Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?
Zwiń
X
-
Ja dziś w nocy jadę gdzieś nad morze (w navi ustawiłem Darłowo), ale gdzie dojadę to jeszcze nie wiem, ale gdzieś w tych okolicach. Jak by ktoś chciał to na miejscu mogę popytać o to czy o tamto .
Zostaw komentarz:
-
-
Kolega do mnie wczoraj zadzwonił że zwolniło mu się miejsce w terminie od 28.07 do 3.08. Mieszkanie w kołobrzegu na prywatnym osiedlu z placem zabaw blisko do plaży....pech jak nie wiem co bo to akurat mój termin ale niestety już zarezerwowałem miejsce w Dźwirzynie i wpłaciłem zaliczkę więc odmówiłem. Jeżeli ktoś chce skorzystać mogę podać kontakt na pw. :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
my w piątek wróciliśmy ze Stegny, a przebywaliśmy w Ośrodku "Polam" - w wynajętym domku http://polam.mierzeja.pl/. Plaża ok. 600 m, choć było chyba więcej, ale nam to nie przeszkadzało. W ośrodku można wykupić śniadania i obiadokolacje, chociaż my nie korzystaliśmy z tej oferty (obiad w lokalach przy plaży, własne gotowanie/grille albo na trasie - wypad do Krynicy Morskiej i Sztutowa - polecam również w Sztutowie lokal "Alga" http://www.alga.mierzeja.pl/ bdb jedzenie i duuuże porcje).
Wracając do samej miejscowości - cisza i spokój, fajna plaża, co prawda brak atrakcji dla lubiących imprezy, ale nam to nie przeszkadzało. Dodatkowo w naszym ośrodku trochę atrakcji dla dzieciaków, więc chrześnica się wyszalała (2 trampoliny, huśtawki, zjeżdżalnie, piłkarzyki, piaskownice, jakieś sprzęty do wspinania i takie tam). Do każdego domku grill, a nawet jak ktoś chciał to i dwaOpis domków na stronie www ośrodka. My polecamy
P.S. Dla mnie dodatkowym plusem było to, że mogłem pobiegać wzdłuż Bałtyku po plaży.
Zostaw komentarz:
-
-
Zna się zna ,bywa tak ,że latem trzeba troszkę poczekać aż się stolik zwolni ,no cóż ale warto
A i jeszcze jedno ,latem zdarza się , że OCP trójmiasto robi tam spoty
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sebastian7905Zamieszczone przez beavisoniezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia
M.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez beavisoniezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia
Zostaw komentarz:
-
-
Poza sezonem jestem częstym gościem w Sasinie 10-15 km od Łeby. W samej wsi nic do roboty nie ma, poza jednym wyjątkiem, o którym za chwilę. Koniecznie trzeba skorzystać z samochodu lub przynajmniej rowerów (dla bezdzietnych chcących zażyć ruchu wystarczą "autonogi"). Okolica absolutnie spokojna (tylko w niedziele zjeżdża nieco miastowych) i bezproblemowa co do kwater. Oczywiście mowa o okresie pozasezonowym (w maju panuje tam spokój). Sam korzystałem już nieraz z nowo wybudowanego pensjonatu Sasinówka - standard zdecydowanie dobry, nie ma nic wspólnego z tzw. agroturystyką kojarzącą mi się ze smrodem i graciarnią. Rewelacyjne nadmorskie lasy na pograniczu Słowińskiego Parku Narodowego - warto zboczyć ze szlaków. Płakać się chce na myśl, że w sąsiednim Kopalinie planują budowę elektrowni jądrowej. Dla niektórych wadą będzie odległość z parkingu na plażę Stilo wynosząca ok. 1700 metrów - dla mnie to okazja do spaceru. Moje dni w Sasinie wyglądają zazwyczaj tak, że wysypiam się w komfortowym pensjonacie, zaliczam walory przyrodniczo-spacerowe, a późnym popołudniem ucztuję w mieszczącej się we wsi niezwykle sympatycznej restauracji słynącej na całą Polskę z dobrego jedzenia. Poza tym miejsce naprawdę dobre jako baza wypadowa - codziennie można podjechać gdzieś indziej: Lubiatowo/Kopalino, Łeba, o sąsiednim Stilo nie wspomnę. Osobiście kocham spacery po lesie w okolicy Stilo, poza szlakiem. Można chodzić, przysiąść z piwkiem lub bez, przemyśleć życie albo w ogóle wstrzymać myślenieMówię z perspektywy pary osób - bo dzieciaki tam się raczej szybko znudzą i nie dadzą odpocząć.
M.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez ahmed799Zamieszczone przez Agamek12mi żona właśnie oświadczyła, że znalazła apartament w Karwieńskich Błotach, bo chce mieć ciszę, spokój i pustą plażę.
[ Dodano: Sob 24 Maj, 14 18:37 ]
No i jestem w Karwieńskich Błotach... Od 10.30 do 14.00 siedziałem na dość zatłoczonej (jak na spodziewaną ilość turystów) plaży. Mam całe pół bliźniaka dla siebie
Gorzej, że od 15.00 leje i prognozy na najbliższe dni są niestety niezbyt dobre...
Nic to... Łeba, Hel, Trójmiasto będzie można zobaczyć.
No i jednak jeden sklep (a za chwilę drugi) jest otwarty. Nie ma jednak jeszcze gdzie zjeść...
[ Dodano: Nie 25 Maj, 14 21:59 ]
Pojechałem dziś do Łeby i już wiem, że nawet grubo przed sezonem to nie ma tam spokoju. Jest cała masa zielonych szkół! Dziś (niedziela) pod Neptunem na odcinku około 200k było co najmniej 6-8 klas (ale nie pytajcie czy gimnazjum czy podstawówka - patrząc na niektóre dziewczyny powiedziałbym, że ogólniak) na może 50 "zwykłych" ludzi...
Tak więc szukając spokoju nie można brać pod uwagę Łeby nawet przed sezonem...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Agamek12mi żona właśnie oświadczyła, że znalazła apartament w Karwieńskich Błotach, bo chce mieć ciszę, spokój i pustą plażę.
Zostaw komentarz:
-
-
sew1981, wieczorki będę mieć wolne, więc piwko na podwórku może da się skręcić... Może nawet małżowina pozwoli popalić fajeczki... :szeroki_usmiech
Zostaw komentarz:
-
-
sew1981, spontanicznych spontonów raczej nie planuję... Dzieciakami będę chciał się nacieszyć (wiesz, widuję je od roku tylko w weekendy)... Ale w Karwieńskich Błotach (tych bliżej morza) łatwo będzie mnie znaleźć, bo będę tam raczej jedynym turystą... :szeroki_usmiech
Będę od 24 maja do 31 maja...
Zostaw komentarz:
-
-
Agamek12, bo my chłopaki z nad morza w zasadzie, to kręcimy się po rewirze. Dziś np byłem we Władku na 30 minut, musiałem coś załatwić, może też będę następny tydzień na chwilę. To jak będziesz dawaj cynę tu, że jesteś i do kiedy jesteś, może uda się zderzyć na kawkę jakąś forumową - mini spot :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
Agamek12, nie ,nie jadę ,nie muszę mam blisko ,ale cóż może się spotkamy nie wiadomo
Zostaw komentarz:
-
-
Polecam Ostrowo k/Karwii - sypialnia, żadnych dyskotek
Do morza ok. 20 min (średnio 1 km)
Od kilku lat jeżdżę do pensjonatu Kotwica na Sosnowej 37.
Zostaw komentarz:
-
-
Maicroft, małżowina mnie przekonuje, że teraz jest sezon na "zielone szkoły" i w popularnych miejscowościach królują szalejące dzieciaki... Nie wiem, nie znam się.
Ja wolałbym siedzieć we Władku, ale nie chce mi się kłócić, więc zgodziłem się na (na 100% puste) Karwieńskie Błota. Zresztą zobaczymy gdzie wyląduję.
W każdym razie urlop mam podpisany i ruszam w sobotę o 3.00 nad morze.
Zostaw komentarz:
-
-
W maju czy poczatkiem czerwca nad morzem jest cisza i spokoj
Zostaw komentarz:
-
-
sebastian7905, a mi żona właśnie oświadczyła, że znalazła apartament w Karwieńskich Błotach, bo chce mieć ciszę, spokój i pustą plażę... 130zł/doba.
Więc, jeśli jedziesz za tydzień, to być może "Da swidania"
Zostaw komentarz:
-
-
Agamek12, no to ja mam za 150 ,1 minutę nad morze i w Karwii no cóż się spóźniłem
Zostaw komentarz:
-
-
No i cena jest jak najbardziej OK. Jak nad wode nie chodzisz to miejscowka bez znaczenia, ale jak chcesz chodzic, to zobacz jaka odleglosc jest do morza, nie do zatoki jak kiedys kolega sie nacial
Zostaw komentarz:
-
-
Znalazłem mieszkanko we Władysławowie za 135zł/doba. Teraz tylko czekam na lepsze prognozy i podpisanie urlopu.
Zostaw komentarz:
-
-
Agamek12, polecam Ośrodek Wita mojego znajomego ( bdb warunki w samym centrum Jastrzębiej Góry ). Kolega qu_bek był w zeszłym roku z dzieciakami i wrócił zadowolony.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: