W gory czy nad morze?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Walt
    L&K
    • 2011
    • 1065
    • Seat

Jeśli byś jednak wybrał kierunek południowy, to polecam sprawdzone campy:
    Mjesto gdje snovi postaju stvarnost. Malena uvala Jasenovo skriva jedno od naljepših bisera Dalmacije, unutar guste borove šume posebnom pažnjom sazdana je kamping oaza, mjesto odmora za dušu i tijelo.

SPOT Poznań ->

Moje cappuccino: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...b943cff#759950

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

Zamieszczone przez opermon
      Zamieszczone przez oolsztyniak
      raz w Łebie (nie polecam),
      Dlaczego? Byłem przez trzy poprzednie lata rok w rok i było całkiem spoko
      Mi w Łebie się nie podobało dlatego, że jak przyszedłem na plażę około 9-10 to już nie było miejsca żeby przejść plażą z wózkiem i kupą innych śmieci, a dopiero gdzieś usiąść.
      No właśnie to jest ta nieszczęsna specyfika Łeby...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Wojtas_Poznań
        RS
        • 2010
        • 2822

jak przyszedłem na plażę około 9-10 to już nie było miejsca żeby przejść plażą z wózkiem i kupą innych śmieci, a dopiero gdzieś usiąść.
        tak jest praktycznie wszędzie, jak się jedzie lipiec-sierpień
        dlatego ja jeżdzę w czerwcu i mam luz blues z nikim nie muszę sie bić o miejsce itp itd
        SPOT Poznań:
        .....
        ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• huwe
          Elegance
          S_OCP Member
          • 2005
          • 976

Zamieszczone przez Wojtas_Poznań
          jak przyszedłem na plażę około 9-10 to już nie było miejsca żeby przejść plażą z wózkiem i kupą innych śmieci, a dopiero gdzieś usiąść.
          tak jest praktycznie wszędzie, jak się jedzie lipiec-sierpień
          dlatego ja jeżdzę w czerwcu i mam luz blues z nikim nie muszę sie bić o miejsce itp itd
          środek sezonu- przełom lipca - sierpnia: godz 9 - 10 żar się leje z nieba, stajemy na środku plaży , i zastanawiamy się, gdzie się rozłożyć - na lewo, na prawo; nad samym brzegiem, czy troszku dalej ? : gdzie taki dylemat : Karwieńskie Błota.
          Ponadto jak dla mnie inna zaleta tejże miejscowości : TOTALNY brak wszelkiego rodzaju pseudoatrakcji turystycznych pt: budy z lodami soprano, hotdogami, kebabami, i temu podobnymi salonami gier itp,itd . Który tatuś nie dostaje pie...olca, kiedy idąc w kierunku plaży musi zmagać się z zachciewajkami kochanych latorośli....
          od trzech sezonów tylko karwieńskie błota, i moja psychika odpoczywa.
          Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Agamek12
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 9935
            • Ford

huwe, a masz jakieś namiary na kwatery? Bo z tego co mówisz, to te Karwieńskie Błota to idealne miejsce dla mnie...
            Adam... Używam:

Komentarz

• waylander
              Classic
              • 2006
              • 35

Zgadzam się z Huwe. Ja byłem w Karwi w połowie sierpnia, ładna pogoda, na plaży nie ma problemu z miejscem chyba, że chcesz być w pierwszym rzędzie przy brzegu. Przespacerowaliśmy się na Karwieńskie Błota, a tam to kompletny luz. Jeśli chodzi o "pseudoatrakcje turystyczne" to u mnie nie było problemów, ponieważ córka miała wtedy rok .

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                RS
                • 2010
                • 2822

Zamieszczone przez huwe
                Karwieńskie Błota
                fajnie że są jeszcze takie miejsca :!: nie mniej jednak podejrzewam że to raczej jeden z wyjątków potwierdzający regułę lipcowo-sierpniową

Zamieszczone przez huwe
                Który tatuś nie dostaje pie...olca, kiedy idąc w kierunku plaży musi zmagać się z zachciewajkami kochanych latorośli....
                to fakt ... chyba Każdy :P we wszystkim trzeba znaleźć jakiś złoty środek - bo z drugiej strony tego głupiego loda można dziecku kupić na wakacjach w końcu to okres odpoczynku i pełnego luzu mnie najbardziej wkur... punkty z wszelkiego rodzaju zabawkami wystawiane wręcz na środek chodników, tak żeby dzieciak widział je z daleka a rodzic nie miał szans na ominięcie tych "przyjemności"
                SPOT Poznań:
                .....

Komentarz

• oolsztyniak
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 6647
                  • Superb II combi (3T5)
                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Jeśli nie chcecie tych pseudoatrakcji typu budki z żarciem , salony gier , etc, jedźcie do lubiatowa. Tam nawet nie ma budy z goframi :lol:
                  Totalna pustka do okoła , jeden sklep na polu biwakowym i to wszystko. Na większe zakupy trzeba było jechać autem jakieś 15 km i ludzi względnie do pogody mało. Byłem 4 lata temu i po 4 dniach spakowałem torby i do domu , niestety ja wole cywilizacje
                  I pod tym względem dla mnie Łeba na +
                  Co roku to samo - fakt , te same sklepy , te same budy i kobieta co roku ta sama :lol:
                  Ale mi tam się podoba , chce iśc na miasto do ludzi ide , nie chce - zostaje w kempingu.
                  Może jeszcze za młody na to jestem , żeby jechać do ciszy i spokoju :szeroki_usmiech
                  A relaxować wole się w terenie albo po pas w bagnie :twisted: :lol:
                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

• huwe
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 976

Wojtas_Poznań, dokładnie - nie chodzi o przysłowiowego loda, ale o to wszystko inne. a jak się ma trójkę takich wyciągaczy portfelowych to bankructwo murowane.
                    ponadto co do zakupów większych - 10 min jazdy - do Krokowej i pełne zakupy można zrobić w cenach normalnych - a nie jak w większości sklepów w Karwi i Władku - z odpowiednim narzutem turystycznym.
                    Co do namiarów na kwatery - cóż ja jestem bywalcem pola biwakowego u sołtysa. I powiem tak: na wielu polach bywałem, ale na tym jest kulturka : ciepła woda w kranie nie za jakieś durne 2 zeta, - tylko po prostu jest, podciągasz prąd pod namiocik bez zbędnych ceregieli, brak "radosnej" młodzieży skutecznie uniemożliwiającej nocny odpoczynek.
                    Oczywiście są i minusy: nazwa Błota mówi sama za siebie. Po deszczu niewinnie wyglądająca ziemia zamienia się w nieziemskie błocko - grzęźniesz po kostki w czarnej mazi
                    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Piratka
                      L&K
                      • 2009
                      • 1016

paweł2, proponuję Ci jechać do Bobas a :hehe
                      Najpierw będą dansy

Potem wyżerka

u Bobasa jest basen

i wody pod dostatkiem

W ogóle może się wszyscy mu zwalimy
                      :hmm :jump:

Taki mały joke :twisted:

Tak abstrahując od wszystkiego polecam Bory Tucholskie
                      :twisted: mała czarna :twisted:

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

Kiedyś miałem działkę i domek letniskowy w Karwieńskich Błotach. Niestety sprzedany. Polecam tę miejscowość dla rodzin z dziećmi, ewentualnie obrzeża Karwi. Im bliżej w stronę Jastrzębiej Góry i Władysławowa, generalnie półwyspu (na wschód), tym większy ścisk i więcej chołoty wszelkiej maści.
                        Ewentualnie w okolicach Dębek (następna wiocha na zachód od Karwi) możecie szukać czegoś, może jakaś agroturystyka? tam jest bardzo przyjemna , szeroka plaża i nie zawalony turystami aż tak teren. :wink:

[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 17:22 ]
                        huwe, a jeśli tym sołtysem jest kobieta to ją znam jeśli od tamtej pory się nie zmieniła władza wioskowa. Mówie o Karwieńskich Błotach tych na drodze do Karwi, bo jeszcze jest druga wiocha o tej nazwie bliżej morza, w stronę Dębek.

Komentarz

• huwe
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2005
                          • 976

sew1981, tamte przy drodze to K. Błota rząd I. ja bywam w tej bardziej wioskowej - rząd II - bezpośrednio nad morzem - z pola namiotowego nad brzeg jakieś 400 metrów polną drogą
                          alee. widzę że kolega z Gdyni to co ja się mędrkuję

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

huwe, spoko, widać, że stały bywaleć wybrzeża jesteś, bo obeznany w temacie

Komentarz

• pablo2374
                              Drive
                              • 2011
                              • 76

Odgrzebie temat bo coś przycichł :shock: , a wakacje tuż tuż :roll:
                              A więc mam pytanko do szanownych forumowiczów: może ktoś posiada jakieś namiary na kwatery w Mielnie-Unieściu? Interesuje mnie pobyt 2-tygodniowy dwójki rodziców + 2 smyków (5 i 7 lat), za wszelką pomoc serdeczne dzięki
                              3 dni minęły i nikt nic nie napisał :shock: w mordeczkę tylu forumowiczów i co nikt nie był w tych miejscowościach na wczasach :?: :?: :?:

Komentarz

• Agamek12
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 9935
                                • Ford

Zamieszczone przez huwe
                                ponadto co do zakupów większych - 10 min jazdy - do Krokowej i pełne zakupy można zrobić w cenach normalnych - a nie jak w większości sklepów w Karwi i Władku - z odpowiednim narzutem turystycznym.
                                Te sklepy w Krokowej to jakieś dobrze zaopatrzone? Chodzi mi o wszelkie pampersy, gerbery, bobovity, itp. rzeczy dla dzieciaków? Kiedyś pamietam we Władku (za rondem w stronę Helu) był jakiś spory supermarket - jeszcze jest?
                                Chodzi mi generalnie o to, czy trzeba brać towary "niepopularne" ze sobą, czy też w rozsądnych cenach kupię je na miejscu?
                                Adam... Używam:

Komentarz

• McGan
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 3573
                                  • Superb III (3V3)

Agamek12, supermarket nadal jest
                                  Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                  Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2822

Zamieszczone przez Agamek12
                                    Chodzi mi o wszelkie pampersy, gerbery, bobovity, itp. rzeczy dla dzieciaków? Kiedyś pamietam we Władku (za rondem w stronę Helu) był jakiś spory supermarket - jeszcze jest?
                                    Chodzi mi generalnie o to, czy trzeba brać towary "niepopularne" ze sobą, czy też w rozsądnych cenach kupię je na miejscu?
                                    moja wersja jest taka: zawsze pampersy biorę ze sobą, bo później się okazuje że "akurat przypadkiem" nie ma takiego rozmiaru jak potrzeba ... albo jest tylko nie ten producent i jakość taka sobie
                                    We Władku masz spory wybór... na rondzie był/jest PoloMarket (nie daje głowy co do nazwy!), dalej Biedronka i chyba jeszcze Lidl - o ile dobrze pamiętam (tam ceny jak najbardziej spoko co do gerberów itp to różnie z tym bywa.... zależy jak się trafi... ale na ogół nie powinno być problemu. W mniejszych sklepach ceny potrafią być z choinki :diabelski_usmiech
                                    SPOT Poznań:
                                    .....

Komentarz

Pracuję...