Narty 2010/2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jarosław1
    Classic
    • 2011
    • 3

Narty 2010/2011

zrobione
  • adamza
    Ambiente
    • 2010
    • 174

Narty 2010/2011

Idzie zima jak co roku, piszcie gdzie polecacie w Polsce fajne stoki. A może jak już spadnie śnieg to zrobi się jakiegoś spota na stoku
    jest

było

Komentarz

• majkel123
      Rider
      • 2010
      • 570

W naszym cichym kraju to mogę polecić najwyżej kolejkę do wyciągu a nie stok konkretny.
      E no nie chce mi się pisać nawet jakie warinki były !!

Jeżeli na narty to tylko za granice niestety !
      Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• pascal
        Rider
        • 2009
        • 510
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a ja uważam że jak na krótki wypad to szczyrk jest idealny. jest sporo tras ciekawie położonych i o różnym stopniu trudności. tylko niestety infrastruktura towarzysząca to głęboka komuna - syf malaria i nie wiadomo co jeszcze. no ale jak lubisz jeździc na nartach a nie na wyciągach to przebolejesz. np dla porównania w białce tatrzańskiej są zajebiste wyciągi ale trasy to juz porażka

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8162
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez majkel123
          W naszym cichym kraju to mogę polecić najwyżej kolejkę do wyciągu a nie stok konkretny.
          E no nie chce mi się pisać nawet jakie warinki były !!

Jeżeli na narty to tylko za granice niestety !
          juz nie przesadzaj - nie kazdy ma niewiadomo jakie wymagania........ Polecam Białke Tatrzanska :diabelski_usmiech , Małe Ciche
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• leszekmw
            RS
            • 2005
            • 5356

jak w polsce jest na nartach - każdy wie , ale zaleta jest taka że w parę godzin jesteś na stoku. ja jeżdżę , z racji odległości , krynica - jaworzyna (świetnie jest czasami po wikendach ) , wierchomla (szkoda że tylko na głównym jest kanapa bo sa tam jeszcze inne fajne trasy , byłem w tym roku na laworcie w ustrzykach (fajnie się można rozpędzić , dla takiego jak jak wystarczająco , szkoda że tak krótko) . białka , bukowina to każdy wie , tylko chyba jednak za duże kolejki.. .
            myślę o wyjeździe za granicę w tym sezonie , tylko jeszcz nie wiem kiedy i w związku z tym nie moge nic zaplanować..., na pewno po nowym roku.. , no i gdzie ? jest tyle miejsc... :roll:
            O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
            GVI 1.4TSI
            LANCIA YPSILON 1.2 MPI
            tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• radekgw
              L&K
              • 2010
              • 1182

Ja jako ze pierwszy raz rok temu bylem na nartach, narazie nie planuje jezdzic na nie za granice. Bylem nie daleko klodzka, dokladnie ladek zdroj, a nie daleko jest czarna gora - czyli wyciagi narciarskie, jak dla mnie bylo super Duzy wybor roznych wyciagow w zaleznosci od stopnia zaawansowania, jedyny minus ze jak wyjechalismy bodajze 2 stycznia to dopiero zaczal padac snieg :roll:
              Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• adamza
                Ambiente
                • 2010
                • 174

ja od 3 lat do Włoskich dolomitów jedziłem na tydzien ale w tym sezonie nie damy rady niestety pojechać więc zbieram opinie o polskich ośrodkach.
                Białkę znam i można tam jezdzić tylko do 11 potem jest masakra
                Małe ciche to samo, zastanawiam sie czy nie skoczyc na słowackie tatry
                jest

było

Komentarz

• djczas
                  RS
                  • 2005
                  • 9612

leszekmw, w zeszłym roku Wierchomla połączyła sie z inną stacją nazywa się to teraz dwie doliny
                  co do stoków odradzam białkę , bukowinę i ogólnie stoki w tamtej okolicy bo to jest już po prostu rzeźnia na kase nastawiona nie na jazde na nartach
                  Ja polecam mniej oblegane Palenicę do wyboru kilka tras kluszkowce i jaworki nowe krzesło mało ludzi super stok utrzymany
                  No i zapraszam też do mnie do krościenka na stajkową wyciąg orczyk ale fajnie sie na nim śmiga
                  planowana jest rozbudowa do 1200m krzesło

Komentarz

• piramida
                    RS
                    • 2009
                    • 12222
                    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez djczas
                    leszekmw, w zeszłym roku Wierchomla połączyła sie z inną stacją nazywa się to teraz dwie doliny
                    co do stoków odradzam białkę , bukowinę i ogólnie stoki w tamtej okolicy bo to jest już po prostu rzeźnia na kase nastawiona nie na jazde na nartach
                    Ja polecam mniej oblegane Palenicę do wyboru kilka tras kluszkowce i jaworki nowe krzesło mało ludzi super stok utrzymany
                    No i zapraszam też do mnie do krościenka na stajkową wyciąg orczyk ale fajnie sie na nim śmiga
                    planowana jest rozbudowa do 1200m krzesło
                    to moze mały spocik u ciebie na stoku?
                    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• adamza
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 174

to moze mały spocik u ciebie na stoku?
                      ja jestem za
                      jest

było

Komentarz

• Superbman
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 208

adamza, co do słowackich tatr, to nie jest źle (ja byłem dwa razy w Krompachach) ,ale od wprowadznie Euro niestety SK jest mocno niekonkurencyjna.
                        252/555

Komentarz

• adamza
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 174

w zeszłym roku wynalazłem nie duż stację http://www.skibachledova.sk/pl/ znajomi byli i chwalili mnie się nie udało dojechać, moze tam ktos byl :?:
                          jest

było

Komentarz

• djczas
                            RS
                            • 2005
                            • 9612

piramida, adamza, zapraszam pogadam z właścicielem to może sie jakieś zawody ocp zorganizuje o puchar z piwa

Komentarz

• abstinent
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 4842
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

djczas chyba o skrzynkę piwa chciałeś napisać :diabelski_usmiech

Komentarz

• leszekmw
                                RS
                                • 2005
                                • 5356

[ Dodano: Pon 08 Lis, 10 13:56 ]
                                Zamieszczone przez djczas
                                wiem ,wiem , znam to wszystko doskonale , nawiasem mówiąc szczawnik(to jest ta druga dolina )u góry to doskonałe miejsce dla początkujących , chyba najlepsze jakie ja znam , kilometr pięknego szerokiego płaskiego stoku. może sz się wywrócić parę razy i masz szansę zapamiętać co zrobiłeś źle a nie tak jak na górkach co maja 200 metrów , wypirniczy się człowiek 3 razy i już koniec góry , zanim się wciągnie z powrotem to wszystko zapomni. mam gdzieś zdjęcia nawet jakby ktoś chciał zobaczyć to wypłaszczenie.
                                GVI 1.4TSI
                                LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• tadfi
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 501
                                  • Octavia III combi (5E5)
                                  • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez Superbman
                                  adamza, co do słowackich tatr, to nie jest źle (ja byłem dwa razy w Krompachach) ,ale od wprowadznie Euro niestety SK jest mocno niekonkurencyjna.
                                  Ja w zeszłym roku byłem tu: Ski Park. Jest gondolka, kanapa oraz kilka orczyków, nartostrada ma prawie 4 kilometry długości, jest gdzie pojeździć. Ceny są przystępne a przede wszystkim zapomniałem, co to są kolejki. Mieszkaliśmy kilkanaście metrów od wyciągu, nocleg kosztował nas w apartamentowcu około 100 zł za trzy osoby, jak przyjadę do domu, to podeślę też namiary.
                                  Wieczorem można skoczyć do Besenova (kilka kilometrów) i wygrzać się w basenach termalnych. Na skipasy są duże zniżki.
                                  Na miejscu są restauracje, w kilku można zjeść obiady - dzienne menu (1 + 2 danie) za mniej niż 3 Euro.
                                  Po ubiegłym roku na Słowacji odechciało nam się ferii w Polsce i w tym roku też się tam wybieramy.
                                  TadFi
                                  Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• leszekmw
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 5356

a czy jest coś ciekawego na słowacji zjeżdżając w dół pod krynicę , bliżej granicy :?:
                                    GVI 1.4TSI
                                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI

Komentarz

• guajava
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 343

ja jadę 3tego grudnia po raz 6 do Livigno - Włochy ^^
                                      strefa wolnocłowa - Jim Beam 6,50 Euro/Litr , Jack Daniels 12Euro itp
                                      no i stoki bajka

W PL raz byłem i dziękuję

pzdr
                                      "Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."

Komentarz

• radekgw
                                        L&K
                                        • 2010
                                        • 1182

Zamieszczone przez tadfi
                                        Zamieszczone przez Superbman
                                        Ja w zeszłym roku byłem tu: Ski Park. Jest gondolka, kanapa oraz kilka orczyków, nartostrada ma prawie 4 kilometry długości, jest gdzie pojeździć. Ceny są przystępne a przede wszystkim zapomniałem, co to są kolejki. Mieszkaliśmy kilkanaście metrów od wyciągu, nocleg kosztował nas w apartamentowcu około 100 zł za trzy osoby, jak przyjadę do domu, to podeślę też namiary.
                                        Wieczorem można skoczyć do Besenova (kilka kilometrów) i wygrzać się w basenach termalnych. Na skipasy są duże zniżki.
                                        Na miejscu są restauracje, w kilku można zjeść obiady - dzienne menu (1 + 2 danie) za mniej niż 3 Euro.
                                        Po ubiegłym roku na Słowacji odechciało nam się ferii w Polsce i w tym roku też się tam wybieramy.
                                        ja poprosilbym o namiary na ten apartament, i jeszcze pytanko, sa tam jakies gorki dla amatorow ? nigdy nie bylem za granica na nartach, a moze to dobre rozwiazanie na tego syl;westra
                                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• tadfi
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 501
                                          • Octavia III combi (5E5)
                                          • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez radekgw
                                          ja poprosilbym o namiary na ten apartament, i jeszcze pytanko, sa tam jakies gorki dla amatorow ? nigdy nie bylem za granica na nartach, a moze to dobre rozwiazanie na tego syl;westra
                                          Tutaj spaliśmy: fatrapark, około 50 metrów od wyciągu. Co do tras zerknij na stronę, którą podałem, są tam mapy tras. Tutaj możesz poczytać trochę o apartamentowcu opis. Apartament wynajmujemy przez słowackie biuro podróży, bo ... taniej
                                          TadFi
                                          Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• pleban
                                            Rider
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 580

Zamieszczone przez guajava
                                            ja jadę 3tego grudnia po raz 6 do Livigno - Włochy ^^
                                            strefa wolnocłowa - Jim Beam 6,50 Euro/Litr , Jack Daniels 12Euro itp
                                            no i stoki bajka

W PL raz byłem i dziękuję

pzdr
                                            zgadza się, Dolomity bajeczne....

szkoda tylko, że oprócz jazdy na nartach wiążą się z popłynięciem (finansowym)
                                            Dwa lata temu przy drogim € sam skipass za 197 € od osoby za 6 dni bolał
                                            była O1 1,6 102 KM
                                            była O1 1,9 TDI 90 KM
                                            była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                                            był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                                            jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• miguello
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 1849

Zamieszczone przez pleban
                                              sam skipass za 197 € od osoby za 6 dni bolał
                                              widziałem kiedyś od znajomego wydruk z jego przejazdów i jak policzył ile km przejechał porównując do polskich warunków i cen to wyszło na to że raz na rok faktycznie opłaca się jechać wyłożyć te pieniądze i pojeździć za wszystkie czasy a nie stać w kolejkach

Komentarz

• abstinent
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4842
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

miguello widzisz, nie chodzi o to żeby pojechać raz na rok i się wyjeździć, chodzi o to żeby przynajmniej raz na tydzień pojechać gdzieś blisko i na pół dnia(mi to przynajmniej wystarcza :diabelski_usmiech )

Komentarz

• miguello
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 1849

abstinent, ja tez wybieram taką opcje jak Ty, ale puki co mam na to czas a wiem że niektórzy mają wolne 2 tygodnie w zimie i nie widzi im się stać w kolejkach do wyciągu

Komentarz

Pracuję...