Nintendo Wii i opinie o niej...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sevi
    Ambiente
    • 2012
    • 123

Zamieszczone przez Morten84
    Radzę również patrzeć na ręce CRH w Lublinie, 3dni po przeglądzie zauważyłem, że dywanik kierowcy jest zdecydowanie bardziej zużyty niż powinien być jak na 30tys km. Najwyraźniej któryś z mechaników postanowił wymienić swój na nowszy
    Nie złapałeś nikogo za rękę,więc nie rzucaj oskarżeń.Od kilkunastu lat ja i moi znajomi korzystamy z usług CRH Żagiel w Lublinie i nikomu nie zdarzyło się,aby coś z auta zginęło,lub zostało zamienione na bardziej zużyte.
    Bądź łaskaw na przyszłość hamować nieco swoje wypowiedzi.
  • klekocix
    Rider
    • 2010
    • 479
    • Octavia I combi (1U5)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamierzam sobie kupić takie "cudo" do zabawy na zimne zimowe zakrapiane bądź nie wieczory

Pytanie podstawowe - czy warto?

Grafika w tym jest wybitnie mangowa, nie dorównuje ani PS3 ani X360, bliżej jej chyba do PS2.

Gdy też może nie są te same co na powyższe konsole, ale oglądając z nich filmiki i reklamy na juczubie doszedłem do wniosku, że zabawa może być przednia.

Fajnie jednak może być pograć w kręgle, bilarda czy tenis na ekranie TV ew. wyładować się boksując lub masakrując przeciwników mieczem

Zaznaczam, że nigdy nie miałem w ręce tej zabawki, widziałem tyle ile w internecie.

Obecnie posiadam PS2 i zaczęła mi się nudzić, niedawno w centrum handlowym próbowałem swych sił w X360 i grze Fifa11 i zupełnie nie przypadła mi ani sama gra ani grafika do gustu.

PS3 z czujnikiem ruchu Move kosztuje w granicach 1400-1500zł
    Xbox 360 z Kinect'em kosztuje ok. 1200-1300zł
    Nintendo Wii wraz z kontolerem to koszt w granicach 750-850zł
    Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• bardzozlymisio
      Ambiente
      • 2008
      • 208

szczerze - Wii to kicha, ten pakiet sportowy, ktory dostajesz razem z konsola ma grafike jak gry na Amidze. Grywalnosc z poczatku jest wysoka, ale po jakims czasie sie nudzi. Pozostale gry sa i wiele gorsze graficznie od PS i tak naprawdę sterowanie w call of duty czy jakichkolwiek wyscigówkach jest masakryczne, pozostają ci gry sportowe ktore nie są rewelacyjne. Oddałem Wii w prezencie po poł roku z czego 3 miesiące leżała nietknięta i nabyłem PS3 - którą mordujemy bezustannie.
      Czyli pobawić się można ale zakup dla mnie był chybiony.

Komentarz

• Plushowy
        Classic
        • 2010
        • 37

Prędzej sugerowałbym zainwestować w PS3 z Move. Zasada działania prawie identyczna jak w Wii, ale:

1. Masz od razu czytnik Blu-Ray, czyli można oglądać filmy w wysokiej rozdzielczości
        2. Grafika w grach jest o niebo lepsza, w HD. Poza tym wybór tytułów masz o wiele większy - od rodzinnych, przez imprezowe, na samochodówkach i shooterach kończąc.
        3. Z łatwością znajdziesz chętnych do gry po sieci. Dostęp do funkcji sieciowych jest, w przeciwieństwie do Xboxa 360, darmowa.

Tutaj: http://gry.wp.pl/tekst/hardware,move...aczy,6039.html znajdziesz test Move'a. Bawiłem się trochę tym urządzeniem i muszę przyznać, że imprezowe gierki są naprawdę ok. W przeciągu kolejnych miesięcy będą z całą pewnością pojawiać się też gry dla bardziej "profesjonalnych" graczy.

Jak dla mnie PS3 z Move to bardziej perspektywiczny (acz droższy) zakup.

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Zamieszczone przez klekocix
          Odkad PS3 ma Move, a X360 Kinect, to NIE warto! Mnie jakosc grafiki poprostu odrzucala, mimo ze zabawa z kontrolerami byla przednia. Teraz Wii to przezytek dla 4 latka.
          "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
          Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• klekocix
            Rider
            • 2010
            • 479
            • Octavia I combi (1U5)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez Purchawa
            Odkad PS3 ma Move, a X360 Kinect, to NIE warto! Mnie jakosc grafiki poprostu odrzucala, mimo ze zabawa z kontrolerami byla przednia. Teraz Wii to przezytek dla 4 latka.
            Czy w takim razie warto kupić T E N zestaw?
            Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• Plushowy
              Classic
              • 2010
              • 37

Czy w takim razie warto kupić T E N zestaw?
              Osobiście odradzałbym kupowania wersji Arcade, która ma tylko 4GB wbudowanej pamięci a dyski twarde z poprzedniej wersji konsoli nie chcą współpracować. Taka przestrzeń dyskowa błyskawicznie się zapełni (dema, dlc, stany gry) i będzie kłopot. Jeśli kupować X'a, to prędzej wpierw zainwestować w Xboxa 360 z 250GB dyskiem (propozycja zestawu), a później dokupić Kinecta (najlepiej jak cena spadnie, bo sam z siebie kosztuje ponad 600 zł).

Podobnie cenowo wychodzi kupienie PS3 z 250GB dyskiem twardym (1199 zł) i dokupienie do tego Move starter packa (ok. 300 zł) oraz jeszcze jednego kontrolera aby grać w dwie osoby (ok. 200 zł).

Do jednego i drugiego zestawu należy też dokupić kabel HDMI oraz drugiego pada.

Komentarz

Pracuję...