Zamieszczone przez abstinent
Narty 2010/2011
Zwiń
X
-
guajava, gdzie wynajdujesz ciekawe oferty z Wloch?
Ze swojej strony polecam Francje. Rezerwacje dokonuje poprzez www.snowtrex.pl i nigdy nie bylo problemow w przyszlym roku rowniez 6 dni na stoku + w miare mozliwosci okolice Nowego Sacza weekendowo, szczegolnie ten stok http://www.laskowa-ski.pl/
Komentarz
-
-
miguello, tryton ja mam blisko do szczyrku, więc kiedyś zaglądałem bardzo często, teraz rzadko ale mam nadzieje że się zmieni
Najlepiej jechać na tygodniu, karet do 13.00 i jazda, kolejek zero, stoki idealnie przygotowane, gdzieś koło 12 to już mam dość
W sobotę też nie jest źle, jedynie od ok 10-11 trzeba postać jakieś 5min w kolejce, ale jak się wie na który wyciąg iść to też da się to ominąć :wink:
Komentarz
-
-
bl,
Ogólnie livigno i inne miejscowości mają takie coś jak - skipass free.
Tzn przed "głównym" sezonem i na zakończenie masz chyba 2-3 turnusy , gdzie teoretycznie płacisz za nocleg tylko.
Oczywiście my sami organizujemy sobie wyjazd - żadnych biur itede itepe.
Jako,że jesteśmy studentami - zawsze szukamy trochę tańszej oferty.
Zazwyczaj płacimy za apartament - 4osobowy - salon z 2 łóżkami i aneksem , sypialnia i łazienka jakieś 150 Euro od osoby na tydzień. W tym każdy ma skipaas'a za free!
Wiadomo dojazd + wyżywienie dochodzi do tego, ale nasze ukochane mamusie dbają , by mieć mięsko itede itepe i tylko trzeba na miejscu kupować jakiś makaron, bułki, ser itp.
Ogólnie jeśli chcesz - dam Ci namiary na 2 biura zamiejscowe , które "znajdują" i "dostosowują" ofertę mieszkań do Twoich potrzeb.
Do ceny 150euro - dochodzi jeszcze kaucja za skipassa , mieszkanie - ale oni Ci oddają je w dniu wyjazdu.
Ważne - skipassa masz w hotelach/apartamentach , które biorą udział w tym - ale nigdy nie mieliśmy problemu , by coś znalezc
O warunkach nie wspomnę ... marzenie
np listopad
Polecam jakieś fora narciarskie o livigno
Pzdr
P.S. Jakby co to wal PW ^^"Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."
Komentarz
-
-
Po pracy o 15-16 w auto, na 511km błysk długimi do piotrka_os i dalej na Telegraf. Karnet na 10 zjazdów, półtorej godziny jazdy o narty w samochód 55km i w domu jestem ok.20.00.
Minus - dłużej jedziesz wyciągiem niż zjeżdżasz, ale za to trasa tzw. "syta".
W weekend najlepiej do Szczyrku. Infrastruktura pamięta najlepsze czasy Gierka
Z jednak Gierka coś pozostało - szybkie bramki. Nie chcesz stać to płacisz x 2 i jesteś tuż przed orczykiem. Kiedyś na wyciągach były kolejka dla górników i nie górników, bo wszystkie wyciągi w Szczyrku były wyciągami kopalnianymi.
Jaworzyna w Krynicy - fajny stok i infrastruktura ale jakoś tak bezpłciowo.
Korbielów - duuużo tras na Pilsku i śnieg do wiosny, ale wyciągi a'la Szczyrk (ten sam właściciel - GAT)
Zakopane - Kasprowy - OK, Szymoszkowa - fajnie się tam jeździ bo trasa zawsze wzorowo przygotowana, ale taka zjeżdżalnia.
Białka - beznadzieja. Pełno tych, co jeszcze kilka lat temu mieszkali gdzieś na dalekiej prowincji i po przeprowadzce do Wawy poszli do Decathlonu po graty i pojechali z rodziną tam gdzie jeździ połowa ich korporacji))
Szklarska i Karpacz - daleko jak dla mnie, byłem raz i nic więcej nie powiem oprócz tego że bliżej w Szczyrku są lepsze trasy.
Alpy?? Dolomity?? Tam są wszędzie takie same trasy. Szerokie, równe, dobrze przygotowane4x4
Komentarz
-
-
nikt nie jeździł na skiccirkusie ? ..szkoda.. :|
a może ktoś by mi podpowiedział jak dojechac w okolice Salzburga ? za Krakowem od mojej strony /lublin/ nie pamiętam kiedy byłem , teraz są autostrady jakieś tam itd .O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz