smer, ja wiem że 6310i jest niezawodnym telefonem. W domu jeszcze użytkowana jest Nokia 6610i już szósty rok bezawaryjnie, ale coś nowego chcę mieć :szeroki_usmiech
Telefon, tylko jaki?
Zwiń
X
-
wszystkie zle opinie nt samsungow z dotykowym wyswietlaczem sa troszke przekoloryzowane. am uzytkuje od dlugiego czasu omnieII bateria trzyma nawet do 6dni. wszystko zalezne jest od ustawien telefonu, i pilnowania odpalonych programow w tle.
co do nokii mam jako drugi tel 6310i i faktycznie nie do zajechania, ale e52 3szt, felerne byly i nie wytrzymalem, 4szt uzytkuje zona i jej o dziwo nic sie nie dzieje (jeszcze?), byly wymiany glosnikow, mikrofonow, softow, plyt glownych, takze caly przekroj napraw jakie moglem to mialem.
ogolnie z nokii wyszedlem juz jakis czas temu po wielu fuckupach z ta firma.
Komentarz
-
-
uhm miałem ostatnim czasem trochę nokii na symbianie ( 6120c, E50, E51, E65, N95, N96) a potem przesiadłem się na WM (HTC Touch HD).
Symbianowe nokie maja ten + ze działają bezporblemowo, jak w każdym sofcie są mniejsze lub większe bugi ale firmware jest tak zrobiony ze w większości przypadków działa stabilnie. Zdażają sie hardwarowe awarie (tak jak te płyty główne wymieniane w E52 ) ale żadko.
Po roku używania Touch HD sam nie wiem co zrobic dalej... czy kupować następnego dotyka (na Androidzie bądź Bada) czy klasyczne pojechac w E52.
Dotyk początkowo mnie wkurzał, teraz jest już trochę lepiej no i największe udogodnienie dotykowców to klawiatura Swype
Nowe telefony z WM 6.5 da się obsługiwać jedną ręka bez użycia rysika.
Co do stabilnosci softu to się nie wypowiem bo używam gotowanych romów Energy (na stockowym dla THD wm 6.1 wytrzymałem może ze 2 tygodnie) a to jak wiadomo jest różnie
Komentarz
-
-
Moja Omnia trzyma długo, jest stabilna i złego słowa na tego szajsunga powiedzieć nie dam, tyle tylko że niestety jest zbyt delikatna (czemu zapobiegłem pakując ją na wstępie w skórzany futerał) i niestety obsługa paluchami nastręcza problemów (a rysika nie używam, bo sama myśl o noszeniu tegoż przy sobie mnie irytuje...).
[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 22:19 ]
Zamieszczone przez eXwszystko zalezne jest od ustawien telefonu, i pilnowania odpalonych programow w tle.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123jesli telefon to tylko marki nokia,ewentualnie SE... te dotykowe szajsungi to lipa..
Zamieszczone przez AdamBSamsung Wave S8500
OS Bada, fajny system Samsunga, jego minusem jest mała ilość aplikacji (choć pojawia się ich coraz więcej), no i wielki minus jak dla mnie, brak darmowej nawigacji (są jakieś offjava, ale to nie to) jedyna dobra to NaviExpert, ale płatna. Za to przeglądarka do internetu jest całkiem całkiem jak dla mnie. Szybko działa z Neostradą, a i z tymi hot-spotami w CH nieźle współpracuję (przynajmniej mam co robić jak kobita grasuję po sklepach)
Bateria, mało używana trzyma te 5 - 6 dni, co jest bardzo dobrym wynikiem. Natomiast przy intensywnym użytkowaniu (2h filmu + 1h gry + rozmowy + internet) to tak 1 dzień max.
O dziwo, zarzucano mu słaby zasięg z czym ja się osobiście nie zgadzam, bo mam znakomity zasięg i bardzo rzadko zdarza mu się go gubić, a już na pewno nigdy nie przerwało mi z tego powodu rozmowy.
Minusem na pewno jest nieporęczność tego tel. Jednak to daję się odczuć przez pierwsze chwile z nim. Z czasem nie ma z tym problemu.
Ja polecam gorąco, ma go już przez 5m-cy i sobie chwalę.
Podsumowując:
- trwała obudowa
- dobry intuicyjny przyjemny system,
- stabilny system - nie załapałem żadnych zwiech
- zasięg bardzo dobry,
- nie do końca poręczny,
Podobno wersje "made in samsung" są jakościowo lepsze od tych "made in Korea Poł"
Zdarzają się, a przynajmniej zdarzały, wady takie jak smugo na ekranie (takie pasy odróżniające się od siebie kolorem), jednak z tego co pamiętam była to wada fabryczna, bez problemu usuwana na gwarancji.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez smer2. Jeśli chodzi o komfort użytkowania aparatu z dotykowym wyświetlaczem przez dorosłego faceta, to moim zdaniem jest to kiepski pomysł. Że nie wspomnę o pisaniu esemesów na dotykowej QWERTY - miał być lans i miało być ułatwienie, w praktyce wyszło utrudnienie; zapomnij o pisaniu esemesów, czy w ogóle obsłudze telefonu jedną ręką.
co do samego windows mobile to przez 2 lata uzywania omni bylem zadowolony, a teraz przesiadlem sie na androida w galaxy s i uwazam ze jest bez porownania lepszy (system i telefon), chociazby dlatego ze sa doslownie tysiace aplikacji darmowych do pobrania - w zasadzie ciezko wymyslec cos czego nie ma. do tego jest znacznie szybszy i user friendly.
tylko bateria trzyma max 2 dni no ale cos za cosVirus injected!
Komentarz
-
Komentarz