Zamieszczone przez Eryk Konieczny
Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Arekhej.rozważam dwie miejscowości na urlop w tym roku.Pierwsza to Łeba , potrzebuję namiary na jakiś nocleg koniecznie z placem zabaw i atrakcjami dla dzieci. Ktoś coś poleca?
I następne pytanko do osób które były w Jarosławcu.Możecie napisać coś o miejscowości tzn czy jest tam co robić czy to bardziej takie spokojne miejsce?
Jak ktoś ma namiary na coś sprawdzonego w Jarosławcu gdzie dzieci nie będą nudzić to poproszę
pozdrawiam
W Łebie byłem tydzień temu. Przed sezonem to i mało ludzi. Głównie rodziny z dziecmi oraz emeryci chodź zauważalna ilość zielonych szkół. Podejrzewam, że w sezonie będzie tłoczno...
Jeśli chodzi o Jarosławiec...Jarosławiec był spokojny z 15 lat temu. Ostatni raz byłem tam około 10 lat temu i różnica już bardzo duża. Zdecydowanie więcej ludzi, miejsc noclegowych. Atrakcji dla dzieci nigdy nie brakowało i miejsca na spacery bardzo dużo. Jedynie mogę zwrócić uwagę na plażę...w samym Jarosławcu jest ona wąska i kamienista...tzn wejście do wody (szerokość około 5m). W zależności do sezonu mniej bądź więcej. Lokalini mieszkańcy mówią, że są jakieś prądy, które nanoszą kamienie. Dlatego też, duża część ludzi jeździ na tak zwany "pas startowy". W odległości około 2km od Jarosławca w kierunku na Darłówko wzdłuż morza jest odcinek awaryjnego pasa startowego. Wzdłuż niego ludzie parkują i przez las (ze 100 metrów) i idą na plażę. Plaża tam jest szeroka i długa a tym samym nie ma problemu z miejscem. I wejście do wody na ogół bez kamieni.
Pozdrawiam
Eryk
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez micho_mloyd, moj ma ogolnie problemy z gornymi drogami oddechowymi i kazdy wyjazd nad morze, szczegolnie do Egiptu bo nad polskim byl raz powoduje zatrzymanie wszelkich infekcji i spokoj na kilka miesiecy wiec cos w tym jest.
Zostaw komentarz:
-
-
Nowa Karczma - za Krynicą Morską
https://www.google.pl/maps/place/Nowa+Karczma,+Krynica+Morska/@54.4313173,19.6026807,15z/data=!4m2!3m1!1s0x46fd2d9935236781:0x24d123b889a18 479
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie a jakie miejsce nad morzem byście polecili na wyjazd z półrocznym dzieckiem.Interesuje mnie spokojne miejsce, gdzie bym mógł robić kilometry z wózkiem i korzystać z uroków natury, a nie oglądać turystów
Zostaw komentarz:
-
-
Dziś poszła przedpłata na http://www.astoria.dabki.pl/ Jedziemy rodzinnie z przyjaciółmi 3dzieci mam nadzieję że będzie fajnie ???? 8)
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez KRIS39polecam SIANORZEDY
:arrow: Sianożęty
Zostaw komentarz:
-
-
jezeli chcesz odpoczac od halasu i gromady ludzi polecam SIANORZEDY
Zostaw komentarz:
-
-
Jadę w lipcu na dwa tygodnie nad Jezioro Lednickie do Waliszewa - odpocznę? Jezioro płytkie, czyste, ciepłe? Był ktoś?
Oczywiście plany zakładają masę wycieczek w okolice (Biskupin, Gniezno, Poznań, okoliczne skanseny, itp.)...
A ostatni tydzień sierpnia jak zwykle Bobolin
Zostaw komentarz:
-
-
negrowaty, też lubię takie miejsca, bo to wypoczynek. ale ta Wisła by mi spokoju nie dała tam, zresztą Sobieszewo to rzut beretem ode mnie :wink:
A ty możesz Wisełką z Krakowa tu spłynąć sobie i na sieczce zaoszczędzisz :wink: :P
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez sew1981negrowaty, plus taki, że faktycznie spokój tam jest, i że w razie co blisko do Gdańska, a minus to ujście Wisły, mi by to np. nie leżało - w razie kąpieli :P
Zostaw komentarz:
-
-
hej.rozważam dwie miejscowości na urlop w tym roku.Pierwsza to Łeba , potrzebuję namiary na jakiś nocleg koniecznie z placem zabaw i atrakcjami dla dzieci. Ktoś coś poleca?
I następne pytanko do osób które były w Jarosławcu.Możecie napisać coś o miejscowości tzn czy jest tam co robić czy to bardziej takie spokojne miejsce?
Jak ktoś ma namiary na coś sprawdzonego w Jarosławcu gdzie dzieci nie będą nudzić to poproszę
pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
negrowaty, plus taki, że faktycznie spokój tam jest, i że w razie co blisko do Gdańska, a minus to ujście Wisły, mi by to np. nie leżało - w razie kąpieli :P
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli szukacie spokojnego miejsca nad bałtykiem to zdecydowanie polecam Wyspę Sobieszewską. Totalny spokój, z dala od zgiełku i komercji. Można tam naprawdę odpocząć. Byłem rok temu i w tym roku też planuję
Zostaw komentarz:
-
-
loyd, moj ma ogolnie problemy z gornymi drogami oddechowymi i kazdy wyjazd nad morze, szczegolnie do Egiptu bo nad polskim byl raz powoduje zatrzymanie wszelkich infekcji i spokoj na kilka miesiecy wiec cos w tym jest.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez lu5aszKoledzy ponawiam pytanie
Możecie cos polecić w okolicy Międzyzdroje,Dziwnów i kończąc na Kołobrzegu.Szukam jakichś fajnych domków z aneksem kuchennym.Blisko do morza,jakis plac zabaw itp
Jest jeszcze mały pensjonat w Świętouściu (Świętouść) to nie błąd tak się nazywa to miejsce. Ale stąd trzeba trochę maszerować do plaży albo dojechać.
Pozdrawiam wszytkich a szczególnie tych co lubią Bałtyk.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez WaciakTerapeutyczne ilości jodu nad Bałtykiem występują tylko podczas sztormu I do tego trzeba kilku tygodni przebywania podczas takich warunków
Ale przecież wszyscy tam jadą się najodować więc zostawmy temat
Ostatnio nawet pediatra potwierdził znaczną poprawę w tym zakresie i prawdopodobnie obejdzie się bez operacji. Lekarz wprost twierdzi, że to zasługa częstych wyjazdów.
Zostaw komentarz:
-
-
re
hej.
Macie może sprawdzony jakiś hotel nad Polskim morzem na wakacyjny wyjazd z 3 letnim synkiem? Zależało by mi na jakimś hotelu z basenem dla dzieci i fajnym zapleczem dla dzieci (plac zabaw, mini zoo, fajny pokój zabaw).
Jakbyście mieli jakieś sprawdzone typy to proszę o info w temacie lub na PW.
Z góry dzięki.
Zostaw komentarz:
-
-
Waciak, ma rację z tym jodem. Człowiek nie jest w stanie przyswoić przez układ oddechowy jakiejkolwiek sensownej dawki jodu chyba, że przez miesiąc byłby sztorm a on siedział by i spał na plaży przez cały ten okres
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez MilordZamieszczone przez WaciakZamieszczone przez loydNo ja też - nawet za dwa tygodnie lecę do Krynicy Morskiej najodować małolatów.
Gdzie znajdziesz więcej jodu w Polsce niż nad Bałtykiem?I do tego trzeba kilku tygodni przebywania podczas takich warunków
Ale przecież wszyscy tam jadą się najodować więc zostawmy temat
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez WaciakZamieszczone przez loydNo ja też - nawet za dwa tygodnie lecę do Krynicy Morskiej najodować małolatów.
Gdzie znajdziesz więcej jodu w Polsce niż nad Bałtykiem?
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez loydNo ja też - nawet za dwa tygodnie lecę do Krynicy Morskiej najodować małolatów.
Ja podczepię się pod temat
Czy ktoś był/jedzie do Róża Wiatrów w Darłówku?? http://rozawiatrow.pl
Chciałbym poznać opinię na temat tego ośrodka bo jadę w Sierpniu tam z dzieciakami. W necie znalazłem mnóstwo pozytywnych opinii ale chętnie porozmawiałbym z kimś o tym miejscu
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy ponawiam pytanie
Możecie cos polecić w okolicy Międzyzdroje,Dziwnów i kończąc na Kołobrzegu.Szukam jakichś fajnych domków z aneksem kuchennym.Blisko do morza,jakis plac zabaw itp
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: