odkurzacz - zwykły czy 12V

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alcore
    Classic
    • 2010
    • 26

zdecydowanie na czerwono
  • noswer
    Ambiente
    • 2008
    • 232

Witam,
    Dziś stary odkurzacz domowy który używałem do sprzątania auta wyzionął ducha tak więc szukam czegoś co go zastąpi...

Zastanawiam się czy warto kupować odkurzacz na 12V czy też kupić duży odkurzacz (który z założenia będzie mniej poręczny i zajmie więcej miejsca...)

z 12V trafiłem na coś takiego http://www.skapiec.pl/site/cat/304/comp/365701
    a jeśli odkurzacz zwykły to pakować się w worek http://allegro.pl/odkurzacz-dirt-dev...414892217.html
    czy też pomyśleć o bezworkowym w stylu http://allegro.pl/odkurzacz-dirt-dev...414892262.html

mam garaż w którym bez problemu moge otworzyć drzwi od auta i je odkurzyć choć nie powiem że 12V nie byłby poręczniejszy i zajmujący mniej miejsca... tak więc czekam na opinie (odkurzacze są przykładowe i będe wdzięczny za jakieś lepsze propozycje)
    Pozdrawiam

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

noswer, za taką cenę odkurzacza na 12V bym nie kupował Niby firma dobra ale jest ale... Standardowy jest tańszy i lepszy pod względem mocy no może nie wielkości ale mocy tak do garażu możesz kupić używkę Co do worka i bez worka to i to i to ma swoje zalety. Ja wybrałbym tradycyjny

Komentarz

• mecholl
        L&K
        • 2008
        • 1006

noswer, zerknij sobie

wszyscy odradzali zakup wynalazku 12 V ale ja chciałem być mądrzejszy i co z tego wyszło ? A jedno wielkie g....no. Zakupiłem odkurzacz black decker, nie wiem czy odkurzałem nim 60 sekund, miał problemy z wciągnięciem kurzu, nie mówiąc o czymś większym, szkoda kasy. Jak cos to mogę ci Odsprzedać :twisted:
        Nasze Auta http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=599169#599169

Komentarz

• adi747
          L&K
          • 2008
          • 1138

to nie odkurza pieniądze wyrzucone w błoto
          http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
          była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
          2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
          JEST
          megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
          octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
          octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• Arhoax
            Ambiente
            • 2010
            • 181

Zamieszczone przez mecholl
            noswer, zerknij sobie

wszyscy odradzali zakup wynalazku 12 V ale ja chciałem być mądrzejszy i co z tego wyszło ? A jedno wielkie g....no. Zakupiłem odkurzacz black decker, nie wiem czy odkurzałem nim 60 sekund, miał problemy z wciągnięciem kurzu, nie mówiąc o czymś większym, szkoda kasy. Jak cos to mogę ci Odsprzedać :twisted:

Dokładnie, zakupiłem odkurzacz żeby wiórki od chomika z podłogi zbierało, to nie dawało rady 1 wiórka podnieść, a jak zaciągnął to się zapchał bo filter zablokował - kompletne dno
            Arek

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

odkurzacze 12V nie odkurzają
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• dwaoka
                Elegance
                • 2010
                • 927

dostalem kiedys taki, jak mnie wkurzyl kiedys to nim huknalem o sciane budynku obok ktorego stalem, rozpadl sie na czesci, a ja sie uspokoilem
                bkc+dsg

Komentarz

• noswer
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 232

Zamieszczone przez dwaoka
                  dostalem kiedys taki, jak mnie wkurzyl kiedys to nim huknalem o sciane budynku obok ktorego stalem, rozpadl sie na czesci, a ja sie uspokoilem
                  czyli jednak na coś się 12V-towiec przydaje

założyłem poprostu że jak ktoś to robi to nie tylko dlatego żeby było na rynku... no ale widać moje założenie jest błędne - kupie jakiś pełnowymiarowy na allegro...
                  Wielkie dzięki i pozdrawiam

PS. Wyłszły mi 2 tematy przez przypadek - poprostu net chciałem popędzić i kliknołem 2 razy.

Komentarz

• seba12a
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 142

pieniądze wyrzucone w błoto. Kupisz i wrzucisz do szafy.
                    Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Potwierdzam, te 12 Voltowe to gówno. Zbierze tylko najlżesze śmieci i te które się nie wczepiły w wykładzinę. Najlepiej zwykły 230V - można kupić za 150-200 zł.
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

Pracuję...