Narty 2010/2011

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tryton
    Elegance
    • 2008
    • 935

Zamieszczone przez abstinent
    widzisz, nie chodzi o to żeby pojechać raz na rok i się wyjeździć, chodzi o to żeby przynajmniej raz na tydzień pojechać
    Dokładnie robię tak samo , jeżdze w tygodniu i wcale aż tak dużo ludzi nie ma .

Komentarz

• guajava
      Rider
      • 2010
      • 343

pleban, jest zawsze free skipass :P teraz jedziemy za 155 Euro apartament + skipass :P więc cena jak w PL ^^
      "Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."

Komentarz

• bl
        Rider
        • 2009
        • 389
        • BMW
        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

guajava, gdzie wynajdujesz ciekawe oferty z Wloch?

Ze swojej strony polecam Francje. Rezerwacje dokonuje poprzez www.snowtrex.pl i nigdy nie bylo problemow w przyszlym roku rowniez 6 dni na stoku + w miare mozliwosci okolice Nowego Sacza weekendowo, szczegolnie ten stok http://www.laskowa-ski.pl/

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

miguello, tryton ja mam blisko do szczyrku, więc kiedyś zaglądałem bardzo często, teraz rzadko ale mam nadzieje że się zmieni
          Najlepiej jechać na tygodniu, karet do 13.00 i jazda, kolejek zero, stoki idealnie przygotowane, gdzieś koło 12 to już mam dość
          W sobotę też nie jest źle, jedynie od ok 10-11 trzeba postać jakieś 5min w kolejce, ale jak się wie na który wyciąg iść to też da się to ominąć :wink:

Komentarz

• guajava
            Rider
            • 2010
            • 343

bl,

Ogólnie livigno i inne miejscowości mają takie coś jak - skipass free.

Tzn przed "głównym" sezonem i na zakończenie masz chyba 2-3 turnusy , gdzie teoretycznie płacisz za nocleg tylko.
            Oczywiście my sami organizujemy sobie wyjazd - żadnych biur itede itepe.
            Jako,że jesteśmy studentami - zawsze szukamy trochę tańszej oferty.
            Zazwyczaj płacimy za apartament - 4osobowy - salon z 2 łóżkami i aneksem , sypialnia i łazienka jakieś 150 Euro od osoby na tydzień. W tym każdy ma skipaas'a za free!
            Wiadomo dojazd + wyżywienie dochodzi do tego, ale nasze ukochane mamusie dbają , by mieć mięsko itede itepe i tylko trzeba na miejscu kupować jakiś makaron, bułki, ser itp.

Ogólnie jeśli chcesz - dam Ci namiary na 2 biura zamiejscowe , które "znajdują" i "dostosowują" ofertę mieszkań do Twoich potrzeb.

Do ceny 150euro - dochodzi jeszcze kaucja za skipassa , mieszkanie - ale oni Ci oddają je w dniu wyjazdu.
            Ważne - skipassa masz w hotelach/apartamentach , które biorą udział w tym - ale nigdy nie mieliśmy problemu , by coś znalezc

O warunkach nie wspomnę ... marzenie

np listopad

Polecam jakieś fora narciarskie o livigno

Pzdr

P.S. Jakby co to wal PW ^^
            "Łapię chwile ulotne jak ulotka ,ulotne chwile łapię jak fotka..."

Komentarz

• tryton
              Elegance
              • 2008
              • 935

Na kotelnicy już dają armatkami sezon tuż tuż

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

a jeździł ktoś może w Saalbach na skicirkusie :?:
                taki pomysł mam żeby tam pojechać...
                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• 4x4BKF
                  L&K
                  • 2010
                  • 1279

Po pracy o 15-16 w auto, na 511km błysk długimi do piotrka_os i dalej na Telegraf. Karnet na 10 zjazdów, półtorej godziny jazdy o narty w samochód 55km i w domu jestem ok.20.00.
                  Minus - dłużej jedziesz wyciągiem niż zjeżdżasz, ale za to trasa tzw. "syta".
                  W weekend najlepiej do Szczyrku. Infrastruktura pamięta najlepsze czasy Gierka
                  Z jednak Gierka coś pozostało - szybkie bramki. Nie chcesz stać to płacisz x 2 i jesteś tuż przed orczykiem. Kiedyś na wyciągach były kolejka dla górników i nie górników, bo wszystkie wyciągi w Szczyrku były wyciągami kopalnianymi.

Jaworzyna w Krynicy - fajny stok i infrastruktura ale jakoś tak bezpłciowo.

Korbielów - duuużo tras na Pilsku i śnieg do wiosny, ale wyciągi a'la Szczyrk (ten sam właściciel - GAT)

Zakopane - Kasprowy - OK, Szymoszkowa - fajnie się tam jeździ bo trasa zawsze wzorowo przygotowana, ale taka zjeżdżalnia.

Białka - beznadzieja. Pełno tych, co jeszcze kilka lat temu mieszkali gdzieś na dalekiej prowincji i po przeprowadzce do Wawy poszli do Decathlonu po graty i pojechali z rodziną tam gdzie jeździ połowa ich korporacji))

Szklarska i Karpacz - daleko jak dla mnie, byłem raz i nic więcej nie powiem oprócz tego że bliżej w Szczyrku są lepsze trasy.

Alpy?? Dolomity?? Tam są wszędzie takie same trasy. Szerokie, równe, dobrze przygotowane
                  4x4

Komentarz

• leszekmw
                    RS
                    • 2005
                    • 5356

nikt nie jeździł na skiccirkusie ? ..szkoda.. :|

a może ktoś by mi podpowiedział jak dojechac w okolice Salzburga ? za Krakowem od mojej strony /lublin/ nie pamiętam kiedy byłem , teraz są autostrady jakieś tam itd .
                    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                    GVI 1.4TSI
                    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

Pracuję...