Wczasy nad morzem w bardzo spokojnym miejscu - gdzie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• leonn
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sew1981
    więc jak ktoś chce Władek
    29.04-03.05 masz wolne?

Zostaw komentarz:

• georgg
    odpowiedział(a)
    sew1981, sprawdź PW.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    to jak Seba zaprasza, to ja też się przypomnę z moją miejscówką :P :wink:

narazie sezon niezaklepany, ludzie dopiero powoli zaczynają się kręcić, pytać, więc jak ktoś chce Władek jednak,yo pisać na maila albo dzwonić Pany. :wink:

[ Dodano: Wto 05 Kwi, 16 16:34 ]
    mi osobiście klimaty nadmorskie też najbardziej leżą pod koniec sezonu, kiedy nie ma takiego ruchu, jest wtedy luźniej i taniej poprostu wszędzie. Ale jak ktoś chce korzystać ze słońca to najlepszy jest lipiec i początek sierpnia nad Bałtykiem - autkiem też można wydostać się dalej trochę na plażę, a nie siedzieć w centrum np. takiego Władka. Co kto woli - ja osobiście mam wrażenie, że niektórzy lubią odpoczywać w dużym zagęszczeniu....dla mnie to nie odpoczynek, ale niektóre osoby tak lubią, mieć wszystko pod nosem, nawet kosztem większego ruchu.

Zostaw komentarz:

• Eryk Konieczny
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Agamek12
    Zamieszczone przez leszekmw
    też jeżdżę po sezonie - pusto aż boli..
    luxusowy stosunkowo domek w Dębkach który w sezonie chodzi po 350 mam za 120.
    zresztą polecam - czysto , komfortowo.

http://www.domkizawisza.debki.pl/
    A moje w sezonie 260zł a po sezonie 100zł/doba. I "też" koło Dąbek

[ Dodano: Pon 04 Kwi, 16 17:42 ]
    No i mam dylemat co zrobić w pierwsze dwa tygodnie lipca...
    Też morze? Trochę bez sensu, bo woda zupełnie zimna. Jeziora ciepłe ale z robalami. W góry za ciepło...
    Skoro masz już zaplanowane morze, to bym wybrał góry. Np w Bieszczady, gdzie tłoku nie ma.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Agamek12 zostań w robocie :wink:

Zostaw komentarz:

• AdamB
    odpowiedział(a)
    Agamek12, leszekmw, licytujecie się :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)

http://www.domkizawisza.debki.pl/
    A moje w sezonie 260zł a po sezonie 100zł/doba. I "też" koło Dąbek

[ Dodano: Pon 04 Kwi, 16 17:42 ]
    No i mam dylemat co zrobić w pierwsze dwa tygodnie lipca...
    Też morze? Trochę bez sensu, bo woda zupełnie zimna. Jeziora ciepłe ale z robalami. W góry za ciepło...

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)

Dębki SPRAWDZAJ I OCENIAJ noclegi, pensjonaty, kwatery, domki, apartamenty. Poznaj OPINIE Gdzie jeść? Gdzie spać? Atrakcje, jedzenie, imprezy, pogoda, mapy.

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    Agamek12 i to to ja rozumiem. Tak można wypocząć, pozostaje jedynie jaką ciepłotę wody trafisz (dla mnie to podstawa jak jade z dzieciakami "nad wodę" dlatego nie lubię Bałtyku) .
    Nie rozumiem tego co tam się dzieje "w sezonie"
    Nie rozumiem jak tam można wtedy wypocząć?
    Bo ja też nie lubię za dużo wydawać albo po prostu jak wydaję to wiedzieć za co.
    Stąd wolę uwalić się w ogródku, pomoczyć jajka w basenie, pobawić z dzieciakami, pograć w siatkę, zaprosić znajomych odpalić grila i wtedy odpoczywam. Jeste tanio i relaksuję się a nie wkurzam wkółko na syf, ciasnotę i zimno.
    I rozumiem dlaczego ludzie wydają 8-10 tyś w Chorwacji. Nie rozumiem tych co zostawiaja połowe tego nad Bałtykiem.
    Ale ja stary jestem i wiele już nie rozumiem.

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Alonzo_
    MÓWILI W RADIU ŻE nad naszym morzem będzie ciężko w tym roku coś zarezewować w późniejszych terminach ponieważ w związku z zamachami jest bardzo duże zainteresowanie
    Czyli standard będzie. Kilka wekendów ze słońcem, wtedy tłumy, audystrada będzie stała albo znowu będzimey za nią wszyscy płacić "z budżetu" ale do Władka już mega korek na bank. Za żarciem 2 godziny czekania, plaży 1m2 na rodzinę i trzeba tam będzi rodzine upchac bo do wody strach wchodzić zeby czegoś nie odmrozić :diabelski_usmiech
    Kwatera drożej niż w Chorwacji pewnie - bo trzeba swoich golić....
    Ech Bałtyk - nigdy nie zrozumie jego "fenomenu"

[ Dodano: Pon 04 Kwi, 16 15:25 ]
    2 godziny czekania na "swieżo" :wink: złowionego dorsza, wiadomo
    Na szczęście ja jeżdżę nad Bałtyk już po sezonie (a w tym roku również na jego początku). Płacę za cały domek murowany z kominkiem 100-150zł/doba (+10zł za media). Nie wydaję po 100-150zł na obiad dla rodziny bo najczęściej gotujemy sami. Plażę mam puściutką i bliziutko z "zatoczką" w której czyściutka woda ma czasem ze 30stC.
    Nie muszę się lansować Łebą, Władysławowem, Helem czy innymi Międzyzdrojami i na 2-tygodniowe wczasy wydaję więcej niż gdybym siedział w domu tylko 1500zł-2000zł... I dziw mnie bierze w tym biednym kraju jak słyszę opowieści o tym, że na tydzień w Chorwacji lub 2 tygodnie w Polsce ktoś wydaje "tylko" 6-7kzł :shock:

Zostaw komentarz:

• Alonzo_
    odpowiedział(a)
    MÓWILI W RADIU ŻE nad naszym morzem będzie ciężko w tym roku coś zarezewować w późniejszych terminach ponieważ w związku z zamachami jest bardzo duże zainteresowanie
    Czyli standard będzie. Kilka wekendów ze słońcem, wtedy tłumy, audystrada będzie stała albo znowu będzimey za nią wszyscy płacić "z budżetu" ale do Władka już mega korek na bank. Za żarciem 2 godziny czekania, plaży 1m2 na rodzinę i trzeba tam będzi rodzine upchac bo do wody strach wchodzić zeby czegoś nie odmrozić :diabelski_usmiech
    Kwatera drożej niż w Chorwacji pewnie - bo trzeba swoich golić....
    Ech Bałtyk - nigdy nie zrozumie jego "fenomenu"

[ Dodano: Pon 04 Kwi, 16 15:25 ]
    2 godziny czekania na "swieżo" :wink: złowionego dorsza, wiadomo

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez oolsztyniak
    Możesz się wykłócić bo prąd może sprzedać Ci tylko zakład energetyczny
    Nie chce mi się...
    Nie chcę stracić stałej miejscówki (jeżdżę tam od paru lat).

Zostaw komentarz:

• oolsztyniak
    odpowiedział(a)
    Możesz się wykłócić bo prąd może sprzedać Ci tylko zakład energetyczny

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Ja zarezerwowałem domek na dwa ostatnie tygodnie sierpnia miesiąc temu. No i muszę dopłacać za media (prąd i woda) - jakieś 100-120zł za 2 tygodnie.

Zostaw komentarz:

• Maicroft
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sebastian7905
    Zapraszam nad morze link w podpisie

Na czym polega ten fenomen:

Nie pobieramy dodatkowych opłat za wodę i energię.

Chyba wszystkie lokalizacje od Leby na zachod, kasuja za wode i prad extra, do tego stawki takie, ze ja za dwa miesiace mniej place za prad i wode.

Od Helu do Leby bardzo rzadko ktos dolicza oplaty za media do kosztow wynajmu domku czy kwatery. Czyzby tam to byl jakis wschodnio niemiecki standard ??

Zostaw komentarz:

• BADYL
    odpowiedział(a)
    ja zaklepywałem miejscówkę na początku marca i na przełomie lipca sierpnia były tylko 2 pokoje w terminach 24.07 do 30.07 i 31.07 do 6 sierpnia. Wybrałem ten drugi oby była pogoda

Zostaw komentarz:

• leszekmw
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• chrisk_89
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez BADYL
    Dziś poszła przedpłata na http://www.astoria.dabki.pl/ Jedziemy rodzinnie z przyjaciółmi 3dzieci mam nadzieję że będzie fajnie ???? 8)
    Czy mógłbyś napisać jakie wrażenia? ;-)

Zostaw komentarz:

• sebastian7905
    odpowiedział(a)
    Zapraszam nad morze link w podpisie

Zostaw komentarz:

• Gustaw78
    odpowiedział(a)
    Ja także jak inni mogę śmiało polecić Wyspę Sobieszowską.
    Sobieszewo bardzo fajna miejscówka, ale jak ktoś chce naprawdę mieć spokój i odpocząć to parę km dalej – Świbno.
    Szerokie, ładne plaże, dookoła las. Byłem kilka razy - szczerze polecam osobom szukającym spokoju i odpoczynku.
    W Świbnie praktycznie codziennie świeże ryby – prosto z kutra.

Ps. Akurat Wisła wpadająca do zatoki to atrakcja, a nie przeszkoda. Woda nie jest brudna.

Zostaw komentarz:

• lszlachta
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez hubert78
    Byłem z rodziną na weekend tu
    Komfortowe apartamenty w Mrzeżynie • Rodzinne wakacje • Imprezy okolicznościowe • Spotkania firmowe Odwiedź Nowoczesne bungalowy w Pogorzelicy • Rodzinne wakacje • Imprezy okolicznościowe Odwiedź Nowatorski ośrodek w Dziwnówku • Pole kamperowe i apartamenty z widokiem na morze • Pełna automatyzacja Odwiedź

REWELACJA, ośrodek mieści się w budynkach po wojskowych (oczywiście wyremontowanych) oprócz ośrodka i pozostalosci jednostki wojskowej w promieniu 3 km nie ma nic tylko świety spokój.
    Na plazy praktycznie tylko ludzie z tego jednego ośrodka , zero tłumów.
    Polecam
    Z ciekawości się do nich odezwałem ale niestety nie mają miejsca dla 2+1 aż do 22.08.2015.

Zostaw komentarz:

• hubert78
    odpowiedział(a)
    Byłem z rodziną na weekend tu
    Komfortowe apartamenty w Mrzeżynie • Rodzinne wakacje • Imprezy okolicznościowe • Spotkania firmowe Odwiedź Nowoczesne bungalowy w Pogorzelicy • Rodzinne wakacje • Imprezy okolicznościowe Odwiedź Nowatorski ośrodek w Dziwnówku • Pole kamperowe i apartamenty z widokiem na morze • Pełna automatyzacja Odwiedź

REWELACJA, ośrodek mieści się w budynkach po wojskowych (oczywiście wyremontowanych) oprócz ośrodka i pozostalosci jednostki wojskowej w promieniu 3 km nie ma nic tylko świety spokój.
    Na plazy praktycznie tylko ludzie z tego jednego ośrodka , zero tłumów.
    Polecam

Zostaw komentarz:

• leonn
    odpowiedział(a)
    Koledzy macie może jakiś namiar na kwaterę 2+1 we Władysławowie tylko nie w tzw "centrum"?

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Kończę właśnie długi weekend spędzając go w mazurskiej miejscowości Sąpłaty... Mazury nie dla mnie...
    W lipcu jadę nad Jezioro Lednickie... Może to będzie dla mnie OK?
    No i na ostatni tydzień sierpnia (może przedłużę też na pierwszy września) do Bobolina... odpocząć w końcu tak jak lubię
    Z Węgier i w tym roku udało mi się wymiksować :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Eryk Konieczny
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Agamek12
    Zamieszczone przez Eryk Konieczny
    Zamieszczone przez Arek
    hej.rozważam dwie miejscowości na urlop w tym roku.Pierwsza to Łeba , potrzebuję namiary na jakiś nocleg koniecznie z placem zabaw i atrakcjami dla dzieci. Ktoś coś poleca?
    I następne pytanko do osób które były w Jarosławcu.Możecie napisać coś o miejscowości tzn czy jest tam co robić czy to bardziej takie spokojne miejsce?
    Jak ktoś ma namiary na coś sprawdzonego w Jarosławcu gdzie dzieci nie będą nudzić to poproszę
    pozdrawiam
    Hej.
    W Łebie byłem tydzień temu. Przed sezonem to i mało ludzi.
    Przed sezonem (i po sezonie) to wszędzie jest mało ludzi...
    Fakt...

Zostaw komentarz:

Pracuję...