Telefon, tylko jaki?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jabemax
    Classic
    • 2008
    • 30

Telefon, tylko jaki?

Nie mogę już podejść do auta ale sprawdzę to. Czy jeśli zewrę kabelek brązowy bądź też brązowo-czarny z masą to uzyskam efekt sterowania - klapa zamknięta/otwarta?
    Jakie jest powiązanie centralnego zamka z tym zatrzaskiem?

No i pierwszy mały sukces. Mimo dobrego pierwszego wrażenia dopiero po pociągnięciu za kable w wiązce za lewą tylną lampą okazało się że dwa były totalnie zgnite. Trochę druciarstwa i już działa centralny zamek.

Może jeszcze dalej poszukam to znajdę przyczynę niedziałania wskaźnika zamknięcia drzwi.
    Dzięki za wskazówki

[ Dodano: Pią 10 Cze, 11 21:40 ]
    witam ponownie
    A więc jak poprzednio pisałem pozostał mi problem oświetlenia bagażnika i związany z nim (najprawdopodobniej) brak powiadomienia o otwarciu drzwi.
    Sprawdziłem dokładnie instalację el:
    1. Zamek - przełącznik działa - miernik pokazuje przerwę przy zamknięciu i piszczy przy otwarciu (kabelki brązowy i czarno-brązowy przy kostce)
    2. kostka w schowku za lampą z lewej strony sprawdzona - miernik wskazuje że jest połączenie między kabelkiem brązowo-czarnym we wtyczce do zamka oraz w kostce w schowku
    3. kabel brązowy - jest połączenie między wtyczką zamka i wtyczce powyżej (od centralnego zamka).

i tu mi się ślad urywa. Skoro jest kontakt w kostce za lampą więc zakładam że dalej też.
    Nie wiem co się dzieje z kabelkiem brązowym. Czy wychodzi on tylko z wtyczki zamka i wchodzi do wtyczki centralnego zamka. Gdzie go szukać dalej bo nie ma go w kostce za lampą.... Proszę o pomoc

[ Dodano: Sob 11 Cze, 11 22:06 ]
    no i sprawa załatwiona.Jak się okazało problem jednak leżał w kablu brązowo-czarnym. Ale nie w klapie nie w kostkach lecz... kabel wychodzący z kostki w lewym schowku był przecięty w okolicy nadkola! przecięte były też kable wychodzące inną wiązką zasilające oświetlenie bagażnika. Czyli w sumie 3 kable czarno brązowe. Oprócz tego że były przecięte to były też ślicznie zaślepione gumowym przeźroczystym kondonem...
    ciekawe skąd to się wzięło i kto wpadł na taki pomysł
    Temat do zamknięcia
  • AdamB
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 8033
    • Octavia IV (NX3)
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Telefon, tylko jaki?

W najbliższym czasie będzie kończyć się moja umowa i czas na jej przedłużenie oraz nowy telefon. W tej chwili użytkuję telefon Nokię E51 z której jest bardzo zadowolony. Następny pewnie była by Nokia E52 tylko tu się pojawia pytanie może inny typ telefonu. I tak przeglądając ofertę telefonów pomyślałem o zmianie na jeden z:
    1. LG GT 540 Swift
    2. Samsung Wave 723
    3. Samsung Wave S8500
    4. Samsung Galaxy I5800

Nie użytkowałem do tej pory telefonów z dotykowym wyświetlaczem i nie mam pojęcia o bezawaryjności tych telefonów, trwałości, problemów z użytkowaniem ich.Na pewno znaczenie ma długość trzymania baterii. Prośba do osób użytkujących te telefony aby podzieliły się swoimi spostrzeżeniami. Jeden z tych czterech ma być alternatywą dla E52.
    Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• marektbg
      Elegance
      • 2010
      • 861

Zamieszczone przez AdamB
      3. Samsung Wave S8500
      4. Samsung Galaxy I5800
      Miałem i5700, teraz mam i9000 - następny też będzie Galaxy.
      Wave S8500 bardzo chwalą, fajny prosty w obsłudze system Bada - podobno rewelacja - bawiłem się, ale tylko kilka minut więc ciężko oceniać.
      Z Twojego zestawienia wziąłbym tego S8500 z ciekawości 8)

Komentarz

• kowal 2002
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 5161

Samsung Galaxy S ( I 9000 ) - miodzio! Używam od lipca i jestem mega zadowolony. Po 5 latach z Windows Mobile na 3 różnych modelach HTC w końcu zapomniałem co to problemy z telefonem.

Mam kilka E52 w firmie i ludzie narzekają, że są jakieś zawiechy, blokowanie się itp. Teraz biorę zamiast E52 Nokie C5 zobaczymy co z tego będzie.
        Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
        Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Ja wave zamieniłem na nokie n8 bo do samsunga jakos nie mogłem sie przyzwyczaic a po za tym ciągle mi sie wyłączał, nokia jak na razie hula dobrze, solidnie wykonana, nie wiesza sie, foty dobre, łatwa w obsłudze
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• blackrs
            RS
            • 2008
            • 4826
            • Superb II combi (3T5)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja mam samsunga f480 półtora roku czyli jest to jakby poprzednia wersja wave 723. brak jakich kolwiek problemów . w tamtym tyg siostra wzieła własnie tego wave i jest zadowolona. ja za poł roku tez bede zmieniał i jakos narazie zdecydowany jestem na se xperia mini ale też szukam jakiegos info od kogoś kto uzytkował
            BYŁA o1 rs
            BYŁA o2 1.6
            JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• zachar_szczecin
              Drive
              • 2010
              • 59

aja mam 6310i nie zamienię tego telefonu na nowy badziew

ale jak miał bym wybierać to LG ze względu na trwałość bateryjki trzyma bardzo dobrze

Komentarz

• adiwaw
                Ambiente
                • 2009
                • 167

e52 jak i c5 mają od nowości problemy z procesorem ( wyszła wadliwa seria ) i tylko wymiana płyty w takim wypadku. Ja z samsungami wiele do czynienia nie miałem ale wiem że wave'y ludzie sobie chwalą. Ja mam htc hd2 i tez sobie chwale bo już pracuje na androidzie

Komentarz

• sdss
                  Rider
                  • 2010
                  • 353
                  • Seat

C6 klocek, ale fajnie po necie się śmiga.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• phoneman
                    RS
                    • 2008
                    • 3374
                    • Octavia I (1U2)
                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

zachar_szczecin, Mój umarł po 9 latach służby lacze lacze lacze
                    .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Andrev3
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 6116

a ja użytkuję Samsunga Omnie Lite i ogólnie zadowolony jestem bo mam w nim navi. A to mi się czasami przydaje. Bateria słaba bo max 3-4 dni. Przyjemny w użytkowaniu. A do jakiegoś czasu użytkuję dodatkowo Samsunga B 5722 Dual SIM i jestem bardzo mile zaskoczony. Bateria trzyma tydzień, mimo że mam w nim numer służbowy i jeden prywatny. prosty w obsłudze, nie wiesza się. Rewelacja do pracy i prv. Bo przecież telefon służy do dzwonienia i ewentualnie sms-owania
                      RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• scr008
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 191

Polecam Samsung Galaxy S ( I 9000 ) na Androidzie. Przesiadłem się z Samsung Omnia (Windows Mobile) i róznica jest kolosalna na +. Wszystko chodzi gładko czysto szybko i sprawnie Nie wiem jak inne modele ale myślę, że kluczowy jest tu sam system Android.
                        Virus injected!

Komentarz

• vince123
                          Elegance
                          • 2009
                          • 923

jesli telefon to tylko marki nokia,ewentualnie SE... te dotykowe szajsungi to lipa..mialem samsunga (nie pamietam modelu) -piszac sms trzeba bylo uwaznie wciskac klawisze..kilkakrotnie nie pod tym katem dotknelem klawiatury i cala tresc smsow sie kasowala :| ...moze to zalezy od kwestii przyzwyczajenia...
                          2sprawa to zywotnosc-spadl mi pare razy i do naprawy :evil:
                          skonczylo sie na tym ze telefon byl u mnie pol roku ...
                          sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                          nadkole nowe LP
                          kontakt PW

Komentarz

• Noc
                            Ambiente
                            • 2008
                            • 120

e52, miałem 3 badziewia dotykowe (2 LG i nokie5800) i dotykowe to shity :lol:
                            Mimo tego że moja nokia e52 w ciągu 2 miesięcy była na gwarancji 2 razy to nie zamienię jej na nic innego. Nie wiem czy któryś telefon z dotykowym wyświetlaczem ma baterie która wytrzyma pow 5,6 dni?
                            Założony gwint WEITEC :-D

Komentarz

• jama89
                              L&K
                              • 2008
                              • 1214

AdamB, ja Ci polecam Iphona 3gs. miałem wcześniej kilka samsungów dotykowych, ale w porownaniu do apple to jest szajs. jak bede na spocie to możesz sobie oglądnąć :wink: oczywiście teraz w abonamentach to już tylko 4.0 nie wiem czy jeszcze sprzedaja 3gs?
                              Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• marlena
                                RS
                                • 2007
                                • 1719

Ja mam Samsunga Wave 630 :roll: Telefon jak telefon ...dla mnie te dotykowe ekrany to jakaś pomyłka. Ogólnie nie ma z nim żadnych problemów i bateria trzyma baardzo długo

AdamB, jak wcześniej nie miałeś dotykowego i nie jesteś do końca przekonany czy chcesz go mieć to się dobrze zastanów. Ja czekam na nowy tel męża i robię zamianę Szkoda moich nerwów

Komentarz

• AdamB
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 8033
                                  • Octavia IV (NX3)
                                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

jama89, używam telefonu w zasadzie tylko do rozmów, sporadycznie robię jakąś fotkę lub nakręcę jakiś filmik. Zależy mi na długim trzymaniu baterii, najlepiej aby trzymała nie mniej niż w obecnej E51. Iphona 3gs nie ma w ofercie dla mnie, jest tylko Iphone 4 i cena w abonamencie dla osoby prywatnej jest wysoka na tyle, że nie mam zamiaru wydawać kwoty powyżej 600zł za telefon w abonamencie.

kowal 2002, C5-00 wygląda z opisu atrakcyjnie, też ją brałem pod uwagę. Niestety ją skreśliłem z powodu braku Wlan'a. Ale może się zastanowię czy będzie mi to jeszcze skoro w nowych abonamentach jest blueconnect nielimitowany za 9zł (lograniczenie prędkości pow 100MB)

[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 18:37 ]
                                  Zamieszczone przez kowal 2002
                                  Mam kilka E52 w firmie i ludzie narzekają, że są jakieś zawiechy, blokowanie się itp.
                                  Też spotkałem się z takimi opiniami i dlatego chcę zmienić firmę i spróbować coś nowego.

[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 18:40 ]
                                  aja mam 6310i nie zamienię tego telefonu na nowy badziew
                                  Nie chce się cofać. Ta nokia służyła mi dwa lata i nadal służy dzielnie mojej żonie już drugi rok. 6310i zmieniłem na E51 z której tez jestem zadowolony, ale czas na następny.

[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 18:45 ]
                                  Zamieszczone przez marlena
                                  AdamB, jak wcześniej nie miałeś dotykowego i nie jesteś do końca przekonany czy chcesz go mieć to się dobrze zastanów.
                                  No właśnie nie wiem co tracę i to jest problem. Na miejscu wśród znajomych wszyscy używają na klawisze telefonów i nie mogę sprawdzić czy mi przypadnie do gustu taki wynalazek. Może na spocie ktoś będzie miał dotykowy i mi go pokaże.

No i najważniejsze, czego nie napisałem, chciałbym aby telefon wytrzymał 4 lata (dwa u mnie i dwa u małżonki).

Komentarz

• marlena
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 1719

Zamieszczone przez AdamB
                                    Może na spocie ktoś będzie miał dotykowy i mi go pokaże.
                                    Jak będziesz mógł to sprawdź. Ja już półtora miesiąca się męczę .... pierwszego dotykowego LG dałam mężowi, bo też nie mogłam się przyzwyczaić. Teraz jakoś daję radę, ale wymienię na inny jak najszybciej.
                                    Spróbuj, bo wielu znajomych jest zadowolonych lub się przyzwyczaiło.

Jak się coś zmieni i będziemy na spocie 7 to zobaczysz tego mojego Samsunga, bo pod względem wyglądu jest to chyba to samo lub bardzo podobny do tego co podałeś pod 1.

Komentarz

• AdamB
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 8033
                                      • Octavia IV (NX3)
                                      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

marlena, OK

Komentarz

• misiek^wro
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 8321

AdamB, ja mam HTC HERO i tak

- batka trzyma przy dosyc czestych rozmowach i bez durnowatego ciaglego grania jakies 3-4 dni. Oczywiscie staram sie wylaczac wodotryski jak ich nie uzywam

- prosta obsluga, bardzo bogata mozliwosc konfiguracji, sporo dodatkow, system android jako plus, wmontowany GPS itd - naprawde baaaardzo bogaty.

- smsy wysyla sie bejcznie prosto, zdjecia robi calkiem przyjemne, filmiki tez. Czyta karty do 4Gb ( wiecej nie sprawdzalem ) no i co wazne do momentu az mi nie zlecial to trzymal zasieg perfekt - teraz zdarza mu sie gubic zasieg - a co ciekawe - tylko u mnie w pokoju ( wiem wiem, jakies urzadzenie go zaglusza, albo taki urok sygnalu u mnie :P )

- jakbys potrzebowal jakies info to wal smialo.

Jakbym teraz kupowal telefon to tylko HTC z Androidem i dodatkowo z wyświetlaczem AMOLED
                                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• AdamB
                                          RS
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 8033
                                          • Octavia IV (NX3)
                                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

misiek^wro, niestety wszystkie HTC w ofercie dla mnie są w cenach powyżej 1000zł. Więc odpadają.

Komentarz

• scr008
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 191

Zamieszczone przez AdamB
                                            używam telefonu w zasadzie tylko do rozmów, sporadycznie robię jakąś fotkę lub nakręcę jakiś filmik. Zależy mi na długim trzymaniu baterii,
                                            to w takim razie daruj sobie wszystko co dotykowe z dużym ekranem
                                            Virus injected!

Komentarz

• abstinent
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2007
                                              • 4842
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ja mam C5 i jestem zadowolony, szkoda że nie ma bezprzewodowego
                                              z tego zestawienia brał bym e52
                                              wcześniej miałem e50 i też byłem zadowolony

Komentarz

• smer
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2021
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Od jakiegoś czasu używam telefonu z dotykowym wyświetlaczem, na który skusiłem się ze względu na Windowsa i możliwość wgrania dowolnej nawigacji - Omnia Lite B7300.

Plusy:
                                                1. Cena. Telefon ten kupiłem za parę groszy i z bardzo tanim abonamentem w sieci do której przeszedłem po definitywnym pożegnaniu się z Erą, tak że się opylało.

2. Przy umiarkowanym użytkowaniu bateria trzyma mi długo, bo prawie tydzień.

3. Windows - możliwość wgrania dowolnej nawigacji.

4. Odtwarzacze, gry, internety i cały ten szmelc, którego praktycznie się nie używa.

Minusy:
                                                1. Delikatna budowa.

2. Jeśli chodzi o komfort użytkowania aparatu z dotykowym wyświetlaczem przez dorosłego faceta, to moim zdaniem jest to kiepski pomysł. Że nie wspomnę o pisaniu esemesów na dotykowej QWERTY - miał być lans i miało być ułatwienie, w praktyce wyszło utrudnienie; zapomnij o pisaniu esemesów, czy w ogóle obsłudze telefonu jedną ręką.

Reasumując:
                                                Następnym moim telefonem na 100% będzie Nokia 6310i.
                                                (stwierdzeniu temu towarzyszy nostalgiczne westchnienie... kto używał, ten wie o czym piszę.....)
                                                Życie nie jest ani tak złe, ani tak dobre, jak to sobie wyobrażamy.

Piszę poprawnie po polsku.

Komentarz

• abstinent
                                                  RS
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 4842
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

a właśnie, C5 ma darmową nawigację, czasami używam(normalnie mam AM) i nawet działa jako tako

Komentarz

Pracuję...