iPad

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • daugov
    Classic
    • 2010
    • 6

iPad

19 listopad dwa głosy

a 22 października jak by ktoś miał chęć
  • Radso
    Drive
    • 2008
    • 64

iPad

Witam, własnie mi sie rozsypał laptop i biore mozliwoś zakupu iPada. Ma ktoś moze to urządzenie w uzytkowaniu, ma słuzyc tylko i wyłacznie do serwowaniu po sieci jakis film, muzyka. Czy nie ma sensu wydawac takiej kasy i lepiej kupic laptopa. Zaleta dla mnie jest, ze ma to male rozmiary w podrozy jak znalazl tylko nie wiem jak to urzadzenie sprawdzi sie w praktyce.

Komentarz

• macherstudio
      RS
      S_OCP Member
      • 2008
      • 2378
      • Mitshibishi
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

No i będzie burza 8)

Powiem tak, noszę się z zamiarem zakupu Columbusa albo tego cacka (używanego), warunek konieczny musisz go złamać JB bo inaczej zabawka nie warta złamanego szelonga - jak coś pisz PW :diabelski_usmiech

Zastosowania:
      1.
      [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s1jElBcnI0s[/youtube]
      Sprawdzałem, trzeba zastosować uchwyt w schowku, ale draństwo skutecznie zasłania widoczność, kusi jednak to, iż jest bardzo dobrze dopasowane rozmiarem do schowka.

2. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s3kRdYG9IXo[/youtube]
      Montaż w stylu skutecznego druciarstwa, w przypadku OII będzie widać sznurek

3. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XsMIHT9gV-A[/youtube]
      Dość ciekawe rozwiązanie, aczkolwiek nie jest to mój faworyt.

4. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5SkltRqOF5k[/youtube]
      Jeśli ktoś nie lubi swojego radia - nie polecam.

5.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jPtlHUhc5-c[/youtube]
      Nieco humorystyczne zastosowanie

6. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5oDy2ZU8xqc[/youtube]
      TAK POWINNY WYGLĄDAĆ MULTIMEDIALNE-AUTA
      www.prostetorodo.pl

Komentarz

• dwaoka
        Elegance
        • 2010
        • 927

Radso, Mam od lipca zeszłego roku,

Poprzednio miałem laptopa (iBooka G4) ale znalazl sie kupiec i praktycznie za te pieniadze brat przywiozl mi iPada z USA. Ponieważ mam też stacjonarny komputer (iMaka) laptopa nigdy nie używałem do poważnych rzeczy, w tym celu wymiana na iPada okazała się trafna. Jest na nim wszystko co potrzeba, oczywiście zaraz pojawią się głosy na temat braku obsługi Flash, ale każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ostatnio nawet zacząłem go używać jako odtwarzarkę filmów dla dzieciaka w samochodzie (montuję go na zagłówku)... Jak coś to pytaj
        bkc+dsg

Komentarz

• marektbg
          Elegance
          • 2010
          • 861

Zamieszczone przez Radso
          Ma ktoś moze to urządzenie w uzytkowaniu, ma słuzyc tylko i wyłacznie do serwowaniu po sieci jakis film, muzyka.
          U mnie w firmie wzięli 2 sztuki tabletów - jeden iPad i drugi Galaxy Tab - normalnie w "terenie" używamy 10 calowych netboków. Ja bym się nie zamienił - jednak netbookz W7 Starter na pokładzie ma trochę inną fukcjonalność - tablet jest dobry jako uzupełnienie, ale chyba nie jako sprzęt podstawowy.
          Za cenę najtańszego iPada (1600zł) kupisz przyzwoitego 10-12 calowego Asusa.

Komentarz

• macherstudio
            RS
            S_OCP Member
            • 2008
            • 2378
            • Mitshibishi
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Obecnie, w jakiej sieci są dostępne IPADY ?

Interesuje mnie 16GB GS WiFi ?
            www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Zamieszczone przez Radso
              Ma ktoś moze to urządzenie w uzytkowaniu
              Mamy, nawet dwa i juz przebieram nogami na iPada2.
              Jednak jezeli liczysz, ze iPad zastapi Ci normalnego lapka to mozesz sie rozczarowac.
              Ogolnie urzadzenie jest swietne - nie wyobrazam sobie zycia bez niego, jednak trzeba podejsc do niego jak do tabletu, a nie malego laptopa.
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Radso
                Drive
                • 2008
                • 64

Laptop jeszcze jeden w domu jest, chyba bardziej mi chodzi o uzupełnienie cos malego porecznego. Musze uderzyc do sklepu sie temu przyjrzec i znalesc jakiegos sensownego operatora zeby dobrac do tego internet

Komentarz

• macherstudio
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 2378
                  • Mitshibishi
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

W plus brak
                  W Orange na firmę 16stks albo 250pln netto/24 msc albo 150/24 + 850 czyli jak nie liczyć oferta alledrogo jest identyczna a zyskujemy sprzęt bez umowy i to 32ke nie wiem jak w Erze - może ktoś się orientuje?
                  www.prostetorodo.pl

Komentarz

• majkel123
                    Rider
                    • 2010
                    • 570

Re: iPad

Zamieszczone przez Radso
                    wyłacznie do serwowaniu po sieci jakis film.
                    Do wypowiedzi przedmówców mogę tylko dołożyć to że tego co napisałś nadaje sie idealnie, dodatkowym plusem jest doskonała bateria, gdy leży nie używany właściwie nie zużywa energii. 11 godzin pracy non stop na WiFi podawane przez producenta wcale nie jest przesadzone, jeżeli kolejny będzie lepszy to mogę tylko polecić :!:
                    Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

iPad 32GB +3G moge miec za 1950zl, a iPad 16GB +3G za 1650zl. Polska przejsciowka do zasilacza gratis.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• majkel123
                        Rider
                        • 2010
                        • 570

Purchawa, napisz proszę jak sie kształtują ceny dwójki !
                        Dzięki :lol:
                        Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• idas
                          Elegance
                          • 2006
                          • 828

Zamieszczone przez Purchawa
                          iPad 32GB +3G moge miec za 1950zl, a iPad 16GB +3G za 1650zl. Polska przejsciowka do zasilacza gratis.
                          Pytanie na kiedy?

Galaxy Tab nie jest czasem lepszy? :P
                          VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
                          VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline

Komentarz

• Purchawa
                            Admin
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 8007

Zamieszczone przez majkel123
                            Purchawa, napisz proszę jak sie kształtują ceny dwójki
                            Jak sie pojawi w oficjalnych cennikach to dam zanc.
                            Zamieszczone przez idas
                            Pytanie na kiedy?
                            Sa od reki.
                            Zamieszczone przez idas
                            Galaxy Tab nie jest czasem lepszy?
                            W czym jest lepszy? O sile produktow Apple nie swiadcza suche dane techniczne danego produktu (choc ipad2 hardwarem miazdzy konkurencje), tylko przede wszystkim iOS i zaplecze aplikacje.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

Za chwilę będzie wysyp sprzętu na Androidzie, więc może się wstrzymaj z zakupem.
                              Swoja droga to nie ogarniam całej tej jazdy z jabłkiem, nawet kierowcy dostawczaków lansują się Iphonem...Sprzęt zupełnie nie warty tej kasy, jest wiele sensowniejszych opcji na rynku

Komentarz

• b707
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1272

A może lepiej poczekać na to?
                                CNET is the world's leader in tech product reviews, news, prices, videos, forums, how-tos and more.

[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 20:33 ]
                                kross12, ja tego tez nie czaje... ale to jak z Subaru... po prostu ceny są u nas chore w porównaniu do innych krajów. Dlatego robi się z tego swego rodzaj rarytasu:P bo większości albo nie stać albo żal im płacić dodatkowo za ową kultowość.
                                Adam

Komentarz

hoc ipad2 hardwarem miazdzy konkurencje
                                  za chwilę to się zmieni.
                                  przede wszystkim iOS i zaplecze aplikacje.
                                  fakt, że na iOS jest dużo aplikacji, ale to Android jest bardziej przystępny dla develpolerów, także jesli Apple nie zmieni polityki to taka sytuacja nie potrwa długo

[ Dodano: Sob 26 Mar, 11 20:38 ]
                                  Zamieszczone przez b707
                                  bo większości albo nie stać albo żal im płacić dodatkowo za ową kultowość.
                                  \
                                  albo mają widzę która pozwala im świadomie wybrać
                                  Zapewne 60%-70% użytkowników Iphonów w Polsce, wykorzystuje telefon wyłącznie do dzwonienia i pisania esek :szeroki_usmiech

Komentarz

• Purchawa
                                    Admin
                                    S_OCP Member
                                    • 2004
                                    • 8007

Zamieszczone przez kross12
                                    za chwilę to się zmieni.
                                    Za chwile? Tzn? Jak narazie Apple jest o krok na przod, a inni probuja do niego rownac. Jak zawsze zreszta.
                                    fakt, że na iOS jest dużo aplikacji, ale to Android jest bardziej przystępny dla develpolerów, także jesli Apple nie zmieni polityki to taka sytuacja nie potrwa długo
                                    Nie jest duzo. Jest kilkakrotnie wiecej. :lol:
                                    Apple nie zmieni swojej polityki, nawet ja ostatnio zaostrzylo. Kompletnie nie maja takiej potrzeby.
                                    Inni maja tez doswiadczenie i swiadomie placa wiecej za jakosc, stabilnosc, mozliwosci i to cos.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• majkel123
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 570

iPhone jest bezkonkurencyjny - przeszkodą jest tylko cena :diabelski_usmiech
                                      Co do iPad niestety nie mam porównania
                                      Arctic 1.8 TSI DSG7

Komentarz

• loru
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 4286
                                        • Octavia II (1Z3)
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Swoja droga to nie ogarniam całej tej jazdy z jabłkiem
                                        trzeba go poużywać dłużej niż jeden dzień, maiłem już kilkanaście różnych tel, od Omni poprzez HTC HD2 i tym podobne, teraz mam Iphone i mimo że go używam jak to sarkastycznie zauważywszy kilka postów niżej do dzwonienia i wysyłania sms-ów i mms-ów to nie zamierzam zmieniać go, no chyba że wyjdzie kolejny model, jego łatwość obsługi oraz przemyślane rozwiązania są "życiowe" oraz fakt że ani razu mi się nie zawiesił ani nie odmówił współpracy tak jak to się zdarzało w innych tel do tej pory z Nokią na czele.
                                        O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

kross12 napisał/a:
                                          za chwilę to się zmieni.

Za chwile? Tzn? Jak narazie Apple jest o krok na przod, a inni probuja do niego rownac. Jak zawsze zreszta.
                                          Jest krok na przód, konkurencja robi dwa do przodu i jest w tyle...i tak w kółko

kross12 napisał/a:

Nie jest duzo. Jest kilkakrotnie wiecej.
                                          Apple nie zmieni swojej polityki, nawet ja ostatnio zaostrzylo. Kompletnie nie maja takiej potrzeby.
                                          Dla mnie zamknięty OS to totalna porażka...

kross12 napisał/a:

Inni maja tez doswiadczenie i swiadomie placa wiecej za jakosc, stabilnosc, mozliwosci i to cos.
                                          ta cena (przesadzone) to chyba za "to coś" tylko nie wiem co Za mniejsze pieniądze można kupić sprzęt identycznej jakości i wydajności co iPhone. Jedyne czego zazdroszczę posiadaczom iphonów to aktualizacja os dla wszystkich, z Androidem ciężko w tym temacie, można to usprawiedliwić ilością słuchawek na Andku...

Zamieszczone przez loru
                                          maiłem już kilkanaście różnych tel, od Omni poprzez HTC HD2 i tym podobne,
                                          sorry ale WM6 to jakieś nieporozumienie

PS. Gadka, która do niczego nie prowadzi. Każdy ma swoje zdanie, i pewnie będzie się go trzymał. Mi w iPhonie nie podoba się że to zamknięty OS, produkt którym lansują się ludzie mający problem z wysłaniem maila. Dlatego wybrałem Androida, który powoli również zaczyna dzielić los Iphona jeśli chodzi o bezmózgich użytkowników...

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

est krok na przód, konkurencja robi dwa do przodu i jest w tyle...i tak w kółko
                                            Nie wydaje mi sie.
                                            Dla mnie zamknięty OS to totalna porażka...
                                            A niby dlaczego?
                                            Jedno urzadzenie, jeden system, jedna wersja = wydajnosc i stabilnosc.
                                            Kontrola nad softem = poprawne dzialanie, zadnych smieci i wirusow.
                                            A ze trzeba placic? No coz...
                                            Za mniejsze pieniądze można kupić sprzęt identycznej jakości i wydajności co iPhone.
                                            Ale czy o takich samych mozliwosciach?
                                            wybrałem Androida
                                            Wybrales system, ktory probuje dorownac iOS. :lol:

Ciekawe, ze wszyscy kopiujac i nasladujac rozwiazania z iPhona, probuja rownac do Apple?

Ja nie mam zamiaru nikogo na sile przekonywac. Dla mnie na ta chwile nie ma lepszego rozwiazania niz MacOS + iOS! Ale tego trzeba sprobowac, zeby zrozumiec.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• dwaoka
                                              Elegance
                                              • 2010
                                              • 927

Purchawa, ja przesiadłem się w 2005 na osx, teraz to nawet przeźroczystego peceta bym nie chciał 8) teraz juz wszystko jest na maka, od zeszlego roku nawet autocad natywnie
                                              bkc+dsg

Komentarz

• macherstudio
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2008
                                                • 2378
                                                • Mitshibishi
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Cennik NIE-dla Idiotów
                                                www.prostetorodo.pl

Komentarz

kross12 napisał/a:
                                                  est krok na przód, konkurencja robi dwa do przodu i jest w tyle...i tak w kółko

Nie wydaje mi sie.
                                                  Proszę: http://www.androidal.pl/apple-ipad-2...na-na-3d/19262
                                                  iPad 2 to świeżutki sprzęt, chwilowo miażdży konkurencje, ale zobacz sobie jak wypada pierwszy iPad na tle konkurencji...

Kontrola nad softem = poprawne dzialanie, zadnych smieci i wirusow.
                                                  No chyba żartujesz...Każdy znajdzie w telefonie jakieś śmieci, poza tym wybierając sprzęt z otwartym OS mamy możliwość wyboru między seryjnym romem ale romem ugotowanym przez kolegę forum. No ale w Aplle za kaganiec się płaci :lol:

kross12 napisał/a:
                                                  Za mniejsze pieniądze można kupić sprzęt identycznej jakości i wydajności co iPhone.

Ale czy o takich samych mozliwosciach?
                                                  Apple słynie z kreatywnego marketingu. Ostatnio wydał serię filmów promujących konkretne funkcje swojego wiodącego mobilnego produktu. Dowiedzieliśmy się, że

kross12 napisał/a:
                                                  wybrałem Androida

Wybrales system, ktory probuje dorownac iOS.
                                                  No tak bo przecierz wszyscy chcą dorównać iOS :lol:

Komentarz

Pracuję...