarz

• loyd
                            RS
                            • 2010
                            • 2342

Ja znam program JKM.

I uważam, że we współczesnym, złożonym świecie to czysta utopia.

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez shok
                              Głosując na PO lub PIS ja wiem ,że nie czytałeś -jak 99.9%społeczeństwa.Wszyscy głosują na hasła i twarze wyborcze a nie na partie i jej program...
                              A ty czytasz i wierzysz w to? To co piszą, a robią to dwie różne sprawy. To czy ich program ma 2 str. czy 200 nic dla mnie nie znaczy. On ma za zadanie pomóc w dostaniu się na stołek. A potem to wolna amerykanka i szukanie tłumaczeń dlaczego czegoś się nie da. W Polsce wybory to są na zasadzie: Udo się, albo się nie udo.
                              Zamieszczone przez kmink
                              a jak jakiś inny kandydat jak K.M został tutaj wspomniany to zaraz ktoś szyderczo się zaśmiał...
                              Bo to nie jest dla mnie kandydat na osobę rządzącą. Owszem jako lidera partii opozycyjnej, jak najbardziej. Nie miałbym nic przeciwko gdyby największą partią opozycyjną była jego partia. Ale jako premiera lub prezydenta, nigdy.
                              W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Ayu
                                RS
                                • 2009
                                • 4154

Proszę, tylko nie zamknijcie tego tematu. Dla kogoś związanego z politologią to kopalnia wiedzy. Dziękuję!

Komentarz

• westwi78
                                  RS
                                  • 2008
                                  • 2940

Zamieszczone przez kmink
                                  ..fajnie by było gdyby jakaś rewolta wybuchła i by ludzie w pień wycieli tych wszystkich polityków co obiecują a g..o robią...
                                  dużo już takich rewolt było, i jakoś zawsze obracały się one przeciw tym, którzy je wywołali.
                                  Tak że nie tędy raczej droga.

Komentarz

• kmink
                                    L&K
                                    • 2007
                                    • 1360
                                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Udesky
                                    Zamieszczone przez kmink
                                    a jak jakiś inny kandydat jak K.M został tutaj wspomniany to zaraz ktoś szyderczo się zaśmiał...
                                    Bo to nie jest dla mnie kandydat na osobę rządzącą. Owszem jako lidera partii opozycyjnej, jak najbardziej. Nie miałbym nic przeciwko gdyby największą partią opozycyjną była jego partia. Ale jako premiera lub prezydenta, nigdy.
                                    to nie znaczy że możesz sobie kpić z ludzi którym jego poglądy się podobają i chętnie by go widzieli w roli np. prezydenta...

ale ja wiem dla tych co głosowali na PO jest tylko jedna słuszna opcja...z innych co najwyżej można się pośmiać z politowaniem...

www.tuneforce.pl
                                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

• szkoda
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 22543

Zamieszczone przez hotrain
                                      Proszę, tylko nie zamknijcie tego tematu. Dla kogoś związanego z politologią to kopalnia wiedzy. Dziękuję!
                                      no nie :?: :lol:
                                      saport techniczny baj DGW
                                      była BKD+DSG '05 120kkm
                                      była BXE '08 190kkm
                                      no i nie ma :-)

Komentarz

• Mickul
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 2847

Zamieszczone przez shok
                                        Ja jak ostatnio się przyglądam partią to widzę ,ze tylko nazwy się zmieniają bo ludzi to ja widzę tych samych od lat 90 tych... :lol:
                                        Jak można w ogóle pomyśleć o zagłosowaniu na tego (cenzura?) za przeproszeniem. Gdyby uprawnione do głosowania były osoby w przedziale 14-18 lat to wygrałby on, bo "zlegalizuje". Poza tym oglądając jego "spot" wyborczy, który miał miejsce w lodziarni i słysząc zdanie podobne do tego: "Polska ma się określić kiedy chce wprowadzić u siebie Euro. Ja, będąc prezydentem określę, że w 2222 roku." Litości. :lol:

Szkoda, że wybory prezydenckie opierały się w tym roku na "wybierz mniejsze zło"

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Zamieszczone przez Mickul
                                          Szkoda, że wybory prezydenckie opierały się w tym roku na "wybierz mniejsze zło"
                                          szkoda tylko, że wybrano większe

Komentarz

• bradley
                                            L&K
                                            • 2008
                                            • 1465

Jarek is mental
                                            VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                            Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                            Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Techno200
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 782
                                              • Tesla

Szkoda ze Sikorskiego skreslili, dla mnie to byl chyba jedyny rozsadny z kandydatow jaki przewinal sie z obu stron barykady.
                                              Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

• loyd
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 2342

Szkoda ze Sikorskiego skreslili, dla mnie to byl chyba jedyny rozsadny z kandydatow jaki przewinal sie z obu stron barykady.
                                                Szkoda tylko, że to obywatel GB.

Komentarz

• szkoda
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 22543

nie mogę wyjść z podziwu jak ktoś kto skończył już 14 lat może się w jakikolwiek sposób emocjonować tym całym gównem, no ale co tam popieprzyć zawsze można
                                                  Bronek z Donaldem i Jarek z kotem na pewno o Was zadbają, nie mówiąc już o JKM :lol:
                                                  dajcie se na luz.

Głosuj na mnie - wtedy dostaniesz
                                                  Prawie za darmo każde śniadanie
                                                  Człowiek na odpowiednim miejscu
                                                  Powiedzie ciebie ku szczęściu
                                                  Tak dalej być nie musi
                                                  Zamknąć granice przed braćmi z Rusi
                                                  A niech bogacze oddadzą pałace
                                                  Milion nowych miejsc pracy

Czy wierzysz w słowa te?
                                                  Ja nie wierzę w nie!
                                                  Czyż one prawdziwe są?
                                                  Nie wierzę im kurwom jak psom!

Starych i chorych weźmiemy na hol
                                                  Keszitsen kepet onmagarol
                                                  Młodzi i zdrowi niech w szczęściu pracują
                                                  Nową Polskę budują
                                                  Każdemu dziecku ciepłe ubranie
                                                  Sni Sredstvom Za Uklanianie
                                                  Piwo i wóda dostępne już w sklepie
                                                  Urzędnik jednak wie lepiej

Czy wierzysz w słowa te?
                                                  Ja nie wierzę w nie!
                                                  Czyż one prawdziwe są?
                                                  Nie wierzę im jak psom!

Głosuj na mnie - wtedy zmieścisz
                                                  Dodatkowych złotych czterdzieści
                                                  Nowy działacz o krótkim stażu
                                                  Zepsuje powietrze od razu
                                                  Te wasze marsze są histeriami
                                                  Lewica włada gazetami
                                                  A to są ciosy poniżej pasa
                                                  Warty Pac pałaca

Czy wierzysz w słowa te?
                                                  Ja nie wierzę w nie!
                                                  Czyż one prawdziwe są?
                                                  Nie wierzę im kurwom jak psom!

Ile to czasu, ile już czasu
                                                  Sam siebie truje i innych truje
                                                  Plugawią ręce ojce narodu
                                                  Ponoć sługami ludu są
                                                  To już jest koniec, wyborcom zadość
                                                  Uczynić, ale głupiemu radość
                                                  Jak wielce nęcą tej władzy tryby
                                                  To wszystko było na niby!

:lol:
                                                  saport techniczny baj DGW
                                                  była BKD+DSG '05 120kkm
                                                  była BXE '08 190kkm
                                                  no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...