Jeśli byś jednak wybrał kierunek południowy, to polecam sprawdzone campy:
W gory czy nad morze?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez opermonZamieszczone przez oolsztyniakZamieszczone przez opermonraz w Łebie (nie polecam),
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez opermonjak przyszedłem na plażę około 9-10 to już nie było miejsca żeby przejść plażą z wózkiem i kupą innych śmieci, a dopiero gdzieś usiąść.
dlatego ja jeżdzę w czerwcu i mam luz blues z nikim nie muszę sie bić o miejsce itp itdSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Wojtas_PoznańZamieszczone przez opermonjak przyszedłem na plażę około 9-10 to już nie było miejsca żeby przejść plażą z wózkiem i kupą innych śmieci, a dopiero gdzieś usiąść.
dlatego ja jeżdzę w czerwcu i mam luz blues z nikim nie muszę sie bić o miejsce itp itd
Ponadto jak dla mnie inna zaleta tejże miejscowości : TOTALNY brak wszelkiego rodzaju pseudoatrakcji turystycznych pt: budy z lodami soprano, hotdogami, kebabami, i temu podobnymi salonami gier itp,itd . Który tatuś nie dostaje pie...olca, kiedy idąc w kierunku plaży musi zmagać się z zachciewajkami kochanych latorośli....
od trzech sezonów tylko karwieńskie błota, i moja psychika odpoczywa.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zgadzam się z Huwe. Ja byłem w Karwi w połowie sierpnia, ładna pogoda, na plaży nie ma problemu z miejscem chyba, że chcesz być w pierwszym rzędzie przy brzegu. Przespacerowaliśmy się na Karwieńskie Błota, a tam to kompletny luz. Jeśli chodzi o "pseudoatrakcje turystyczne" to u mnie nie było problemów, ponieważ córka miała wtedy rok .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huweKarwieńskie Błota
Zamieszczone przez huweKtóry tatuś nie dostaje pie...olca, kiedy idąc w kierunku plaży musi zmagać się z zachciewajkami kochanych latorośli....SPOT Poznań:
.....
Komentarz
-
-
Jeśli nie chcecie tych pseudoatrakcji typu budki z żarciem , salony gier , etc, jedźcie do lubiatowa. Tam nawet nie ma budy z goframi :lol:
Totalna pustka do okoła , jeden sklep na polu biwakowym i to wszystko. Na większe zakupy trzeba było jechać autem jakieś 15 km i ludzi względnie do pogody mało. Byłem 4 lata temu i po 4 dniach spakowałem torby i do domu , niestety ja wole cywilizacje
I pod tym względem dla mnie Łeba na +
Co roku to samo - fakt , te same sklepy , te same budy i kobieta co roku ta sama :lol:
Ale mi tam się podoba , chce iśc na miasto do ludzi ide , nie chce - zostaje w kempingu.
Może jeszcze za młody na to jestem , żeby jechać do ciszy i spokoju :szeroki_usmiech
A relaxować wole się w terenie albo po pas w bagnie :twisted: :lol:Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Wojtas_Poznań, dokładnie - nie chodzi o przysłowiowego loda, ale o to wszystko inne. a jak się ma trójkę takich wyciągaczy portfelowych to bankructwo murowane.
ponadto co do zakupów większych - 10 min jazdy - do Krokowej i pełne zakupy można zrobić w cenach normalnych - a nie jak w większości sklepów w Karwi i Władku - z odpowiednim narzutem turystycznym.
Co do namiarów na kwatery - cóż ja jestem bywalcem pola biwakowego u sołtysa. I powiem tak: na wielu polach bywałem, ale na tym jest kulturka : ciepła woda w kranie nie za jakieś durne 2 zeta, - tylko po prostu jest, podciągasz prąd pod namiocik bez zbędnych ceregieli, brak "radosnej" młodzieży skutecznie uniemożliwiającej nocny odpoczynek.
Oczywiście są i minusy: nazwa Błota mówi sama za siebie. Po deszczu niewinnie wyglądająca ziemia zamienia się w nieziemskie błocko - grzęźniesz po kostki w czarnej maziZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
paweł2, proponuję Ci jechać do Bobas a :hehe
Najpierw będą dansy
Potem wyżerka
u Bobasa jest basen
i wody pod dostatkiem
W ogóle może się wszyscy mu zwalimy
:hmm :jump:
Taki mały joke :twisted:
Tak abstrahując od wszystkiego polecam Bory Tucholskie:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
Kiedyś miałem działkę i domek letniskowy w Karwieńskich Błotach. Niestety sprzedany. Polecam tę miejscowość dla rodzin z dziećmi, ewentualnie obrzeża Karwi. Im bliżej w stronę Jastrzębiej Góry i Władysławowa, generalnie półwyspu (na wschód), tym większy ścisk i więcej chołoty wszelkiej maści.
Ewentualnie w okolicach Dębek (następna wiocha na zachód od Karwi) możecie szukać czegoś, może jakaś agroturystyka? tam jest bardzo przyjemna , szeroka plaża i nie zawalony turystami aż tak teren. :wink:
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 17:22 ]
huwe, a jeśli tym sołtysem jest kobieta to ją znam jeśli od tamtej pory się nie zmieniła władza wioskowa. Mówie o Karwieńskich Błotach tych na drodze do Karwi, bo jeszcze jest druga wiocha o tej nazwie bliżej morza, w stronę Dębek.
Komentarz
-
-
sew1981, tamte przy drodze to K. Błota rząd I. ja bywam w tej bardziej wioskowej - rząd II - bezpośrednio nad morzem - z pola namiotowego nad brzeg jakieś 400 metrów polną drogą
alee. widzę że kolega z Gdyni to co ja się mędrkujęZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Odgrzebie temat bo coś przycichł :shock: , a wakacje tuż tuż :roll:
A więc mam pytanko do szanownych forumowiczów: może ktoś posiada jakieś namiary na kwatery w Mielnie-Unieściu? Interesuje mnie pobyt 2-tygodniowy dwójki rodziców + 2 smyków (5 i 7 lat), za wszelką pomoc serdeczne dzięki
3 dni minęły i nikt nic nie napisał :shock: w mordeczkę tylu forumowiczów i co nikt nie był w tych miejscowościach na wczasach :?: :?: :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huweponadto co do zakupów większych - 10 min jazdy - do Krokowej i pełne zakupy można zrobić w cenach normalnych - a nie jak w większości sklepów w Karwi i Władku - z odpowiednim narzutem turystycznym.
Chodzi mi generalnie o to, czy trzeba brać towary "niepopularne" ze sobą, czy też w rozsądnych cenach kupię je na miejscu?
Komentarz
-
-
Agamek12, supermarket nadal jestJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Chodzi mi o wszelkie pampersy, gerbery, bobovity, itp. rzeczy dla dzieciaków? Kiedyś pamietam we Władku (za rondem w stronę Helu) był jakiś spory supermarket - jeszcze jest?
Chodzi mi generalnie o to, czy trzeba brać towary "niepopularne" ze sobą, czy też w rozsądnych cenach kupię je na miejscu?
We Władku masz spory wybór... na rondzie był/jest PoloMarket (nie daje głowy co do nazwy!), dalej Biedronka i chyba jeszcze Lidl - o ile dobrze pamiętam (tam ceny jak najbardziej spoko co do gerberów itp to różnie z tym bywa.... zależy jak się trafi... ale na ogół nie powinno być problemu. W mniejszych sklepach ceny potrafią być z choinki :diabelski_usmiechSPOT Poznań:
.....
Komentarz
-
Komentarz