Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Eryk Konieczny
    Zamieszczone przez Arek
    hej.rozważam dwie miejscowości na urlop w tym roku.Pierwsza to Łeba , potrzebuję namiary na jakiś nocleg koniecznie z placem zabaw i atrakcjami dla dzieci. Ktoś coś poleca?
    I następne pytanko do osób które były w Jarosławcu.Możecie napisać coś o miejscowości tzn czy jest tam co robić czy to bardziej takie spokojne miejsce?
    Jak ktoś ma namiary na coś sprawdzonego w Jarosławcu gdzie dzieci nie będą nudzić to poproszę
    pozdrawiam
    Hej.
    W Łebie byłem tydzień temu. Przed sezonem to i mało ludzi.
    Przed sezonem (i po sezonie) to wszędzie jest mało ludzi...

Zostaw komentarz:

• Eryk Konieczny
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Arek
    hej.rozważam dwie miejscowości na urlop w tym roku.Pierwsza to Łeba , potrzebuję namiary na jakiś nocleg koniecznie z placem zabaw i atrakcjami dla dzieci. Ktoś coś poleca?
    I następne pytanko do osób które były w Jarosławcu.Możecie napisać coś o miejscowości tzn czy jest tam co robić czy to bardziej takie spokojne miejsce?
    Jak ktoś ma namiary na coś sprawdzonego w Jarosławcu gdzie dzieci nie będą nudzić to poproszę
    pozdrawiam
    Hej.
    W Łebie byłem tydzień temu. Przed sezonem to i mało ludzi. Głównie rodziny z dziecmi oraz emeryci chodź zauważalna ilość zielonych szkół. Podejrzewam, że w sezonie będzie tłoczno...
    Jeśli chodzi o Jarosławiec...Jarosławiec był spokojny z 15 lat temu. Ostatni raz byłem tam około 10 lat temu i różnica już bardzo duża. Zdecydowanie więcej ludzi, miejsc noclegowych. Atrakcji dla dzieci nigdy nie brakowało i miejsca na spacery bardzo dużo. Jedynie mogę zwrócić uwagę na plażę...w samym Jarosławcu jest ona wąska i kamienista...tzn wejście do wody (szerokość około 5m). W zależności do sezonu mniej bądź więcej. Lokalini mieszkańcy mówią, że są jakieś prądy, które nanoszą kamienie. Dlatego też, duża część ludzi jeździ na tak zwany "pas startowy". W odległości około 2km od Jarosławca w kierunku na Darłówko wzdłuż morza jest odcinek awaryjnego pasa startowego. Wzdłuż niego ludzie parkują i przez las (ze 100 metrów) i idą na plażę. Plaża tam jest szeroka i długa a tym samym nie ma problemu z miejscem. I wejście do wody na ogół bez kamieni.

Pozdrawiam
    Eryk

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    zapraszam do siebie jak cosik:

:wink:

Zostaw komentarz:

• kmink
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez micho_m
    loyd, moj ma ogolnie problemy z gornymi drogami oddechowymi i kazdy wyjazd nad morze, szczegolnie do Egiptu bo nad polskim byl raz powoduje zatrzymanie wszelkich infekcji i spokoj na kilka miesiecy wiec cos w tym jest.
    A może to raczej chodzi o to, że nad morzem jest po prostu czystsze powietrze w porównaniu do miasta? Moja żona też ma wiecznie problemy z górnymi drogami oddechowymi...ale tylko w Polsce(Poznań/Wrocław/Wałbrzych - bo tutaj najczęściej przebywamy)...w Norwegii nic, zero problemów...

Zostaw komentarz:

• hsurim
    odpowiedział(a)
    Nowa Karczma - za Krynicą Morską

https://www.google.pl/maps/place/Nowa+Karczma,+Krynica+Morska/@54.4313173,19.6026807,15z/data=!4m2!3m1!1s0x46fd2d9935236781:0x24d123b889a18 479

Zostaw komentarz:

• Araspol
    odpowiedział(a)
    Panowie a jakie miejsce nad morzem byście polecili na wyjazd z półrocznym dzieckiem.Interesuje mnie spokojne miejsce, gdzie bym mógł robić kilometry z wózkiem i korzystać z uroków natury, a nie oglądać turystów

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    Dziś poszła przedpłata na http://www.astoria.dabki.pl/ Jedziemy rodzinnie z przyjaciółmi 3dzieci mam nadzieję że będzie fajnie ???? 8)

Zostaw komentarz:

• KRIS39
    odpowiedział(a)
    oj mosz racje trocha juz wlane mom :wink:

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez KRIS39
    polecam SIANORZEDY
    O już majówka daje znać o sobie :szeroki_usmiech
    :arrow: Sianożęty

Zostaw komentarz:

• KRIS39
    odpowiedział(a)
    jezeli chcesz odpoczac od halasu i gromady ludzi polecam SIANORZEDY

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Jadę w lipcu na dwa tygodnie nad Jezioro Lednickie do Waliszewa - odpocznę? Jezioro płytkie, czyste, ciepłe? Był ktoś?
    Oczywiście plany zakładają masę wycieczek w okolice (Biskupin, Gniezno, Poznań, okoliczne skanseny, itp.)...

A ostatni tydzień sierpnia jak zwykle Bobolin

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    negrowaty, też lubię takie miejsca, bo to wypoczynek. ale ta Wisła by mi spokoju nie dała tam, zresztą Sobieszewo to rzut beretem ode mnie :wink:
    A ty możesz Wisełką z Krakowa tu spłynąć sobie i na sieczce zaoszczędzisz :wink: :P

Zostaw komentarz:

• negrowaty
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sew1981
    negrowaty, plus taki, że faktycznie spokój tam jest, i że w razie co blisko do Gdańska, a minus to ujście Wisły, mi by to np. nie leżało - w razie kąpieli :P
    Wiele osób wybiera tego typu miejsca właśnie aby odpocząć z dala od zgiełku wielkich miast. Co do kąpieli, to hmmm... rzeczywiście Wisła najczystszą polską rzeką nie jest...

Zostaw komentarz:

• Arek
    odpowiedział(a)
    pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    negrowaty, plus taki, że faktycznie spokój tam jest, i że w razie co blisko do Gdańska, a minus to ujście Wisły, mi by to np. nie leżało - w razie kąpieli :P

Zostaw komentarz:

• negrowaty
    odpowiedział(a)
    Jeśli szukacie spokojnego miejsca nad bałtykiem to zdecydowanie polecam Wyspę Sobieszewską. Totalny spokój, z dala od zgiełku i komercji. Można tam naprawdę odpocząć. Byłem rok temu i w tym roku też planuję

Zostaw komentarz:

• micho_m
    odpowiedział(a)
    loyd, moj ma ogolnie problemy z gornymi drogami oddechowymi i kazdy wyjazd nad morze, szczegolnie do Egiptu bo nad polskim byl raz powoduje zatrzymanie wszelkich infekcji i spokoj na kilka miesiecy wiec cos w tym jest.

Zostaw komentarz:

• bregamo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lu5asz
    Koledzy ponawiam pytanie
    Możecie cos polecić w okolicy Międzyzdroje,Dziwnów i kończąc na Kołobrzegu.Szukam jakichś fajnych domków z aneksem kuchennym.Blisko do morza,jakis plac zabaw itp
    Proszę spróbować w miejscowości Pustkowo. Co prawda bardzo blisko Trzęsacza ale niezmiernie spokojnie. A morze na rzut kamieniem.
    Jest jeszcze mały pensjonat w Świętouściu (Świętouść) to nie błąd tak się nazywa to miejsce. Ale stąd trzeba trochę maszerować do plaży albo dojechać.

Pozdrawiam wszytkich a szczególnie tych co lubią Bałtyk.

Zostaw komentarz:

• loyd
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Waciak
    Terapeutyczne ilości jodu nad Bałtykiem występują tylko podczas sztormu I do tego trzeba kilku tygodni przebywania podczas takich warunków

Ale przecież wszyscy tam jadą się najodować więc zostawmy temat
    No nie zgodzę się. Mój 4 latek ma problemy z migdałami (czasem nawet mocne bezdechy w nocy) i jakimś cudem jak jesteśmy nad morzem (obojętnie jakim - Adriatyk, Bałtyk czy ostatnio nawet Atlantyk na Kanarach) to natychmiast ustają wszelkie problemy.

Ostatnio nawet pediatra potwierdził znaczną poprawę w tym zakresie i prawdopodobnie obejdzie się bez operacji. Lekarz wprost twierdzi, że to zasługa częstych wyjazdów.

Zostaw komentarz:

• macek
    odpowiedział(a)
    re

hej.
    Macie może sprawdzony jakiś hotel nad Polskim morzem na wakacyjny wyjazd z 3 letnim synkiem? Zależało by mi na jakimś hotelu z basenem dla dzieci i fajnym zapleczem dla dzieci (plac zabaw, mini zoo, fajny pokój zabaw).

Jakbyście mieli jakieś sprawdzone typy to proszę o info w temacie lub na PW.

Z góry dzięki.

Zostaw komentarz:

• howard
    odpowiedział(a)
    Waciak, ma rację z tym jodem. Człowiek nie jest w stanie przyswoić przez układ oddechowy jakiejkolwiek sensownej dawki jodu chyba, że przez miesiąc byłby sztorm a on siedział by i spał na plaży przez cały ten okres

Zostaw komentarz:

• Waciak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Milord
    Zamieszczone przez loyd
    No ja też - nawet za dwa tygodnie lecę do Krynicy Morskiej najodować małolatów.
    Co zrobić?? Bo chyba nie nad Bałtykiem
    Możesz rozwinąć, bo nie rozumiem :P
    Gdzie znajdziesz więcej jodu w Polsce niż nad Bałtykiem?
    Terapeutyczne ilości jodu nad Bałtykiem występują tylko podczas sztormu I do tego trzeba kilku tygodni przebywania podczas takich warunków
    Ale przecież wszyscy tam jadą się najodować więc zostawmy temat

Zostaw komentarz:

• Milord
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez loyd
    Możesz rozwinąć, bo nie rozumiem :P
    Gdzie znajdziesz więcej jodu w Polsce niż nad Bałtykiem?

Zostaw komentarz:

• Waciak
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez loyd

Ja podczepię się pod temat
    Czy ktoś był/jedzie do Róża Wiatrów w Darłówku?? http://rozawiatrow.pl
    Chciałbym poznać opinię na temat tego ośrodka bo jadę w Sierpniu tam z dzieciakami. W necie znalazłem mnóstwo pozytywnych opinii ale chętnie porozmawiałbym z kimś o tym miejscu

Zostaw komentarz:

• lu5asz
    odpowiedział(a)
    Koledzy ponawiam pytanie
    Możecie cos polecić w okolicy Międzyzdroje,Dziwnów i kończąc na Kołobrzegu.Szukam jakichś fajnych domków z aneksem kuchennym.Blisko do morza,jakis plac zabaw itp

Zostaw komentarz:

Pracuję...