Zamieszczone przez gruto
S(z)koda 105S
Zwiń
X
-
S(z)koda 105S
Wiem, że to taki off, ale nie mogłem się powstrzymać, aby Wam pokazać skodzinkę 105S z 82 roku, którą przemierzałem Polskę jakieś 10 lat temu.
Pojemność: 1L
Spalanie: 7,0 L/100km
Spalanie oleju: 0,5L/500km
Zawieszenie: Bajka.
Auto niewątpliwie miało swój niepowtarzalny urok. Zwracało uwagę na drodze. Ówczesne rozwiązania były bardzo ciekawe:
- akumulator pod tylnimi siedzeniami,
- brak możliwości opuszczania szyb tylnnich,
- 14 L płynu chłodzącego, niemożliwy do rozgrzania w zimie,
- otwieranie pokrywy silnika, który oczywiście jak w Porsche znajdował się z tyłu< odbywało się za pomocą dźwigni zamocowanej w słupku drzwi tylnich. Raz w zimię tak się zdarzyło, że zalałem świece i nie mogłem się dostać do silnika, bo zamarzły drzwi z tyłu,
- skodzina miała 20 lat i od nowości wymienione tylko 3 żarówki,
...ale dojechała wszędzieBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
-
-
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
dostosuj swój post do regulaminuTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez grajewiakpiociel, pozazdrościć!!
Wcześniej mnie takie autka nie interesowały, ale im jestem starszy tym bardziej jakoś ciągnie.
Tak więc tym bardziej zazdroszczę.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
-
Re: S(z)koda 105S
Zamieszczone przez piocielZawieszenie: Bajka.
Też miałem taką.
Zamieszczone przez piocielskodzina miała 20 lat i od nowości wymienione tylko 3 żarówkiKomfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
-
Skoda 120 to był mój pierwszy własny samochód. Miałem ją po ojcu, który po zakupie (auto było po jakimś małym pożarze) przerobił silnik ze 105 na 120 - w papierach więc stało 105 ale w rzeczywistości litraż był większy. Do pracy miałem wtedy 6 km z kawałkiem - w zimie nie było szans zagrzać płynu. Z ciekawych rzeczy miałem w niej dorobiony elektroniczny regulator zapłonu.
Prowadziło się fajnie, bo miała lekki przód ale poważną wadą był hałas na wyższych obrotach - skrzynia miała tylko 4 biegi w przód. Jeździłem tym autem 3 lata - w 1997 r. wymieniłem ją na Favoritkę. A mój ojciec miał wcześniej jeszcze Skodę 1000MB i dwie Skody S100 - też miło wspominam, bo tymi autami jeździło się z rodzicami na wczasy itd.
Komentarz
-
-
piociel, na glebe z nią i alusy 18 hehe a tak na serio to bardoz fajny klasyksuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zplutaProwadziło się fajnie, bo miała lekki przód ale poważną wadą był hałas na wyższych obrotach
Zawieszenie: Bajka.
Szkoda, ze kolega zezlomowal swoja 105tke bo to bylo fajne auto i jeszcze z LPG.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Re: S(z)koda 105S
Zamieszczone przez maclukepiociel, a co się aktualnie z autkiem dzieje? - stoi gdzieś w garażu czy ktoś nim jeździ?
W zimie to wozilem dwie płyty chodnikowe.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piernikTeraz zostały wspomnienia....
piociel napisał/a:
- skodzina miała 20 lat i od nowości wymienione tylko 3 żarówki,
piociel napisał/a:
Dodam że jak ja kupowaliśmy to był złom. troche piwa i czasu podczas remontu uplynelo.
:niewiem
Tylko jak się wymieniało owe żarówki to łącznie z gniazdami w których były zainstalowane, bo po tak długim okresie stanowiły jednośćBył: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Komentarz
-
Komentarz