Kabel HDMI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • siudyk
    Drive
    • 2007
    • 60

Tak sobie czytam i czytam, sam mam kabel 7m i wszystko działa w porządku (należał on raczej do najtańszych). Myślę, że temat z kablem można podsumować, że większość tutaj z nas jeżdzi Skodą a nie np. Audi czy VW.... a dlaczego każdy sobie sam odpowie

Uważam jak kolega wyżej, że...
    Zamieszczone przez gregsuv
    (...)NAJWAŻNIEJSZE!!! Upewnij się czy możesz go wrócić gdy nie będzie ci działał (...)
    Pozdrawiam,
    Siudyk

Komentarz

• krzysiek13
      L&K
      • 2010
      • 1155

Myślę, że przy zakupie tego typu kabla należy po prostu zwrócić uwagę czy się coś nie rozklei a jakość... cyfrowy sygnał, więc są dwie możliwości - działa albo nie działa bierz jakiś w miarę solidnie wyglądający z tańszych
      Octavia

Komentarz

• sdss
        Rider
        • 2010
        • 353
        • Seat

Mam 10m za 50zł i nie ma problemów, obraz igła.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• 4x4BKF
          L&K
          • 2010
          • 1279

Zamieszczone przez kowal 2002
          Zamieszczone przez meesha
          ...
          jak koledzy wyzej napisali - przy transporcie cyfrowym kabel moze byc najtanszy
          Miałem się nie odzywać, bo zaraz znów będzie wojna, ale co tam. Przy transporcie cyfrowym kabel ma BARDZO DUŻE ZNACZENIE, nawet większe niż przy sygnale analogowym, a dlaczego tak jest to trzeba by napisać referat.
          Nikt nie mówi, żeby kupować kabel za 1000 pln, ale naprawdę okolice 60-80 pln / metr bieżący to granice przyzwoitej jakości. Wiem, że na takim kabelku za 20 pln z Biedronki też czasem działa, ale to nie oznacza, że kabel jest dobry.
          Parafrazuję kolegę:

Miałem się nie odzywać, bo zaraz znów będzie wojna, ale co tam. Przy transporcie osobowym samochód ma BARDZO DUŻE ZNACZENIE, nawet większe niż przy transporcie wodnym, a dlaczego tak jest to trzeba by napisać referat.
          Nikt nie mówi, żeby kupować samochód za 1000000 pln, ale naprawdę okolice 300000-400000 pln za auto to granice przyzwoitej jakości. Wiem, że na takim samochodziku za 55000 pln z salonu Skody też się jeździ, ale to nie oznacza, że samochód jest dobry.

Summa sumarumm kowal ma rację, ale nie przesadzałbym z pozłacanymi kablami

Idz do sklepu z kompami lub EURORTV/MEDIAMARKT/SATURN i bierz pierwsze lepsze z półki. W Biedronce raczej jakość tworzywa i budowa będzie do dupy i może się rozlecieć przy ewentualnym częstym zwijaniu rozwijaniu.
          4x4

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

4x4BKF, trochę nie załapałem tego "parafrazowania", ale to nie ważne, pewnie chciałeś dobrze . W każdym razie pozłacane kabelki wcale nie są jakieś najlepsze, a już na pewno nie te za 20 pln / mb. Wolałbym kupić porządny miedziany w tej cenie, niż płacić za wyrób złotopodobny/w kolorze złota. W końcu obrączki z niego robić nie będę...
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• aldam
              L&K
              • 2006
              • 1036

ja kupiłem tani kabel "kraft coś tam". Akurat jakość obrazu bez zarzutu, jednak jakość wykonania już kuleje. Na zgjęciu kabla przy wtyczce już się posypało i obraz przerywa.
              Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• 4x4BKF
                L&K
                • 2010
                • 1279

Zamieszczone przez kowal 2002
                4x4BKF, trochę nie załapałem tego "parafrazowania", ale to nie ważne, pewnie chciałeś dobrze . W każdym razie pozłacane kabelki wcale nie są jakieś najlepsze, a już na pewno nie te za 20 pln / mb. Wolałbym kupić porządny miedziany w tej cenie, niż płacić za wyrób złotopodobny/w kolorze złota. W końcu obrączki z niego robić nie będę...

No dokładnie, lepsza solidna miedź niż jakiś drucik o przekroju włosa niemowlaka jakoś zgalwanizowany i szumnie nazwany "pozłacanym".

[ Dodano: Sro 26 Sty, 11 15:42 ]
                Zamieszczone przez aldam
                ja kupiłem tani kabel "kraft coś tam". Akurat jakość obrazu bez zarzutu, jednak jakość wykonania już kuleje. Na zgjęciu kabla przy wtyczce już się posypało i obraz przerywa.
                Dokładnie o to mi chodziło. Każdy zwraca uwagę na jakość metalu w kablu a nie każdy zwróci uwagę na jakość tworzywa A własnie trzeba, bo statystycznie ok. 65-70% wagi kabla to tworzywo i tu jest pole do popisu dla producenta. Albo daje czyste, surowe granulaty i ma dobre, gumowate tworzywo na kablu, albo daje 90% regranulatu czyli tworzywa po recyklingu i ma suche, twarde, pękające badziewie.

Koszt metalu (no ale raczej nie miedzi) 1kg jest przeważnie niższy niż 1kg tworzywa więc jest na czym oszczędzać.
                4x4

Komentarz

Pracuję...